Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

K34a25r78e35l 40Č13e89r97n11ý 6985503192721

Neměly ty hvězdičky původně doporučovat podniky, kde si řidiči na cestách mohou dobře najíst? V takovém případě by to byl návrat k původní myšlence.

+33/0
doporučit
22.2.2017 6:14

O85l93d62ř23i71c61h 87H49o71r32á91k 2364209761285

Naprosto geniální pomsta snobům. Teď si představte že tam někdo šel, najedl se a pak se chlubil návštěvou a jak je směšný.

Kam se poděl původní záměr Michelina? Bývaly to čisté restaurace s příjemnou obsluhou a dobrým jídlem za dobré ceny ve kterých jste se stavili na cestě za svým cílem.

A dnes? Jen zoufalá snobárna ze které se dělá cíl cesty kde už roupama neví jak z vás udělat blázna jek cenou tak mikroporcí.

+28/0
doporučit
22.2.2017 8:03

V50á73c87l59a13v 76D73o46k59s35a22n86s60k65ý 5341772149568

Pozor, žádný omyl. Soudruzi v Bruselu rozhodli, že i skladník ve šroubarne, si může zajít na oběd do restaurace s Michelinskou hvězdou a toto byla první vlaštovka k naplnění povinných kvót.

+30/−3
doporučit
22.2.2017 8:24

M71a94r54t49i18n 61K49o51p85e62c92k86ý 3978307359714

Zajímavé, kolik diskutujících si myslí, že původní význam michelinských hvězd byl jiný. Nebyl. Od počátku upozorňoval na výborné restaurace. A dodnes slouží především řidičům a turistům - místní přece dobře vědí, kam zajít na něco extra. Pokud by tam měly být všechny podniky, kde se člověk dobře nají, byl by z toho celkem tlustý telefonní seznam a nemělo by to smysl. Že je to "snobárna"? A podle čeho tedy hodnotit absolutní gastronomickou špičku? V čem je třeba Alcron na Václaváku lepší než ostatní? Pokud nejste gurmáni, nediskutujte, protože se vás to netýká. Já taky netvrdím, že kdo dá 2000 za lístek na Madonnu je idiot, i když to nechápu. Mimochodem - když jsme u "původního významu" - Coubertin by se nad dnešní olympiádou profíků musel obracet v hrobě.

+16/−2
doporučit
22.2.2017 9:31

M57a36r20e89k 15S95a21j56d13a 2865590746378

Na foto #2 to vypada na original francouzske brambory - konecne vim, jak to ma vypadat, ja to znam jen od nas z jidelen :-) A podle me to omyl nebude - 10 eur - to mi prijde jako autenticka michelinska cena, za par brambor s burtem! ;-D

+12/−1
doporučit
22.2.2017 6:43

I83r46e54n86a 79K47r81o72u10p65o36v20á 4610893217532

Původně michelinská hvězda znamenala, že se v tom kterém podniku dobře najíte. V současnosti to spíš vypadá, že v ohvězdičkovaném podniku zůstanete draho o hladu.

Zákazníci té "dělnické" jídelny by možná s přidělením hvězdy srdečně souhlasili. Normální strávník dá přednost dobré "domácí" kuchyni přednost před "kostkou ve skluzu". Byl by to návrat k ůvodnímu smyslu michelinských hvězd.

+14/−2
doporučit
22.2.2017 7:52

D72a37v90i60d 87V17i96t66á23s51e74k 3822960466304

;-Dhosti asi čuměli, co že to dostali na stůl, Mišelíni ;-D

+9/0
doporučit
22.2.2017 0:04

V11e73n23d11e25l47í98n 28C81h53l97u57p70a83t79ý 4522154102131

Mno a vtipne je ze sa stejne citim lepsie v tom bistre. A nie je to o peniazoch.

