Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Brněnský Bronx si žádá solidní oběd do stovky, pochopil Pohlreich

Hospoda U Vlka, vedená ve stylu jídelny s obědy, to uprostřed specifické brněnské čtvrti nemá jednoduché. Žijí tu především Romové a jak Zdeněk Pohlreich v dalším díle Ano, šéfe! zjistí, těm plně vyhovuje jak vietnamské bistro, tak již zavedená jídelna. Oblíbená je i místní masna, kde mají snad všechno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J25a45r39o79s44l89a78v 46T34k40a98d92l98e69c 6896800256560

A můžu se zeptat,kde mají cikánský biftek,cikánskou pečeni a pod? Já jenom,abych nebyl hnidopich.

+2/0
1.2.2017 12:36

M98o66j12m67í41r 58S30k85á39l37a 2810322766

U cikánů, asi8-o

0/0
7.2.2017 13:14

J75a68r33o80s20l23a21v 19J97o15s63e95f 5342520110654

Pan Pohlreich toho ještě mnoho nepochopil. Jeho podnik v Praze prosperuje jenom díky tomu, že se objevuje v televizi, ale zkuste se tam najíst dosyta za rozumný peníze!

+4/−12
1.2.2017 8:36

M21a93r49t64i94n 71V66o78j56á13č79e59k 9573607501636

tak jsou restaurace a restaurace ....my bychom si třeba nemohli dovolit chodit do podobné restaurace jako má Pohlreich co týden,ale zase si jednou za měsíc cca zajdeme na solidní jídlo s lahví vína ,,,a pak jsou cenově nastavené restaurace kam bych asi mohl každý den jít na jídlo za 100-150,ale to chodím tak 1-2x týdně -nemám v sobě nastavenou potřebu obědvat každý den

+2/0
1.2.2017 8:46

M11a62r33t34i74n 88H78r66u14š47k10a 9601483719178

Hovoříte z vlastní zkušenosti? Byli jsme tam cca 3x a pokaždé jsme měli oba problém jídlo dojíst a na dezert už místo nezbylo. A ceny docela odpovídající kvalitě jídla, počtu personálu a lokalitě.

Žádný soudný člověk navíc dobrovolně nesníží ceny, když má restauraci neustále plnou (bez rezervace si většinou nesednete).

+8/0
1.2.2017 8:56

P15e28t30r 28C43e41r67v80e14n12y 1543340175

zkusil jsem to mnohokrat. je to naprosto mozne.

+2/0
1.2.2017 16:03

O43l60d60ř47i64c98h 93H70o29r76á89k 2314259811595

As největší trapnost byla, když si Pohlreich objednal smažák a to jen proto aby mohl jak kolovrátek opakovat svá moudra, že nechápe kdo to může žrát.

Bez této trapnosti by to nebylo špatné a byla by to jen srážka namyšlenosti s realitou života.

+5/−3
31.1.2017 19:39

P57a70v15e39l 83M94a73t40o37u41š17e31k 4428800284

Doufám, že v budoucích dílech se zase pořad přesune do klasických hospod. Tohle vaření po kempech a jídelnách s pochybnou koncepcí bez budoucnosti je o ničem...

+8/0
31.1.2017 13:50

M31o29j64m71í33r 52H85l61o95u49š76e46k 1857516398954

Ano sefe jsem miloval a rad se na nej podivam i dnes. Ale musim rict,ze puvodni koncept poradu je tomu dnesnimu nahony vzdaleny. Vareni je uz tam pouze okrajove,aby se nereklo,misto toho Zdenda jezdi pro teticku k Uherskemu Hradisti a nakonec multikulturne poobedva s romskou rodinkou,ktere by to jidlo pochvalil,i kdyby mu do toho pekace na.rali,protoze se to hodilo jako kontrast k Vlkovi. Nevim,mozna me to jen prestava bavit. :-)

+21/0
31.1.2017 12:55

A28l59e17x 33T43o95l25č49i22n68s30k33ý 7169579763606

Nejlepsi byla teta Maruska. Cisty, pracovity clovek, jaci se dnes uz nerodi. A taky se jako jedina ze Zdenka nepriposrala.

