Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Sázejí na chlebovou kůrku, nechávají těsto zrát v lednici

Pekař Aleš Karpíšek začal chleba péct v pizzerii v klasické peci. Ale pak dostal příležitost šéfovat pekárnu, která je součástí restaurace Eska v pražském Karlíně a která je součástí sítí restaurací Ambi. Recepty na chleby, které se tam servírují a prodávají, ladil víc než rok.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I52v94a 54D91o66l75a61n75s54k54á 2173886930980

Kdyz si prectete recenze na restauraci, ve ktere ten chleb podavaji, nikdo si nestezuje. Naopak hoste ten chleb pochvaluji. Taky tomu nerozumim.

0/0
29.12.2016 0:55

O83l53d94ř77i95c59h 18H58o41r65á11k 2724889271185

Víte některé věci jsou věčné. Vznikne móda a kdo tam nechodí je out. Nedej bože abyste kritizoval co jede na módní vlně, to vás odvaří, tedy společensky.

Prostě podnik navštíví celebrita či si podniku všimnou média a je sebevraždou kritizovat a jste mrtvý/á když tam nezajdete a nezmíníte na socko médiích a sítích.

(promiňte tu hříčku se sociálními médii a sockou jako MHD dopravou, ona socka je dnes i letadlo když není vlastní, že? ;))

+1/0
29.12.2016 10:53

J35i31n68d20r72i94c71h 33K72o60l54a27r 7880600645743

Taky jsem tam byl. Jidlo zajimave, dobre, snobske. Ale pecivo opravdu zbytecne prepecene, vysusene. Bud to lidi maji radi, nebo si snobove budou libovat ve vsem, co je stoji o trochu vic penez. Me to pecivo tam nenadchlo a domu jsem si pecen neodnesl. Ostatni bylo ale fajn.

0/0
30.12.2016 11:53

I81v77a97n23a 20N88e77j31e60d96l56í44k45o43v35á 6198594123643

Hm, tak za kvalitní vypečený chleba z malé pekárny si ráda připlatím, ale takhle spáleným chlebem se prezentovat, to by mě nenapadlo

0/0
28.12.2016 23:51

D37a98v62i72d 40K72o79s98t15e71l86n57í13k 9245766501

Pane redaktore, za zopakování zájmena "který" ve dvou po sobě následujících větách hned třikrát by mě češtinářka hnala. A to jsem nestudoval žurnalistiku, ale jen gympl.

+2/0
28.12.2016 21:25

H18e24l44e40n37a 17B57r31o94d73e21c35k25á 1255191822624

Mně chutná spíš světlejší pečivo - ale to je otázka chuti. Tady tohle na obrázcích nicméně opravdu vypadá spáleně. Takový chleba bych nekoupila. A když se dívám na fotku řezu, tak přemýšlím, jak se to vlastně jí? Máslo se přikusuje zvlášť? Nebo jak to na ty díry mažou? 8-o

+2/−1
28.12.2016 20:05

L50u15b71o26š 49B98ř59e47z58i14n50a 2602903830571

Je to vzduch obalený těstem.

0/0
28.12.2016 22:19

V86á40c21l42a18v 93J50o91n67á35š 8642813512843

Tak takový spáleniny teda ne.....

+2/−1
28.12.2016 18:54

E35l93i45š70k42a 93K40u23č10e12r51o28v89á 7379572203723

nejsou nějaké černé? u nás máme nově postavenou venkovní pec, jaká kdysi bývala na vesnicích a peklo v ní vždycky několik rodin a takhle to vypadalo ze začátku, když jsme to neuměli :-D

+7/−1
28.12.2016 17:53

P90a32v59e43l 41J66e31ř52á51b18e95k 7761752574407

Zapomněli ještě na konečnou fázi - chleba silně poprášit přírodní (bio) křídou.