+7/0
doporučit
22.2.2017 9:35

S39t59a67n23i48s76l49a86v 73Č38e71š97k75a 8627446355459

Uznávám, že pro někoho budu za burana. Osobně bych však šel na oběd raději do toho prostého bistra. Jídla tam na talíři je dost a bude asi chutné. V michelinské restauraci zaplatím za snobské prostředí a nazdobený talíř spoustu peněz (při vší úctě k personálu) a doma, abych se pak dojedl kusem chleba a buřtu.

+15/−6
doporučit
22.2.2017 8:08
Foto

R47o88s94t15i73s18l18a16v 89T58a36r82a43b97a 7698828935179

Osobně si myslím že z původní myšlenky udělali pěknou snobárnu.

+6/0
doporučit
22.2.2017 9:02

M70a42r60t74i34n 75T60e35s89a20ř 2555321945357

Dřív ta hvězda měla jiný význam. Dnes to jsou podniky kde za těžký peníze dostanete trochu jídla. Ale já si dám radši dobrý jídlo někde za rozumnou cenu, abych nebyl o hladu. Není nad menší hospody a restaurace kde se člověk dobře nají za dobrý ceny.

+4/0
doporučit
22.2.2017 8:08

J57a44n 14R26i14c96h65t50e58r 7165580271222

Mám intenzivní pocit, že řada diskutujících nechápe smysl vyšší, tzv. zážitkové, gastronomie. Stěžovat si na malé porce ve špičkových restauracích je směšné. Smyslem podniků, které tu řešíte není se najíst (nedej bože nacpat). Do takových restaurací se chodí proto, aby člověk ochutnal něco neotřelého, něco, co si doma neuvaří a poznal práci špiček svého oboru. Je to určitá forma umění a návštěva takové restaurace je blíž návštěvě galerie nebo koncertu než obědu v závodce. Stejně jako mne nebaví artové filmy a jdu radši na něco, co má děj, nemusí každému vyhovovat špičková gastronomie. Ale stěžovat si, že v La degustation nedostanu ke svíčkový 10 knedlů jako ve čtyřce za nádražím je prostě hloupost a neznalost smyslu takových restaurací.

A mohu vás ujistit, že po pěkně pomalu snědených šesti malých chodech, u kterých strávíte 3 hodiny příjemné relaxace a konverzace s někým, s kým rádi trávíte čas, a o kterých Vám personál povypráví příběh každého kusu, co máte na talíři, hlad mít nebudete.

+2/0
doporučit
27.2.2017 16:01

E14d39a 39D12r24á80b55e73k 7919832723637

Bejt Jacketovou pozvu Dreuxe (do hvězdné vývařovny):-)

+2/0
doporučit
23.2.2017 20:44

J29o54z48e28f 97Č60e66r63n10ý 3341979923521

s hviezdou či bez je každá Francúzka reštika bez halal menu neperspektívna.

+2/−2
doporučit
22.2.2017 11:06

V77e95r50o29n82i53k26a 17K62o56u94k59o18l40s50k49á 8603656592414

To je ale pěkné, že se paní omluvili, že jí omylem udělili hvězdu a proslavili ji tak ;-D;-D;-D

+1/0
doporučit
25.2.2017 10:39

M61a83r52t27i32n 60J55i90r63o22u78s40e46k 7586465835148

Nějaký kuchař sdokonce spáchl sbevraždu když jeho podnik o hvězdu přišel.

+1/0
doporučit
25.2.2017 2:51

J54a18n 40N55o56v66á97k 9537682897297

"Tady jde strávníkFm hlavnB o to, aby se rychle a levnB dob9e najedli."

-

To se asi trochu nepovedlo, ne? :-)

+1/0
doporučit
22.2.2017 8:26

J25a24n 48Ř67e48z60n90í92č53e33k 3961321973350

"Poslal bych je do mišelinky válet pnojmatiky, hajlzy jedny!" :-D

+1/0
doporučit
22.2.2017 6:25







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.