Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak si v kuchyni při úpravě ryby neudělat nepořádek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T63o44m66a17s 27S98i89s60t30e75k 3605105701850

ja si dam vepřovy řizek;-)

+1/0
8.12.2016 23:45

J95i80r98k88a 92V55o19j28v11o65d82i21n 6361537607865

Stačí drátěný kartáč.

0/0
8.12.2016 22:27

P23a13v70e15l 89J69e89ř96á27b79e41k 7731272714667

Já fakt nevím kam spějeme.

Koukal jsem na medvědy.

Žádný nůž, žádný pytel.

Lososa přišlápnou packou na zem, zoubky chytnou horní polovinu těla, škubnou hlavou a filety jsou raz dva.

+1/0
8.12.2016 20:12

P48a47v40e93l 17N78o64v17á58k 4643448435101

Nikdo vám nebrání dělat to stejně 

+8/0
8.12.2016 21:18

P34a15v72e46l 10J43e62ř57á39b65e94k 7361902114717

Mám problém - když lososa přišlápnu tlapou, neumím se k němu tak ohnout, abych ho chytil zoubky.

+4/0
9.12.2016 19:12

J23i24ř44í 11K39a97v43k73a 6954588526176

Pokud máte čerstvou rybu je nesmyslné odstraňovat ocas,ploutve, oči, žábry či kůži.

Pokud to uděláte u staré ryby, trochu to zlepšíte, ale stejně je to poznat.

+1/0
8.12.2016 19:27

P94ř22e49m55y36s88l 72Č21e16r93n73í82k 9187184189818

Vono je někdy lepší tu rybu rovnou stáhnout z kůže ;-D a stačí k tomu kleště, nůž a trochu cviku. Když je čerstvá, jde to samo.

0/0
8.12.2016 15:38

M67i26l77a91n 93W43e30l42s13e11r 5892418768861

Odšupovat? To slovo jsem dodnes neslyšel. Je mi 46let, jsem z ČB.

+14/0
8.12.2016 10:50

M56a35r14t62i27n 26K49r10á11t37k60ý 3166294695274

Toto není seznamka. Je mi 35 let, jsem z HK.

+8/0
8.12.2016 11:00

M30i89l34a90n 60W90e35l39s65e11r 5772288228321

Myslel jsem to tak, ze jsem z rybarskeho kraje a mam nejake zkusenosti. Neni mi 15.

+5/0
8.12.2016 11:22
Foto

H86a81n78a 39A17n27t57o14n55o90v65á 6947669244494

Ale mohla by. Je mi 32 let, jsem z Pardubic.

+1/0
9.12.2016 12:04

M41a87r24t59i24n 82B21e64r50a25n 6949315946471

Je mi 30 let a jsem alkoholik. Jsem z ČR.

+12/0
8.12.2016 11:57

M60i48l96a36n 76W24e54l80s75e22r 5522698258431

A ryby konzumujete? A odšupujete?

+4/0
8.12.2016 14:28

M42a35r64t34i20n 89B33e23r62a68n 6969485746271

Nejím, proto je vždycky od sebe odšupuju...

+17/0
8.12.2016 15:08

I38v23a21n95a 61N66e94j51e67d67l88í10k93o60v21á 6128174543673

KLuci, vy jste mi dali, tolik smíchu na večer, krása a odreagování po náročném dni. Zasloužili byste aspoň deset plusů ;-D

Ale slovo odšupovat jsem teda taky neznala a je mi 47 - KM ;-)

+12/0
8.12.2016 19:47

J77a31n 24F59o70n20d15r24n47a84j 5371392387489

40 HK. :-D

0/0
11.12.2016 17:10

A37n52t61o10n56í18n 58S48v90o66b96o44d20a 3954723119602

Kapra šupináče zbavíme šupin tak, že vezmeme tenký dlouhý ostrý nůž a od ocasu začneme podřezávat šupiny. jak oddělíme šupiny od kůže, zůstane nám krásně čistá ryba. Nepořádek minimální, chce to trochu cviku, ale výsledek za to stojí. Někdo okrajuje kapří šupiny v páscích, šupiny se nemusí škrábat, aby létaly po celém domě :-)

+6/0
8.12.2016 9:50

J61a52n 80R96a94m24b63o49u84s55e51k 4565655395387

...a to vše před tím, než ho vykucháme, pak je to ješte jednoduššíR^ Jinak k videu...první filet dokáže oddělit i méně zkušený kuchař. byl jsem zvědavý jestli se dozvím fígl na druhý filet /střih/ filet oddělen ;-D;-D;-D

+3/0
8.12.2016 10:24

A60n60t65o17n59í11n 59S45v18o39b40o56d62a 3364983189502

ryba se normálně odšupinovává nekuchaná, ale prodávají je již vykuchané. U kapra je to jednodušší

+1/0
8.12.2016 10:30

M45a34r75t85i56n 51V42o37j97á60č70e61k 9163907341366

jediný fígl na druhý filet je ostrý delší nůž a nebát se naříznout až na kost ,to platí i na první filet ....je to o tom ,že spousta lidí to pižlá a vymýšlí jak na to a ono se to jen ořízne a pak je práce s taháním kostí

0/0
8.12.2016 10:39

M67a82r58t40i64n 51V59o11j16á72č66e63k 9663107221856

ano přesně tak ,je to hlavně o dlouhém ostrém noži R^

0/0
8.12.2016 10:40

J46a10n 21R41a63m51b14o18u32s79e60k 4495885835117

...co si budeme povídat...hlavně je to o praxi :-D Málokdo si doma bourá lososa. Měl to ukázat na pstruhovi. Na to není potřeba žádný kynžál ani velká síla.

0/0
9.12.2016 9:55
Foto

H47a16n29a 93A53n49t77o85n92o74v74á 6797829834784

Lososa snad nebourá nikdo. Losos se porcuje.

0/0
9.12.2016 12:02

J70a96n 47R84a24m15b78o91u72s26e77k 4495175845907

Důvod?

0/0
9.12.2016 12:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.