+15/0
31.1.2017 11:04

M88a11r54e69k 66K52l57u17f70a 3188194894176

Mne zaujala ta oblíbená místní masna, kde mají asi tedy opravdu všechno.

Předpokládám, že v této prodejně budou asi nejvíce prodávat kokršpanělské ptáčky, štěkanou a dalmatinské čufty .... ;-D

+7/−2
31.1.2017 9:35

M58i87c88h96a45e88l 71C34h56a83r35v14á24t 9599648323622

Ba právě naopak. Když tam každý den navážejí půlky vepřového a šikovný řezník dokáže rozbourat na jednotlivé komponenty, tak je radost tam nakupovat. Bez větších problémů tam jze koupit i drobnosti, které z normálních řeznictví vymizely. když si někdo rád dělá třeba domácí tlačenku, tak je tato masna tou nejsprávnější volbou k získání těch nejlepších surovin.

+3/0
31.1.2017 13:29

M55a47r71t25i56n 84H95a69l39i74l11o10v62i35č 3853355423629

A štěkanátky, psíčkovou a hafburgery ;-D

0/−1
31.1.2017 17:17

A79n40t36o69n68i14n 35C41h26a29l65o51u92p92k84a 8188616719270

Proč ta tetka nemá hospodu? Ruce by jí urvali! Vlastně proč nikde nemají hospody, kde takové tetky vaří? Proč jsou všude ztroskotanci, které to nebaví a jen hážou zmrzlé puky do friťáku s vyjetým olejem?

+20/0
31.1.2017 9:01

P90e11t13r 91S36i16m23e70k 6341933589484

odpověď je jednoduchá. Něco jinýho je vařit pro potěšení a pro svoji rodinu / nebo za účelem podnikání, kde se sleduje čas, náklady, příjmy. Pracoval jsem v Austrálii v kuchyni, kde se vařilo poctivě, ale muselo všechno lítat. čas jsou peníze. Kuchařský choutky mě přešly.vaření pod tlakem na přesný čas

+11/0
31.1.2017 9:33

A78n81t95o83n90i36n 85C78h66a88l24o67u76p13k86a 8808176259540

Ano i ne. Pár takových hospod je a jsou narvané k prasknutí. Sice nemají smažák za 79, ale zase k nim nemusí Pohlreich

+4/0
31.1.2017 10:08

P72e24t17r 50S61i76m47e98k 6631543439114

hodně lidí umí vařit hodně chutný domací jídla ..a zároveň velkou část odradí vaření pod tlakem na čas.

+3/0
31.1.2017 10:14

R47a66d79i86m 68P96o18l92á80š75e91k 9606113869449

Perfektní jídlo dokáže uvařit pomalu každý druhý a současně často za pár šupů, když má na ně čas dvě hodiny.

Ale zařídit, aby každý, kdo do hospody přijde, měl to perfektní jídlo, co si objedná, do 20 minut před sebou na talíři, je něco jiného. Třeba 20 - 50 lidí v polední špičce a každý z nich něco jiného.....

+12/0
31.1.2017 11:23

P25e33t28r 42S62i19m49e84k 6341713409434

naprostý souhlas. v kuchyni jsem rychle vystřízlivěl a vařím dobroty jen pro rodinu

+2/0
31.1.2017 12:29

V17á52c37l31a33v 33P87o76u10s96t26k27a 3820981312

Přesně tak, kdo nezkusil kuchyni, nikdy nepochopí.

+2/0
31.1.2017 13:58

A72n96t31o55n49i74n 41C32h74a45l21o79u90p96k81a 8558246389620

Znova opakuju, že na mnoha místech to jde, i ten Pohlreich to ukazuje. Kdyby babka, klidně i s armádou kuchtíků, dělala ty báleše, lokše, špekové knedlíky, tak si myslíte, že tím nenakrmí celou hospodu? Proč to někde jde a někde nejde? Pořád jen samé výmluvy, zkuste si to v kuchyni... V každém Ano šéfe to slyším, do té doby, než jim někdo otevře oči. Tady v Tišnově by to nikdo nekupoval... Houby s octem! Jde to

+1/0
31.1.2017 17:47

A10l49e53n54a 68V36e23s19e44l28á 3163101585638

No, sice to znova opakujete - ale to pořád nic nemění na tom, že spousta lidí vaří ráda doma, ale zkusit to v hospodě prostě NECHCE. Co je na tom za výmluvy? Proč si má babka otvírat hospodu, zaměstnávat armádu kuchtíku a já nevím, co všechno jen proto, že vám to přijde jako dobrý nápad?

