Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Sázejí na chlebovou kůrku, nechávají těsto zrát v lednici

Pekař Aleš Karpíšek začal chleba péct v pizzerii v klasické peci. Ale pak dostal příležitost šéfovat pekárnu, která je součástí restaurace Eska v pražském Karlíně a která je součástí sítí restaurací Ambi. Recepty na chleby, které se tam servírují a prodávají, ladil víc než rok.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I39v59a 78D41o54l12a73n28s72k16á 2253646440240

Kdyz si prectete recenze na restauraci, ve ktere ten chleb podavaji, nikdo si nestezuje. Naopak hoste ten chleb pochvaluji. Taky tomu nerozumim.

0/0
29.12.2016 0:55

O50l23d11ř19i54c90h 95H40o44r23á62k 2214849551515

Víte některé věci jsou věčné. Vznikne móda a kdo tam nechodí je out. Nedej bože abyste kritizoval co jede na módní vlně, to vás odvaří, tedy společensky.

Prostě podnik navštíví celebrita či si podniku všimnou média a je sebevraždou kritizovat a jste mrtvý/á když tam nezajdete a nezmíníte na socko médiích a sítích.

(promiňte tu hříčku se sociálními médii a sockou jako MHD dopravou, ona socka je dnes i letadlo když není vlastní, že? ;))

+1/0
29.12.2016 10:53

J72i37n65d13r96i18c91h 20K41o90l21a36r 7870630515353

Taky jsem tam byl. Jidlo zajimave, dobre, snobske. Ale pecivo opravdu zbytecne prepecene, vysusene. Bud to lidi maji radi, nebo si snobove budou libovat ve vsem, co je stoji o trochu vic penez. Me to pecivo tam nenadchlo a domu jsem si pecen neodnesl. Ostatni bylo ale fajn.

0/0
30.12.2016 11:53

I43v24a32n13a 70N11e36j24e47d87l42í29k43o28v90á 6908874723303

Hm, tak za kvalitní vypečený chleba z malé pekárny si ráda připlatím, ale takhle spáleným chlebem se prezentovat, to by mě nenapadlo

0/0
28.12.2016 23:51

D43a87v97i40d 26K41o31s90t76e63l78n68í51k 9795706361

Pane redaktore, za zopakování zájmena "který" ve dvou po sobě následujících větách hned třikrát by mě češtinářka hnala. A to jsem nestudoval žurnalistiku, ale jen gympl.

+2/0
28.12.2016 21:25

H76e69l32e48n11a 36B39r88o58d30e58c90k96á 1715301452984

Mně chutná spíš světlejší pečivo - ale to je otázka chuti. Tady tohle na obrázcích nicméně opravdu vypadá spáleně. Takový chleba bych nekoupila. A když se dívám na fotku řezu, tak přemýšlím, jak se to vlastně jí? Máslo se přikusuje zvlášť? Nebo jak to na ty díry mažou? 8-o

+2/−1
28.12.2016 20:05

L90u30b90o54š 26B90ř85e39z78i45n46a 2832183720761

Je to vzduch obalený těstem.

0/0
28.12.2016 22:19

V62á56c63l23a27v 49J80o41n61á67š 8512673202723

Tak takový spáleniny teda ne.....

+2/−1
28.12.2016 18:54

E10l79i90š58k33a 52K88u49č45e32r53o40v61á 7719562933523

nejsou nějaké černé? u nás máme nově postavenou venkovní pec, jaká kdysi bývala na vesnicích a peklo v ní vždycky několik rodin a takhle to vypadalo ze začátku, když jsme to neuměli :-D

+7/−1
28.12.2016 17:53

P73a21v84e23l 43J25e65ř31á80b51e49k 7581912574497

Zapomněli ještě na konečnou fázi - chleba silně poprášit přírodní (bio) křídou.

