Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hořčice versus kečup, hranolky proti kaši. Vyberte, co máte nejraději

Stravovací návyky se liší člověk od člověka, rodina od rodiny. Vyberte své oblíbené jídlo, přílohu nebo dochucovadlo. Jsme zvědaví, čemu dáváte přednost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M91i63c86h40a93l 40M43i19l24l19e64r 9256822819522

v souvislosti s dochucovadly a debatou o smesi majonezy, kecupu a horcice jako v Holandsku bych se chtel zminit o dochucovaci omacce na morske potvory a jina jidla (podle osobni chuti stravniku).

Je to smes kvalitni majonezy, kecupu, huste smetany, sul, pepr, trochu citronove stavy a nakonec lzice whisky. (Brandy nebo vodka jako nahrada).

Vznikla jako "koktajlova omacka" na krevety a rozsirila se odtamtud dal.

0/0
8.1.2017 22:42

M34a59r10t13i58n 18V37o57j41á32č86e35k 9473557861926

hmm dal bych si telecí řízek

+3/0
8.1.2017 13:26

F97r42a36n98t51i74s81e86k 85K18r84a81l 8300306834282

Smazak - tatarka - kase , no nevim,nevim....

0/0
6.1.2017 15:00

R89e75n90a30t61a 72H62a64v64l15í55č18k16o15v95á 3639376263655

Smažák nemám ráda od dětství, dávám přednost smažené vepřové krkovičce, s bramborovou kaší...a zlatavou cibulkou...a domácí kyselou okurkou... Šmarjá, jdu vytáhnout z mrazáku maso, zítra dělám šnycle!

0/0
7.1.2017 21:07

V81í55t 82B11r59z77o23b26o50h33a54t37ý 7200472673441

překvapuje mě kolik lidí dává přednost kuřecímu řízku, u dětí bych to ještě chápal

+2/−1
6.1.2017 11:22

M70a63r65t40i35n 78V71o44j45á29č73e79k 9793217301546

no spíš to bude tím ,že vepřový není tak vyhledávaný .. za mě pokud vepřový tak jen pečený ,ovar a mletý ,ale jinak vepřový nevyhledávám to si dám radši rybu,kuře nebo hovězí

0/0
8.1.2017 13:24

R13a63d12i71m 17T74o41b52i48á55š 2223412194776

k smaženému nepatří zase smažená příloha...!!!!!!takže třeba smažený vepřový řízek s kaší...s vyhoněným vodnatým kuřecím masem z obchodu bych byl opatrný...maso nejlépe z vlastní chovatelské produkce...

+1/0
6.1.2017 8:36

M44i69c48h70a35l 98M70i85l40l12e83r 9486652409142

ne kazdy muze chovat slepice na balkone panelaku;-)

0/0
6.1.2017 9:53

R42a45d39i12m 98T33o55b45i95á37š 2953322234906

ale může si je koupit u nějakého farmáře v okolí...nabídek domácích produktů je přece dost...

+1/−1
6.1.2017 10:07

M79i66c40h34a66l 83M13i41l19l84e30r 9836262339982

jinak souhlas, ze smazena priloha se smazenym masem nebo syrem nejdou dohromady. Potrebuje to odliseni.

Kdyz jsme se jako studenti vraceli z chmelu, nasi rodice nam na uvitanou pripravili oblibena jidla. U me to byl smazak s tatarkou, nove brambory, jen tak uvarene a omastene maslem a okurkovy salat, zatimco u kamose musel byt ke smazaku tradicni bramborovy salat a zadna tatarka.

+1/0
6.1.2017 9:56

A87l67e18n10a 48V15e19s81e38l20á 3543871345518

Obecně máte pravdu, ale smažák - ten mám prostě zafixovaný s hranolkama. (Ne, že bych ho jedla moc často, ale párkrát do roka mě na klasiku "smažák-hranolky-tatarka" chuť přepadne.)

0/−1
6.1.2017 12:09

R42a38d76i57m 94T59o44b52i24á97š 2553102114366

to mě taky...!!!!!!

0/0
6.1.2017 13:14

Z53d81e25n16ě32k 45K17r68e86j31č74í 1842701844111

Jednou jsem zkusil v restauraci kachnu s kuskusem, od té doby děláme někdy i doma. Kuskus napitý kachní šťávou je mňamka. Také bramborové lokše jsou skvělá volba...

