Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak si v kuchyni při úpravě ryby neudělat nepořádek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T53o19m51a61s 44S66i52s14t37e26k 3715225251360

ja si dam vepřovy řizek;-)

+1/0
8.12.2016 23:45

J15i34r71k82a 12V97o25j10v95o30d30i84n 6971637387295

Stačí drátěný kartáč.

0/0
8.12.2016 22:27

P62a13v70e43l 21J33e63ř60á74b51e30k 7721492194447

Já fakt nevím kam spějeme.

Koukal jsem na medvědy.

Žádný nůž, žádný pytel.

Lososa přišlápnou packou na zem, zoubky chytnou horní polovinu těla, škubnou hlavou a filety jsou raz dva.

+1/0
8.12.2016 20:12

P86a30v47e27l 11N43o28v71á24k 4143338875651

Nikdo vám nebrání dělat to stejně 

+8/0
8.12.2016 21:18

P62a79v38e33l 51J34e55ř38á10b90e72k 7531592304617

Mám problém - když lososa přišlápnu tlapou, neumím se k němu tak ohnout, abych ho chytil zoubky.

+4/0
9.12.2016 19:12

J39i57ř15í 65K19a98v82k67a 6964308196566

Pokud máte čerstvou rybu je nesmyslné odstraňovat ocas,ploutve, oči, žábry či kůži.

Pokud to uděláte u staré ryby, trochu to zlepšíte, ale stejně je to poznat.

+1/0
8.12.2016 19:27

P48ř97e47m54y55s69l 82Č32e50r10n94í27k 9217194529238

Vono je někdy lepší tu rybu rovnou stáhnout z kůže ;-D a stačí k tomu kleště, nůž a trochu cviku. Když je čerstvá, jde to samo.

0/0
8.12.2016 15:38

M76i86l96a48n 14W70e66l58s94e33r 5142968658591

Odšupovat? To slovo jsem dodnes neslyšel. Je mi 46let, jsem z ČB.

+14/0
8.12.2016 10:50

M28a75r12t35i18n 82K54r31á88t31k19ý 3306654225464

Toto není seznamka. Je mi 35 let, jsem z HK.

+8/0
8.12.2016 11:00

M94i22l94a32n 94W70e57l25s48e89r 5882138238491

Myslel jsem to tak, ze jsem z rybarskeho kraje a mam nejake zkusenosti. Neni mi 15.

+5/0
8.12.2016 11:22
Foto

H57a14n32a 13A74n96t68o18n37o64v31á 6337549774764

Ale mohla by. Je mi 32 let, jsem z Pardubic.

+1/0
9.12.2016 12:04

M82a91r33t70i45n 98B11e19r36a18n 6449795856221

Je mi 30 let a jsem alkoholik. Jsem z ČR.

+12/0
8.12.2016 11:57

M32i93l42a95n 26W66e28l43s32e96r 5132198408901

A ryby konzumujete? A odšupujete?

+4/0
8.12.2016 14:28

M70a76r27t93i74n 33B24e28r53a14n 6229405306951

Nejím, proto je vždycky od sebe odšupuju...

+17/0
8.12.2016 15:08

I87v32a87n83a 46N24e93j67e14d66l36í43k53o84v87á 6248394533373

KLuci, vy jste mi dali, tolik smíchu na večer, krása a odreagování po náročném dni. Zasloužili byste aspoň deset plusů ;-D

Ale slovo odšupovat jsem teda taky neznala a je mi 47 - KM ;-)

+12/0
8.12.2016 19:47

J33a90n 42F42o20n65d66r68n28a80j 5121742307779

40 HK. :-D

0/0
11.12.2016 17:10

A94n54t48o59n87í24n 72S86v14o50b82o50d88a 3444983889982

Kapra šupináče zbavíme šupin tak, že vezmeme tenký dlouhý ostrý nůž a od ocasu začneme podřezávat šupiny. jak oddělíme šupiny od kůže, zůstane nám krásně čistá ryba. Nepořádek minimální, chce to trochu cviku, ale výsledek za to stojí. Někdo okrajuje kapří šupiny v páscích, šupiny se nemusí škrábat, aby létaly po celém domě :-)

+6/0
8.12.2016 9:50

J75a88n 48R87a62m77b66o31u24s28e42k 4915925825887

...a to vše před tím, než ho vykucháme, pak je to ješte jednoduššíR^ Jinak k videu...první filet dokáže oddělit i méně zkušený kuchař. byl jsem zvědavý jestli se dozvím fígl na druhý filet /střih/ filet oddělen ;-D;-D;-D

+3/0
8.12.2016 10:24

A40n87t14o35n10í10n 66S66v33o81b18o91d53a 3744653779682

ryba se normálně odšupinovává nekuchaná, ale prodávají je již vykuchané. U kapra je to jednodušší

+1/0
8.12.2016 10:30

M51a91r62t85i67n 10V38o33j34á41č55e32k 9793147251206

jediný fígl na druhý filet je ostrý delší nůž a nebát se naříznout až na kost ,to platí i na první filet ....je to o tom ,že spousta lidí to pižlá a vymýšlí jak na to a ono se to jen ořízne a pak je práce s taháním kostí

0/0
8.12.2016 10:39

M93a45r62t44i98n 31V42o52j16á40č95e18k 9123107531556

ano přesně tak ,je to hlavně o dlouhém ostrém noži R^

0/0
8.12.2016 10:40

J76a49n 38R16a25m87b11o64u79s93e53k 4765865615177

...co si budeme povídat...hlavně je to o praxi :-D Málokdo si doma bourá lososa. Měl to ukázat na pstruhovi. Na to není potřeba žádný kynžál ani velká síla.

0/0
9.12.2016 9:55
Foto

H71a23n55a 89A40n65t55o35n97o84v31á 6897589974374

Lososa snad nebourá nikdo. Losos se porcuje.

0/0
9.12.2016 12:02

J78a77n 63R15a92m72b87o36u18s39e65k 4685895315437

Důvod?

0/0
9.12.2016 12:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.