0/0
28.12.2016 18:08

P34e81t75r 62K65o34l96á47ř 2858547464801

To je nějaký vtip? Vždyť mají všechno spálené ... 8-o

+7/−1
28.12.2016 17:07

T28o18m90á97š 72T77a96t17í71č78e93k 5120432110398

Všechno ne, ale některý ty chleby jsou fakt úplně černý. ;-D

+2/0
28.12.2016 18:06

I74v71a86n 71M91a16r73e52k 6414958322

Pochybuji, že ten na uhel spálený chleba je vůbec jedlý ? ;-(

+3/−1
28.12.2016 16:45

H37o95n37z66a 34J46a92n80e75č16e70k 5881879846

Neví někdo, jaké výhody ta "biomouka" má? Protože se mi rozhodně nezdá ani zrovna ekologické, když se část úrody prostě nepoužije pro spotřebu - dá se vůbec už namletá mouka použít na zkrmení hospodářskými zvířaty, nebo co se s ní děje? Vážně nevím, ocením, pokud se někdo vyzná. :-)

0/0
28.12.2016 16:30

O76l83d62ř37i74c13h 83H71o31r62á46k 2564789731925

A mohu vědět co je biomouka?

Mimochodem to co dělají dělá třeba i Globus, novou dodávku mouky testuje, každá šarže mouky je jiná a potřebuje o trochu jiné poměry.

Jo a topení dřevem prostě a jednoduše dodá svoji duši a chuť, Elektrický či plynový gril také dá dobrý výsledek, ale na dřevě či uhlí to má vůni.

+2/0
28.12.2016 16:23

J55i26ř84í 34P30a45u10l 3836435817652

Jj, klasická parní pekárna, kvásek, žitná mouka min. 50%, nechat dobře vykynout, potřít slanou vodou, posypat kmínem nebo hrubozrnou solí. A hlavně to neupéct do černa, ale do zlatova. Tj. pokud se klasika umí, tak je nepřekonatelná.

+5/0
28.12.2016 16:30

E45l19i64š46k93a 94K79u11č12e28r87o75v57á 7439942623923

o ještě teplé krajíce se škvarkovou pomazánkou se nám rvou lidi na akcích víc než o koláče.

+2/−1
28.12.2016 18:09

O53l94d12ř83i56c33h 96H42o76r43á70k 2104519621275

Kučerová, do ředitelny a to domácí sádlo a škvarky sebou.

0/0
29.12.2016 10:55
Foto

R36a90d68e12k 15K85u53j81í19n84e77k 7233544240667

fujtajbl

+3/−1
28.12.2016 16:15

M45a54r86i66á87n 80H88r22i49v16ň79á89k 7698970470340

Nechce se mi věřit že požití toho spáleného chleba je zdraví prospěšné. To co vidím na fotkách se podobá spíše briketám než vypečeným chlebům.Rv

+15/0
28.12.2016 15:51

P68e56t87r 33K93o25l68á71ř 2338517894251

Původně, když jsem na fotkách viděl všechno spálené na uhel, jsem myslel, že je to nějaký novoroční žertík ...

+2/0
28.12.2016 17:09
Foto

M39i73r24o22s63l62a88v 56M42a16c18e39k 5691125870222

Ty černé oharky jsou divné a struktura chleba přimíná mazanec. Asi si dělá legraci nebo chce zmást konkurenci

+4/0
28.12.2016 15:27
Foto

T92o46m47á11š 29D24v78o74ř29á55k 3205563316926

Přesně, je to "šrapnel". ;-)

+1/0
28.12.2016 18:21

J50i29t19k64a 70J59a89n49ý25r55o85v82á 6708793980556

Co chcete , to je přece běžný trpasličí chléb.;-D;-D

0/0
2.1.2017 13:06

M26a85r85k97é68t45a 38V95í78t91o72v93á 4968840875686

Já nevím, ale ten výraz "organický" mne fakt baví. To jako že v běžném obchodě se prodává chléb "anorganický"?:-) Vidět v obchodě takovýto chléb, tak jej nekoupím, vypadá spálený (jak už napsali i jiní).

+4/0
28.12.2016 15:06

Z11d31e58ň85k45a 29V82e78s57e32l85á 8579605147680

Mám ráda spíš "vypečenější" pečivo, ale souhlasím s níže psanými komentáři, že chleby na fotkách jsou upečené až přespříliš. :-/ Myslím ale, že by stačilo jenom o něco snížit teplotu, při které se pecny do pece vkládají a pečou. A nebo to dělat jako ve středověku - pec rozpálit na přiměřenou teplotu a pak už netopit. ;-)

+1/0
28.12.2016 14:53

E92l91i58š75k20a 11K15u17č64e30r49o29v41á 7629202573513

máme venkovní pícku na chleba a koláče a tak se to dělá: vytopí se, vymete a pak se v ní jen peče.

