Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J67a79n 35D26o95č98e10k81a69l 1534116841205

Takže městská rada (např. veterinář v důchodu, netáhlo - politik z povolání, místní lékař, manželka lokálního podnikatele a asi dalších 5 lidí) prostě rozhodne něco jako: v naší vesnici se uživí 3 hospody. Jarda, Tonda a Evžen. A ostatní jsou bez šance. 8-o8-o8-o ... Jak mám Pohlreicha rád, tak tady vypustil z pusy totální blábol.

+49/−1
doporučit
13.1.2017 0:22

A93n70t23o79n97i59n 28K90a98d27l38c32e35k 9382249511676

Proboha pane Pohlereich, blaznite? Samozrejme urcita pravidla musi byt, ale nechte volny trh delat co musi.

+28/0
doporučit
13.1.2017 2:59

J33o39s31e41f 54R57i77c94h91t47e54r 9926785267863

Regulace by to ještě zhoršila. Města a kraje jsou zkorumpovaný, takže je kazdýmu jasný, jak by to s těma licencema fungovalo. A ty největší šajzepodniky by na těch licencích seděly, nikoho dalšího na trh nepustily, a s úsměvem vařily ještě větší šajze než dřív.

+24/−1
doporučit
13.1.2017 9:03
Foto

P59r21e49m82y92s28l 72K13y69s30e68l61a95k 5925693694849

To je pěkné, ale v českých podmínkách naivní. Regulace by nic neřešila, jelikož b to byl jen prostor pro korupci a další mafii. tohle musí vyčistit trh, ale nestane se to pokud se trh u nás sám nevyčistí od kmotrů z politických stran a pokud i zákazník nezačne sám vyžadovat kvalitu. Což už se snad pomalu děje. A další věc, která to ovlivňuje je koupěschopnost obyvatelstva. Dokud bude poměr ceny jídla k platu takový, jaký je, pak i jídlo bude odpovídající kvality. Je to stejně absurdní žehrat tady nad tím, že národ nechodí do kvalitnějších restaurantů, když na to nemá, tak jako žehrat nad starým vozovým parkem u nás. Chce to čas a vývoj, který však nastane až tak za dvě až tři generace, bude-li pro to prostor.

+13/0
doporučit
13.1.2017 9:01

J11o29s71e63f 78Č49i22h44á84k 7161229720966

Ve městě je moc sklenářů, zámečnictví, večerek atd.. Takové regulace si opravdu nepřeji.

+12/0
doporučit
13.1.2017 7:21

P30e11t51r 72N24o87v41o57t49n59y 1351610201

Tak, Zdendo, zavíráme Café Imperial, protože se to nějak nevešlo do regulace a na radnici zrovna nesedí nikdo známý.

+13/−1
doporučit
13.1.2017 12:08

M85a95r81t12i31n76a 69M62a76t95ě24j95k41o10v70á 5585432666906

Jsem stejně jako většina diskutérů proti zbytečným regulacím v podnikání. Každá mince má dvě strany a já si nemyslím, že se v pohostinství umí trh nejlépe zregulovat sám. To by musel zákazník umět rozpoznat kvalitu, často to tak ale není a proto se lidi orientují podle ceny. Hlavně v Praze se setkávám s tím, že co je drahý, to je dobrý a vznikají tu hypy okolo víceméně průměrných podniků. Typicky pekařství, která jsou v Praze proslulá, jedno je dokonce aktivním členem foodies komunity. Co naplat, že jejich pečivo chutná jako papír, fronty mají až za roh. Druhý příklad do pranice, když v Brně u Ronda začínalo Sklizeno, bylo to skvělé místo, kam si zajít na výpěstky a výrobky z okolí Brna a ceny byly rozumné. Nedávno jsem zašla do jednoho Sklizena opět v Praze a tam chtěli za kilo brambor čtyři pětky. Brambory byly omyté a v teple, takže na okamžitou spotřebu, protože kdo ví jak dlouho je takhle špatně skladovali. Ale protože jsou bio, eko, lokální, tak zacáluj, zákazníku. A zákazník samozřejmě cáluje, takže představa, že trh oddělí zrno od plev je přece jen zjednodušená.

+5/−1
doporučit
13.1.2017 14:48

A95n32t48o59n53í30n 54S80e53b80e61r68a 7453128670639

Kdybych mel tu moznost tak necham sam zavrit kupu hospod kde se tvari svetove a daji mi kasi z prasku a jeste si mysli ze to asi nepoznam. At si to vari s prasku a pripravku. Ale mohl by byt zakon, ze to musi uvest do jidelnicku. Pokud nekdo bude podvadet tak pokuta minimalne milion. Cili likvidacni a byl by klid. Bych rad vedel predem v restauraci kterou neznam do ceho jdu a mel bych rad na nvyber jestli to akceptuju nebo pujdu jinam....

