Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

P69e97t23r20a 87H12e27l34i92k14a51r74o47v68a 9978264897854

Sekaná je pochoutka, pokud je udělaná z kvalitního masa, a naprosto univerzální jídlo - dá se jíst teplá, studená, jako hlavní chod, k vydatné svačině, s bramborem, kaší, chlebem. Miluju sekanou.:-)

+63/0
doporučit
8.2.2017 7:52

M37i45r19o57s84l67a18v 30K24o97l41á65č47e54k 8503902259556

teď mám sekačku - půl na půl bůček a skopový, paráda. A ještě větší paráda je, že to u nás nikdo nejí a tak je celá moje !

Rád ji mám hlavně studenou - místo uzenin. O víkendu upeču a mám skoro týden dobrou náhražku uzenin

+23/0
doporučit
8.2.2017 12:30

J19a19k27u47b 88S12t65a55š76e39k 4557889403664

Jo, já měl takhle zařazený špenát – ze školní jídelny to byla nechutná majda. Pak jsem si to jednou dal omylem v dobré restauraci, a bylo to jako nebe a dudy.

+19/0
doporučit
8.2.2017 14:14

M44i90r10o70s18l21a22v 54B12e66d87n29á92ř 6367659954341

Do sekané je buď možné dát to nejlepší maso jak píše autorka článku nebo naopak se do ní dají zužitkovat zbytky vařeného nebo pečeného masa, které by se jinak těžko zužitkovaly. Obojí způsob má své opodstatnění. sekaná má tu výhodu, že se dá různě dochucovat a i u ní platí zrovna tak jako u bramborového salátu, že téměř každá rodina má svůj vlastní recept.

+16/0
doporučit
14.2.2017 12:27

P55e53t51r 16S80i67m88e55k 6161913399904

kdysi jsem neuměl téměř vůbec vařit a v zahraničí jsem kupoval mražený hamburgry,...několik jsem jich splácal do šišky a upekl v troubě ve tvaru sekaný. / vietnamci tady prodávali hamburger,..nikdo to nekupoval,ale jak to přejmenovali na SEKANA v HOUSCE,..baští i důchodci

+16/0
doporučit
8.2.2017 9:19
Foto

J78i73ř35í 66D74v31o56ř53á78k 5825149420648

1⁄4 lžičky pepře

3 lžíce petrželky nasekané najemno

1 vejce

vařečka

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/sekana-driv-byla-svatecni-pochoutkou-dwi-/hobby-domov.aspx?c=A170207_094657_hobby-domov_bma

Z jakého druhu dřeva je ta vařečka nejchutnější ? A podává se jako příloha, nebo je součástí sekané ?

+14/0
doporučit
12.2.2017 1:10
Foto

L16i60b59o68r 19V39y88k79o14u10p45i87l 9596635329217

Sekaná neboli sekanice byla na přípravu dost náročná. Až do 19.stol. se skutečně musela usekat. Proto ve středověku platila všude za jídlo pro nejlepší společnost. Teprve když přišly mlýnky na maso, tak se příprava zjednodušila. Do Ruska ale dorazil pokrok později, takže přes všechny nedostatky soc, vyvařoven, "rubljonnyj bifštěks" byl více ceněn než "naturaľnyj". Vždyť ten druhý byl jen kus masa. U nás tu pověst mletému (ne sekanému) masu skutečně zlikvidovaly vyvařovny, co byly ochotny pomlít do "sekačky" cokoliv.

+12/0
doporučit
9.2.2017 23:02

K25a11r28e82l 63U32r91b62a62n 2274144191529

Nejlepší sekačka byla na ČVUT v bufáči.. vždy "s rohlíkem, plnotučnou a jednou žlutou"..;-D

+9/0
doporučit
10.2.2017 13:36

I55v72a49n19a 51N73e17j38e85d96l62í49k20o74v73á 6888774243673

Tak to je pěkný, zrovna minulý pátek jsme si dali Masové kuličky /ze sekané/ v rajské omáčce a byl to takový hnus, že bylo jasné, že tam kuchař zpracoval přehled týdne - zbytky z předešlých obědových meníček. Normálně se to nedalo jíst, rozpadalo se to hned po zakrojení nože, evidentně šlo o namleté vařené suché maso, hnus. Přitom hospoda po rekonstrukci, docela dobře vybavena designovým nádobím i příbory, ale majitelovy nápady na tvorbu jídel nebyly evidentně nejvhodnější.

Je vidět, že 40leté závodní stravování z hospod ještě nevymizelo.

+8/0
doporučit
8.2.2017 13:52

O33n42d62ř80e84j 59Š10r83u67b96a16ř 1905341785376

Je to tak, sekane jsem nemohl prijit na jmeno, dokud jsem si ji nezacal delat sam. A ted ji mame pravidelne :-)

+7/0
doporučit
8.2.2017 14:08

A57n36t95o78n18i89n 25K81a39d13l65c42e53k 9562289721836

Na pocest tohoto clanku a protoze su ze Slovacka, kusek za Hradistem, si tento vikend nasu dobru sekanu udelam. Na podzim jsem strelil lan, tos ram bude aj divocina. Uz sa nemozu dockat;))

+8/−1
doporučit
9.2.2017 3:58

Š13t46e85f19a92n 90F63r58i50č88a 7482418783166

V obchodě bych si nikdy sekanou ani karbanátek nekoupil. Ovšem z čerstvě doma namletého a správně ochuceného a nakořeněného kvalitního masa, to je pochoutka, které se nic nevyrovná.

