Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

F40r79a31n58k 32N30o55v19a47k 5715665671179

Osvedcil se mi 2,5 cm tlusty pizza kamen.. Rozpalit na max cca pul hodiny a testo z osatky nezne vyklopit na nej..

100% chleba, bubliny akorat, ze se da namazat..

250g zitneho kvasku

460g bile prenicne

10g soli

Spetka kmina

230ml vlaz vody

+5/0
doporučit
20.1.2017 6:10

L86u89d72v64í10k 13G87a80j37d68o95š46í43k 2205723134142

Předně:

Chleba z droždí NENÍ chleba. Chleda se dělá z žitného kvásku.

Měřit ingredience od oka je ta největší hovadina. Jedině díky přesným poměrům se mi po nějakých 2 letech a stovkách pokusů povedlo dosádnout na recept, kdy chleda vypadá jako chleba (skutečný nadýchaný bochník a ne nevzhledná placka), aniž používá člověk pečení v hrnci, pekárnu na chleba nebo podobné přiblblosti a berličky.

Jediný způsob, jak dosáhnete nadýchaného chleba je odhadnout správný okamžik, kdy je chleba akorát vykynutý. Ani ne málo, ani ne moc. K tomu potřebujete buď velkou zkušenost, abyste to poznali okem, nebo co nejpřesněji definované podmínky kynutí, které se ale v žádném receptu nedočtete. Pokaždé je to "tak nějak" a většinou blbě.

Jinak chleba jsem v obchodě nekupoval už minimálně rok a půl. Zásadně jen vlastní a v poslední době, po různých nezdarech, je čestvě upečený chleba pokaždé zážitek.

+5/−2
doporučit
20.1.2017 15:50

I43v14a29n 11P36a95p 9368482

1.5 hrnek žitné

2 hrnky hladké pšeničné (může být i polohrubá)

droždí 3/4 nechat nejdřív vzejít v hrnku

lžička soli

kmín

lžíce sádla

uvařený brambor nastrouhat (může a nemusí být)

lžíce octa

dám do pekárny na rychlý chléb po upečení ještě zapnu na 10 min jenom na pečení záleží na pekárně

je to rychlé a když dojde doma chleba tak je to dobrá věc

+1/0
doporučit
20.1.2017 18:18

J36a18n72a 83N20ě86m93e98č54k31o19v55á 3623394801776

Ahááá... konečně chápu, proč moje chleby bublinky ne a ne udělat, děkují :-) Nicméně komu stačí křehký chleba, nepotřebuje bublinkatý, tam stačí i hodina, vytvarovat bochánek a 20 minut, obojí v teple... Nejmíň 5 dní perfektní chlebík potvrzuju, stejně jako vlastnoruční zkušenost, že čím řidší těsto, tím lepší. Jen při pečení na plechu to teda má své limity :)))

+1/0
doporučit
20.1.2017 10:58







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.