0/0
28.12.2016 18:06

Z60d87e97ň82k20a 97V33e67s10e49l78á 8849665797730

R^ :-)

0/0
28.12.2016 18:17

L91á44ď22a 89V38r90a94n20ý 7358208568807

Na obrázku 3, kde je chleba zespodu je jak přibližně vypadal chleba na povrchu vytažený z pece u babičky, která celý život hospodařila a pekla ze svého obilí Pekla jednou týdně a chleba byl na týden, k tomu bylo domácí máslo, mléko a tvaroh.

Ty chleby co jsou na obrázku jsou na povrchu prostě spálený a tedy zdravotně závadné.

A to s tou moukou nebudu raději moc komentovat. Ano stane se, že mouka má horší vlastnosti ale není to taková věda jak z toho dělají a už vůbec to nesouvisí se značkou BIO.

+13/0
28.12.2016 14:05

M38i64l62a38n 38I89l33l46e13k 6613176147930

Souhlasim, ze chleby jsou spalene. Vzdyt jsou cerne. Gumovou kurku ze supermarketu zrovna nepreferuji, ale poradna krupava vypecena kurka nemusi byt cerna.

+14/0
28.12.2016 14:27

G64e49o64r36g87e 14B37u42r33i19a14n 3588241313429

Chleba, ani jine pecivo uz nejim 10 let a je mi tech 10 let skvostne. Nejake chripkove epidemie mne nijak nevzrusuji. :-)

+1/−2
28.12.2016 13:07

L38i28b85o64r 12D24a40n84ě88k 4737211643

Já si chleba i rohlíky dávám furt a taky mě nemoci neobtěžují... Jestli to nebud tím ,že jste obecně začal žít zdravěji ale svádíte to jen na pečivo...

+6/−1
28.12.2016 13:12

L75á55ď34a 78V27r16a84n42ý 7228578158587

No tím, že to sem píšete tak vás o asi trápí.

Já vypil dříve i 12 piv za večer a dnes už dám max 6 a taky teď nejsem už léta nemocný.

Takže 6 je tak akorát pro zdraví ;-)

+9/−1
28.12.2016 13:52

A24l16e43n45a 82P40e51t28r39u 4682755100131

pečivo jím, chřipku jsem neměla nikdy, alespoň takovou tu s horečkami a bolestmi svalů a kloubů

+1/0
28.12.2016 14:24

P25e68t10r 98R47o50m95á13n25e62k 8304687434584

Vypadá luxusně!

+2/−8
28.12.2016 12:19

J34i45n13d36r53i84c73h 17K95u64c26e77r54a 7388375341335

Obycejna "sumava",kdyz se privezla rano z pekarny jeste tepla,chutnala vyborne a jeste po tydnu v belostne uterce to byl porad dobrej kus chleba.No nevim,ale zkuste rict pekari,ze davate testo do lednice,abyste z nej upekl cerstvej chleba,jak to delaj v supetmarketech.

+3/−2
28.12.2016 10:03

P37e93t19r 51V15e80s27e53l56ý 7164205724208

jenže oni ho nechávají pomalu kynout při nízké teplotě. Nepečou ze zmraženého polotovaru.

+8/0
28.12.2016 12:52

J40i29n30d19ř82i83š80k44a 39B96u76r70g82e36r91o50v84á 3795344698335

Vůbec jsem netušila, že černý chleba není připálený, ale dobře upečený;-D. To se mi jako argument hodí!!!;-D

+22/−1
28.12.2016 5:13
Foto

R91i43c20h30a40r36d 60P30o71l66á29š59e89k 9544523670249

Když borec umí kulový, tak to kulový přeci musí prodat a všem vysvětlit, že je to tak správně.:-)

+8/−8
28.12.2016 7:53

M19a16r24t49i53n 23N74o22v18ý 9141568697304

Vraťe se do hrobu pane Polášek....

+1/−7
28.12.2016 11:18
Foto

R23i69c87h40a15r59d 96P26o48l72á59š14e13k 9454553970259

Jez si co chceš, já spálený nejím. A nebudu to jíst ani když mi někdo bude namlouvat jak je to skvělý.

+9/−2
28.12.2016 11:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.