Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak si v kuchyni při úpravě ryby neudělat nepořádek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T65o52m16a66s 60S36i37s86t23e17k 3905445881410

ja si dam vepřovy řizek;-)

+1/0
8.12.2016 23:45

J93i35r78k54a 18V82o30j27v13o85d58i56n 6231447167605

Stačí drátěný kartáč.

0/0
8.12.2016 22:27

P79a61v44e51l 12J22e90ř13á42b65e92k 7121692234517

Já fakt nevím kam spějeme.

Koukal jsem na medvědy.

Žádný nůž, žádný pytel.

Lososa přišlápnou packou na zem, zoubky chytnou horní polovinu těla, škubnou hlavou a filety jsou raz dva.

+1/0
8.12.2016 20:12

P34a15v62e62l 22N80o95v57á22k 4823568685841

Nikdo vám nebrání dělat to stejně 

+8/0
8.12.2016 21:18

P48a56v49e78l 40J98e72ř83á82b19e78k 7591822764417

Mám problém - když lososa přišlápnu tlapou, neumím se k němu tak ohnout, abych ho chytil zoubky.

+4/0
9.12.2016 19:12

J27i78ř87í 60K20a83v87k42a 6714208116976

Pokud máte čerstvou rybu je nesmyslné odstraňovat ocas,ploutve, oči, žábry či kůži.

Pokud to uděláte u staré ryby, trochu to zlepšíte, ale stejně je to poznat.

+1/0
8.12.2016 19:27

P27ř49e63m54y54s10l 17Č55e72r79n53í54k 9297444219348

Vono je někdy lepší tu rybu rovnou stáhnout z kůže ;-D a stačí k tomu kleště, nůž a trochu cviku. Když je čerstvá, jde to samo.

0/0
8.12.2016 15:38

M41i78l78a12n 11W46e73l44s51e39r 5882968878451

Odšupovat? To slovo jsem dodnes neslyšel. Je mi 46let, jsem z ČB.

+14/0
8.12.2016 10:50

M65a89r96t36i61n 81K84r91á39t94k37ý 3326414195334

Toto není seznamka. Je mi 35 let, jsem z HK.

+8/0
8.12.2016 11:00

M24i79l66a38n 68W97e60l84s68e29r 5472468618181

Myslel jsem to tak, ze jsem z rybarskeho kraje a mam nejake zkusenosti. Neni mi 15.

+5/0
8.12.2016 11:22
Foto

H79a64n65a 26A83n81t64o19n63o54v23á 6967789954934

Ale mohla by. Je mi 32 let, jsem z Pardubic.

+1/0
9.12.2016 12:04

M20a71r50t45i22n 19B29e65r82a17n 6789375316971

Je mi 30 let a jsem alkoholik. Jsem z ČR.

+12/0
8.12.2016 11:57

M76i22l65a53n 92W43e29l51s76e53r 5162408968111

A ryby konzumujete? A odšupujete?

+4/0
8.12.2016 14:28

M29a14r53t46i86n 89B32e53r35a89n 6669445516551

Nejím, proto je vždycky od sebe odšupuju...

+17/0
8.12.2016 15:08

I95v27a98n57a 39N36e32j25e31d12l83í38k66o77v17á 6268704423753

KLuci, vy jste mi dali, tolik smíchu na večer, krása a odreagování po náročném dni. Zasloužili byste aspoň deset plusů ;-D

Ale slovo odšupovat jsem teda taky neznala a je mi 47 - KM ;-)

+12/0
8.12.2016 19:47

J52a19n 76F17o26n54d39r88n32a43j 5981662527629

40 HK. :-D

0/0
11.12.2016 17:10

A17n35t96o20n22í97n 53S88v77o30b31o65d86a 3474253689212

Kapra šupináče zbavíme šupin tak, že vezmeme tenký dlouhý ostrý nůž a od ocasu začneme podřezávat šupiny. jak oddělíme šupiny od kůže, zůstane nám krásně čistá ryba. Nepořádek minimální, chce to trochu cviku, ale výsledek za to stojí. Někdo okrajuje kapří šupiny v páscích, šupiny se nemusí škrábat, aby létaly po celém domě :-)

+6/0
8.12.2016 9:50

J58a28n 79R23a30m67b56o47u62s28e15k 4695905235617

...a to vše před tím, než ho vykucháme, pak je to ješte jednoduššíR^ Jinak k videu...první filet dokáže oddělit i méně zkušený kuchař. byl jsem zvědavý jestli se dozvím fígl na druhý filet /střih/ filet oddělen ;-D;-D;-D

+3/0
8.12.2016 10:24

A94n66t21o64n62í63n 17S77v48o39b21o33d28a 3484333189322

ryba se normálně odšupinovává nekuchaná, ale prodávají je již vykuchané. U kapra je to jednodušší

+1/0
8.12.2016 10:30

M45a94r83t97i40n 13V87o54j83á88č54e51k 9153357591246

jediný fígl na druhý filet je ostrý delší nůž a nebát se naříznout až na kost ,to platí i na první filet ....je to o tom ,že spousta lidí to pižlá a vymýšlí jak na to a ono se to jen ořízne a pak je práce s taháním kostí

0/0
8.12.2016 10:39

M60a73r73t85i30n 11V10o93j64á26č16e52k 9283267361396

ano přesně tak ,je to hlavně o dlouhém ostrém noži R^

0/0
8.12.2016 10:40

J98a66n 45R82a89m26b98o81u22s33e58k 4745615925587

...co si budeme povídat...hlavně je to o praxi :-D Málokdo si doma bourá lososa. Měl to ukázat na pstruhovi. Na to není potřeba žádný kynžál ani velká síla.

0/0
9.12.2016 9:55
Foto

H83a68n28a 91A87n18t56o58n70o19v63á 6957399194334

Lososa snad nebourá nikdo. Losos se porcuje.

0/0
9.12.2016 12:02

J38a76n 46R35a34m77b95o59u57s24e89k 4825695305287

Důvod?

0/0
9.12.2016 12:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.