Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Smažák vám klidně připraví i Pohlreich. A jako dietní pokrm

Smažák, po kterém se v noci nebudete budit hrůzou, co jste to snědli, to je Pohlreichova lehká varianta českého „národního“ pokrmu. Jednoduše proto, že ho udělá z kozího sýra, nepoužije na obalování mouku a nenechá ho nasáknout spoustou oleje. A podává ho se svěžím zeleninovým salátem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P11a24v72e17l 44S36o73b38o13t86k52a 5970954

I kozí sýr má tučnost 30% a energie také srovnatelně s běžnou cihlou. Pokud sýr cilhu správně obalíte a usmažíte na oleji, ani on vám tuk nenasákne.

A i strouhanka obsahuje mouku.

Takže za to, že ušetříte možná nějakých 10% kJ, tj. na to abyste se najedli si dáte větší porci a ještě k tomu máte úplně jiný pokrm a notně si připlatíte a ještě k tomu ta odporná kozí příchuť/zápach.

Brrrr.

+6/−1
29.11.2016 8:37

P94a45v18l58a 13H47r51a50d39i45l88o69v57a 3887851961104

Tak ja treba kozi syr miluju. Ale smazit ho, to mi prijde skoda. Nejlepsi je s dobrou bagetou a maslem.:-)

+1/0
29.11.2016 11:39

P73a88v75e23l 25S63o89b61o44t39k97a 5910184

Já su z dědiny, a králíka ani kozu opravdu nemusím ;-D

0/0
29.11.2016 18:24

M22i89r68o46s24l21a96v 68K39o17č90í 5821701782833

...nějak nám na stará kolena začíná "Babicovatět" ;-D;-D;-D

0/0
29.11.2016 8:18

J46a85n 47M86o40t12ů23r63e32k 7820782811289

Tak přemýšlím, když vezmu slovo "pivo", přídám písmeno, pár jich proházím a změním, dostanu slovo "mrkev" - a to není náhoda, takže při pití piva vlastně jím zeleninu.....

tak asi tímto stylem na mě článek působí ;-D

+10/−1
29.11.2016 7:24

L96i67b18o53r 58Z30a33p97l10e21t73a73l 7983413435810

Takže to ale se smaženým sýrem nemá vůbec nic společného.

+23/−5
28.11.2016 14:23

L84u39k54á84š 16F24i57a90l20a 3603151984365

kromě toho, že je to smažený sýr ;-D

+1/−1
29.11.2016 12:18

M46i62l44a39n 78N70ě70m97e47c 1335490556846

Luxus na talíři :))) Kašlete na Pohlreicha, když už, tak Mikluš!

+3/−1
28.11.2016 14:18

M45a74r72t23i40n 70J78i81r47o52u34s96e21k 7816195265428

Sýr nasává olej? Ale jděte.

0/0
28.11.2016 14:17

L96u25c34i70e 63L58i38c44h30n69o71v82s46k16á 6149389307788

Ale ten trojobal fest :-)

+6/0
28.11.2016 14:51

T82o28n96í30k 44K29u54t98t19m20a41n66n 6873608812

O sýru Pohlreich nemluví.

0/0
29.11.2016 17:40

P15a36v34l31a 24H80r25a43d78i20l11o16v98a 3107461291674

Akorat, ze uz to neni smazak.

+13/−2
28.11.2016 13:10

O90l13d35ř97i44c76h 79H14o26r64á48k 2284129621805

Ano, pan Pohlreich začal ujíždět na dietnosti pokrmů. Takže díky za jeho nápady ale já si místo toho dám skutečný smažák s tatarkou a hranolky. Jen si ho nedám tak často jako bych mohl jeho náhražky, ale pochutnám si.

Někdy je méně více.

O tom jaké suroviny používá na dietní nahrazování ani nemluvě, za jeho jedno lehké jídlo nakrmíte rodinu fyzicky pracujících (zelená čočka s křepelčím vejcem, či pršutem a hlavičkami chřestu je dobrá, ale čočky na kyselo s vejcem uděláte pro víc lidí za stejné peníze). Rozhodně to není kuchyně na každý den.

+21/−5
28.11.2016 11:43

R20a10d41e78k 79H17o16d96a67ň 9836287191423

A co teprve kdybyste za ty peníze nakoupil jen tu čočku. Nebo třeba chleba!

