Diskuze

Zdeněk Pohlreich posedmé jako záchranář. Příjemně ho překvapilo Brno

Během minulého roku natočil dalších osm dílů pořadu Ano, šéfe! v restauračních podnicích, které o to samy projevily zájem. Pro sebe to považuje za strop. Zcela prostě chce mít čas i na jiné věci, televizí prý nežije.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J76i80r57i 48D37o82b61r57ý

16. 1. 2017 15:24

Ostrasujici priklad regulace pomoci poctu vydanych licenci je taxi v NewYorku.

Soucasna cena 1 licence vazane na vuz je pres 1mil USD. Vysledek je, ze vuz s takto drahou licenci musi jezdit prakticky nepretrzite, jinak je prodelecny. Takze se vetsina za poplatek neco kolem asi 130USD/pulden pronajme v podstate komukoli. Ostatne sklatba ridicu v NY je jiz dnes legendou. Jenze zaplatit takovou sumu znamena nutnost odjezdit alespon jednu spicku. Takze se strida asi v 5 hodin (rano i vecer) coz je cas, kdy diky tomuto systemu nelze skoro v NY sehnat taxi, jsou na stridani v depu.

A hlavne neni mozne pridat dalsi licence. Pokud radnice vyhodnoti nedostatek taxi licenci, jejich nove vydani by skoncilo soudem od majitelu licenci diky propadu ceny licence na trhu. Takze jich vydavaji jen nepatrne mnozstvi rocne.

Proste regulace je idelani idealni zpusob jak to "zabit". Prestoze si p. Pohlreicha vazim, tady si take tukam na celo.

PS: cisla byla zcela realna pred par lety, mozna doslo k posunu.

1 0
možnosti

Kdybych mel tu moznost tak necham sam zavrit kupu hospod kde se tvari svetove a daji mi kasi z prasku a jeste si mysli ze to asi nepoznam. At si to vari s prasku a pripravku. Ale mohl by byt zakon, ze to musi uvest do jidelnicku. Pokud nekdo bude podvadet tak pokuta minimalne milion. Cili likvidacni a byl by klid. Bych rad vedel predem v restauraci kterou neznam do ceho jdu a mel bych rad na nvyber jestli to akceptuju nebo pujdu jinam....

4 0
možnosti

Tak mám pocit, že mu syndrom spasitele vlezl na mysl více než zdrávo.

Míval realistické a rozumné rady (i když víc odvahy v kritice najdete ve videích na netu kde se popisuje co se jak připravuje a co obsahuje), ale jak se začne cítit být vyvoleným a mluví o možnosti regulace druhých měl by zakusit sám nějaký ten zásah shora, nějakou tu regulaci.

Zkuste to nechat na zákaznících. Poměr cena/výkon neplatí jen pro počítače a někomu stačí párek v rohlíku, jiný si musí musí hrát na snoba a dá si o řád dražší hot-dog s pravým polským zelím a speciální odrůdou cibule a vybranou hořčicí a kečupem z Marsu a pokud mu to zastrouhnete lanýžem, tak si bude hrát na haute cuisine a v recenzi omdlí nad famozní kvalitou a chutí kde cena "půl litru" nemůže zkazit tento sen.

3 0
možnosti

Pokud vím, restauratérství je vázaná živnost.. a je potřeba výuční list a praxe, případně 6 letá praxe..nebo garant...

0 0
možnosti

P27e79t64r 59H47á10j30e95k

16. 1. 2017 15:18

"Podnikat v oboru hostinská činnost může i ta fyzická osoba, která nesplňuje odbornou způsobilost. Musí však ustanovit za sebe odpovědného zástupce, který podmínky pro založení této živnosti splňuje. Za právnickou osobu prokazuje splnění odborné způsobilosti odpovědný zástupce."

0 0
možnosti

Copak by asi Zdenda rikal, kdyby páni radní řekli, že zrovna on má hospodu zavřít......

1 0
možnosti
Foto

D42a31n 83R93u27b21í65n

13. 1. 2017 21:07

Páni radní budou mít jako vždy hlavně nataženou ruku pro obálku...

1 0
možnosti

Regulace skvely napad. Vsechny podniky co prodavaji menicko pod 100Kc zakazeme. Kdyz budeme mit velky hlad, zajdem do Cafe Imperial na parek z horcici za 127 Kc, pripadne polevku za 89 viz jidelni listek. :o)

0 3
možnosti

A jedl jste tam někdy, nebo jenom četl jídelní lístek na internetu?

0 1
možnosti

Jsem stejně jako většina diskutérů proti zbytečným regulacím v podnikání. Každá mince má dvě strany a já si nemyslím, že se v pohostinství umí trh nejlépe zregulovat sám. To by musel zákazník umět rozpoznat kvalitu, často to tak ale není a proto se lidi orientují podle ceny. Hlavně v Praze se setkávám s tím, že co je drahý, to je dobrý a vznikají tu hypy okolo víceméně průměrných podniků. Typicky pekařství, která jsou v Praze proslulá, jedno je dokonce aktivním členem foodies komunity. Co naplat, že jejich pečivo chutná jako papír, fronty mají až za roh. Druhý příklad do pranice, když v Brně u Ronda začínalo Sklizeno, bylo to skvělé místo, kam si zajít na výpěstky a výrobky z okolí Brna a ceny byly rozumné. Nedávno jsem zašla do jednoho Sklizena opět v Praze a tam chtěli za kilo brambor čtyři pětky. Brambory byly omyté a v teple, takže na okamžitou spotřebu, protože kdo ví jak dlouho je takhle špatně skladovali. Ale protože jsou bio, eko, lokální, tak zacáluj, zákazníku. A zákazník samozřejmě cáluje, takže představa, že trh oddělí zrno od plev je přece jen zjednodušená.

5 1
možnosti

Do Sklizeno uz fakt nepujdu, v Praze tam ani nejsou lokalni potraviny. Vetsina je z dovozu. Hrozne me to zklamalo, protoze v Brne to bylo fakt o necem jinem....mistni jogurty a zelenina. Fakt skoda

0 0
možnosti

Nejlepší regulací je trh. Bez licencí, bez dotací, bez hloupých zákonů. Já si vždy rád čtu recenze lidí, kteří byli v restauraci nedávno. Hlavně na Google a FB.

4 0
možnosti

Tak, Zdendo, zavíráme Café Imperial, protože se to nějak nevešlo do regulace a na radnici zrovna nesedí nikdo známý.

13 1
možnosti

Jediná regulace, která má cenu, je regulace formou kontroly kvality. Hlavně hygiena, ale také ze strany pivovarů.

Plus by to chtělo, aby kuchaři museli mít aspoň výuční list.

3 0
možnosti