Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Ublíží vínu pobyt v mrazáku? Sommeliér radí, jak ho rychle vychladit

Ideální cestou k vychlazení bílého vína na požadovanou teplotu při podávání - a nemusí to být zrovna dnešní svatomartinské - je chladící vinotéka, radí sommeliér. V té na vás vychlazené víno čeká kdykoliv připravené k okamžitému otevření. Jenže každý vinotéku nemá, ani nepotřebuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A79n36t25o84n83í20n 92S69e74b81e95r20a 7543418930739

Ja kupuju prevazne levnejsi vina a tudiz vzdy davam do mrazaku na 15 minut po prineseni domu. Vzdy pak chutna lip. To mam vyzkousene.

0/0
13.11.2016 16:00

P69a32v81e97l 45S10o20b92o77t21k15a 5160624

Co s vínem, které má vady a nedá se pít???

Buď podchladit, nebo svařit.

Stejně jako s podřadnou vodkou, pivem nebo s jiným šméčkem.

Pokud je ale víno, vodka nebo pivo kvalitní, naprosto nevadí když je teplejší než by teoreticky mělo být - o to více vynikne aroma a chuť.

U těch kvalitních.

Ale také o to více vyniknou vady a pachy u těch nekvalitních.

Takže raději pro jistotu - šup s ním do mrazáku hned jak ho přinesete z regálu hypermarketu - návštěva tu bude co by dup ;-D;-D;-D;-D

+2/−1
11.11.2016 22:58
Foto

J48a79n 11H88a12v24e23l79k46a 3631616421605

Ta mokrá utěrka do mrazáku nedává fyzikálně žádný smysl, může ochlazování akorát zpomalit. A navíc zvětšit námrazu na vnitřních stěnách.

+2/−1
11.11.2016 18:37

L39á58ď93a 39V59r17a26n59ý 7288128678397

A navíc vám ta mokrá utěrka přimrzne ke stěnám.

+1/0
11.11.2016 23:49

K83a78r26e32l 17U72r15b86a16n 2364124941319

Právě proto se tam má dát.. aby zmrazení nebylo příliš rychlé. jenže to páni v článku nepochopili. ;-D

0/0
16.11.2016 12:03

J51a27n 79H93r33u67z29a 8654848699607

Od té doby co byla vynalezena lednička (ne mrazák) je snad problém vyřešen.;-D

+1/0
11.11.2016 14:44

L98u47d61ě97k 89N12ě29m77e42c 5595281442964

Od té doby, co jsou mrazáky, víme, že v mrazáku se všechno ochladí rychleji. ;-D

+4/0
11.11.2016 16:06

M56a38r90t56i55n 53V13o56j98á17č17e88k 9453657941436

vlastním ledničku i mrazák a byl jsem zaskočen návštěvou a sektem pokojjové teploty a jak píši níže led,sůl a trochu vody -to je jistota

0/0
11.11.2016 20:36

V48l72a97d19i65m33í69r 20V16y95s14o16k33ý 8612712321825

hlavně nezapomenout pivo v mrazáku :D

+1/0
11.11.2016 14:23

M82a46r94t75i71n 19V40o66j13á98č40e53k 9183537451346

no měli jsme v létě teplý pivo tak jsme dali pivka do mražáku a šli na vesnický fotbal a po zápase jsme pili pivní tříšť;-D

0/0
11.11.2016 20:31

M43a93r85t29i34n 40V33o68j79á49č58e49k 9953337461446

lepší for je led ,sůl a trochu vody a do lednice a sekt je na 8mi za půl hoďky - ta chladící reakce je rychlejší

+3/0
11.11.2016 9:05

T83o16m62á29š 10T66a75t63í67č51e61k 5330382650968

8mi 8-o:-P:-P:-P

+3/−3
11.11.2016 15:50

P52e67t81r 89N66o85v12o57t51n22y 1351940321

A co teprve takový chlorid vápenatý(hexahydrát)? :-)

0/0
14.11.2016 11:25





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.