+6/0
doporučit
19.2.2017 20:13

M37i70l81a26n 46Š92v97e16h77e18l60k33a 6773286260

Nejlepší je panenská sekana, kdy je uvnitř panenka a šiška je zabalená v brániční síťce, která ji dá chuť, jakou má mít. N Vánoce dělám vždy 8-10 šišek.

+5/0
doporučit
8.2.2017 11:31

V56r36a49t34i31s87l86a92v 28K64a45l41i29c66h 3106755495591

Co jsme dostali svatebnim darem mlejnek na maso (elektrickej), tak melu skoro kazdy tyden. Uz jsem vyzkousel tolik modifikaci a variant sekacky, ze mam nejradeji pomlete jen predni hovezi a delam burgery do domacich zemli.

+4/0
doporučit
13.2.2017 8:03

J96i38n71d70ř39i80š78k84a 95B68u76r58g69e23r45o42v93á 3615984178565

Dávám si mlít. 3kg bůčku,1kg hovězího a divočinu si donesu. Soused je myslivec. S tymiánem nemá konkurenci:-)))!

+3/0
doporučit
8.2.2017 17:25

P28a49v76e63l 61J11e60ř78á49b76e42k 7201722804897

Karbanátky jsou údajně maďarské tradiční jídlo. Celkem tomu věřím protože to jsou potomci pastevců a nájezdníků, kde se snažili zpracovat celé zvíře. Tak k trochu špatným, hoře jedlým částem zvířete jako odřezky apod., přidali kus lepšího masa a prakticky snědli skoro vše, co bylo jedlé.

Sekaná bude mít podobný základ, ale dělala se podle toho jak rodina byla bohatá. V lepších rodinách z lepšího masa, apod.

Co si pamatuji - máma si maso na sekanou nechala umlít - nikdy nekupovala co měl řezník namleté na tácku. A byla často - jak to někdo píše - vydržela dlouho (pokud byla schována),i když nebyly ledničky. Rozhodně déle než řízky.

+3/0
doporučit
8.2.2017 14:32

P54a85u95l 68J54a46r90o28s 2253688940

Mam seekanou i karbenatky,rad.,ale v zivote,jsem si je neobjednal v hospode.Nikdy nevis,co v nich je za zbytky.

+2/0
doporučit
17.2.2017 6:16

O32t95a86k71a48r 75F42u13k77a 8871933161774

jsem dostal takovou chuť na poctivou sekačku na čerstvém chlebu ;-(;-(;-D

+2/0
doporučit
8.2.2017 13:44

R79a27d16e55k 90Č44e47r95v42e55n87k18a 5644401614202

Dotaz pro místní kuchaře, čím sekanou poléváte (mastíte)? Naše babíčka dělávala sekanou, která měla snad 0,5cm vysokou vypečenou kůrku - luxus. A ať dělám co dělám...prostě není to ono.

+2/0
doporučit
8.2.2017 10:17

K37a30t61e94ř66i78n64a 90B77í38l65á 8760697129110

Takové domácí "pštrosí vejce" s bramborovou kaší a okurkou či salátem... No!

+1/0
doporučit
22.2.2017 11:08

V59o78k28o88u36n 39V44l37a79d30i97m89i50r 8982638829458

Jiste, pres tyden bejvala vetsinou nemasita moucna jidla. Sekane se u nas tenkrat rikalo fasirka.

Ale hlavne ze uz nekteri cesti reznici take objevili "slehanou, ci bavorskou " sekanou. To je opravdova pochoutka.

+1/0
doporučit
8.2.2017 12:30

J79a91k50u66b 42F21e20i10f62a25r 7779629786709

Sekanou dělám moc rád, dá se s ní různě kouzlit a vymyslet spoustu variant, kombinací masa a dalších ingrediencí. Třeba nadávno "italská" varianta s uzenou pancettou, listovým špenátem, praženými piniovými jádry a navrch parmazánová krusta, k tomu pastyňáková kaše (chcete-li pyré:-)

+1/0
doporučit
8.2.2017 9:19

V36l39a53d37i38m46í50r 35J79e91s92e80n73i67c88k24ý 9918248555290

Co mě v článku zaujalo nejvíc? "Byly" (králíci) ;-D Pět samýc ;-D;-D;-D

+1/−1
doporučit
9.2.2017 15:41

P95a76v60e44l 27P67o17k87o73r24n65ý 3747100599708

...za posledných pár storočí sme vyvraždili toľko druhov zvierat, že to nedokázala ani doba ľadová. To, že veľkochovy zvierat a všetko s tým spojené globálne ničí nielen ovzdušie, zem a v neposlednom rade je tam extrémna spotreba vody nie je žiadne tajomstvo. Prežranosť ľudstva v demokraticom svete dosiahla hranice, kde sa odchodíci predbiehajú v tom, kto viacej ľudom prinesie klobásku a pivo rovno pred tv pri obľúbenom futbalovom zápase. Sú na svete miesta, kde ľudia bez masa neprežijú ale na rozdiel od nás, si to zviera vychovajú, ulovia a zabijú. Poznajú hodnotu toho masa. Riešenie našej prežranosti je v tom, že kto si chce kúpiť maso aj to zvíře minimálne zabije inak dostane pytel brambor a nazdar-bazar. No, ak by som za toto lobboval medzi poslancami, tak by ma Bureš obvinil minimálne z pedofílie.

+2/−20
doporučit
9.2.2017 20:35

G59e96o70r34g46e 94B54u21r58i72a60n 3478511213479

Ta sekana pro nekoho mozna dobra je, ale o tom, ze je zdrava, se da dost uspesne pochybovat.

+1/−9
doporučit
16.2.2017 20:08







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.