Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak si v kuchyni při úpravě ryby neudělat nepořádek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T57o86m70a71s 71S80i29s74t87e62k 3435585421220

ja si dam vepřovy řizek;-)

+1/0
8.12.2016 23:45

J91i71r41k55a 28V56o51j80v76o46d69i19n 6801497787285

Stačí drátěný kartáč.

0/0
8.12.2016 22:27

P92a90v44e65l 36J28e80ř88á18b53e89k 7591692784357

Já fakt nevím kam spějeme.

Koukal jsem na medvědy.

Žádný nůž, žádný pytel.

Lososa přišlápnou packou na zem, zoubky chytnou horní polovinu těla, škubnou hlavou a filety jsou raz dva.

+1/0
8.12.2016 20:12

P60a77v40e12l 56N66o19v14á50k 4483768195341

Nikdo vám nebrání dělat to stejně 

+8/0
8.12.2016 21:18

P11a61v98e78l 94J69e69ř52á24b76e85k 7731902524477

Mám problém - když lososa přišlápnu tlapou, neumím se k němu tak ohnout, abych ho chytil zoubky.

+4/0
9.12.2016 19:12

J74i66ř91í 20K97a20v19k41a 6504468326616

Pokud máte čerstvou rybu je nesmyslné odstraňovat ocas,ploutve, oči, žábry či kůži.

Pokud to uděláte u staré ryby, trochu to zlepšíte, ale stejně je to poznat.

+1/0
8.12.2016 19:27

P82ř85e92m26y58s19l 56Č86e55r53n20í63k 9987194829468

Vono je někdy lepší tu rybu rovnou stáhnout z kůže ;-D a stačí k tomu kleště, nůž a trochu cviku. Když je čerstvá, jde to samo.

0/0
8.12.2016 15:38

M11i53l38a65n 24W70e39l83s55e65r 5212238918301

Odšupovat? To slovo jsem dodnes neslyšel. Je mi 46let, jsem z ČB.

+14/0
8.12.2016 10:50

M58a42r72t18i85n 65K30r59á36t64k43ý 3646904305554

Toto není seznamka. Je mi 35 let, jsem z HK.

+8/0
8.12.2016 11:00

M37i21l87a37n 72W39e95l18s65e47r 5222558188701

Myslel jsem to tak, ze jsem z rybarskeho kraje a mam nejake zkusenosti. Neni mi 15.

+5/0
8.12.2016 11:22
Foto

H92a97n43a 94A35n94t77o90n90o33v26á 6257509264734

Ale mohla by. Je mi 32 let, jsem z Pardubic.

+1/0
9.12.2016 12:04

M32a58r79t19i38n 27B54e32r85a29n 6899615346161

Je mi 30 let a jsem alkoholik. Jsem z ČR.

+12/0
8.12.2016 11:57

M70i73l19a21n 88W43e65l10s68e65r 5352768468291

A ryby konzumujete? A odšupujete?

+4/0
8.12.2016 14:28

M64a20r56t88i78n 43B43e87r41a46n 6799525476741

Nejím, proto je vždycky od sebe odšupuju...

+17/0
8.12.2016 15:08

I56v75a44n43a 53N83e30j59e16d13l61í82k17o32v89á 6238824603803

KLuci, vy jste mi dali, tolik smíchu na večer, krása a odreagování po náročném dni. Zasloužili byste aspoň deset plusů ;-D

Ale slovo odšupovat jsem teda taky neznala a je mi 47 - KM ;-)

+12/0
8.12.2016 19:47

J35a67n 75F71o11n81d89r72n81a41j 5711412457949

40 HK. :-D

0/0
11.12.2016 17:10

A90n52t92o30n90í33n 62S98v14o13b52o36d95a 3354213979272

Kapra šupináče zbavíme šupin tak, že vezmeme tenký dlouhý ostrý nůž a od ocasu začneme podřezávat šupiny. jak oddělíme šupiny od kůže, zůstane nám krásně čistá ryba. Nepořádek minimální, chce to trochu cviku, ale výsledek za to stojí. Někdo okrajuje kapří šupiny v páscích, šupiny se nemusí škrábat, aby létaly po celém domě :-)

+6/0
8.12.2016 9:50

J62a29n 71R22a17m80b14o42u60s62e20k 4475285435717

...a to vše před tím, než ho vykucháme, pak je to ješte jednoduššíR^ Jinak k videu...první filet dokáže oddělit i méně zkušený kuchař. byl jsem zvědavý jestli se dozvím fígl na druhý filet /střih/ filet oddělen ;-D;-D;-D

+3/0
8.12.2016 10:24

A95n92t91o37n28í35n 62S71v28o74b85o63d61a 3834233199212

ryba se normálně odšupinovává nekuchaná, ale prodávají je již vykuchané. U kapra je to jednodušší

+1/0
8.12.2016 10:30

M73a81r83t70i88n 86V40o69j51á60č85e68k 9803207181196

jediný fígl na druhý filet je ostrý delší nůž a nebát se naříznout až na kost ,to platí i na první filet ....je to o tom ,že spousta lidí to pižlá a vymýšlí jak na to a ono se to jen ořízne a pak je práce s taháním kostí

0/0
8.12.2016 10:39

M41a11r34t70i90n 52V85o53j19á84č67e74k 9973587631146

ano přesně tak ,je to hlavně o dlouhém ostrém noži R^

0/0
8.12.2016 10:40

J34a59n 51R15a42m18b17o15u60s66e76k 4745755135477

...co si budeme povídat...hlavně je to o praxi :-D Málokdo si doma bourá lososa. Měl to ukázat na pstruhovi. Na to není potřeba žádný kynžál ani velká síla.

0/0
9.12.2016 9:55
Foto

H76a54n29a 81A87n47t29o30n94o39v61á 6137299644704

Lososa snad nebourá nikdo. Losos se porcuje.

0/0
9.12.2016 12:02

J91a96n 81R43a30m67b12o76u32s92e29k 4195335755217

Důvod?

0/0
9.12.2016 12:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.