Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Brněnský Bronx si žádá solidní oběd do stovky, pochopil Pohlreich

Hospoda U Vlka, vedená ve stylu jídelny s obědy, to uprostřed specifické brněnské čtvrti nemá jednoduché. Žijí tu především Romové a jak Zdeněk Pohlreich v dalším díle Ano, šéfe! zjistí, těm plně vyhovuje jak vietnamské bistro, tak již zavedená jídelna. Oblíbená je i místní masna, kde mají snad všechno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J91a20r55o82s24l61a53v 45T57k11a79d64l93e20c 6226210356240

A můžu se zeptat,kde mají cikánský biftek,cikánskou pečeni a pod? Já jenom,abych nebyl hnidopich.

+2/0
1.2.2017 12:36

M46o88j95m59í85r 70S57k36á45l69a 2570312486

U cikánů, asi8-o

0/0
7.2.2017 13:14

J36a68r32o37s48l47a12v 77J57o87s21e95f 5842330380294

Pan Pohlreich toho ještě mnoho nepochopil. Jeho podnik v Praze prosperuje jenom díky tomu, že se objevuje v televizi, ale zkuste se tam najíst dosyta za rozumný peníze!

+4/−12
1.2.2017 8:36

M86a54r86t44i88n 51V41o30j95á59č68e22k 9653357181746

tak jsou restaurace a restaurace ....my bychom si třeba nemohli dovolit chodit do podobné restaurace jako má Pohlreich co týden,ale zase si jednou za měsíc cca zajdeme na solidní jídlo s lahví vína ,,,a pak jsou cenově nastavené restaurace kam bych asi mohl každý den jít na jídlo za 100-150,ale to chodím tak 1-2x týdně -nemám v sobě nastavenou potřebu obědvat každý den

+2/0
1.2.2017 8:46

M98a78r41t38i34n 87H84r72u87š22k68a 9401173479888

Hovoříte z vlastní zkušenosti? Byli jsme tam cca 3x a pokaždé jsme měli oba problém jídlo dojíst a na dezert už místo nezbylo. A ceny docela odpovídající kvalitě jídla, počtu personálu a lokalitě.

Žádný soudný člověk navíc dobrovolně nesníží ceny, když má restauraci neustále plnou (bez rezervace si většinou nesednete).

+8/0
1.2.2017 8:56

P84e34t97r 25C82e13r44v13e46n27y 1903160515

zkusil jsem to mnohokrat. je to naprosto mozne.

+2/0
1.2.2017 16:03

O86l42d65ř91i62c13h 31H84o54r95á89k 2614669121705

As největší trapnost byla, když si Pohlreich objednal smažák a to jen proto aby mohl jak kolovrátek opakovat svá moudra, že nechápe kdo to může žrát.

Bez této trapnosti by to nebylo špatné a byla by to jen srážka namyšlenosti s realitou života.

+5/−3
31.1.2017 19:39

P11a38v71e88l 87M22a79t36o40u36š91e91k 4958440374

Doufám, že v budoucích dílech se zase pořad přesune do klasických hospod. Tohle vaření po kempech a jídelnách s pochybnou koncepcí bez budoucnosti je o ničem...

+8/0
31.1.2017 13:50

M91o17j95m77í30r 11H79l13o47u54š44e67k 1987796118354

Ano sefe jsem miloval a rad se na nej podivam i dnes. Ale musim rict,ze puvodni koncept poradu je tomu dnesnimu nahony vzdaleny. Vareni je uz tam pouze okrajove,aby se nereklo,misto toho Zdenda jezdi pro teticku k Uherskemu Hradisti a nakonec multikulturne poobedva s romskou rodinkou,ktere by to jidlo pochvalil,i kdyby mu do toho pekace na.rali,protoze se to hodilo jako kontrast k Vlkovi. Nevim,mozna me to jen prestava bavit. :-)

+21/0
31.1.2017 12:55

A30l46e41x 41T45o87l29č26i63n73s61k38ý 7609359203386

Nejlepsi byla teta Maruska. Cisty, pracovity clovek, jaci se dnes uz nerodi. A taky se jako jedina ze Zdenka nepriposrala.