+2/0
28.11.2016 13:18

M22a55r97t71i90n 73B75e84r35a82n 6699585536261

Nebo nic, to je nejlevnější!

+6/0
28.11.2016 13:55

O97n26d76ř25e75j 57S29t95a97r67o67c48h 5590843152674

Tohle přece není žádná náhražka. Náhražkou je "Hmota sýrového typu" z Alberta, obalená gothajem s 16% masa. Ale francouzský sýr?

+10/0
28.11.2016 15:06

J23a26n 67M47o91t69ů65r75e37k 7380852951849

jenže on se nesnaží vařit "levně", ale kvalitně a chutně.

A btw, pořad o tom, jak se vaří čočka na kyselo s vejcem by asi neměl moc velkou sledovanost, že? ;-D

On jen ukazuje možnou cestu, jak své peníze utratíte je vaše volba. Dle mě vaše kritika nedává moc smysl.

+8/0
29.11.2016 7:28

M27a71r29t36i90n 18V80o89k68a51s 9602228269573

Tohle ale nejsou náhražky. Náhražkou by bylo, kdybyste smažil nějaký rostlinný bazmek.

Tohle je prostě odlehčená varianta "klasického" smažáku. Tématem jsou lehká jídla, nikoli levná jídla.

+3/0
29.11.2016 11:02

T40o14m51á23š 89T79a66t68í52č90e15k 5340372590108

Jenom detail: přepouštění másla neslouží primárně tomu, aby se z něj vyloučila voda - což je samozřejmě taky vítaný vedlejší efekt -, ale bílkoviny, kvůli kterým jednak máslo může zežluknout a druhak se při smažení na másle pálí.

+4/0
28.11.2016 11:41

M46a70r33t20i79n 94V47o22j68á76č33e76k 9543737161346

slouží primárně k tomu aby sneslo vyšší teplotu

+1/0
28.11.2016 14:40

T75o22m35á71š 84T25a94t25í28č57e28k 5380302660798

;-D

No a proč asi tak snese tu vyšší teplotu, he? - Protože se nepřepalují bílkoviny.

+2/0
29.11.2016 1:14

L31u89d80v14í89k 88G15a76j44d66o38š54í23k 2555883244782

I když normálně sýry miluju, tak kozí sýr naprosto nesnýším, takže bych se toho ani nedotkl i když by to bylo od Pohlreicha a extra dietní.

+4/−1
28.11.2016 10:18

J84i80n58d25r33i38c12h 31K74u17c91e31r76a 7188915111955

Tak za cenu Polreichova smazaku bych si radeji dal 1/4 kilovej biftek.

+19/−3
28.11.2016 9:14

M12a86r73t68i25n 45K69o44p90e14c55k69ý 3818697389434

Tomu říkám panské rady. Smažák je oblíbený proto, že je levný, rychlý a jednoduchý. Pohlreich naopak nabízí pokrm náročný na přípravu a drahý. Francouzký kozí sýr, 120g, vás vyjde asi na 80 korun, čtyři kousky tedy na 320, ghí je nejen drahé, ale i těžko dostupné a japonská strouhanka, to už je špatný vtip. Místo přílohy salát z manga, červené cibule, řapíkatého celeru, ředkviček a mátových lístků - jak prosté! A hlavně už to vůbec není smažák. Přitom ten klasický se dá udělat taky skvěle, třeba podle Karpíška v Lokálu, tedy obalený v parmezánu. Málokdy se vidí recept, který je tak úplně mimo mísu.

+25/−11
28.11.2016 9:02

M49a52r49t18i64n 96B61e77r82a24n 6809235546671

Pohlreich se ho snaží udělat alespoň trochu na úrovni, tzn. aby to jídlo mělo nějakou estetiku, gastronomickou kulturu a rozumnou výživovou hodnotu. Ne že vezmete druhořadou surovinu a z tý uděláte kámen do žaludku, popř. že někdo ten kámen obalí v dražší surovině, kterou konkrétní tepelná úprava stejně degraduje na podřadnou...

+7/−7
28.11.2016 9:49

F57r46a52n26k 52N11o50v19a68k 5455875791429

Ghi si vyrobte doma. Babicka to zna pod pojmem prepustene maslo..

