Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Sázejí na chlebovou kůrku, nechávají těsto zrát v lednici

Pekař Aleš Karpíšek začal chleba péct v pizzerii v klasické peci. Ale pak dostal příležitost šéfovat pekárnu, která je součástí restaurace Eska v pražském Karlíně a která je součástí sítí restaurací Ambi. Recepty na chleby, které se tam servírují a prodávají, ladil víc než rok.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I61v52a 13D84o78l39a45n74s98k36á 2193456870340

Kdyz si prectete recenze na restauraci, ve ktere ten chleb podavaji, nikdo si nestezuje. Naopak hoste ten chleb pochvaluji. Taky tomu nerozumim.

0/0
29.12.2016 0:55

O69l43d97ř48i58c88h 92H80o52r95á75k 2704599661195

Víte některé věci jsou věčné. Vznikne móda a kdo tam nechodí je out. Nedej bože abyste kritizoval co jede na módní vlně, to vás odvaří, tedy společensky.

Prostě podnik navštíví celebrita či si podniku všimnou média a je sebevraždou kritizovat a jste mrtvý/á když tam nezajdete a nezmíníte na socko médiích a sítích.

(promiňte tu hříčku se sociálními médii a sockou jako MHD dopravou, ona socka je dnes i letadlo když není vlastní, že? ;))

+1/0
29.12.2016 10:53

J67i97n37d34r29i41c22h 33K73o35l67a70r 7370330595973

Taky jsem tam byl. Jidlo zajimave, dobre, snobske. Ale pecivo opravdu zbytecne prepecene, vysusene. Bud to lidi maji radi, nebo si snobove budou libovat ve vsem, co je stoji o trochu vic penez. Me to pecivo tam nenadchlo a domu jsem si pecen neodnesl. Ostatni bylo ale fajn.

0/0
30.12.2016 11:53

I56v51a27n75a 30N17e72j77e39d84l80í53k27o68v70á 6478474733173

Hm, tak za kvalitní vypečený chleba z malé pekárny si ráda připlatím, ale takhle spáleným chlebem se prezentovat, to by mě nenapadlo

0/0
28.12.2016 23:51

D76a32v64i60d 43K74o36s21t35e39l94n21í94k 9545586931

Pane redaktore, za zopakování zájmena "který" ve dvou po sobě následujících větách hned třikrát by mě češtinářka hnala. A to jsem nestudoval žurnalistiku, ale jen gympl.

+2/0
28.12.2016 21:25

H38e58l46e89n67a 51B53r74o23d53e61c35k87á 1925631592114

Mně chutná spíš světlejší pečivo - ale to je otázka chuti. Tady tohle na obrázcích nicméně opravdu vypadá spáleně. Takový chleba bych nekoupila. A když se dívám na fotku řezu, tak přemýšlím, jak se to vlastně jí? Máslo se přikusuje zvlášť? Nebo jak to na ty díry mažou? 8-o

+2/−1
28.12.2016 20:05

L94u47b35o81š 24B15ř50e90z22i60n81a 2832363850241

Je to vzduch obalený těstem.

0/0
28.12.2016 22:19

V68á32c80l78a95v 30J42o62n77á12š 8342553802723

Tak takový spáleniny teda ne.....

+2/−1
28.12.2016 18:54

E60l34i44š57k85a 23K39u52č53e47r46o84v17á 7839242663603

nejsou nějaké černé? u nás máme nově postavenou venkovní pec, jaká kdysi bývala na vesnicích a peklo v ní vždycky několik rodin a takhle to vypadalo ze začátku, když jsme to neuměli :-D

+7/−1
28.12.2016 17:53

P54a31v80e55l 91J72e31ř95á32b91e22k 7781102504547

Zapomněli ještě na konečnou fázi - chleba silně poprášit přírodní (bio) křídou.

