Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hořčice versus kečup, hranolky proti kaši. Vyberte, co máte nejraději

Stravovací návyky se liší člověk od člověka, rodina od rodiny. Vyberte své oblíbené jídlo, přílohu nebo dochucovadlo. Jsme zvědaví, čemu dáváte přednost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M69i54c98h74a92l 71M73i63l15l55e19r 9486802559792

v souvislosti s dochucovadly a debatou o smesi majonezy, kecupu a horcice jako v Holandsku bych se chtel zminit o dochucovaci omacce na morske potvory a jina jidla (podle osobni chuti stravniku).

Je to smes kvalitni majonezy, kecupu, huste smetany, sul, pepr, trochu citronove stavy a nakonec lzice whisky. (Brandy nebo vodka jako nahrada).

Vznikla jako "koktajlova omacka" na krevety a rozsirila se odtamtud dal.

0/0
8.1.2017 22:42

M97a29r16t98i52n 93V21o40j26á55č91e97k 9913227961556

hmm dal bych si telecí řízek

+3/0
8.1.2017 13:26

F35r77a39n91t27i29s52e71k 20K44r68a19l 8350146404192

Smazak - tatarka - kase , no nevim,nevim....

0/0
6.1.2017 15:00

R27e74n93a10t49a 41H48a56v75l43í68č58k47o79v75á 3719916573635

Smažák nemám ráda od dětství, dávám přednost smažené vepřové krkovičce, s bramborovou kaší...a zlatavou cibulkou...a domácí kyselou okurkou... Šmarjá, jdu vytáhnout z mrazáku maso, zítra dělám šnycle!

0/0
7.1.2017 21:07

V23í12t 25B87r80z10o62b36o41h58a52t31ý 7890502603871

překvapuje mě kolik lidí dává přednost kuřecímu řízku, u dětí bych to ještě chápal

+2/−1
6.1.2017 11:22

M73a47r13t54i84n 46V90o44j50á85č83e22k 9723647911466

no spíš to bude tím ,že vepřový není tak vyhledávaný .. za mě pokud vepřový tak jen pečený ,ovar a mletý ,ale jinak vepřový nevyhledávám to si dám radši rybu,kuře nebo hovězí

0/0
8.1.2017 13:24

R42a55d76i94m 25T58o16b29i49á77š 2213252264906

k smaženému nepatří zase smažená příloha...!!!!!!takže třeba smažený vepřový řízek s kaší...s vyhoněným vodnatým kuřecím masem z obchodu bych byl opatrný...maso nejlépe z vlastní chovatelské produkce...

+1/0
6.1.2017 8:36

M46i68c95h28a86l 96M54i54l18l37e65r 9346522399242

ne kazdy muze chovat slepice na balkone panelaku;-)

0/0
6.1.2017 9:53

R77a24d67i93m 59T83o57b94i82á91š 2583872964356

ale může si je koupit u nějakého farmáře v okolí...nabídek domácích produktů je přece dost...

+1/−1
6.1.2017 10:07

M45i67c79h29a34l 94M47i53l76l45e15r 9496862119682

jinak souhlas, ze smazena priloha se smazenym masem nebo syrem nejdou dohromady. Potrebuje to odliseni.

Kdyz jsme se jako studenti vraceli z chmelu, nasi rodice nam na uvitanou pripravili oblibena jidla. U me to byl smazak s tatarkou, nove brambory, jen tak uvarene a omastene maslem a okurkovy salat, zatimco u kamose musel byt ke smazaku tradicni bramborovy salat a zadna tatarka.

+1/0
6.1.2017 9:56

A67l58e34n62a 88V35e98s96e56l32á 3403621205108

Obecně máte pravdu, ale smažák - ten mám prostě zafixovaný s hranolkama. (Ne, že bych ho jedla moc často, ale párkrát do roka mě na klasiku "smažák-hranolky-tatarka" chuť přepadne.)

0/−1
6.1.2017 12:09

R44a93d48i66m 56T81o91b96i53á32š 2153292404696

to mě taky...!!!!!!

0/0
6.1.2017 13:14

Z89d57e53n44ě69k 92K24r34e98j63č44í 1462191684821

Jednou jsem zkusil v restauraci kachnu s kuskusem, od té doby děláme někdy i doma. Kuskus napitý kachní šťávou je mňamka. Také bramborové lokše jsou skvělá volba...

