- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
No nevim ovoce a zelenina nic moc. Banany zelene, rajcata tvrde jak tenisove micky a bez chute, salaty z poloviny nahnile, hrozny vetsinou kysele, citrony velke a skoro bez stavy, kendlubny cbutnaji po chemii. No odpad to sice neni, ale kolikrat premslim jetsli to nevyrobil Trikatel v nejake chemicce...
Kupuji zásadně (jak to nazval Vaněk) prvopotraviny. Letos se dají koupit české brambory. Sice často nemocné, ale chuťově lepší než ty z písků Německa a Holandska. Ovšem sehnat jedlá rajčata je umění. Na syrovém masu už nic nezlepším a jíst jen irské hovězí stejky také není to pravé ořechové.
Hlavne by se treba melo povinne uvadet u uzenin obsah masa napr.. A neuvazovat o zavedeni, ale mela by to byt samozrejmost u nekterych druhu vyrobku, ze tam bude uvedeno zeme produkce, zpracovani, baleni.
ja si myslim ze by se to melo brat z druheho konce. potraviny by mely mit nejakou (vyssi) kvalitativni normu, podle ktere by i te nejlevnejsi kus splnoval zakladni parametry a kvality. Jedine hledisko dneska je, ze to musi byt zdravotne nezavadne,coz se o mnoha vyrobcich s koktejlem vsem eceke, emulgatoru, stabilzatoru,atd , rici snad neda. V Nemecku si to ani netroufaji prodavat, pritom si myslim, ze kdyby jim tam nabidli stejne levne "smakulady" jako u nas, budou je kupovat uplne stejne jako u nas. jenze tam si to nedovoliu
Proc? Kazdy at si vybere podle sveho. Pokud nekomu chutnaji parky za 49 v akci tak at si je kupuje. Me tohle nesmi do baraku, natoz pak do zaludku.
Jste dobrej,pane Vaněk,díky za Vaše podněty,Vaše práce má smysl a vede nás k lepšímu,díky
Se nedokážete sám rozhodnout? Vás musí navádět člověk používající umělé dochucovadla? Tak to jo :D
Já si naopak myslím, že toho supermarketového hnoje naopak přibývá. Zejména v oblasti ovoce a zeleniny. Je až neuvěřitelné, čím se člověk na zdejších "smeťácích" musí prohrabávat. Připadá mi, že i ČOI-ka to už dávno vzdala.
Jednoduchým ukazatelem kvality potravin je dle mě množství supermarketů na obyvatele. Pokud budeme stále na špici tohoto ukazatele, tak to znamená, že marže (levný nákup a relativně drahý prodej) na prodeji euro-odpadu a hnoje je pořád dostatečně vysoká, aby se všichni uživili.
Takže menší konkurence znamená podle vás lepší podmínky pro zákazníka?
Zase nelze tak generalizovat. Ne vždy a všude jsou všechny produkty v akci šunty. Občas kupříkladu i kvalitní sýry v běžné cenové hladině 50 Kč+/100 g jdou na půlku a platí to i u mnoha jiných výrobků z té lepší kategorie. A na druhou stranu ne vše označené bio (jinde třeba organic) je super kvalita.
S velkém výběru souhlasím.Ale kvalita je někdy na hraně.Jak si máte vybrat třeba vídeňský nebo špišský párek.Když neexistuje ČSN.A to je vesměs se všemi potravinami.Tak že není pravda,že kdy je veliký výběr,že je lepší nabídka.
k tomu opravdu ČSN nepotřebujete, stačí si najít svého řezníka který výrobky nešidí a u toho nakupovat
Proč by se to taky dělalo, tyhle potraviny stojí peníze a po těch u nás poptávka není.
A ti je to , proč, tu máme šunty..
Mimo jiné , u lepších potravin poslední dobou stoupá cena klesá gramáž výrobku
Přesně tak ... u spousty potravin se nenápadně snižuje grmáž za stejnou cenu. Docela mě nedávno pobavila opavia - balení 175 gramů zaměnila za 157 gramů, aby to bylo "nenápadné" ...
Děkuji za Vaše pořady a za Vaší práci pane Vaňku.
V první otázce to vystihl za celý rozhovor...
Dokud to lidé budou kupovat, tak se to bude prodávat... Až ty hnusy s cedulí AKCE budou mizet z regálů, tak by obchodník byl blbý to neprodávat...
Dokud lidé nebudou mít mzdy takové,aby v pohodě vyšli , tak budou na pultech buřty bez masa, alternativy mléčných výrobků a čokoládové pochoutky místo čokolády.