+4/0
doporučit
14.1.2017 17:43

M26a62r82t83i44n 13P44r52o15k37o75p 7812872698988

Nejlepší regulací je trh. Bez licencí, bez dotací, bez hloupých zákonů. Já si vždy rád čtu recenze lidí, kteří byli v restauraci nedávno. Hlavně na Google a FB.

+4/0
doporučit
13.1.2017 12:09

O15l92d44ř64i87c46h 45H37o80r76á94k 2264809251365

Tak mám pocit, že mu syndrom spasitele vlezl na mysl více než zdrávo.

Míval realistické a rozumné rady (i když víc odvahy v kritice najdete ve videích na netu kde se popisuje co se jak připravuje a co obsahuje), ale jak se začne cítit být vyvoleným a mluví o možnosti regulace druhých měl by zakusit sám nějaký ten zásah shora, nějakou tu regulaci.

Zkuste to nechat na zákaznících. Poměr cena/výkon neplatí jen pro počítače a někomu stačí párek v rohlíku, jiný si musí musí hrát na snoba a dá si o řád dražší hot-dog s pravým polským zelím a speciální odrůdou cibule a vybranou hořčicí a kečupem z Marsu a pokud mu to zastrouhnete lanýžem, tak si bude hrát na haute cuisine a v recenzi omdlí nad famozní kvalitou a chutí kde cena "půl litru" nemůže zkazit tento sen.

+3/0
doporučit
14.1.2017 17:37

M77a93r73t45i54n 94H60e81i55s92l87e94r 4544266532719

Jediná regulace, která má cenu, je regulace formou kontroly kvality. Hlavně hygiena, ale také ze strany pivovarů.

Plus by to chtělo, aby kuchaři museli mít aspoň výuční list.

+3/0
doporučit
13.1.2017 11:26

L91i82b80o55r 75P11e46t79r26á80š 6355119178489

Když chce někdo jíst polívku ze sáčku at tam chodí . Já tam nejdu a když se řeší kam půjdeme se spolupracovníky na oběd tak tam nejdou ani ostatní protože jim to politicky vysvětlím .......jediná správná regulace

+2/−1
doporučit
13.1.2017 9:08

J86i62r37i 78D58o81b18r52ý 9258149543

Ostrasujici priklad regulace pomoci poctu vydanych licenci je taxi v NewYorku.

Soucasna cena 1 licence vazane na vuz je pres 1mil USD. Vysledek je, ze vuz s takto drahou licenci musi jezdit prakticky nepretrzite, jinak je prodelecny. Takze se vetsina za poplatek neco kolem asi 130USD/pulden pronajme v podstate komukoli. Ostatne sklatba ridicu v NY je jiz dnes legendou. Jenze zaplatit takovou sumu znamena nutnost odjezdit alespon jednu spicku. Takze se strida asi v 5 hodin (rano i vecer) coz je cas, kdy diky tomuto systemu nelze skoro v NY sehnat taxi, jsou na stridani v depu.

A hlavne neni mozne pridat dalsi licence. Pokud radnice vyhodnoti nedostatek taxi licenci, jejich nove vydani by skoncilo soudem od majitelu licenci diky propadu ceny licence na trhu. Takze jich vydavaji jen nepatrne mnozstvi rocne.

Proste regulace je idelani idealni zpusob jak to "zabit". Prestoze si p. Pohlreicha vazim, tady si take tukam na celo.

PS: cisla byla zcela realna pred par lety, mozna doslo k posunu.

+1/0
doporučit
16.1.2017 15:24

P20a87v71e98l 50J89a20n37č14a12ř42í98k 2684591764566

Copak by asi Zdenda rikal, kdyby páni radní řekli, že zrovna on má hospodu zavřít......

+1/0
doporučit
13.1.2017 17:46

J93a28n 72K69a59r74e16l 16N35o67v75a67k 5706634498676

hodne restauraci? u nas? kolik jich ma taková Francie asi :-D

+1/0
doporučit
13.1.2017 7:30

K76a10r64e22l 73K79u74n89a 7245723124467

Opět jeden skoro zbytečný rádo člověk

+2/−28
doporučit
13.1.2017 10:03

K53a62r67e28l 81T35o24u33š51k43a 1946456810

Regulace skvely napad. Vsechny podniky co prodavaji menicko pod 100Kc zakazeme. Kdyz budeme mit velky hlad, zajdem do Cafe Imperial na parek z horcici za 127 Kc, pripadne polevku za 89 viz jidelni listek. :o)

0/−3
doporučit
13.1.2017 14:57







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.