0/−2
6.1.2017 7:25

J72a11n 63P84a42ř76í11z20e10k 9306540857746

Chybí mi tam opékané/americké brambory

+5/−2
5.1.2017 8:00

M60a79r40e82k 16F67l36e65k74a86č 1276495164308

V tomto si nevybiram, zaškrtal sem to všechno

+1/0
5.1.2017 7:57

M68a48r12e22k 44K82l38u70f59a 3148644554366

Také jsem zaškrtal většinu. Zelí mám rád obě. Otázka na preferenci kečup versus hořčice je vůbec celá pochybná. K něčemu jím kečup, k něčemu hořčici. Například na hranolky by si člověk asi hořčici nedal, že? K dobrému párku si zase naopak rád dám Kremser senf nebo Bautz ́ner senf. A řízek buď telecí nebo z vepřové krkovice. Sním i kuřecí, ale z kuřecího stehenního masa.

+8/0
5.1.2017 8:08

R23e55n42a44t49a 48H37a59v48l83í13č63k13o10v55á 3169366763665

Kačenu ani tak nemusím, zato vepřová pečínka-bůček, pro děcka libové plecko, domácí houskový i bramborový knedlík, domácí červené i bílé kysané zelí...a pivo jako křen! Nejlíp ze sedmého schodku... Nějaký kuskus a podobné věci se můžou jít schovat! Ještě tak kachna v šouletu, jak ji dělávala prateta, to byla dobrůtka.

0/0
7.1.2017 21:11
Foto

L91í69d80a 51V60š27e42t51e91č32k18o80v78á 5500223109526

Někdy to bylo těžké.... červený nebo bile.... no asi tedy bile, to bývá kyselejsi

A smaženého jim jen kapra tak asi taky Br salát )

+1/0
5.1.2017 7:32

F28r53a82n10k 67N91o19v10a28k 5185805781379

V holandsku vyrabi smes majonezy, kecupu a hortice a byla uzasna, jen nevim Jakej pomer a doma nezvladam.. Nevite nekdo?

+1/0
5.1.2017 7:28
Foto

L25í52d76a 87V87š43e53t74e90č82k31o16v85á 5670253749326

To zní zajimave

0/0
5.1.2017 7:32
Foto

T83o61m86á54š 63D17v33o83ř91á11k 3875423596986

Já to dělám 3:3, ještě trochu sojové omáčky a zakápnout citrónem. ;-)

0/0
5.1.2017 11:35

F33r69a22n93k 92N37o11v62a33k 5655975521619

Nerozumim vasemu pomeru, z jake planety jste? :D jako tri dily kecup majo hortice ku trem dilum kecupu majo a hortice?

0/0
5.1.2017 13:29
Foto

T98o77m60á16š 50D83v52o84ř96á27k 3495693886696

1:1:1, to už je srozumitelné?

0/0
5.1.2017 14:25

F64r14a51n51k 86N58o33v32a81k 5265555311819

Prave pak to dopadne vic do cervena, ta holandska byla zlutsi :) Ale diky, mejte pekny den!

0/−1
5.1.2017 14:40

M94a82r98t63i88n 64V64o70j83á23č49e80k 9903747551486

majonéza bude základ (na tyto omáčky jsou holanďani ujetý) zkusil bych to 50% 25 a 25%

+1/0
8.1.2017 13:25

F72r93a53n32k 47N41o96v29a24k 5565655131759

Zkusim, diky za tip!

0/0
8.1.2017 22:33

R55i78c89h94a62r69d 88Z23á28b85r80a33n15s92k29ý 7370111157662

V anketě mi u kachny chybí chlupatý knedlíky.

+1/0
5.1.2017 7:27

K57a75m43i53l 60P76y59t56e50l11a 8432730181989

Řízek telecí.

Bramborový salát.

Zelí na barvě nezáleží, ale kysané.

Knedlíky nejím, takže spíš bramborové.

Chleba nejím.

Hořčice dijonská ale spíš nějaké čatní nebo pálivá omáčka.

+2/0
5.1.2017 7:23

T67o18m67á70š 90T95a22t85í58č58e75k 5660502240368

:-)

0/0
5.1.2017 7:30
Foto

V14ě98r86a 54R59a45m27b79o45u46s43k84o20v42á 3725261520177

Já bych moc chtěla vědět, kdo tohle vytvořil. I jako lifestylový článek je to odfláklé. Tak abych se dílům tohoto autora napříště vyhnula.

+2/0
5.1.2017 7:00

T25o16m34á21š 69N40o24v70á44k 5894847939849

Marek Burza

http://vice.idnes.cz/novinari.aspx?idnov=1315

Na konci odkazu v liste mate vzdy zkratku autora.