0/0
28.12.2016 18:08

P28e28t16r 44K66o92l59á49ř 2338737164281

To je nějaký vtip? Vždyť mají všechno spálené ... 8-o

+7/−1
28.12.2016 17:07

T90o73m18á28š 69T15a73t98í92č97e87k 5850452750928

Všechno ne, ale některý ty chleby jsou fakt úplně černý. ;-D

+2/0
28.12.2016 18:06

I12v71a47n 10M85a39r94e90k 6434538502

Pochybuji, že ten na uhel spálený chleba je vůbec jedlý ? ;-(

+3/−1
28.12.2016 16:45

H58o85n80z61a 45J89a69n18e46č40e16k 5421309886

Neví někdo, jaké výhody ta "biomouka" má? Protože se mi rozhodně nezdá ani zrovna ekologické, když se část úrody prostě nepoužije pro spotřebu - dá se vůbec už namletá mouka použít na zkrmení hospodářskými zvířaty, nebo co se s ní děje? Vážně nevím, ocením, pokud se někdo vyzná. :-)

0/0
28.12.2016 16:30

O86l83d50ř34i29c28h 58H31o27r66á46k 2614359161415

A mohu vědět co je biomouka?

Mimochodem to co dělají dělá třeba i Globus, novou dodávku mouky testuje, každá šarže mouky je jiná a potřebuje o trochu jiné poměry.

Jo a topení dřevem prostě a jednoduše dodá svoji duši a chuť, Elektrický či plynový gril také dá dobrý výsledek, ale na dřevě či uhlí to má vůni.

+2/0
28.12.2016 16:23

J60i77ř27í 84P25a63u24l 3226225467512

Jj, klasická parní pekárna, kvásek, žitná mouka min. 50%, nechat dobře vykynout, potřít slanou vodou, posypat kmínem nebo hrubozrnou solí. A hlavně to neupéct do černa, ale do zlatova. Tj. pokud se klasika umí, tak je nepřekonatelná.

+5/0
28.12.2016 16:30

E95l74i67š55k70a 64K14u79č95e51r21o49v18á 7339322103633

o ještě teplé krajíce se škvarkovou pomazánkou se nám rvou lidi na akcích víc než o koláče.

+2/−1
28.12.2016 18:09

O63l93d97ř38i43c11h 15H78o37r25á45k 2724339691375

Kučerová, do ředitelny a to domácí sádlo a škvarky sebou.

0/0
29.12.2016 10:55
Foto

R22a81d75e62k 55K59u21j74í95n31e35k 7443194660767

fujtajbl

+3/−1
28.12.2016 16:15

M75a90r41i24á58n 57H51r53i66v40ň65á49k 7918360870440

Nechce se mi věřit že požití toho spáleného chleba je zdraví prospěšné. To co vidím na fotkách se podobá spíše briketám než vypečeným chlebům.Rv

+15/0
28.12.2016 15:51

P33e28t51r 22K95o50l56á46ř 2188137824321

Původně, když jsem na fotkách viděl všechno spálené na uhel, jsem myslel, že je to nějaký novoroční žertík ...

+2/0
28.12.2016 17:09
Foto

M41i22r75o69s69l70a48v 68M81a90c54e78k 5631405310942

Ty černé oharky jsou divné a struktura chleba přimíná mazanec. Asi si dělá legraci nebo chce zmást konkurenci

+4/0
28.12.2016 15:27
Foto

T24o92m70á82š 68D42v90o21ř89á25k 3635783506846

Přesně, je to "šrapnel". ;-)

+1/0
28.12.2016 18:21

J76i49t53k68a 31J35a28n89ý79r31o65v49á 6748513360956

Co chcete , to je přece běžný trpasličí chléb.;-D;-D

0/0
2.1.2017 13:06

M42a41r20k34é51t92a 20V22í48t71o78v83á 4578780545836

Já nevím, ale ten výraz "organický" mne fakt baví. To jako že v běžném obchodě se prodává chléb "anorganický"?:-) Vidět v obchodě takovýto chléb, tak jej nekoupím, vypadá spálený (jak už napsali i jiní).

+4/0
28.12.2016 15:06

Z88d40e16ň77k38a 19V70e10s68e94l13á 8899615137920

Mám ráda spíš "vypečenější" pečivo, ale souhlasím s níže psanými komentáři, že chleby na fotkách jsou upečené až přespříliš. :-/ Myslím ale, že by stačilo jenom o něco snížit teplotu, při které se pecny do pece vkládají a pečou. A nebo to dělat jako ve středověku - pec rozpálit na přiměřenou teplotu a pak už netopit. ;-)

+1/0
28.12.2016 14:53

E25l69i63š29k30a 47K39u59č34e55r43o56v81á 7639492153323

máme venkovní pícku na chleba a koláče a tak se to dělá: vytopí se, vymete a pak se v ní jen peče.

