Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

K97a23r29e14l 56Č44e93r30n53ý 6825903792931

Neměly ty hvězdičky původně doporučovat podniky, kde si řidiči na cestách mohou dobře najíst? V takovém případě by to byl návrat k původní myšlence.

+33/0
doporučit
22.2.2017 6:14

O55l81d86ř68i53c76h 82H35o35r63á27k 2214529771835

Naprosto geniální pomsta snobům. Teď si představte že tam někdo šel, najedl se a pak se chlubil návštěvou a jak je směšný.

Kam se poděl původní záměr Michelina? Bývaly to čisté restaurace s příjemnou obsluhou a dobrým jídlem za dobré ceny ve kterých jste se stavili na cestě za svým cílem.

A dnes? Jen zoufalá snobárna ze které se dělá cíl cesty kde už roupama neví jak z vás udělat blázna jek cenou tak mikroporcí.

+28/0
doporučit
22.2.2017 8:03

V32á20c32l59a75v 75D91o95k85s54a69n71s58k10ý 5261492299508

Pozor, žádný omyl. Soudruzi v Bruselu rozhodli, že i skladník ve šroubarne, si může zajít na oběd do restaurace s Michelinskou hvězdou a toto byla první vlaštovka k naplnění povinných kvót.

+30/−3
doporučit
22.2.2017 8:24

M48a75r75t12i66n 93K36o57p10e72c59k12ý 3928137669204

Zajímavé, kolik diskutujících si myslí, že původní význam michelinských hvězd byl jiný. Nebyl. Od počátku upozorňoval na výborné restaurace. A dodnes slouží především řidičům a turistům - místní přece dobře vědí, kam zajít na něco extra. Pokud by tam měly být všechny podniky, kde se člověk dobře nají, byl by z toho celkem tlustý telefonní seznam a nemělo by to smysl. Že je to "snobárna"? A podle čeho tedy hodnotit absolutní gastronomickou špičku? V čem je třeba Alcron na Václaváku lepší než ostatní? Pokud nejste gurmáni, nediskutujte, protože se vás to netýká. Já taky netvrdím, že kdo dá 2000 za lístek na Madonnu je idiot, i když to nechápu. Mimochodem - když jsme u "původního významu" - Coubertin by se nad dnešní olympiádou profíků musel obracet v hrobě.

+16/−2
doporučit
22.2.2017 9:31

M96a42r60e40k 13S27a63j85d10a 2245830156338

Na foto #2 to vypada na original francouzske brambory - konecne vim, jak to ma vypadat, ja to znam jen od nas z jidelen :-) A podle me to omyl nebude - 10 eur - to mi prijde jako autenticka michelinska cena, za par brambor s burtem! ;-D

+12/−1
doporučit
22.2.2017 6:43

I34r18e24n96a 69K13r12o18u30p53o38v33á 4280753297452

Původně michelinská hvězda znamenala, že se v tom kterém podniku dobře najíte. V současnosti to spíš vypadá, že v ohvězdičkovaném podniku zůstanete draho o hladu.

Zákazníci té "dělnické" jídelny by možná s přidělením hvězdy srdečně souhlasili. Normální strávník dá přednost dobré "domácí" kuchyni přednost před "kostkou ve skluzu". Byl by to návrat k ůvodnímu smyslu michelinských hvězd.

+14/−2
doporučit
22.2.2017 7:52

D82a60v65i15d 48V13i83t88á87s46e30k 3212880116524

;-Dhosti asi čuměli, co že to dostali na stůl, Mišelíni ;-D

+9/0
doporučit
22.2.2017 0:04

V19e30n33d74e63l44í14n 33C98h63l12u76p88a31t17ý 4842514432491

Mno a vtipne je ze sa stejne citim lepsie v tom bistre. A nie je to o peniazoch.