0/0
28.12.2016 18:08

P25e56t64r 74K68o54l82á42ř 2768327464721

To je nějaký vtip? Vždyť mají všechno spálené ... 8-o

+7/−1
28.12.2016 17:07

T94o80m63á80š 18T56a31t77í63č18e51k 5640122510448

Všechno ne, ale některý ty chleby jsou fakt úplně černý. ;-D

+2/0
28.12.2016 18:06

I16v22a87n 97M37a90r80e20k 6484388412

Pochybuji, že ten na uhel spálený chleba je vůbec jedlý ? ;-(

+3/−1
28.12.2016 16:45

H33o82n32z83a 17J60a21n18e49č87e74k 5701449256

Neví někdo, jaké výhody ta "biomouka" má? Protože se mi rozhodně nezdá ani zrovna ekologické, když se část úrody prostě nepoužije pro spotřebu - dá se vůbec už namletá mouka použít na zkrmení hospodářskými zvířaty, nebo co se s ní děje? Vážně nevím, ocením, pokud se někdo vyzná. :-)

0/0
28.12.2016 16:30

O90l98d88ř23i14c29h 67H55o65r84á14k 2854509361345

A mohu vědět co je biomouka?

Mimochodem to co dělají dělá třeba i Globus, novou dodávku mouky testuje, každá šarže mouky je jiná a potřebuje o trochu jiné poměry.

Jo a topení dřevem prostě a jednoduše dodá svoji duši a chuť, Elektrický či plynový gril také dá dobrý výsledek, ale na dřevě či uhlí to má vůni.

+2/0
28.12.2016 16:23

J65i48ř39í 97P84a72u23l 3276525987122

Jj, klasická parní pekárna, kvásek, žitná mouka min. 50%, nechat dobře vykynout, potřít slanou vodou, posypat kmínem nebo hrubozrnou solí. A hlavně to neupéct do černa, ale do zlatova. Tj. pokud se klasika umí, tak je nepřekonatelná.

+5/0
28.12.2016 16:30

E75l37i79š98k90a 30K88u18č24e85r60o51v91á 7729562293963

o ještě teplé krajíce se škvarkovou pomazánkou se nám rvou lidi na akcích víc než o koláče.

+2/−1
28.12.2016 18:09

O81l57d82ř93i71c77h 51H12o11r57á27k 2724919951235

Kučerová, do ředitelny a to domácí sádlo a škvarky sebou.

0/0
29.12.2016 10:55
Foto

R84a33d30e76k 34K76u75j88í10n88e83k 7413924910207

fujtajbl

+3/−1
28.12.2016 16:15

M10a13r25i39á32n 79H30r60i72v35ň32á81k 7278380910940

Nechce se mi věřit že požití toho spáleného chleba je zdraví prospěšné. To co vidím na fotkách se podobá spíše briketám než vypečeným chlebům.Rv

+15/0
28.12.2016 15:51

P38e61t40r 73K67o95l79á39ř 2968917724501

Původně, když jsem na fotkách viděl všechno spálené na uhel, jsem myslel, že je to nějaký novoroční žertík ...

+2/0
28.12.2016 17:09
Foto

M11i78r67o50s97l85a27v 94M91a70c45e49k 5591115470592

Ty černé oharky jsou divné a struktura chleba přimíná mazanec. Asi si dělá legraci nebo chce zmást konkurenci

+4/0
28.12.2016 15:27
Foto

T94o83m79á60š 47D57v20o73ř95á21k 3805123216516

Přesně, je to "šrapnel". ;-)

+1/0
28.12.2016 18:21

J88i30t11k62a 19J74a49n15ý86r34o67v55á 6548783590926

Co chcete , to je přece běžný trpasličí chléb.;-D;-D

0/0
2.1.2017 13:06

M24a71r21k10é78t58a 44V62í75t15o67v85á 4478860435386

Já nevím, ale ten výraz "organický" mne fakt baví. To jako že v běžném obchodě se prodává chléb "anorganický"?:-) Vidět v obchodě takovýto chléb, tak jej nekoupím, vypadá spálený (jak už napsali i jiní).

+4/0
28.12.2016 15:06

Z73d90e18ň36k74a 20V94e60s34e37l38á 8359805867640

Mám ráda spíš "vypečenější" pečivo, ale souhlasím s níže psanými komentáři, že chleby na fotkách jsou upečené až přespříliš. :-/ Myslím ale, že by stačilo jenom o něco snížit teplotu, při které se pecny do pece vkládají a pečou. A nebo to dělat jako ve středověku - pec rozpálit na přiměřenou teplotu a pak už netopit. ;-)

+1/0
28.12.2016 14:53

E94l12i83š21k12a 53K75u88č22e25r42o75v70á 7869152763223

máme venkovní pícku na chleba a koláče a tak se to dělá: vytopí se, vymete a pak se v ní jen peče.