+1/0
5.1.2017 7:18
Foto

V19ě18r42a 24R95a44m85b63o48u32s89k87o35v54á 3625371740257

Děkuji. Já tohle nevedela.

0/0
5.1.2017 7:23

L85u58c24i43e 98K30o78m86i27n24i45k73o81v88á 2594516579740

Hmmm, tomuhle rikam opravdu kvalitni denni tisk. Z iDnes se stava stale horsi a horsi medium. Snad kazdy den prekvapi novym dnem, na ktere lze klesnout...

+3/−2
5.1.2017 6:34

D11u10š57a29n 17N30i61k66o12d30e80m 9145689174173

Co Vám na tom vadí konkrétně? iDnes má mnoho rubrik a vybrat a číst snad můžete jen to co Vám vyhovuje. ;-)

+10/0
5.1.2017 6:39

L24u68c18i35e 93K73o43m93i27n56i68k48o13v57á 2174976749130

Prusvih je, ze obsahove "kvalitni" jako tento clanek je i vetsina v jinych rubrikach (vcetne zprav).

+1/0
5.1.2017 10:35

D14u61š73a25n 37N38i17k23o47d62e75m 9655459194753

Jak kdy jak co. To máte pravdu. Jediná rubrika která je opravdu kvalitní je technet.

0/0
5.1.2017 11:06

R65i74c74h90a42r31d 79T36r65e62f12i60l 4611225629530

No, jak kdy.Dávají tam na můj vkus příliš politických témat i když se to rádoby tváří jako že to je o technice.

0/0
5.1.2017 12:23

A23l82e39n65a 13R55i49s52o80v95á 4866600959415

Dietářka?;-D

+1/0
5.1.2017 7:51

P50a89v33e39l 37J90e42ř32á82b69e82k 7801462594747

Toto jsou články v rubrice HOBBY - takže trochu poučení, trochu úsměvu a pohody.

Nezlobte se, ale psát do nekonečna o vrtačce zda aku, či 230 V a nebo ruční dlouho nevydrží.

+1/0
5.1.2017 14:57

D36u56š60a34n 98N32i52k61o79d19e62m 9295349484613

My jsme se v poslední době naučili k párkům (a nejen k nim) používat sladkokyselou pikantní omáčku. Jde to i ke grilovanému masu apod. děti se po tom můžou utlouct.

+1/−1
5.1.2017 6:28

T34o92m75á69š 31P60í69c37l 3826353621797

To by nemuselo být špatné.

0/0
5.1.2017 6:33

D59u55š95a29n 73N13i92k16o69d40e98m 9705419284473

Vyzkoušejte, fakt dobré :-) - http://www.asijske-potraviny.eu/grilovaci-marinovaci-omacky/318-sladka-cili-omacka-s-ananasem-exotic-food-6x250ml-thajsko-2147483647.html PS. odkaz není reklama jen to co používáme my.

0/0
5.1.2017 6:44

P70e58t27r 37H23o96r44s18k57ý 9875703888526

Zkuste i Ajvar, tradiční chorvatská zeleninová příloha, taky dobrota. :)

+5/−1
5.1.2017 6:57

D75u85š32a51n 72N68i71k11o33d23e43m 9545309554553

Jj. Na ten jsem zapomněl. Také občas používáme. R^

0/0
5.1.2017 7:00

D64u61š75a98n 89N41i32k66o33d18e34m 9665619214873

Občas doma děláme pljeskavicu alá hamburger a do toho samozřejmě ajvar.

0/0
5.1.2017 7:03

A71l85e42n13a 62V93e53s76e29l67á 3583741685358

Taky ajvar. Nebo křen. Hořčici ani kečup nemusím.

0/0
6.1.2017 12:12

M14a93r67e76k 87K61l91u35f94a 3898614434636

My děláme chutney z cukety s příchutí kari. Vynikajicí k prákům, klobásám, i grilovanému masu. Fantastické je to k taliánům, to je moje kombinace. R^

0/0
5.1.2017 8:12

P65a27v64e44l 14D49o22l35n70í68č87e51k 3918703184971

Okurková sezóna je tu.

+4/0
5.1.2017 6:22

P78e32t81r 56N97ě97m13e39c 4975842322357

a okurku raději hadovku nebo nakládačku - hlasujte na konci diskuse v anketě :)

+14/0
5.1.2017 6:37

L79u60b47o23š 10H59o89l20í11k 5127240692290

Rychleji jste odklepl "odeslat" R^

0/0
5.1.2017 6:39







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.