Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Smažák vám klidně připraví i Pohlreich. A jako dietní pokrm

Smažák, po kterém se v noci nebudete budit hrůzou, co jste to snědli, to je Pohlreichova lehká varianta českého „národního“ pokrmu. Jednoduše proto, že ho udělá z kozího sýra, nepoužije na obalování mouku a nenechá ho nasáknout spoustou oleje. A podává ho se svěžím zeleninovým salátem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P21a73v27e68l 90S41o77b74o34t39k53a 5350584

I kozí sýr má tučnost 30% a energie také srovnatelně s běžnou cihlou. Pokud sýr cilhu správně obalíte a usmažíte na oleji, ani on vám tuk nenasákne.

A i strouhanka obsahuje mouku.

Takže za to, že ušetříte možná nějakých 10% kJ, tj. na to abyste se najedli si dáte větší porci a ještě k tomu máte úplně jiný pokrm a notně si připlatíte a ještě k tomu ta odporná kozí příchuť/zápach.

Brrrr.

+6/−1
29.11.2016 8:37

P53a89v64l18a 46H98r79a35d86i96l42o45v98a 3827511751984

Tak ja treba kozi syr miluju. Ale smazit ho, to mi prijde skoda. Nejlepsi je s dobrou bagetou a maslem.:-)

+1/0
29.11.2016 11:39

P79a90v46e69l 57S17o80b39o41t33k45a 5540734

Já su z dědiny, a králíka ani kozu opravdu nemusím ;-D

0/0
29.11.2016 18:24

M76i59r77o56s45l17a86v 40K11o97č38í 5461341762833

...nějak nám na stará kolena začíná "Babicovatět" ;-D;-D;-D

0/0
29.11.2016 8:18

J32a90n 58M36o97t34ů58r61e88k 7880942821829

Tak přemýšlím, když vezmu slovo "pivo", přídám písmeno, pár jich proházím a změním, dostanu slovo "mrkev" - a to není náhoda, takže při pití piva vlastně jím zeleninu.....

tak asi tímto stylem na mě článek působí ;-D

+10/−1
29.11.2016 7:24

L77i15b75o43r 80Z22a30p81l67e52t47a43l 7883673785920

Takže to ale se smaženým sýrem nemá vůbec nic společného.

+23/−5
28.11.2016 14:23

L18u32k33á40š 96F17i50a73l19a 3563491274965

kromě toho, že je to smažený sýr ;-D

+1/−1
29.11.2016 12:18

M87i67l49a33n 14N62ě95m31e93c 1655210566116

Luxus na talíři :))) Kašlete na Pohlreicha, když už, tak Mikluš!

+3/−1
28.11.2016 14:18

M63a47r21t91i18n 65J79i68r79o65u71s52e85k 7706635115348

Sýr nasává olej? Ale jděte.

0/0
28.11.2016 14:17

L33u72c12i83e 79L84i96c20h83n15o82v70s23k65á 6229839947528

Ale ten trojobal fest :-)

+6/0
28.11.2016 14:51

T12o62n26í47k 82K47u38t17t11m77a80n28n 6903418302

O sýru Pohlreich nemluví.

0/0
29.11.2016 17:40

P69a42v47l53a 26H83r62a23d81i34l59o96v96a 3667101581684

Akorat, ze uz to neni smazak.

+13/−2
28.11.2016 13:10

O90l27d61ř47i17c84h 89H64o55r71á83k 2284389651245

Ano, pan Pohlreich začal ujíždět na dietnosti pokrmů. Takže díky za jeho nápady ale já si místo toho dám skutečný smažák s tatarkou a hranolky. Jen si ho nedám tak často jako bych mohl jeho náhražky, ale pochutnám si.

Někdy je méně více.

O tom jaké suroviny používá na dietní nahrazování ani nemluvě, za jeho jedno lehké jídlo nakrmíte rodinu fyzicky pracujících (zelená čočka s křepelčím vejcem, či pršutem a hlavičkami chřestu je dobrá, ale čočky na kyselo s vejcem uděláte pro víc lidí za stejné peníze). Rozhodně to není kuchyně na každý den.

+21/−5
28.11.2016 11:43

R51a50d53e33k 73H39o77d68a49ň 9496437231323

A co teprve kdybyste za ty peníze nakoupil jen tu čočku. Nebo třeba chleba!

