Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

P46e55t19r76a 72H94e66l91i13k80a63r79o81v42a 9828334597384

Sekaná je pochoutka, pokud je udělaná z kvalitního masa, a naprosto univerzální jídlo - dá se jíst teplá, studená, jako hlavní chod, k vydatné svačině, s bramborem, kaší, chlebem. Miluju sekanou.:-)

+63/0
doporučit
8.2.2017 7:52

M71i33r86o47s82l49a88v 11K82o38l14á70č97e30k 8103572259766

teď mám sekačku - půl na půl bůček a skopový, paráda. A ještě větší paráda je, že to u nás nikdo nejí a tak je celá moje !

Rád ji mám hlavně studenou - místo uzenin. O víkendu upeču a mám skoro týden dobrou náhražku uzenin

+23/0
doporučit
8.2.2017 12:30

J78a13k92u36b 97S30t31a28š85e60k 4227599743764

Jo, já měl takhle zařazený špenát – ze školní jídelny to byla nechutná majda. Pak jsem si to jednou dal omylem v dobré restauraci, a bylo to jako nebe a dudy.

+19/0
doporučit
8.2.2017 14:14

M78i91r30o18s15l57a53v 36B47e67d34n67á70ř 6137329484131

Do sekané je buď možné dát to nejlepší maso jak píše autorka článku nebo naopak se do ní dají zužitkovat zbytky vařeného nebo pečeného masa, které by se jinak těžko zužitkovaly. Obojí způsob má své opodstatnění. sekaná má tu výhodu, že se dá různě dochucovat a i u ní platí zrovna tak jako u bramborového salátu, že téměř každá rodina má svůj vlastní recept.

+16/0
doporučit
14.2.2017 12:27

P12e38t89r 96S60i18m50e15k 6111863709884

kdysi jsem neuměl téměř vůbec vařit a v zahraničí jsem kupoval mražený hamburgry,...několik jsem jich splácal do šišky a upekl v troubě ve tvaru sekaný. / vietnamci tady prodávali hamburger,..nikdo to nekupoval,ale jak to přejmenovali na SEKANA v HOUSCE,..baští i důchodci

+16/0
doporučit
8.2.2017 9:19
Foto

J23i34ř13í 46D82v61o92ř72á56k 5315769180548

1⁄4 lžičky pepře

3 lžíce petrželky nasekané najemno

1 vejce

vařečka

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/sekana-driv-byla-svatecni-pochoutkou-dwi-/hobby-domov.aspx?c=A170207_094657_hobby-domov_bma

Z jakého druhu dřeva je ta vařečka nejchutnější ? A podává se jako příloha, nebo je součástí sekané ?

+14/0
doporučit
12.2.2017 1:10
Foto

L44i31b33o74r 81V27y25k56o69u24p97i66l 9366735899437

Sekaná neboli sekanice byla na přípravu dost náročná. Až do 19.stol. se skutečně musela usekat. Proto ve středověku platila všude za jídlo pro nejlepší společnost. Teprve když přišly mlýnky na maso, tak se příprava zjednodušila. Do Ruska ale dorazil pokrok později, takže přes všechny nedostatky soc, vyvařoven, "rubljonnyj bifštěks" byl více ceněn než "naturaľnyj". Vždyť ten druhý byl jen kus masa. U nás tu pověst mletému (ne sekanému) masu skutečně zlikvidovaly vyvařovny, co byly ochotny pomlít do "sekačky" cokoliv.

+12/0
doporučit
9.2.2017 23:02

K46a25r43e29l 32U11r83b71a74n 2974554111719

Nejlepší sekačka byla na ČVUT v bufáči.. vždy "s rohlíkem, plnotučnou a jednou žlutou"..;-D

+9/0
doporučit
10.2.2017 13:36

I94v57a93n67a 73N84e35j32e89d53l26í55k90o55v96á 6398554493243

Tak to je pěkný, zrovna minulý pátek jsme si dali Masové kuličky /ze sekané/ v rajské omáčce a byl to takový hnus, že bylo jasné, že tam kuchař zpracoval přehled týdne - zbytky z předešlých obědových meníček. Normálně se to nedalo jíst, rozpadalo se to hned po zakrojení nože, evidentně šlo o namleté vařené suché maso, hnus. Přitom hospoda po rekonstrukci, docela dobře vybavena designovým nádobím i příbory, ale majitelovy nápady na tvorbu jídel nebyly evidentně nejvhodnější.

Je vidět, že 40leté závodní stravování z hospod ještě nevymizelo.

+8/0
doporučit
8.2.2017 13:52

O77n38d36ř98e74j 33Š81r69u33b76a73ř 1205321665626

Je to tak, sekane jsem nemohl prijit na jmeno, dokud jsem si ji nezacal delat sam. A ted ji mame pravidelne :-)

+7/0
doporučit
8.2.2017 14:08

A12n50t22o41n13i82n 46K26a90d34l87c31e91k 9542439561956

Na pocest tohoto clanku a protoze su ze Slovacka, kusek za Hradistem, si tento vikend nasu dobru sekanu udelam. Na podzim jsem strelil lan, tos ram bude aj divocina. Uz sa nemozu dockat;))

+8/−1
doporučit
9.2.2017 3:58

Š68t29e12f95a70n 75F33r43i96č21a 7252988323906

V obchodě bych si nikdy sekanou ani karbanátek nekoupil. Ovšem z čerstvě doma namletého a správně ochuceného a nakořeněného kvalitního masa, to je pochoutka, které se nic nevyrovná.