0/0
28.12.2016 18:06

Z52d20e64ň84k20a 30V27e14s31e48l34á 8819965167310

R^ :-)

0/0
28.12.2016 18:17

L86á68ď85a 68V86r25a35n62ý 7518118558527

Na obrázku 3, kde je chleba zespodu je jak přibližně vypadal chleba na povrchu vytažený z pece u babičky, která celý život hospodařila a pekla ze svého obilí Pekla jednou týdně a chleba byl na týden, k tomu bylo domácí máslo, mléko a tvaroh.

Ty chleby co jsou na obrázku jsou na povrchu prostě spálený a tedy zdravotně závadné.

A to s tou moukou nebudu raději moc komentovat. Ano stane se, že mouka má horší vlastnosti ale není to taková věda jak z toho dělají a už vůbec to nesouvisí se značkou BIO.

+13/0
28.12.2016 14:05

M81i74l24a27n 15I55l97l67e19k 6913376407590

Souhlasim, ze chleby jsou spalene. Vzdyt jsou cerne. Gumovou kurku ze supermarketu zrovna nepreferuji, ale poradna krupava vypecena kurka nemusi byt cerna.

+14/0
28.12.2016 14:27

G43e11o26r25g89e 34B52u58r37i34a94n 3938621463449

Chleba, ani jine pecivo uz nejim 10 let a je mi tech 10 let skvostne. Nejake chripkove epidemie mne nijak nevzrusuji. :-)

+1/−2
28.12.2016 13:07

L36i84b12o42r 18D73a74n31ě55k 4347171753

Já si chleba i rohlíky dávám furt a taky mě nemoci neobtěžují... Jestli to nebud tím ,že jste obecně začal žít zdravěji ale svádíte to jen na pečivo...

+6/−1
28.12.2016 13:12

L51á17ď62a 77V75r58a37n36ý 7808348458357

No tím, že to sem píšete tak vás o asi trápí.

Já vypil dříve i 12 piv za večer a dnes už dám max 6 a taky teď nejsem už léta nemocný.

Takže 6 je tak akorát pro zdraví ;-)

+9/−1
28.12.2016 13:52

A21l31e10n33a 46P89e31t21r92u 4612335810161

pečivo jím, chřipku jsem neměla nikdy, alespoň takovou tu s horečkami a bolestmi svalů a kloubů

+1/0
28.12.2016 14:24

P35e96t51r 69R36o94m68á65n27e75k 8174307714274

Vypadá luxusně!

+2/−8
28.12.2016 12:19

J28i14n18d17r55i60c65h 17K95u52c73e96r18a 7448845641575

Obycejna "sumava",kdyz se privezla rano z pekarny jeste tepla,chutnala vyborne a jeste po tydnu v belostne uterce to byl porad dobrej kus chleba.No nevim,ale zkuste rict pekari,ze davate testo do lednice,abyste z nej upekl cerstvej chleba,jak to delaj v supetmarketech.

+3/−2
28.12.2016 10:03

P54e39t94r 68V32e40s84e21l96ý 7504665554138

jenže oni ho nechávají pomalu kynout při nízké teplotě. Nepečou ze zmraženého polotovaru.

+8/0
28.12.2016 12:52

J33i26n26d27ř14i91š87k53a 26B36u55r69g89e54r26o61v96á 3595304428215

Vůbec jsem netušila, že černý chleba není připálený, ale dobře upečený;-D. To se mi jako argument hodí!!!;-D

+22/−1
28.12.2016 5:13
Foto

R58i74c41h31a58r80d 77P32o43l62á25š49e50k 9484503790919

Když borec umí kulový, tak to kulový přeci musí prodat a všem vysvětlit, že je to tak správně.:-)

+8/−8
28.12.2016 7:53

M26a79r71t68i11n 23N68o23v62ý 9501398937454

Vraťe se do hrobu pane Polášek....

+1/−7
28.12.2016 11:18
Foto

R52i16c34h69a21r67d 50P84o82l43á17š75e92k 9924923540499

Jez si co chceš, já spálený nejím. A nebudu to jíst ani když mi někdo bude namlouvat jak je to skvělý.

+9/−2
28.12.2016 11:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.