Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hořčice versus kečup, hranolky proti kaši. Vyberte, co máte nejraději

Stravovací návyky se liší člověk od člověka, rodina od rodiny. Vyberte své oblíbené jídlo, přílohu nebo dochucovadlo. Jsme zvědaví, čemu dáváte přednost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M48i95c22h40a46l 72M21i30l63l92e95r 9296922769532

v souvislosti s dochucovadly a debatou o smesi majonezy, kecupu a horcice jako v Holandsku bych se chtel zminit o dochucovaci omacce na morske potvory a jina jidla (podle osobni chuti stravniku).

Je to smes kvalitni majonezy, kecupu, huste smetany, sul, pepr, trochu citronove stavy a nakonec lzice whisky. (Brandy nebo vodka jako nahrada).

Vznikla jako "koktajlova omacka" na krevety a rozsirila se odtamtud dal.

0/0
8.1.2017 22:42

M28a75r15t33i39n 59V69o62j92á12č43e74k 9293367211666

hmm dal bych si telecí řízek

+3/0
8.1.2017 13:26

F40r39a38n33t35i76s17e80k 35K72r88a46l 8160486434502

Smazak - tatarka - kase , no nevim,nevim....

0/0
6.1.2017 15:00

R65e88n17a78t61a 38H92a47v77l42í28č37k13o97v90á 3929526363645

Smažák nemám ráda od dětství, dávám přednost smažené vepřové krkovičce, s bramborovou kaší...a zlatavou cibulkou...a domácí kyselou okurkou... Šmarjá, jdu vytáhnout z mrazáku maso, zítra dělám šnycle!

0/0
7.1.2017 21:07

V89í63t 53B28r51z68o33b96o65h70a33t56ý 7540672913181

překvapuje mě kolik lidí dává přednost kuřecímu řízku, u dětí bych to ještě chápal

+2/−1
6.1.2017 11:22

M39a29r42t14i12n 45V90o54j91á57č78e77k 9373807951926

no spíš to bude tím ,že vepřový není tak vyhledávaný .. za mě pokud vepřový tak jen pečený ,ovar a mletý ,ale jinak vepřový nevyhledávám to si dám radši rybu,kuře nebo hovězí

0/0
8.1.2017 13:24

R78a82d53i85m 22T70o64b19i38á41š 2363762534856

k smaženému nepatří zase smažená příloha...!!!!!!takže třeba smažený vepřový řízek s kaší...s vyhoněným vodnatým kuřecím masem z obchodu bych byl opatrný...maso nejlépe z vlastní chovatelské produkce...

+1/0
6.1.2017 8:36

M73i68c20h88a61l 72M20i31l62l53e72r 9976362929882

ne kazdy muze chovat slepice na balkone panelaku;-)

0/0
6.1.2017 9:53

R55a68d84i73m 40T76o70b24i16á95š 2673632324756

ale může si je koupit u nějakého farmáře v okolí...nabídek domácích produktů je přece dost...

+1/−1
6.1.2017 10:07

M70i19c24h10a16l 83M20i66l48l28e32r 9826572299102

jinak souhlas, ze smazena priloha se smazenym masem nebo syrem nejdou dohromady. Potrebuje to odliseni.

Kdyz jsme se jako studenti vraceli z chmelu, nasi rodice nam na uvitanou pripravili oblibena jidla. U me to byl smazak s tatarkou, nove brambory, jen tak uvarene a omastene maslem a okurkovy salat, zatimco u kamose musel byt ke smazaku tradicni bramborovy salat a zadna tatarka.

+1/0
6.1.2017 9:56

A23l23e44n71a 29V81e71s50e12l23á 3193131545148

Obecně máte pravdu, ale smažák - ten mám prostě zafixovaný s hranolkama. (Ne, že bych ho jedla moc často, ale párkrát do roka mě na klasiku "smažák-hranolky-tatarka" chuť přepadne.)

0/−1
6.1.2017 12:09

R91a92d18i86m 55T91o43b57i96á29š 2193782874296

to mě taky...!!!!!!

0/0
6.1.2017 13:14

Z65d51e57n29ě50k 23K91r82e33j91č12í 1922971684221

Jednou jsem zkusil v restauraci kachnu s kuskusem, od té doby děláme někdy i doma. Kuskus napitý kachní šťávou je mňamka. Také bramborové lokše jsou skvělá volba...