+2/0
28.11.2016 13:18

M49a41r50t10i28n 21B37e72r78a81n 6619565576881

Nebo nic, to je nejlevnější!

+6/0
28.11.2016 13:55

O70n22d78ř93e52j 67S45t55a55r22o76c84h 5380223582214

Tohle přece není žádná náhražka. Náhražkou je "Hmota sýrového typu" z Alberta, obalená gothajem s 16% masa. Ale francouzský sýr?

+10/0
28.11.2016 15:06

J97a72n 70M66o24t23ů30r82e98k 7260382501719

jenže on se nesnaží vařit "levně", ale kvalitně a chutně.

A btw, pořad o tom, jak se vaří čočka na kyselo s vejcem by asi neměl moc velkou sledovanost, že? ;-D

On jen ukazuje možnou cestu, jak své peníze utratíte je vaše volba. Dle mě vaše kritika nedává moc smysl.

+8/0
29.11.2016 7:28

M68a91r75t25i50n 16V56o70k54a90s 9552868939853

Tohle ale nejsou náhražky. Náhražkou by bylo, kdybyste smažil nějaký rostlinný bazmek.

Tohle je prostě odlehčená varianta "klasického" smažáku. Tématem jsou lehká jídla, nikoli levná jídla.

+3/0
29.11.2016 11:02

T38o33m43á82š 24T24a67t82í87č84e90k 5730572900948

Jenom detail: přepouštění másla neslouží primárně tomu, aby se z něj vyloučila voda - což je samozřejmě taky vítaný vedlejší efekt -, ale bílkoviny, kvůli kterým jednak máslo může zežluknout a druhak se při smažení na másle pálí.

+4/0
28.11.2016 11:41

M94a35r39t94i82n 85V29o11j68á87č16e12k 9503537811256

slouží primárně k tomu aby sneslo vyšší teplotu

+1/0
28.11.2016 14:40

T79o29m37á91š 59T65a43t23í36č14e84k 5130892340758

;-D

No a proč asi tak snese tu vyšší teplotu, he? - Protože se nepřepalují bílkoviny.

+2/0
29.11.2016 1:14

L58u64d74v59í64k 25G90a20j98d18o31š74í93k 2175223264392

I když normálně sýry miluju, tak kozí sýr naprosto nesnýším, takže bych se toho ani nedotkl i když by to bylo od Pohlreicha a extra dietní.

+4/−1
28.11.2016 10:18

J15i68n20d54r29i98c45h 39K91u26c68e78r11a 7268205431225

Tak za cenu Polreichova smazaku bych si radeji dal 1/4 kilovej biftek.

+19/−3
28.11.2016 9:14

M57a46r74t92i27n 10K87o19p38e82c37k89ý 3498157249864

Tomu říkám panské rady. Smažák je oblíbený proto, že je levný, rychlý a jednoduchý. Pohlreich naopak nabízí pokrm náročný na přípravu a drahý. Francouzký kozí sýr, 120g, vás vyjde asi na 80 korun, čtyři kousky tedy na 320, ghí je nejen drahé, ale i těžko dostupné a japonská strouhanka, to už je špatný vtip. Místo přílohy salát z manga, červené cibule, řapíkatého celeru, ředkviček a mátových lístků - jak prosté! A hlavně už to vůbec není smažák. Přitom ten klasický se dá udělat taky skvěle, třeba podle Karpíška v Lokálu, tedy obalený v parmezánu. Málokdy se vidí recept, který je tak úplně mimo mísu.

+25/−11
28.11.2016 9:02

M55a97r30t23i31n 38B65e39r30a72n 6989325406971

Pohlreich se ho snaží udělat alespoň trochu na úrovni, tzn. aby to jídlo mělo nějakou estetiku, gastronomickou kulturu a rozumnou výživovou hodnotu. Ne že vezmete druhořadou surovinu a z tý uděláte kámen do žaludku, popř. že někdo ten kámen obalí v dražší surovině, kterou konkrétní tepelná úprava stejně degraduje na podřadnou...

+7/−7
28.11.2016 9:49

F91r21a40n81k 59N74o50v45a86k 5685325451909

Ghi si vyrobte doma. Babicka to zna pod pojmem prepustene maslo..

