Diskuze

Sekaná dřív bývala ozdobou sváteční tabule, její pověst zničily vývařovny

Karbanátky a sekaná dřív bývaly svátečním jídlem a obsahovaly jen ty nejkvalitnější ingredience. Jejich pověst pošramotilo až období po druhé světové válce. Lidé se začali stravovat v závodních jídelnách a lidových restauracích, kdy se do nich „schovalo“ všechno to, co by se jinak už muselo vyhodit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takové domácí "pštrosí vejce" s bramborovou kaší a okurkou či salátem... No!

1 0
možnosti
Foto

To mne moc těší, že si to ještě někdo pamatuje! Já si na sekanou melu maso sama a někdy přidám i trochu uzeného bůčku. Nad tím t. zv. "mělněným" masem v supermarketech se mi zvedá žaludek. Škoda jen že klasických řeznictví ubývá.

Za mých dětských let jsem o prázdninách chodívala stát frontu do "MASNY", aby maminka, až půjde z práce, mohla nakoupit. Otvíralo se až od 14.00 hod.Pokud jsem chtěla být první, musela jsem tam být už po 12.hodině.

Také koloval vtip" jak se řekne čínsky "MASNA"?

Odpověď byla:" HOLÉ HÁKY", protože skutečně háky na maso v prodejně zely prázdnotou.

0 0
možnosti

vařečka v seznamu ingrediencí je super. Vůbec ten recept je jak od Babici

0 0
možnosti

V obchodě bych si nikdy sekanou ani karbanátek nekoupil. Ovšem z čerstvě doma namletého a správně ochuceného a nakořeněného kvalitního masa, to je pochoutka, které se nic nevyrovná.

6 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Výbornou, řeznickou sekanou jsem jedl ve Starém Mostě od řezníků Březiny a Ševce. Kdeže ty doby jsou. Přišli jsme jen vyměřovat práci a dostali šišku teplé, šťavnaté sekané. Pamětníci mě jistě potvrdí. Od té doby jsem nic podobného neobjevil. Bylo to v letech 1965-1972 .

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 3
možnosti

P43a82u77l 34J80a55r77o49s

17. 2. 2017 6:16

Mam seekanou i karbenatky,rad.,ale v zivote,jsem si je neobjednal v hospode.Nikdy nevis,co v nich je za zbytky.

2 0
možnosti

Ta sekana pro nekoho mozna dobra je, ale o tom, ze je zdrava, se da dost uspesne pochybovat.

1 9
možnosti

proc by nebyla zdrava. pokud tam pomelete kvalitni maso, pridate vejce, strohanku a olej at to ma jak drzet a pak to upecete tak mi vysvetlete co je na tom nezdraveho

8 0
možnosti

Vybornou sekanou meli v Davli, ted zadnej zazrak, to same Babiccina v Bille. Skoda, ze velkovyroba zkazi vse

0 0
možnosti

P47e35t21r 74B61á21č56a

14. 2. 2017 13:07

Sekana i karbenatek je naprosty hnus hodny tech nejhorsich hospod Rv

0 32
možnosti

A ty jsi blb. Najdi si někoho, kdo umí, aspoň trochu, vařit ... Rv

15 0
možnosti

Do sekané je buď možné dát to nejlepší maso jak píše autorka článku nebo naopak se do ní dají zužitkovat zbytky vařeného nebo pečeného masa, které by se jinak těžko zužitkovaly. Obojí způsob má své opodstatnění. sekaná má tu výhodu, že se dá různě dochucovat a i u ní platí zrovna tak jako u bramborového salátu, že téměř každá rodina má svůj vlastní recept.

16 0
možnosti