+3/0
1.2.2017 18:07

E86l76i87š12k25a 90K68u75č30e61r84o21v53á 7959782283503

a vydělala by hospoda s bálešema na armádu kuchtíků? nejspíš ne...

0/0
21.2.2017 7:47

P12e88t29r 97N80o28v52o62t29n36y 1641960141

"Každý z nich něco jiného" Proto jim Pohlreich vždycky jako první doporučí výrazně proškrtat jídelák.

+2/0
1.2.2017 10:01

P68a45v62e25l 14S30v92o53b98o46d93a 4347290912682

Tak kdyz nekdo vymysli jidelni listek na kterem je padesat ruznych jidel, ma plnou hospodu a chce aby to vsechno stihli dva kuchari, pak je jasne, ze mu tam nikdo v kuchyni dlouho nevydrzi.

0/0
6.2.2017 14:28

M56a82r26t40i25n 76P14r20o39k65o16p 7572452488958

Díky, konečně rozumím termínu "Žít Brno". :-)))

+11/0
31.1.2017 8:48

M63i14c78h25a91e49l 58C37h91a57r35v96á12t 9519358723612

Ono to bude asi opravdu problém, když pár set metrů do centra se nachází několik velkovýkrmen, ovšem protější finanční úřad skýtá jistý potenciál. Co se týče zmíněných usedlíků, tak pro ty jsou daleko atraktivnější okolní herny a noční podniky. Se také není čemu divit. Matky a ženy většinou v domácnosti tráví velkou část dne nákupy v nedalekém Spar - Albertu, pro který se dokonce vžil specifický název. To potom podnikatel v oboru stravování bez různých vedlejších činností nemá lehké.

+11/0
31.1.2017 7:13

A36n83t16o46n19i33n 80C37h64a34l32o59u96p72k57a 8148126829880

Jaký název?

+1/0
31.1.2017 9:02
Foto

H55a13n10a 28A96n54t34o81n89o78v11á 6677139914534

Romšpar.

+1/0
31.1.2017 9:44

A31n60t42o58n54i79n 96C87h37a25l35o76u93p84k76a 8918986689460

Aha. Díky

0/0
31.1.2017 10:08

J27a58r35m64i18l90a 84P51í90c57h62o65v29á 5672537504953

Kolik Romů chodí na oběd do hospody? Za to, za co hospoda pořídí oběd pro jednoho, si romská rodina oběd pro celou rodinu, zvláště pak pokud je žena doma s dětmi.

+10/0
31.1.2017 6:55

V71á52c38l18a58v 24H71r13a70d76i39l 3954228862111

si žádá solidní oběd do stovky - pravda, nejvýhodnější gastroturka od Sodexo má hodnotu 109 korun, takže pokud budou u Vlka obědy dražší, nikdo tam chodit nebude. Otázkou také je, kolik zaměstnavatelů v okolí Bronxu dává Romům stravenky v maximální hodnotě.

Např. stát stravenky neposkytuje vůbec a v Bronxu místo toho vyplácí rovnou hotovost, kterou u Vlka nemá ovšem cenu utrácet za oběd, ale za něco jiného

+7/0
31.1.2017 5:51

A98l65e74n94a 94R95i33s67o68v37á 4156400739585

Otázkou spíš je, kolik Romů pracuje, že? A vyplácení části dávek v podobě stravenek zřejmě nefunguje. Kde by ke stravenkám asi tak přišli?:-P

+7/0
31.1.2017 8:19
Foto

P16e19t49r 44H80o30v55o40r37k67a 5439626617

Sodexo dela i 200kč stravenky.

0/0
31.1.2017 9:32

P47e24t54r 55P78e70t61r 6663622918583

pán psal, že nejvýhodnější má hodnotu 109kč.

Sodexo vám vyrobí klidně stravenku v hodnotě 100 000, když o to budete mít zájem. Tady se jedná o to, která je nejčastějí/nejvýhodnější.

+1/0
31.1.2017 14:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.