Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vyzkoušejte rozebraný štrúdl. Oblíbený dezert trochu jinak

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace Avantgarde miluje sezonní potraviny. Proto tentokrát na Playtvak.cz ukázal, jak je možné upéct závin milovaný drtivou většinou lidí, ovšem trochu jinak – v rozebrané verzi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O87l44d80ř35i53c31h 37H61o92r97á41k 2434379611135

Tak jsem si dal jablkový kompot do mističky, zapíchl jsem to toho pár tyček z lístkového těsta a postrouhal vlašáky.

A teď nevím, je to taky štrůdl?

+1/0
20.11.2016 20:37

D34o69r54a 88V47e31s62e53l64á 2130723749243

Tohle prostě štrůdl není! A to ani rozebraný 8-o

+8/0
19.11.2016 22:25

J42i27ř46í 59O14s28i46n52a 5497662762445

Vážně se Vám lidi takové prasárny líbí?Tomu se říká vysoká gastronomie, když to vypadá jako by se v tom porýpalo malé dítě?

+6/−1
19.11.2016 20:32

A68l98e78n95a 60V28e69s22e28l18á 3523971295198

No, mně se to líbí. :-)

Asi by se mi s tím patlat nechtělo a se štrůdlem to má společné jen základní ingredience. Ale líbí se mi to a chutnat by to mělo taky dobře.

0/0
20.11.2016 17:49

J60i44ř79í 76H62u78m17l 5942439552481

absolutní nesmysl

+3/0
19.11.2016 20:31

R36i24c90h18a62r66d 92M19i30k47u51l65e91n45k43a 1599557157884

Nesmysl

+4/0
19.11.2016 19:58

L28a27d49a 53N83o66v75a86k 4872683497

tu porci z obrázku bych prosil tak pětkrát a pak bych se podíval co mají na jídelním lístku...

+8/0
19.11.2016 19:40

V34ě53n40c69e45s37l60a58v61a 25Š42i77m80k67o93v51á 8449433124

To musel vymyslet idiot pěkná blbost už vidím jak to ten osel patláRv!!!!!!

+8/0
19.11.2016 19:38

E32l11i15š25k38a 98K81u40č33e42r75o78v33á 7699942933213

prima. je to dezert s jablky a lístkovým těstem, ale štrůdl to prostě není. Stejně jako hovězí maso s kořenovou zeleninou nemusí být nutně svíčková.

+19/0
19.11.2016 18:29

M95a56r17t81i10n93a 89V55a49v46ř81i59n41c32o42v83á 8645679436

Pro nás, co už nemáme děti doma, mi to přijde jako zajímavý nápad. Je s tím méně práce a nemusíte pak sníst celý štrůdl.

0/−8
19.11.2016 9:00

P19e25t40r 86P15r14u28s 7827815919722

Mene prace? 8-o Normalni strudl se jen nakraji jablka a s cukrem a rozinkama se zabali do testa. Jednodussi uz je snad jen polevka z pytliku.

+12/0
19.11.2016 11:26

M82a86r56t96i94n37a 60V12a38v21ř59i74n90c27o31v97á 8115109906

podstatně méně jablek a neválíte těsto. Co je na tom pracného?

0/0
19.11.2016 23:30

P23e64t35r 84P78r79u18s 7507125639262

Testo se prodava vyvalene...a rovnou na papiru. A potre se vajickem jeden velky kus a ne padesat malych.

+1/0
20.11.2016 8:43

E21l97i81š66k58a 35K61u45č94e81r81o36v55á 7839432333233

mně to připadá naopak výrazně pracnější.

+10/0
19.11.2016 18:30

P65a17v13l28i90n67a 36B46l96a17z75k87o54v34a 8950848260230

Zni to strasne krasne, hned bych chtela ochutnat. Ale nemuzu se zbavit otazky- nedela se strudl z trochu jinych ingredienci? Vazne vsichni delame jablecny strudl s karamelem, tvarohem a smetanou?

+19/0
19.11.2016 0:28

J76i18ř42í 90S69o61u15č27e19k 5866197519519

Tvaroh do klasického štrůdlu nepatří (i když jsem štrůdl s tvarohem viděl), ale co se vám nezdá na karamelu a smetaně? Do štrůdlu se dává cukr, který při pečení částečně karamelizuje a smetana se našlehá a štrůdl se s ní ozdobí.

+1/−3
19.11.2016 8:48

R54a65d52i43m 98T45o35b53i70á45š 2683502584726

souček...a co ty víš o klasickém štrůdlu jaký má být, zda s jabkama či tvarohem...??? já bych do klasiky třeba nedával tu šlehačku na ozdobu...určitě bych tam dal ale skořici, rozinky a podrcené vlašáky...a to jak do tvarohu, tak do jablek...lze přidat i vanilkový puding...

+1/0
19.11.2016 9:58

J90i69ř84í 95S20o42u16č35e90k 5316957549969

Když už se ptáš, tak toho o štrůdlu docela dost. Pochází z Rakouska a originál je z jablek. Variace s tvarohem vznikla až později v Čechách, to není klasický štrůdl. Původní rakouská receptura byla inspirována záviny z Orientu, které se přes Balkán dostaly do Rakouska při nájezdech Turků.

+3/0
19.11.2016 17:33

R10a80d80i27m 93T55o62b19i45á21š 2353592594726

to sis načet na wikipedii...???

0/0
19.11.2016 19:34

V51ě41n48c90e41s95l70a44v42a 23Š76i75m45k25o63v43á 8569873114

Dělal jste někdy štrůdl asi ne podle toho co píšete?Rv!!!!!!

0/0
19.11.2016 19:41







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.