+10/0
28.11.2016 9:55

M33a55r60t92i47n 62V87o36k64a52s 9922408159353

Jeden bochánek Crottin de chèvre stojí něco přes 40,-. Ghí si můžete vyrobit doma a ani k tomu nepotřebujete moc zručnosti.

Panko není nic nedostupného, byť je asi 4x dražší než drť ze žluklých rohlíků, která se prodává pod názvem strouhanka. Koupíte jí v každém větším marketu nebo ve speciálních prodejnách s asijskými surovinami.

Karpíškův smažák je moc dobrý, ale srovnávat ho s tímhle je naprosto mimo. Jde o úplně jiná jídla - ten Karpíškův je "klasický", tedy i přesto, že je taky smažený na ghí, jde o poměrně těžký pokrm. Mimochodem, kde jste přišel na to, že je smažák v Lokálu obalovaný v parmazánu? To by jednak nestál 160,- ale daleko víc a jednak by to nedávalo moc smysl.

Aktuálním tématem Pohlreichova pořadu je lehká kuchyně a předvedený recept toto téma ctí.

+10/−1
28.11.2016 11:51

T94o85m11á63š 56T88a33t55í18č27e64k 5270372910408

Pochybuju, že jeden "kozí bobek", co použil Pohlreich, váží 120 g. Podle velkosti bych to tipl tak na 30, takže 80,- Kč už je za kozí sýr na jednu porci, což by taky tak odpovídalo běžné gramáži.

Jak už napsal Frank, přepuštěné máslo je chvíle práce v kuchyni a v lednici může být připravené bez nějakých speciálních nákladů.

A místo japonské strouhanky se dá použít panáda z čerstvé bílé střídky (tousťák, oříznout kraje, rozsekat, zhutnit třeba válečkem) - ona ta panko není nic moc jinýho.

+1/0
28.11.2016 11:57

J83i13ř29í 83S64o37u31č31e31k 5436597669409

Pokrm náročný na přípravu? Čím? Že vynechá mouku z trojobalu a naseká do strouhanky pár bylinek? To je pro vás náročná příprava? :-)

+1/0
29.11.2016 9:50

J92a93r59o85s46l75a55v 33J67o80s41e90f 5182770470434

Jó Polhreich! To je klasa!! Kam se hrabou Sapík s Babicou! ;-D;-D;-D

+7/−1
28.11.2016 8:32

T37o30m35á94š 95N80o48v72o55t50n97ý 6725637789309

... propojit Sapíka s Babicou? Hustý.

0/0
28.11.2016 8:57

T95o32m91á62š 23Š67a78p79o60v46a17l25o32v 2874924559591

Mají podobnej styl, navíc je propojila televize, dokonce spolu vydali kuchařku;-)

0/0
28.11.2016 20:55

J83a87n 92M23o34t70ů44r21e55k 7850392951779

to už se stalo ;)

0/0
29.11.2016 7:24

M81a68r88t59i45n 67K26o24p33e75c58k49ý 3738577889644

Myslíte toho Sapíka, který připravuje menu pro prezidenty, krále a papeže, řadu let vaří pro Hrad, a který patří narozdíl od Pohlreicha do TOP 5 u nás? Vidím, že pán je znalec! ;-D

+1/−6
28.11.2016 9:05

M25a84r62t94i47n 87B75e84r16a70n 6609575506671

Viděl jste ho někdy vařit? Často je to fakt tragédie a to si může vařit pro koho chce... "TOP 5 u nás" ani nebudu komentovat, to je totální blábol...

+6/−1
28.11.2016 9:24

T80o49m82á82š 63Š47a36p71o51v34a39l44o60v 2214444729591

Vy jste znalec, do TOP5 patří Sapík mladší, starší, ten co vařil pro prezidenty, ani náhodou. ;-D

+3/0
28.11.2016 21:55
Foto

T55o56m40á11š 75D11v39o93ř91á13k 3535733176676

Kdyby to video nechcíplo, tak bych rád viděl, jak na tý lžičce oleje opeče ten "smažák" z boku...

+13/−1
28.11.2016 8:25

M72a64t94e19j 66F89i93l50i37p 9522424376

nijak ;-D však to tam i říká "chci to hezky světlý" ;-D

+1/0
29.11.2016 2:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.