+7/0
doporučit
22.2.2017 9:35

S27t63a28n10i83s31l34a35v 18Č33e82š89k28a 8297106295129

Uznávám, že pro někoho budu za burana. Osobně bych však šel na oběd raději do toho prostého bistra. Jídla tam na talíři je dost a bude asi chutné. V michelinské restauraci zaplatím za snobské prostředí a nazdobený talíř spoustu peněz (při vší úctě k personálu) a doma, abych se pak dojedl kusem chleba a buřtu.

+15/−6
doporučit
22.2.2017 8:08
Foto

R93o10s64t10i78s37l65a50v 46T36a94r66a80b61a 7788768485839

Osobně si myslím že z původní myšlenky udělali pěknou snobárnu.

+6/0
doporučit
22.2.2017 9:02

M88a90r30t48i52n 38T19e94s98a26ř 2735821565877

Dřív ta hvězda měla jiný význam. Dnes to jsou podniky kde za těžký peníze dostanete trochu jídla. Ale já si dám radši dobrý jídlo někde za rozumnou cenu, abych nebyl o hladu. Není nad menší hospody a restaurace kde se člověk dobře nají za dobrý ceny.

+4/0
doporučit
22.2.2017 8:08

J12a15n 89R50i77c48h48t35e61r 7595470941392

Mám intenzivní pocit, že řada diskutujících nechápe smysl vyšší, tzv. zážitkové, gastronomie. Stěžovat si na malé porce ve špičkových restauracích je směšné. Smyslem podniků, které tu řešíte není se najíst (nedej bože nacpat). Do takových restaurací se chodí proto, aby člověk ochutnal něco neotřelého, něco, co si doma neuvaří a poznal práci špiček svého oboru. Je to určitá forma umění a návštěva takové restaurace je blíž návštěvě galerie nebo koncertu než obědu v závodce. Stejně jako mne nebaví artové filmy a jdu radši na něco, co má děj, nemusí každému vyhovovat špičková gastronomie. Ale stěžovat si, že v La degustation nedostanu ke svíčkový 10 knedlů jako ve čtyřce za nádražím je prostě hloupost a neznalost smyslu takových restaurací.

A mohu vás ujistit, že po pěkně pomalu snědených šesti malých chodech, u kterých strávíte 3 hodiny příjemné relaxace a konverzace s někým, s kým rádi trávíte čas, a o kterých Vám personál povypráví příběh každého kusu, co máte na talíři, hlad mít nebudete.

+2/0
doporučit
27.2.2017 16:01

E67d37a 70D14r22á79b45e21k 7379812543577

Bejt Jacketovou pozvu Dreuxe (do hvězdné vývařovny):-)

+2/0
doporučit
23.2.2017 20:44

J36o90z82e37f 49Č75e62r78n16ý 3631759703371

s hviezdou či bez je každá Francúzka reštika bez halal menu neperspektívna.

+2/−2
doporučit
22.2.2017 11:06

V98e98r44o62n38i69k11a 56K98o50u67k38o22l61s13k21á 8753736322454

To je ale pěkné, že se paní omluvili, že jí omylem udělili hvězdu a proslavili ji tak ;-D;-D;-D

+1/0
doporučit
25.2.2017 10:39

M92a51r57t64i97n 22J83i83r26o32u13s61e10k 7756235795108

Nějaký kuchař sdokonce spáchl sbevraždu když jeho podnik o hvězdu přišel.

+1/0
doporučit
25.2.2017 2:51

J58a98n 21N52o10v36á49k 9247982367237

"Tady jde strávníkFm hlavnB o to, aby se rychle a levnB dob9e najedli."

-

To se asi trochu nepovedlo, ne? :-)

+1/0
doporučit
22.2.2017 8:26

J59a66n 40Ř89e52z34n43í56č51e78k 3631261843260

"Poslal bych je do mišelinky válet pnojmatiky, hajlzy jedny!" :-D

+1/0
doporučit
22.2.2017 6:25







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.