+6/0
doporučit
19.2.2017 20:13

M24i15l77a24n 93Š55v19e33h33e53l50k15a 6163296880

Nejlepší je panenská sekana, kdy je uvnitř panenka a šiška je zabalená v brániční síťce, která ji dá chuť, jakou má mít. N Vánoce dělám vždy 8-10 šišek.

+5/0
doporučit
8.2.2017 11:31

V34r72a63t56i71s23l60a90v 38K67a53l11i25c13h 3606555125851

Co jsme dostali svatebnim darem mlejnek na maso (elektrickej), tak melu skoro kazdy tyden. Uz jsem vyzkousel tolik modifikaci a variant sekacky, ze mam nejradeji pomlete jen predni hovezi a delam burgery do domacich zemli.

+4/0
doporučit
13.2.2017 8:03

J55i72n37d45ř45i20š33k52a 27B24u94r75g81e50r60o78v49á 3485114488415

Dávám si mlít. 3kg bůčku,1kg hovězího a divočinu si donesu. Soused je myslivec. S tymiánem nemá konkurenci:-)))!

+3/0
doporučit
8.2.2017 17:25

P61a55v61e75l 97J89e94ř63á31b47e96k 7761762694837

Karbanátky jsou údajně maďarské tradiční jídlo. Celkem tomu věřím protože to jsou potomci pastevců a nájezdníků, kde se snažili zpracovat celé zvíře. Tak k trochu špatným, hoře jedlým částem zvířete jako odřezky apod., přidali kus lepšího masa a prakticky snědli skoro vše, co bylo jedlé.

Sekaná bude mít podobný základ, ale dělala se podle toho jak rodina byla bohatá. V lepších rodinách z lepšího masa, apod.

Co si pamatuji - máma si maso na sekanou nechala umlít - nikdy nekupovala co měl řezník namleté na tácku. A byla často - jak to někdo píše - vydržela dlouho (pokud byla schována),i když nebyly ledničky. Rozhodně déle než řízky.

+3/0
doporučit
8.2.2017 14:32

P78a11u29l 46J42a75r47o78s 2493778870

Mam seekanou i karbenatky,rad.,ale v zivote,jsem si je neobjednal v hospode.Nikdy nevis,co v nich je za zbytky.

+2/0
doporučit
17.2.2017 6:16

O13t61a24k64a28r 92F56u34k78a 8741463501814

jsem dostal takovou chuť na poctivou sekačku na čerstvém chlebu ;-(;-(;-D

+2/0
doporučit
8.2.2017 13:44

R88a85d55e50k 46Č35e91r12v49e40n42k17a 5724631684912

Dotaz pro místní kuchaře, čím sekanou poléváte (mastíte)? Naše babíčka dělávala sekanou, která měla snad 0,5cm vysokou vypečenou kůrku - luxus. A ať dělám co dělám...prostě není to ono.

+2/0
doporučit
8.2.2017 10:17

K82a66t57e24ř83i34n76a 69B73í23l27á 8120397299110

Takové domácí "pštrosí vejce" s bramborovou kaší a okurkou či salátem... No!

+1/0
doporučit
22.2.2017 11:08

V88o25k73o94u94n 50V54l75a10d47i54m95i88r 8592958369208

Jiste, pres tyden bejvala vetsinou nemasita moucna jidla. Sekane se u nas tenkrat rikalo fasirka.

Ale hlavne ze uz nekteri cesti reznici take objevili "slehanou, ci bavorskou " sekanou. To je opravdova pochoutka.

+1/0
doporučit
8.2.2017 12:30

J88a75k64u89b 22F73e21i24f71a37r 7479169166899

Sekanou dělám moc rád, dá se s ní různě kouzlit a vymyslet spoustu variant, kombinací masa a dalších ingrediencí. Třeba nadávno "italská" varianta s uzenou pancettou, listovým špenátem, praženými piniovými jádry a navrch parmazánová krusta, k tomu pastyňáková kaše (chcete-li pyré:-)

+1/0
doporučit
8.2.2017 9:19

V23l33a65d47i21m31í19r 91J90e44s21e60n35i34c38k49ý 9588848465620

Co mě v článku zaujalo nejvíc? "Byly" (králíci) ;-D Pět samýc ;-D;-D;-D

+1/−1
doporučit
9.2.2017 15:41

P22a27v54e89l 73P52o46k57o88r44n63ý 3627750819178

...za posledných pár storočí sme vyvraždili toľko druhov zvierat, že to nedokázala ani doba ľadová. To, že veľkochovy zvierat a všetko s tým spojené globálne ničí nielen ovzdušie, zem a v neposlednom rade je tam extrémna spotreba vody nie je žiadne tajomstvo. Prežranosť ľudstva v demokraticom svete dosiahla hranice, kde sa odchodíci predbiehajú v tom, kto viacej ľudom prinesie klobásku a pivo rovno pred tv pri obľúbenom futbalovom zápase. Sú na svete miesta, kde ľudia bez masa neprežijú ale na rozdiel od nás, si to zviera vychovajú, ulovia a zabijú. Poznajú hodnotu toho masa. Riešenie našej prežranosti je v tom, že kto si chce kúpiť maso aj to zvíře minimálne zabije inak dostane pytel brambor a nazdar-bazar. No, ak by som za toto lobboval medzi poslancami, tak by ma Bureš obvinil minimálne z pedofílie.

+2/−20
doporučit
9.2.2017 20:35

G84e66o50r14g44e 75B76u24r39i65a83n 3338621393359

Ta sekana pro nekoho mozna dobra je, ale o tom, ze je zdrava, se da dost uspesne pochybovat.

+1/−9
doporučit
16.2.2017 20:08







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.