Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Ublíží vínu pobyt v mrazáku? Sommeliér radí, jak ho rychle vychladit

Ideální cestou k vychlazení bílého vína na požadovanou teplotu při podávání - a nemusí to být zrovna dnešní svatomartinské - je chladící vinotéka, radí sommeliér. V té na vás vychlazené víno čeká kdykoliv připravené k okamžitému otevření. Jenže každý vinotéku nemá, ani nepotřebuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A82n75t96o94n31í58n 29S34e62b25e89r57a 7183628820889

Ja kupuju prevazne levnejsi vina a tudiz vzdy davam do mrazaku na 15 minut po prineseni domu. Vzdy pak chutna lip. To mam vyzkousene.

0/0
13.11.2016 16:00

P80a86v78e70l 14S25o29b69o77t80k16a 5140874

Co s vínem, které má vady a nedá se pít???

Buď podchladit, nebo svařit.

Stejně jako s podřadnou vodkou, pivem nebo s jiným šméčkem.

Pokud je ale víno, vodka nebo pivo kvalitní, naprosto nevadí když je teplejší než by teoreticky mělo být - o to více vynikne aroma a chuť.

U těch kvalitních.

Ale také o to více vyniknou vady a pachy u těch nekvalitních.

Takže raději pro jistotu - šup s ním do mrazáku hned jak ho přinesete z regálu hypermarketu - návštěva tu bude co by dup ;-D;-D;-D;-D

+2/−1
11.11.2016 22:58
Foto

J19a56n 88H69a34v21e93l92k79a 3631656781195

Ta mokrá utěrka do mrazáku nedává fyzikálně žádný smysl, může ochlazování akorát zpomalit. A navíc zvětšit námrazu na vnitřních stěnách.

+2/−1
11.11.2016 18:37

L74á15ď56a 61V85r38a46n94ý 7798228438237

A navíc vám ta mokrá utěrka přimrzne ke stěnám.

+1/0
11.11.2016 23:49

K78a66r55e37l 26U49r52b25a46n 2524684101879

Právě proto se tam má dát.. aby zmrazení nebylo příliš rychlé. jenže to páni v článku nepochopili. ;-D

0/0
16.11.2016 12:03

J82a51n 87H94r10u33z23a 8914948509247

Od té doby co byla vynalezena lednička (ne mrazák) je snad problém vyřešen.;-D

+1/0
11.11.2016 14:44

L22u26d94ě76k 66N91ě39m43e54c 5555541532474

Od té doby, co jsou mrazáky, víme, že v mrazáku se všechno ochladí rychleji. ;-D

+4/0
11.11.2016 16:06

M65a62r23t22i63n 72V31o46j55á73č12e86k 9573107781886

vlastním ledničku i mrazák a byl jsem zaskočen návštěvou a sektem pokojjové teploty a jak píši níže led,sůl a trochu vody -to je jistota

0/0
11.11.2016 20:36

V30l31a83d25i41m24í10r 54V75y57s53o23k34ý 8542422381965

hlavně nezapomenout pivo v mrazáku :D

+1/0
11.11.2016 14:23

M50a38r47t19i10n 37V32o29j77á65č51e91k 9893187911596

no měli jsme v létě teplý pivo tak jsme dali pivka do mražáku a šli na vesnický fotbal a po zápase jsme pili pivní tříšť;-D

0/0
11.11.2016 20:31

M54a34r33t70i37n 15V50o62j68á46č15e28k 9173217111416

lepší for je led ,sůl a trochu vody a do lednice a sekt je na 8mi za půl hoďky - ta chladící reakce je rychlejší

+3/0
11.11.2016 9:05

T73o88m17á70š 41T79a30t92í60č95e63k 5580572610858

8mi 8-o:-P:-P:-P

+3/−3
11.11.2016 15:50

P48e61t63r 79N30o18v66o68t44n87y 1841490621

A co teprve takový chlorid vápenatý(hexahydrát)? :-)

0/0
14.11.2016 11:25







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.