Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vyzkoušejte rozebraný štrúdl. Oblíbený dezert trochu jinak

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace Avantgarde miluje sezonní potraviny. Proto tentokrát na Playtvak.cz ukázal, jak je možné upéct závin milovaný drtivou většinou lidí, ovšem trochu jinak – v rozebrané verzi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O26l45d52ř94i81c31h 19H52o10r11á72k 2384419351775

Tak jsem si dal jablkový kompot do mističky, zapíchl jsem to toho pár tyček z lístkového těsta a postrouhal vlašáky.

A teď nevím, je to taky štrůdl?

+1/0
20.11.2016 20:37

D83o54r38a 47V46e41s91e58l76á 2550683929713

Tohle prostě štrůdl není! A to ani rozebraný 8-o

+8/0
19.11.2016 22:25

J29i93ř67í 46O34s97i68n95a 5827482592675

Vážně se Vám lidi takové prasárny líbí?Tomu se říká vysoká gastronomie, když to vypadá jako by se v tom porýpalo malé dítě?

+6/−1
19.11.2016 20:32

A42l70e85n70a 27V91e66s74e69l70á 3513631835898

No, mně se to líbí. :-)

Asi by se mi s tím patlat nechtělo a se štrůdlem to má společné jen základní ingredience. Ale líbí se mi to a chutnat by to mělo taky dobře.

0/0
20.11.2016 17:49

J13i34ř86í 74H49u22m38l 5472339162421

absolutní nesmysl

+3/0
19.11.2016 20:31

R14i42c66h80a10r15d 77M78i14k69u15l87e58n62k12a 1279117577514

Nesmysl

+4/0
19.11.2016 19:58

L43a94d43a 19N18o98v46a39k 4932463797

tu porci z obrázku bych prosil tak pětkrát a pak bych se podíval co mají na jídelním lístku...

+8/0
19.11.2016 19:40

V38ě73n70c47e33s70l91a15v40a 48Š19i32m34k60o66v74á 8779193224

To musel vymyslet idiot pěkná blbost už vidím jak to ten osel patláRv!!!!!!

+8/0
19.11.2016 19:38

E87l15i27š56k57a 61K23u21č90e23r35o28v58á 7719262973273

prima. je to dezert s jablky a lístkovým těstem, ale štrůdl to prostě není. Stejně jako hovězí maso s kořenovou zeleninou nemusí být nutně svíčková.

+19/0
19.11.2016 18:29

M26a85r83t26i77n40a 54V65a76v20ř93i46n58c21o42v10á 8335869576

Pro nás, co už nemáme děti doma, mi to přijde jako zajímavý nápad. Je s tím méně práce a nemusíte pak sníst celý štrůdl.

0/−8
19.11.2016 9:00

P21e27t22r 85P20r59u10s 7917145299602

Mene prace? 8-o Normalni strudl se jen nakraji jablka a s cukrem a rozinkama se zabali do testa. Jednodussi uz je snad jen polevka z pytliku.

+12/0
19.11.2016 11:26

M60a18r61t49i57n90a 35V94a19v74ř71i89n80c50o28v73á 8425119926

podstatně méně jablek a neválíte těsto. Co je na tom pracného?

0/0
19.11.2016 23:30

P28e34t83r 67P86r10u14s 7987735669762

Testo se prodava vyvalene...a rovnou na papiru. A potre se vajickem jeden velky kus a ne padesat malych.

+1/0
20.11.2016 8:43

E48l50i45š26k58a 85K83u18č62e51r74o37v76á 7829482363403

mně to připadá naopak výrazně pracnější.

+10/0
19.11.2016 18:30

P44a90v85l67i89n21a 11B35l76a49z74k49o53v90a 8610388420360

Zni to strasne krasne, hned bych chtela ochutnat. Ale nemuzu se zbavit otazky- nedela se strudl z trochu jinych ingredienci? Vazne vsichni delame jablecny strudl s karamelem, tvarohem a smetanou?

+19/0
19.11.2016 0:28

J31i54ř64í 91S42o88u33č48e50k 5526967169849

Tvaroh do klasického štrůdlu nepatří (i když jsem štrůdl s tvarohem viděl), ale co se vám nezdá na karamelu a smetaně? Do štrůdlu se dává cukr, který při pečení částečně karamelizuje a smetana se našlehá a štrůdl se s ní ozdobí.

+1/−3
19.11.2016 8:48

R47a73d72i64m 81T79o19b57i38á43š 2893812454196

souček...a co ty víš o klasickém štrůdlu jaký má být, zda s jabkama či tvarohem...??? já bych do klasiky třeba nedával tu šlehačku na ozdobu...určitě bych tam dal ale skořici, rozinky a podrcené vlašáky...a to jak do tvarohu, tak do jablek...lze přidat i vanilkový puding...

+1/0
19.11.2016 9:58

J68i18ř59í 22S97o44u56č26e80k 5756527579959

Když už se ptáš, tak toho o štrůdlu docela dost. Pochází z Rakouska a originál je z jablek. Variace s tvarohem vznikla až později v Čechách, to není klasický štrůdl. Původní rakouská receptura byla inspirována záviny z Orientu, které se přes Balkán dostaly do Rakouska při nájezdech Turků.

+3/0
19.11.2016 17:33

R43a50d69i57m 37T69o63b36i75á79š 2363782574336

to sis načet na wikipedii...???

0/0
19.11.2016 19:34

V77ě91n20c73e19s95l79a64v39a 90Š40i97m71k38o31v91á 8969213334

Dělal jste někdy štrůdl asi ne podle toho co píšete?Rv!!!!!!

0/0
19.11.2016 19:41







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.