Diskuze

VIDEO: Sázejí na chlebovou kůrku, nechávají těsto zrát v lednici

Pekař Aleš Karpíšek začal chleba péct v pizzerii v klasické peci. Ale pak dostal příležitost šéfovat pekárnu, která je součástí restaurace Eska v pražském Karlíně a která je součástí sítí restaurací Ambi. Recepty na chleby, které se tam servírují a prodávají, ladil víc než rok.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ID

Kdyz si prectete recenze na restauraci, ve ktere ten chleb podavaji, nikdo si nestezuje. Naopak hoste ten chleb pochvaluji. Taky tomu nerozumim.

0 0
možnosti
OH

Víte některé věci jsou věčné. Vznikne móda a kdo tam nechodí je out. Nedej bože abyste kritizoval co jede na módní vlně, to vás odvaří, tedy společensky.

Prostě podnik navštíví celebrita či si podniku všimnou média a je sebevraždou kritizovat a jste mrtvý/á když tam nezajdete a nezmíníte na socko médiích a sítích.

(promiňte tu hříčku se sociálními médii a sockou jako MHD dopravou, ona socka je dnes i letadlo když není vlastní, že? ;))

1 0
možnosti
IN

Hm, tak za kvalitní vypečený chleba z malé pekárny si ráda připlatím, ale takhle spáleným chlebem se prezentovat, to by mě nenapadlo

0 0
možnosti
DK

Pane redaktore, za zopakování zájmena "který" ve dvou po sobě následujících větách hned třikrát by mě češtinářka hnala. A to jsem nestudoval žurnalistiku, ale jen gympl.

2 0
možnosti
HB

Mně chutná spíš světlejší pečivo - ale to je otázka chuti. Tady tohle na obrázcích nicméně opravdu vypadá spáleně. Takový chleba bych nekoupila. A když se dívám na fotku řezu, tak přemýšlím, jak se to vlastně jí? Máslo se přikusuje zvlášť? Nebo jak to na ty díry mažou? 8-o

2 1
možnosti
LB

Je to vzduch obalený těstem.

0 0
možnosti
VJ

Tak takový spáleniny teda ne.....

2 1
možnosti
EK

nejsou nějaké černé? u nás máme nově postavenou venkovní pec, jaká kdysi bývala na vesnicích a peklo v ní vždycky několik rodin a takhle to vypadalo ze začátku, když jsme to neuměli :-D

7 1
možnosti
PJ

Zapomněli ještě na konečnou fázi - chleba silně poprášit přírodní (bio) křídou.

0 0
možnosti
PK

P64e40t75r 25K87o77l42á25ř

28. 12. 2016 17:07

To je nějaký vtip? Vždyť mají všechno spálené ... 8-o

7 1
možnosti
TT

Všechno ne, ale některý ty chleby jsou fakt úplně černý. ;-D

2 0
možnosti
Foto

I88v61a80n 55M34a93r92e95k

28. 12. 2016 16:45

Pochybuji, že ten na uhel spálený chleba je vůbec jedlý ? ;-(

3 1
možnosti
HJ

Neví někdo, jaké výhody ta "biomouka" má? Protože se mi rozhodně nezdá ani zrovna ekologické, když se část úrody prostě nepoužije pro spotřebu - dá se vůbec už namletá mouka použít na zkrmení hospodářskými zvířaty, nebo co se s ní děje? Vážně nevím, ocením, pokud se někdo vyzná. :-)

0 0
možnosti
OH

A mohu vědět co je biomouka?

Mimochodem to co dělají dělá třeba i Globus, novou dodávku mouky testuje, každá šarže mouky je jiná a potřebuje o trochu jiné poměry.

Jo a topení dřevem prostě a jednoduše dodá svoji duši a chuť, Elektrický či plynový gril také dá dobrý výsledek, ale na dřevě či uhlí to má vůni.

2 0
možnosti
JP

J74i55ř85í 56P55a83u84l

28. 12. 2016 16:30

Jj, klasická parní pekárna, kvásek, žitná mouka min. 50%, nechat dobře vykynout, potřít slanou vodou, posypat kmínem nebo hrubozrnou solí. A hlavně to neupéct do černa, ale do zlatova. Tj. pokud se klasika umí, tak je nepřekonatelná.

5 0
možnosti