0/−2
6.1.2017 7:25

J24a22n 95P78a88ř75í56z53e36k 9316720647446

Chybí mi tam opékané/americké brambory

+5/−2
5.1.2017 8:00

M53a20r53e47k 14F82l37e56k93a47č 1646885444738

V tomto si nevybiram, zaškrtal sem to všechno

+1/0
5.1.2017 7:57

M51a54r82e19k 88K59l51u98f85a 3598314224596

Také jsem zaškrtal většinu. Zelí mám rád obě. Otázka na preferenci kečup versus hořčice je vůbec celá pochybná. K něčemu jím kečup, k něčemu hořčici. Například na hranolky by si člověk asi hořčici nedal, že? K dobrému párku si zase naopak rád dám Kremser senf nebo Bautz ́ner senf. A řízek buď telecí nebo z vepřové krkovice. Sním i kuřecí, ale z kuřecího stehenního masa.

+8/0
5.1.2017 8:08

R96e37n88a84t58a 79H71a24v76l77í36č80k87o56v54á 3299736403885

Kačenu ani tak nemusím, zato vepřová pečínka-bůček, pro děcka libové plecko, domácí houskový i bramborový knedlík, domácí červené i bílé kysané zelí...a pivo jako křen! Nejlíp ze sedmého schodku... Nějaký kuskus a podobné věci se můžou jít schovat! Ještě tak kachna v šouletu, jak ji dělávala prateta, to byla dobrůtka.

0/0
7.1.2017 21:11
Foto

L53í12d15a 98V53š22e82t14e92č54k33o93v26á 5900323409286

Někdy to bylo těžké.... červený nebo bile.... no asi tedy bile, to bývá kyselejsi

A smaženého jim jen kapra tak asi taky Br salát )

+1/0
5.1.2017 7:32

F15r61a16n18k 71N59o73v76a55k 5375115131959

V holandsku vyrabi smes majonezy, kecupu a hortice a byla uzasna, jen nevim Jakej pomer a doma nezvladam.. Nevite nekdo?

+1/0
5.1.2017 7:28
Foto

L79í21d28a 41V67š56e91t38e45č72k74o75v78á 5690533829196

To zní zajimave

0/0
5.1.2017 7:32
Foto

T89o64m25á36š 24D21v34o80ř81á52k 3405313966836

Já to dělám 3:3, ještě trochu sojové omáčky a zakápnout citrónem. ;-)

0/0
5.1.2017 11:35

F81r11a96n73k 21N74o84v32a75k 5475895681889

Nerozumim vasemu pomeru, z jake planety jste? :D jako tri dily kecup majo hortice ku trem dilum kecupu majo a hortice?

0/0
5.1.2017 13:29
Foto

T40o42m92á88š 30D92v46o47ř46á86k 3695643106936

1:1:1, to už je srozumitelné?

0/0
5.1.2017 14:25

F60r85a14n61k 16N47o87v92a74k 5805945411179

Prave pak to dopadne vic do cervena, ta holandska byla zlutsi :) Ale diky, mejte pekny den!

0/−1
5.1.2017 14:40

M34a66r88t76i46n 54V32o92j48á87č62e19k 9383607461456

majonéza bude základ (na tyto omáčky jsou holanďani ujetý) zkusil bych to 50% 25 a 25%

+1/0
8.1.2017 13:25

F23r37a19n21k 80N33o45v70a85k 5825315111479

Zkusim, diky za tip!

0/0
8.1.2017 22:33

R66i21c93h87a84r21d 80Z57á19b33r19a77n10s22k97ý 7510511777862

V anketě mi u kachny chybí chlupatý knedlíky.

+1/0
5.1.2017 7:27

K51a57m60i53l 84P30y36t10e30l27a 8892620331309

Řízek telecí.

Bramborový salát.

Zelí na barvě nezáleží, ale kysané.

Knedlíky nejím, takže spíš bramborové.

Chleba nejím.

Hořčice dijonská ale spíš nějaké čatní nebo pálivá omáčka.

+2/0
5.1.2017 7:23

T55o80m75á67š 30T52a48t65í87č14e14k 5980432790218

:-)

0/0
5.1.2017 7:30
Foto

V47ě28r44a 14R43a59m88b16o67u18s67k57o20v59á 3395281690857

Já bych moc chtěla vědět, kdo tohle vytvořil. I jako lifestylový článek je to odfláklé. Tak abych se dílům tohoto autora napříště vyhnula.

+2/0
5.1.2017 7:00

T56o53m40á31š 82N30o34v48á85k 5684567499859

Marek Burza

http://vice.idnes.cz/novinari.aspx?idnov=1315

Na konci odkazu v liste mate vzdy zkratku autora.