+15/0
31.1.2017 11:04

M88a20r68e97k 54K69l33u50f98a 3588684504436

Mne zaujala ta oblíbená místní masna, kde mají asi tedy opravdu všechno.

Předpokládám, že v této prodejně budou asi nejvíce prodávat kokršpanělské ptáčky, štěkanou a dalmatinské čufty .... ;-D

+7/−2
31.1.2017 9:35

M76i22c37h60a35e66l 71C58h12a94r56v28á76t 9609668363272

Ba právě naopak. Když tam každý den navážejí půlky vepřového a šikovný řezník dokáže rozbourat na jednotlivé komponenty, tak je radost tam nakupovat. Bez větších problémů tam jze koupit i drobnosti, které z normálních řeznictví vymizely. když si někdo rád dělá třeba domácí tlačenku, tak je tato masna tou nejsprávnější volbou k získání těch nejlepších surovin.

+3/0
31.1.2017 13:29

M74a86r29t33i38n 20H69a42l36i74l75o17v90i45č 3383595743309

A štěkanátky, psíčkovou a hafburgery ;-D

0/−1
31.1.2017 17:17

A96n49t11o10n98i53n 66C40h17a72l51o35u92p71k83a 8718416939630

Proč ta tetka nemá hospodu? Ruce by jí urvali! Vlastně proč nikde nemají hospody, kde takové tetky vaří? Proč jsou všude ztroskotanci, které to nebaví a jen hážou zmrzlé puky do friťáku s vyjetým olejem?

+20/0
31.1.2017 9:01

P23e53t82r 26S89i92m40e95k 6811933149204

odpověď je jednoduchá. Něco jinýho je vařit pro potěšení a pro svoji rodinu / nebo za účelem podnikání, kde se sleduje čas, náklady, příjmy. Pracoval jsem v Austrálii v kuchyni, kde se vařilo poctivě, ale muselo všechno lítat. čas jsou peníze. Kuchařský choutky mě přešly.vaření pod tlakem na přesný čas

+11/0
31.1.2017 9:33

A26n84t45o39n77i72n 85C29h79a71l78o61u68p84k49a 8818446179720

Ano i ne. Pár takových hospod je a jsou narvané k prasknutí. Sice nemají smažák za 79, ale zase k nim nemusí Pohlreich

+4/0
31.1.2017 10:08

P96e65t21r 16S52i66m83e19k 6161233709574

hodně lidí umí vařit hodně chutný domací jídla ..a zároveň velkou část odradí vaření pod tlakem na čas.

+3/0
31.1.2017 10:14

R22a68d40i45m 76P85o47l42á63š30e77k 9936733219469

Perfektní jídlo dokáže uvařit pomalu každý druhý a současně často za pár šupů, když má na ně čas dvě hodiny.

Ale zařídit, aby každý, kdo do hospody přijde, měl to perfektní jídlo, co si objedná, do 20 minut před sebou na talíři, je něco jiného. Třeba 20 - 50 lidí v polední špičce a každý z nich něco jiného.....

+12/0
31.1.2017 11:23

P38e33t55r 56S10i58m95e46k 6911593739394

naprostý souhlas. v kuchyni jsem rychle vystřízlivěl a vařím dobroty jen pro rodinu

+2/0
31.1.2017 12:29

V86á20c88l75a23v 65P10o31u49s10t53k13a 3150571692

Přesně tak, kdo nezkusil kuchyni, nikdy nepochopí.

+2/0
31.1.2017 13:58

A40n43t44o42n22i77n 54C46h80a81l67o23u57p62k71a 8928526269220

Znova opakuju, že na mnoha místech to jde, i ten Pohlreich to ukazuje. Kdyby babka, klidně i s armádou kuchtíků, dělala ty báleše, lokše, špekové knedlíky, tak si myslíte, že tím nenakrmí celou hospodu? Proč to někde jde a někde nejde? Pořád jen samé výmluvy, zkuste si to v kuchyni... V každém Ano šéfe to slyším, do té doby, než jim někdo otevře oči. Tady v Tišnově by to nikdo nekupoval... Houby s octem! Jde to

+1/0
31.1.2017 17:47

A17l54e52n40a 11V80e17s20e25l87á 3333111525938

No, sice to znova opakujete - ale to pořád nic nemění na tom, že spousta lidí vaří ráda doma, ale zkusit to v hospodě prostě NECHCE. Co je na tom za výmluvy? Proč si má babka otvírat hospodu, zaměstnávat armádu kuchtíku a já nevím, co všechno jen proto, že vám to přijde jako dobrý nápad?

