Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Ublíží vínu pobyt v mrazáku? Sommeliér radí, jak ho rychle vychladit

Ideální cestou k vychlazení bílého vína na požadovanou teplotu při podávání - a nemusí to být zrovna dnešní svatomartinské - je chladící vinotéka, radí sommeliér. V té na vás vychlazené víno čeká kdykoliv připravené k okamžitému otevření. Jenže každý vinotéku nemá, ani nepotřebuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A44n23t81o94n54í43n 88S49e79b47e72r91a 7843708840179

Ja kupuju prevazne levnejsi vina a tudiz vzdy davam do mrazaku na 15 minut po prineseni domu. Vzdy pak chutna lip. To mam vyzkousene.

0/0
13.11.2016 16:00

P91a14v22e10l 61S56o30b11o15t17k76a 5480294

Co s vínem, které má vady a nedá se pít???

Buď podchladit, nebo svařit.

Stejně jako s podřadnou vodkou, pivem nebo s jiným šméčkem.

Pokud je ale víno, vodka nebo pivo kvalitní, naprosto nevadí když je teplejší než by teoreticky mělo být - o to více vynikne aroma a chuť.

U těch kvalitních.

Ale také o to více vyniknou vady a pachy u těch nekvalitních.

Takže raději pro jistotu - šup s ním do mrazáku hned jak ho přinesete z regálu hypermarketu - návštěva tu bude co by dup ;-D;-D;-D;-D

+2/−1
11.11.2016 22:58
Foto

J46a53n 15H56a68v51e29l22k91a 3491116481665

Ta mokrá utěrka do mrazáku nedává fyzikálně žádný smysl, může ochlazování akorát zpomalit. A navíc zvětšit námrazu na vnitřních stěnách.

+2/−1
11.11.2016 18:37

L30á49ď38a 57V91r44a32n88ý 7198758248987

A navíc vám ta mokrá utěrka přimrzne ke stěnám.

+1/0
11.11.2016 23:49

K56a86r91e79l 89U46r66b50a30n 2434934661459

Právě proto se tam má dát.. aby zmrazení nebylo příliš rychlé. jenže to páni v článku nepochopili. ;-D

0/0
16.11.2016 12:03

J25a28n 64H94r98u64z21a 8604938369807

Od té doby co byla vynalezena lednička (ne mrazák) je snad problém vyřešen.;-D

+1/0
11.11.2016 14:44

L72u56d24ě41k 25N39ě36m76e89c 5565221642374

Od té doby, co jsou mrazáky, víme, že v mrazáku se všechno ochladí rychleji. ;-D

+4/0
11.11.2016 16:06

M41a12r12t44i97n 46V86o55j70á21č76e25k 9663927191216

vlastním ledničku i mrazák a byl jsem zaskočen návštěvou a sektem pokojjové teploty a jak píši níže led,sůl a trochu vody -to je jistota

0/0
11.11.2016 20:36

V13l48a62d60i21m17í42r 31V34y34s89o16k27ý 8762872121635

hlavně nezapomenout pivo v mrazáku :D

+1/0
11.11.2016 14:23

M37a63r96t61i75n 61V57o48j34á12č45e47k 9253577451266

no měli jsme v létě teplý pivo tak jsme dali pivka do mražáku a šli na vesnický fotbal a po zápase jsme pili pivní tříšť;-D

0/0
11.11.2016 20:31

M64a85r17t59i14n 26V34o69j79á19č73e55k 9793387931326

lepší for je led ,sůl a trochu vody a do lednice a sekt je na 8mi za půl hoďky - ta chladící reakce je rychlejší

+3/0
11.11.2016 9:05

T73o61m39á39š 22T59a36t86í15č21e85k 5150962830198

8mi 8-o:-P:-P:-P

+3/−3
11.11.2016 15:50

P75e54t89r 61N89o80v52o59t20n39y 1361800661

A co teprve takový chlorid vápenatý(hexahydrát)? :-)

0/0
14.11.2016 11:25







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.