+1/0
5.1.2017 7:18
Foto

V85ě56r88a 81R97a55m57b89o70u65s74k18o59v62á 3935371150577

Děkuji. Já tohle nevedela.

0/0
5.1.2017 7:23

L84u43c23i85e 35K80o26m44i24n78i93k73o30v58á 2274326809110

Hmmm, tomuhle rikam opravdu kvalitni denni tisk. Z iDnes se stava stale horsi a horsi medium. Snad kazdy den prekvapi novym dnem, na ktere lze klesnout...

+3/−2
5.1.2017 6:34

D31u76š40a72n 21N94i85k86o65d22e33m 9675409204793

Co Vám na tom vadí konkrétně? iDnes má mnoho rubrik a vybrat a číst snad můžete jen to co Vám vyhovuje. ;-)

+10/0
5.1.2017 6:39

L21u71c15i71e 10K30o17m65i63n40i77k94o95v45á 2254906379800

Prusvih je, ze obsahove "kvalitni" jako tento clanek je i vetsina v jinych rubrikach (vcetne zprav).

+1/0
5.1.2017 10:35

D91u16š38a27n 21N32i27k10o48d24e13m 9205569484833

Jak kdy jak co. To máte pravdu. Jediná rubrika která je opravdu kvalitní je technet.

0/0
5.1.2017 11:06

R92i19c86h22a59r80d 80T23r21e76f42i42l 4101885509500

No, jak kdy.Dávají tam na můj vkus příliš politických témat i když se to rádoby tváří jako že to je o technice.

0/0
5.1.2017 12:23

A31l95e85n47a 14R51i92s59o82v54á 4986810929615

Dietářka?;-D

+1/0
5.1.2017 7:51

P52a83v39e21l 13J36e38ř78á76b98e21k 7911262494787

Toto jsou články v rubrice HOBBY - takže trochu poučení, trochu úsměvu a pohody.

Nezlobte se, ale psát do nekonečna o vrtačce zda aku, či 230 V a nebo ruční dlouho nevydrží.

+1/0
5.1.2017 14:57

D88u27š20a96n 73N81i24k69o11d79e51m 9255369394143

My jsme se v poslední době naučili k párkům (a nejen k nim) používat sladkokyselou pikantní omáčku. Jde to i ke grilovanému masu apod. děti se po tom můžou utlouct.

+1/−1
5.1.2017 6:28

T81o98m30á58š 34P57í13c88l 3856243211527

To by nemuselo být špatné.

0/0
5.1.2017 6:33

D28u86š35a21n 34N52i80k92o36d87e83m 9285799374233

Vyzkoušejte, fakt dobré :-) - http://www.asijske-potraviny.eu/grilovaci-marinovaci-omacky/318-sladka-cili-omacka-s-ananasem-exotic-food-6x250ml-thajsko-2147483647.html PS. odkaz není reklama jen to co používáme my.

0/0
5.1.2017 6:44

P38e40t60r 21H11o48r71s27k22ý 9715673258306

Zkuste i Ajvar, tradiční chorvatská zeleninová příloha, taky dobrota. :)

+5/−1
5.1.2017 6:57

D85u38š34a82n 61N39i94k82o74d68e26m 9715559454773

Jj. Na ten jsem zapomněl. Také občas používáme. R^

0/0
5.1.2017 7:00

D92u24š11a78n 95N44i74k57o34d12e19m 9135559694233

Občas doma děláme pljeskavicu alá hamburger a do toho samozřejmě ajvar.

0/0
5.1.2017 7:03

A49l65e37n59a 16V97e63s11e65l50á 3423401625718

Taky ajvar. Nebo křen. Hořčici ani kečup nemusím.

0/0
6.1.2017 12:12

M44a49r55e13k 93K33l96u69f88a 3298854214796

My děláme chutney z cukety s příchutí kari. Vynikajicí k prákům, klobásám, i grilovanému masu. Fantastické je to k taliánům, to je moje kombinace. R^

0/0
5.1.2017 8:12

P10a79v51e35l 48D22o60l29n59í44č94e39k 3788393234441

Okurková sezóna je tu.

+4/0
5.1.2017 6:22

P37e62t13r 21N85ě89m62e63c 4105612452257

a okurku raději hadovku nebo nakládačku - hlasujte na konci diskuse v anketě :)

+14/0
5.1.2017 6:37

L78u76b17o72š 94H27o62l30í23k 5247920272110

Rychleji jste odklepl "odeslat" R^

0/0
5.1.2017 6:39







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.