+3/0
1.2.2017 18:07

E11l36i16š58k25a 40K27u18č65e52r94o40v97á 7859732853373

a vydělala by hospoda s bálešema na armádu kuchtíků? nejspíš ne...

0/0
21.2.2017 7:47

P59e60t87r 45N61o84v90o14t41n40y 1701440301

"Každý z nich něco jiného" Proto jim Pohlreich vždycky jako první doporučí výrazně proškrtat jídelák.

+2/0
1.2.2017 10:01

P91a57v65e70l 62S61v44o86b93o11d80a 4897460852872

Tak kdyz nekdo vymysli jidelni listek na kterem je padesat ruznych jidel, ma plnou hospodu a chce aby to vsechno stihli dva kuchari, pak je jasne, ze mu tam nikdo v kuchyni dlouho nevydrzi.

0/0
6.2.2017 14:28

M16a49r18t33i50n 12P95r51o91k16o64p 7742302668208

Díky, konečně rozumím termínu "Žít Brno". :-)))

+11/0
31.1.2017 8:48

M98i85c46h31a31e12l 81C42h25a21r33v91á71t 9659868643712

Ono to bude asi opravdu problém, když pár set metrů do centra se nachází několik velkovýkrmen, ovšem protější finanční úřad skýtá jistý potenciál. Co se týče zmíněných usedlíků, tak pro ty jsou daleko atraktivnější okolní herny a noční podniky. Se také není čemu divit. Matky a ženy většinou v domácnosti tráví velkou část dne nákupy v nedalekém Spar - Albertu, pro který se dokonce vžil specifický název. To potom podnikatel v oboru stravování bez různých vedlejších činností nemá lehké.

+11/0
31.1.2017 7:13

A48n14t26o35n89i61n 20C79h89a61l23o78u56p96k69a 8668376899810

Jaký název?

+1/0
31.1.2017 9:02
Foto

H98a64n65a 13A66n75t18o39n78o13v79á 6357289984124

Romšpar.

+1/0
31.1.2017 9:44

A81n62t93o72n94i84n 20C51h22a30l29o45u64p35k32a 8148386959820

Aha. Díky

0/0
31.1.2017 10:08

J68a48r48m59i32l33a 85P11í49c20h57o43v52á 5372967664843

Kolik Romů chodí na oběd do hospody? Za to, za co hospoda pořídí oběd pro jednoho, si romská rodina oběd pro celou rodinu, zvláště pak pokud je žena doma s dětmi.

+10/0
31.1.2017 6:55

V73á95c18l17a24v 54H24r90a46d56i71l 3744528802741

si žádá solidní oběd do stovky - pravda, nejvýhodnější gastroturka od Sodexo má hodnotu 109 korun, takže pokud budou u Vlka obědy dražší, nikdo tam chodit nebude. Otázkou také je, kolik zaměstnavatelů v okolí Bronxu dává Romům stravenky v maximální hodnotě.

Např. stát stravenky neposkytuje vůbec a v Bronxu místo toho vyplácí rovnou hotovost, kterou u Vlka nemá ovšem cenu utrácet za oběd, ale za něco jiného

+7/0
31.1.2017 5:51

A96l32e26n43a 42R23i44s50o71v98á 4186110119725

Otázkou spíš je, kolik Romů pracuje, že? A vyplácení části dávek v podobě stravenek zřejmě nefunguje. Kde by ke stravenkám asi tak přišli?:-P

+7/0
31.1.2017 8:19

P85e92t36r 38H64o28v63o10r73k60a 5349936457

Sodexo dela i 200kč stravenky.

0/0
31.1.2017 9:32

P41e86t39r 38P74e67t75r 6673552148793

pán psal, že nejvýhodnější má hodnotu 109kč.

Sodexo vám vyrobí klidně stravenku v hodnotě 100 000, když o to budete mít zájem. Tady se jedná o to, která je nejčastějí/nejvýhodnější.

+1/0
31.1.2017 14:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.