Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vyzkoušejte rozebraný štrúdl. Oblíbený dezert trochu jinak

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace Avantgarde miluje sezonní potraviny. Proto tentokrát na Playtvak.cz ukázal, jak je možné upéct závin milovaný drtivou většinou lidí, ovšem trochu jinak – v rozebrané verzi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O80l63d41ř29i17c60h 62H23o65r62á73k 2754729111585

Tak jsem si dal jablkový kompot do mističky, zapíchl jsem to toho pár tyček z lístkového těsta a postrouhal vlašáky.

A teď nevím, je to taky štrůdl?

+1/0
20.11.2016 20:37

D57o39r23a 61V27e81s88e40l26á 2620303489873

Tohle prostě štrůdl není! A to ani rozebraný 8-o

+8/0
19.11.2016 22:25

J54i57ř40í 61O92s37i26n78a 5517812582615

Vážně se Vám lidi takové prasárny líbí?Tomu se říká vysoká gastronomie, když to vypadá jako by se v tom porýpalo malé dítě?

+6/−1
19.11.2016 20:32

A84l28e66n88a 61V59e14s55e72l52á 3623181315698

No, mně se to líbí. :-)

Asi by se mi s tím patlat nechtělo a se štrůdlem to má společné jen základní ingredience. Ale líbí se mi to a chutnat by to mělo taky dobře.

0/0
20.11.2016 17:49

J32i51ř63í 13H25u91m25l 5112949322391

absolutní nesmysl

+3/0
19.11.2016 20:31

R96i34c56h36a25r71d 50M21i59k58u65l49e76n67k70a 1929467157534

Nesmysl

+4/0
19.11.2016 19:58

L31a37d75a 68N80o61v62a70k 4282583667

tu porci z obrázku bych prosil tak pětkrát a pak bych se podíval co mají na jídelním lístku...

+8/0
19.11.2016 19:40

V21ě10n81c59e48s59l33a78v41a 90Š58i30m13k72o84v24á 8359563314

To musel vymyslet idiot pěkná blbost už vidím jak to ten osel patláRv!!!!!!

+8/0
19.11.2016 19:38

E32l63i89š77k18a 94K30u65č75e74r61o11v31á 7629912463653

prima. je to dezert s jablky a lístkovým těstem, ale štrůdl to prostě není. Stejně jako hovězí maso s kořenovou zeleninou nemusí být nutně svíčková.

+19/0
19.11.2016 18:29

M67a26r29t21i69n67a 73V61a72v16ř71i94n94c46o37v23á 8965369126

Pro nás, co už nemáme děti doma, mi to přijde jako zajímavý nápad. Je s tím méně práce a nemusíte pak sníst celý štrůdl.

0/−8
19.11.2016 9:00

P31e31t73r 64P27r92u57s 7147785889362

Mene prace? 8-o Normalni strudl se jen nakraji jablka a s cukrem a rozinkama se zabali do testa. Jednodussi uz je snad jen polevka z pytliku.

+12/0
19.11.2016 11:26

M35a29r56t19i37n19a 61V95a25v25ř44i87n57c69o80v37á 8345879346

podstatně méně jablek a neválíte těsto. Co je na tom pracného?

0/0
19.11.2016 23:30

P89e25t43r 92P60r12u27s 7227625949712

Testo se prodava vyvalene...a rovnou na papiru. A potre se vajickem jeden velky kus a ne padesat malych.

+1/0
20.11.2016 8:43

E45l47i60š69k74a 89K27u85č86e73r15o16v15á 7389752683333

mně to připadá naopak výrazně pracnější.

+10/0
19.11.2016 18:30

P75a76v53l11i12n41a 30B20l84a62z57k34o90v49a 8420308530980

Zni to strasne krasne, hned bych chtela ochutnat. Ale nemuzu se zbavit otazky- nedela se strudl z trochu jinych ingredienci? Vazne vsichni delame jablecny strudl s karamelem, tvarohem a smetanou?

+19/0
19.11.2016 0:28

J49i95ř10í 15S46o17u12č46e61k 5836187389649

Tvaroh do klasického štrůdlu nepatří (i když jsem štrůdl s tvarohem viděl), ale co se vám nezdá na karamelu a smetaně? Do štrůdlu se dává cukr, který při pečení částečně karamelizuje a smetana se našlehá a štrůdl se s ní ozdobí.

+1/−3
19.11.2016 8:48

R84a42d93i45m 85T50o70b43i16á40š 2583882374686

souček...a co ty víš o klasickém štrůdlu jaký má být, zda s jabkama či tvarohem...??? já bych do klasiky třeba nedával tu šlehačku na ozdobu...určitě bych tam dal ale skořici, rozinky a podrcené vlašáky...a to jak do tvarohu, tak do jablek...lze přidat i vanilkový puding...

+1/0
19.11.2016 9:58

J60i94ř33í 72S84o61u38č35e71k 5336707399459

Když už se ptáš, tak toho o štrůdlu docela dost. Pochází z Rakouska a originál je z jablek. Variace s tvarohem vznikla až později v Čechách, to není klasický štrůdl. Původní rakouská receptura byla inspirována záviny z Orientu, které se přes Balkán dostaly do Rakouska při nájezdech Turků.

+3/0
19.11.2016 17:33

R97a64d79i46m 11T56o96b72i91á96š 2143562784816

to sis načet na wikipedii...???

0/0
19.11.2016 19:34

V64ě43n65c50e26s19l47a51v51a 37Š21i33m75k35o59v69á 8709733554

Dělal jste někdy štrůdl asi ne podle toho co píšete?Rv!!!!!!

0/0
19.11.2016 19:41







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.