0/−2
6.1.2017 7:25

J86a95n 80P64a61ř56í35z23e94k 9116370657646

Chybí mi tam opékané/americké brambory

+5/−2
5.1.2017 8:00

M25a24r61e50k 93F51l83e59k65a89č 1616405214198

V tomto si nevybiram, zaškrtal sem to všechno

+1/0
5.1.2017 7:57

M68a25r83e61k 93K74l45u20f32a 3388244364726

Také jsem zaškrtal většinu. Zelí mám rád obě. Otázka na preferenci kečup versus hořčice je vůbec celá pochybná. K něčemu jím kečup, k něčemu hořčici. Například na hranolky by si člověk asi hořčici nedal, že? K dobrému párku si zase naopak rád dám Kremser senf nebo Bautz ́ner senf. A řízek buď telecí nebo z vepřové krkovice. Sním i kuřecí, ale z kuřecího stehenního masa.

+8/0
5.1.2017 8:08

R40e38n61a27t23a 57H37a66v19l40í61č98k55o83v61á 3319166283335

Kačenu ani tak nemusím, zato vepřová pečínka-bůček, pro děcka libové plecko, domácí houskový i bramborový knedlík, domácí červené i bílé kysané zelí...a pivo jako křen! Nejlíp ze sedmého schodku... Nějaký kuskus a podobné věci se můžou jít schovat! Ještě tak kachna v šouletu, jak ji dělávala prateta, to byla dobrůtka.

0/0
7.1.2017 21:11
Foto

L50í46d65a 96V20š48e42t90e29č15k90o33v35á 5670773529316

Někdy to bylo těžké.... červený nebo bile.... no asi tedy bile, to bývá kyselejsi

A smaženého jim jen kapra tak asi taky Br salát )

+1/0
5.1.2017 7:32

F13r71a48n82k 83N51o59v84a32k 5625475891829

V holandsku vyrabi smes majonezy, kecupu a hortice a byla uzasna, jen nevim Jakej pomer a doma nezvladam.. Nevite nekdo?

+1/0
5.1.2017 7:28
Foto

L88í26d19a 89V84š36e74t40e51č77k79o65v18á 5600283179356

To zní zajimave

0/0
5.1.2017 7:32
Foto

T41o76m41á40š 27D44v79o50ř65á94k 3155213876846

Já to dělám 3:3, ještě trochu sojové omáčky a zakápnout citrónem. ;-)

0/0
5.1.2017 11:35

F93r11a45n26k 74N23o45v81a51k 5765895601929

Nerozumim vasemu pomeru, z jake planety jste? :D jako tri dily kecup majo hortice ku trem dilum kecupu majo a hortice?

0/0
5.1.2017 13:29
Foto

T67o27m75á89š 41D77v95o31ř70á57k 3525703806396

1:1:1, to už je srozumitelné?

0/0
5.1.2017 14:25

F49r29a41n69k 28N63o91v85a63k 5715445521939

Prave pak to dopadne vic do cervena, ta holandska byla zlutsi :) Ale diky, mejte pekny den!

0/−1
5.1.2017 14:40

M89a58r35t63i50n 65V50o22j33á89č14e73k 9433907631336

majonéza bude základ (na tyto omáčky jsou holanďani ujetý) zkusil bych to 50% 25 a 25%

+1/0
8.1.2017 13:25

F52r92a55n92k 83N95o61v20a17k 5705965111819

Zkusim, diky za tip!

0/0
8.1.2017 22:33

R62i13c55h87a83r16d 71Z44á92b12r14a40n26s26k39ý 7370951847712

V anketě mi u kachny chybí chlupatý knedlíky.

+1/0
5.1.2017 7:27

K38a61m21i78l 88P59y20t93e95l24a 8562780681499

Řízek telecí.

Bramborový salát.

Zelí na barvě nezáleží, ale kysané.

Knedlíky nejím, takže spíš bramborové.

Chleba nejím.

Hořčice dijonská ale spíš nějaké čatní nebo pálivá omáčka.

+2/0
5.1.2017 7:23

T40o69m85á57š 84T59a84t90í87č58e90k 5500612660788

:-)

0/0
5.1.2017 7:30
Foto

V32ě82r20a 85R34a71m30b50o34u66s38k73o21v75á 3305461320447

Já bych moc chtěla vědět, kdo tohle vytvořil. I jako lifestylový článek je to odfláklé. Tak abych se dílům tohoto autora napříště vyhnula.

+2/0
5.1.2017 7:00

T90o85m55á52š 78N21o34v86á47k 5724617879479

Marek Burza

http://vice.idnes.cz/novinari.aspx?idnov=1315

Na konci odkazu v liste mate vzdy zkratku autora.