0/0
28.12.2016 18:06

Z43d58e29ň79k68a 64V41e88s43e82l73á 8969705787660

R^ :-)

0/0
28.12.2016 18:17

L73á30ď55a 83V93r20a54n25ý 7578578418647

Na obrázku 3, kde je chleba zespodu je jak přibližně vypadal chleba na povrchu vytažený z pece u babičky, která celý život hospodařila a pekla ze svého obilí Pekla jednou týdně a chleba byl na týden, k tomu bylo domácí máslo, mléko a tvaroh.

Ty chleby co jsou na obrázku jsou na povrchu prostě spálený a tedy zdravotně závadné.

A to s tou moukou nebudu raději moc komentovat. Ano stane se, že mouka má horší vlastnosti ale není to taková věda jak z toho dělají a už vůbec to nesouvisí se značkou BIO.

+13/0
28.12.2016 14:05

M86i14l28a47n 90I78l18l54e22k 6323326157680

Souhlasim, ze chleby jsou spalene. Vzdyt jsou cerne. Gumovou kurku ze supermarketu zrovna nepreferuji, ale poradna krupava vypecena kurka nemusi byt cerna.

+14/0
28.12.2016 14:27

G11e46o14r81g96e 31B48u94r86i91a75n 3758591603639

Chleba, ani jine pecivo uz nejim 10 let a je mi tech 10 let skvostne. Nejake chripkove epidemie mne nijak nevzrusuji. :-)

+1/−2
28.12.2016 13:07

L84i27b63o91r 63D45a92n97ě64k 4737291843

Já si chleba i rohlíky dávám furt a taky mě nemoci neobtěžují... Jestli to nebud tím ,že jste obecně začal žít zdravěji ale svádíte to jen na pečivo...

+6/−1
28.12.2016 13:12

L47á56ď60a 14V28r19a78n22ý 7238328768627

No tím, že to sem píšete tak vás o asi trápí.

Já vypil dříve i 12 piv za večer a dnes už dám max 6 a taky teď nejsem už léta nemocný.

Takže 6 je tak akorát pro zdraví ;-)

+9/−1
28.12.2016 13:52

A70l48e87n21a 54P66e83t16r60u 4532615570851

pečivo jím, chřipku jsem neměla nikdy, alespoň takovou tu s horečkami a bolestmi svalů a kloubů

+1/0
28.12.2016 14:24

P38e17t14r 36R27o29m43á49n70e43k 8754777234634

Vypadá luxusně!

+2/−8
28.12.2016 12:19

J61i36n83d11r23i78c75h 80K19u78c19e91r13a 7308665371615

Obycejna "sumava",kdyz se privezla rano z pekarny jeste tepla,chutnala vyborne a jeste po tydnu v belostne uterce to byl porad dobrej kus chleba.No nevim,ale zkuste rict pekari,ze davate testo do lednice,abyste z nej upekl cerstvej chleba,jak to delaj v supetmarketech.

+3/−2
28.12.2016 10:03

P27e53t98r 91V91e59s77e72l61ý 7424865924358

jenže oni ho nechávají pomalu kynout při nízké teplotě. Nepečou ze zmraženého polotovaru.

+8/0
28.12.2016 12:52

J34i58n27d82ř81i91š80k77a 80B48u17r28g24e10r16o59v91á 3815324278445

Vůbec jsem netušila, že černý chleba není připálený, ale dobře upečený;-D. To se mi jako argument hodí!!!;-D

+22/−1
28.12.2016 5:13
Foto

R82i84c63h84a88r73d 50P24o30l53á50š31e90k 9944363100329

Když borec umí kulový, tak to kulový přeci musí prodat a všem vysvětlit, že je to tak správně.:-)

+8/−8
28.12.2016 7:53

M51a85r88t53i97n 38N97o85v41ý 9661958507444

Vraťe se do hrobu pane Polášek....

+1/−7
28.12.2016 11:18
Foto

R97i13c17h70a48r69d 52P41o67l71á37š36e58k 9564213900249

Jez si co chceš, já spálený nejím. A nebudu to jíst ani když mi někdo bude namlouvat jak je to skvělý.

+9/−2
28.12.2016 11:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.