Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Ublíží vínu pobyt v mrazáku? Sommeliér radí, jak ho rychle vychladit

Ideální cestou k vychlazení bílého vína na požadovanou teplotu při podávání - a nemusí to být zrovna dnešní svatomartinské - je chladící vinotéka, radí sommeliér. V té na vás vychlazené víno čeká kdykoliv připravené k okamžitému otevření. Jenže každý vinotéku nemá, ani nepotřebuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A92n17t72o33n61í63n 96S57e98b82e59r43a 7653548780919

Ja kupuju prevazne levnejsi vina a tudiz vzdy davam do mrazaku na 15 minut po prineseni domu. Vzdy pak chutna lip. To mam vyzkousene.

0/0
13.11.2016 16:00

P92a64v82e82l 79S57o90b73o22t11k34a 5970374

Co s vínem, které má vady a nedá se pít???

Buď podchladit, nebo svařit.

Stejně jako s podřadnou vodkou, pivem nebo s jiným šméčkem.

Pokud je ale víno, vodka nebo pivo kvalitní, naprosto nevadí když je teplejší než by teoreticky mělo být - o to více vynikne aroma a chuť.

U těch kvalitních.

Ale také o to více vyniknou vady a pachy u těch nekvalitních.

Takže raději pro jistotu - šup s ním do mrazáku hned jak ho přinesete z regálu hypermarketu - návštěva tu bude co by dup ;-D;-D;-D;-D

+2/−1
11.11.2016 22:58
Foto

J66a64n 43H35a78v73e29l76k97a 3561646451635

Ta mokrá utěrka do mrazáku nedává fyzikálně žádný smysl, může ochlazování akorát zpomalit. A navíc zvětšit námrazu na vnitřních stěnách.

+2/−1
11.11.2016 18:37

L24á95ď29a 51V19r97a40n32ý 7828528278447

A navíc vám ta mokrá utěrka přimrzne ke stěnám.

+1/0
11.11.2016 23:49

K74a11r42e60l 32U37r65b68a89n 2444484331639

Právě proto se tam má dát.. aby zmrazení nebylo příliš rychlé. jenže to páni v článku nepochopili. ;-D

0/0
16.11.2016 12:03

J90a34n 12H92r46u98z46a 8294648609717

Od té doby co byla vynalezena lednička (ne mrazák) je snad problém vyřešen.;-D

+1/0
11.11.2016 14:44

L32u13d12ě92k 74N54ě24m46e97c 5595771412684

Od té doby, co jsou mrazáky, víme, že v mrazáku se všechno ochladí rychleji. ;-D

+4/0
11.11.2016 16:06

M53a70r90t94i54n 29V74o72j64á59č83e95k 9463857821156

vlastním ledničku i mrazák a byl jsem zaskočen návštěvou a sektem pokojjové teploty a jak píši níže led,sůl a trochu vody -to je jistota

0/0
11.11.2016 20:36

V97l79a24d38i20m56í29r 43V89y24s75o96k49ý 8722852591655

hlavně nezapomenout pivo v mrazáku :D

+1/0
11.11.2016 14:23

M57a32r55t13i90n 98V89o87j16á71č29e16k 9553877701186

no měli jsme v létě teplý pivo tak jsme dali pivka do mražáku a šli na vesnický fotbal a po zápase jsme pili pivní tříšť;-D

0/0
11.11.2016 20:31

M48a28r45t48i31n 22V34o37j10á80č78e31k 9343987781106

lepší for je led ,sůl a trochu vody a do lednice a sekt je na 8mi za půl hoďky - ta chladící reakce je rychlejší

+3/0
11.11.2016 9:05

T27o47m24á40š 78T24a97t88í35č31e47k 5360232870118

8mi 8-o:-P:-P:-P

+3/−3
11.11.2016 15:50

P52e67t58r 31N37o46v37o53t33n94y 1541320221

A co teprve takový chlorid vápenatý(hexahydrát)? :-)

0/0
14.11.2016 11:25







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.