Diskuze

Jaká strava je k půdě nejšetrnější? Vegani skončili až za vegetariány

Vezměte hektar půdy a zkuste z něj celý rok živit jednoho člověka. Podle amerického průzkumu na tom bude nejlíp ten, kdo odmítá maso, ale dá si mléčné výrobky nebo vejce. Hned po vegetariánech by uměli půdu nejlépe využít ti, kdo velmi umírněně konzumují i maso a až po nich vegani, jejichž jídelníček přitom hlásá šetrnost k přírodě. Klasický masožrout je ovšem na tom nejhůř.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ID

Cekam nejakou seriozni studii, ktera se bude zabyvat vlivem veganstvi na fyzicky a mentalni vyvoj deti. Moje sestra, biolozka, tvrdi, ze je zlocin nutit takovou stravu detem.

1 0
možnosti
MM

Tak idnes zahájil spolupráci s Cuketkou! No to jsem zvědavá, co z toho vyjde, snad jen všechno dobré :)

0 0
možnosti
MK

Když na jednom hektaru vypestuji 5tun pšenice tak pro dve svine o váze kolem 365kg my stačí 500 kg pšenice a mám 1kg masa na den z plochy 0,10ha a kdo sní jeden kg masa za den stačí pul kilo a na to my stačí obilí z 0,05ha a ješte mám kvalitné hnojivo pro zeleninu a ovoce co zaručuje vyšší výnosy,takže neoblbovat.

0 3
možnosti
DK

A proč příroda stvořila člověka jako všežravce, když vegetariánství je lepší? Asi se evoluce nějak spletla a trvalo to milióny let, než přišli vegetariáni a vegani, aby tento historický omyl napravili.

2 1
možnosti
PS

Proč příroda stvořila zenu tak, ze může rodit od cca patnácti každý rok jedno dítě? Teď přišel životní styl moderního člověka, aby to napravil.

Jinými slovy, argumentace přirozeností je v případě lidí zcela irelevantní.

0 1
možnosti
TA

Co třeba vysvětlivky zkratek ke grafu?

0 0
možnosti
Foto

Ovce nebo kráva na pastvě kdydne do tý půdy aspoň bobky nebo lejno. Zatím co rostlinná výroba, většinou jenom vyčerpává. Klas z kukuřice do výroby, ornice se splaví prvním deštěm a stvoly zavezou do "eko"-spalovny, půdě zbudou jenom hroudy pro pláč.

0 0
možnosti
MS

no to se nesmí tak kukuřice pěstovat takhle blbě. Stačí když pod ní dáte svazenku, nebo jiný podsev(ideálně bobovitého charakteru, vojtěška či jetel) a je po problému. Má to jeden problém, je to dražší a pracnější. A to se nikomu nechce, když nemusí. Leč k článku, myslím, že veganství je slepá větev a vegetariánství trochu taky.

1 0
možnosti
VP

Zajímavé je, že se všežravec od vegetariána dle grafu téměř neliší v potřebě orné půdy a masivní nárůst je zejména v pastvinách, které jsou nedílnou součástí evropské kulturní krajiny ...

0 0
možnosti
ŘV

Gratuluji. Selskou úvahu, že na alpských loukách nepřešli z krav a ovcí na pšenici z dobrých důvodů, lze najít v internetových diskusích pod články oslavujícími veganství přinejmenším tak deset let zpátky.

Ona ani není chyba vědců, že jim odhalování samozřejmých věci trvá tak dlouho. Když se člověk snaží dělat něco exaktně a opravdu to nějak počítat, porovnávat s jinými výpočty atp., tak to holt trvá.

Chyba je v aktivistech a s nimi spřátelených novinářích, kteří vezmou částečný výsledek a udělají z něj bombastickými titulky dogma, z vědeckeho článku náboženství - něco, čemu má každý věřit, když to pochází od osvícené skupiny.

Prý že je veganství nejekologičtější. Pche.

V další fázi doporučuji vědcům si povšimnout, že kvůli občasnému českému masu není potřeba ani zdaleka tolik ropy, jako kvůli přísunu čerstvého ovoce a kvalitní sóji, chaluh, řas a kdo ví čeho z druhého konce světa na stůl veganského pozéra.

I ty pralesy se dnes mýtí hlavně kvůli rostlinné výrobě...

11 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 2
možnosti
AR

Myslíte ta, kterou se vykrmuje dobytek, že?

2 0
možnosti