+10/0
28.11.2016 9:55

M25a18r48t51i20n 53V91o54k27a89s 9292908299803

Jeden bochánek Crottin de chèvre stojí něco přes 40,-. Ghí si můžete vyrobit doma a ani k tomu nepotřebujete moc zručnosti.

Panko není nic nedostupného, byť je asi 4x dražší než drť ze žluklých rohlíků, která se prodává pod názvem strouhanka. Koupíte jí v každém větším marketu nebo ve speciálních prodejnách s asijskými surovinami.

Karpíškův smažák je moc dobrý, ale srovnávat ho s tímhle je naprosto mimo. Jde o úplně jiná jídla - ten Karpíškův je "klasický", tedy i přesto, že je taky smažený na ghí, jde o poměrně těžký pokrm. Mimochodem, kde jste přišel na to, že je smažák v Lokálu obalovaný v parmazánu? To by jednak nestál 160,- ale daleko víc a jednak by to nedávalo moc smysl.

Aktuálním tématem Pohlreichova pořadu je lehká kuchyně a předvedený recept toto téma ctí.

+10/−1
28.11.2016 11:51

T45o72m54á10š 64T77a40t90í26č59e67k 5550482450198

Pochybuju, že jeden "kozí bobek", co použil Pohlreich, váží 120 g. Podle velkosti bych to tipl tak na 30, takže 80,- Kč už je za kozí sýr na jednu porci, což by taky tak odpovídalo běžné gramáži.

Jak už napsal Frank, přepuštěné máslo je chvíle práce v kuchyni a v lednici může být připravené bez nějakých speciálních nákladů.

A místo japonské strouhanky se dá použít panáda z čerstvé bílé střídky (tousťák, oříznout kraje, rozsekat, zhutnit třeba válečkem) - ona ta panko není nic moc jinýho.

+1/0
28.11.2016 11:57

J20i61ř90í 84S46o49u31č81e30k 5886777489529

Pokrm náročný na přípravu? Čím? Že vynechá mouku z trojobalu a naseká do strouhanky pár bylinek? To je pro vás náročná příprava? :-)

+1/0
29.11.2016 9:50

J73a31r20o89s40l93a15v 71J42o67s66e67f 5602340900874

Jó Polhreich! To je klasa!! Kam se hrabou Sapík s Babicou! ;-D;-D;-D

+7/−1
28.11.2016 8:32

T83o63m15á55š 45N17o38v38o15t81n41ý 6245907349219

... propojit Sapíka s Babicou? Hustý.

0/0
28.11.2016 8:57

T85o38m86á26š 93Š49a76p25o54v40a46l77o92v 2334274859241

Mají podobnej styl, navíc je propojila televize, dokonce spolu vydali kuchařku;-)

0/0
28.11.2016 20:55

J39a92n 45M34o72t92ů17r66e92k 7810842571629

to už se stalo ;)

0/0
29.11.2016 7:24

M89a80r17t55i79n 38K72o18p96e48c17k48ý 3598247979384

Myslíte toho Sapíka, který připravuje menu pro prezidenty, krále a papeže, řadu let vaří pro Hrad, a který patří narozdíl od Pohlreicha do TOP 5 u nás? Vidím, že pán je znalec! ;-D

+1/−6
28.11.2016 9:05

M44a14r86t95i26n 84B97e88r86a23n 6459795586111

Viděl jste ho někdy vařit? Často je to fakt tragédie a to si může vařit pro koho chce... "TOP 5 u nás" ani nebudu komentovat, to je totální blábol...

+6/−1
28.11.2016 9:24

T66o91m66á91š 50Š65a69p46o53v88a22l15o42v 2534374849221

Vy jste znalec, do TOP5 patří Sapík mladší, starší, ten co vařil pro prezidenty, ani náhodou. ;-D

+3/0
28.11.2016 21:55
Foto

T77o18m37á57š 76D96v60o45ř15á81k 3285683666926

Kdyby to video nechcíplo, tak bych rád viděl, jak na tý lžičce oleje opeče ten "smažák" z boku...

+13/−1
28.11.2016 8:25

M92a59t94e80j 25F80i67l73i42p 9682974606

nijak ;-D však to tam i říká "chci to hezky světlý" ;-D

+1/0
29.11.2016 2:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.