+1/0
5.1.2017 7:18
Foto

V96ě52r24a 72R41a45m92b44o76u20s29k61o89v55á 3855721250677

Děkuji. Já tohle nevedela.

0/0
5.1.2017 7:23

L22u67c15i70e 79K33o79m13i98n60i46k34o56v88á 2454296409300

Hmmm, tomuhle rikam opravdu kvalitni denni tisk. Z iDnes se stava stale horsi a horsi medium. Snad kazdy den prekvapi novym dnem, na ktere lze klesnout...

+3/−2
5.1.2017 6:34

D96u12š88a10n 38N10i23k75o36d89e87m 9645489244313

Co Vám na tom vadí konkrétně? iDnes má mnoho rubrik a vybrat a číst snad můžete jen to co Vám vyhovuje. ;-)

+10/0
5.1.2017 6:39

L14u48c29i41e 35K72o89m92i37n46i42k96o52v62á 2394256709240

Prusvih je, ze obsahove "kvalitni" jako tento clanek je i vetsina v jinych rubrikach (vcetne zprav).

+1/0
5.1.2017 10:35

D65u74š22a78n 22N38i15k57o13d96e88m 9245449214323

Jak kdy jak co. To máte pravdu. Jediná rubrika která je opravdu kvalitní je technet.

0/0
5.1.2017 11:06

R12i52c50h25a86r15d 56T16r19e61f62i95l 4131695239950

No, jak kdy.Dávají tam na můj vkus příliš politických témat i když se to rádoby tváří jako že to je o technice.

0/0
5.1.2017 12:23

A74l27e49n82a 48R18i35s36o90v36á 4766690929135

Dietářka?;-D

+1/0
5.1.2017 7:51

P22a11v30e74l 49J20e88ř98á82b19e18k 7681132274587

Toto jsou články v rubrice HOBBY - takže trochu poučení, trochu úsměvu a pohody.

Nezlobte se, ale psát do nekonečna o vrtačce zda aku, či 230 V a nebo ruční dlouho nevydrží.

+1/0
5.1.2017 14:57

D42u12š86a88n 10N24i96k93o38d82e92m 9265239344603

My jsme se v poslední době naučili k párkům (a nejen k nim) používat sladkokyselou pikantní omáčku. Jde to i ke grilovanému masu apod. děti se po tom můžou utlouct.

+1/−1
5.1.2017 6:28

T37o86m22á15š 48P61í74c37l 3306133171747

To by nemuselo být špatné.

0/0
5.1.2017 6:33

D43u39š73a79n 14N17i76k57o34d89e79m 9925879244163

Vyzkoušejte, fakt dobré :-) - http://www.asijske-potraviny.eu/grilovaci-marinovaci-omacky/318-sladka-cili-omacka-s-ananasem-exotic-food-6x250ml-thajsko-2147483647.html PS. odkaz není reklama jen to co používáme my.

0/0
5.1.2017 6:44

P90e90t55r 92H74o73r31s81k31ý 9555973778966

Zkuste i Ajvar, tradiční chorvatská zeleninová příloha, taky dobrota. :)

+5/−1
5.1.2017 6:57

D66u73š66a85n 91N49i62k64o64d13e87m 9185469754363

Jj. Na ten jsem zapomněl. Také občas používáme. R^

0/0
5.1.2017 7:00

D47u16š29a26n 34N54i83k46o73d19e42m 9105229574513

Občas doma děláme pljeskavicu alá hamburger a do toho samozřejmě ajvar.

0/0
5.1.2017 7:03

A33l16e39n79a 90V59e33s92e10l48á 3613511355878

Taky ajvar. Nebo křen. Hořčici ani kečup nemusím.

0/0
6.1.2017 12:12

M66a83r38e97k 94K43l24u36f80a 3538524814376

My děláme chutney z cukety s příchutí kari. Vynikajicí k prákům, klobásám, i grilovanému masu. Fantastické je to k taliánům, to je moje kombinace. R^

0/0
5.1.2017 8:12

P91a75v59e48l 50D16o23l78n81í78č66e83k 3758243234281

Okurková sezóna je tu.

+4/0
5.1.2017 6:22

P76e71t12r 57N57ě16m35e13c 4125262242367

a okurku raději hadovku nebo nakládačku - hlasujte na konci diskuse v anketě :)

+14/0
5.1.2017 6:37

L96u34b84o36š 18H32o40l27í50k 5107200452220

Rychleji jste odklepl "odeslat" R^

0/0
5.1.2017 6:39







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.