Diskuze

Michelinský průvodce dal hvězdu omylem a z bistra udělal celebritu

Je to událost, jaká se může stát jen jednou za deset let, řekl by doktor Chocholoušek a my ostatní, že se to může stát jen u nás. Ve Francii se však osudné chyby stávají také. Z dělnické kavárny se omylem stal výjimečný podnik chlubící se Michelinskou hvězdou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J67a50n 82R79i21c63h80t74e88r

27. 2. 2017 16:01

Mám intenzivní pocit, že řada diskutujících nechápe smysl vyšší, tzv. zážitkové, gastronomie. Stěžovat si na malé porce ve špičkových restauracích je směšné. Smyslem podniků, které tu řešíte není se najíst (nedej bože nacpat). Do takových restaurací se chodí proto, aby člověk ochutnal něco neotřelého, něco, co si doma neuvaří a poznal práci špiček svého oboru. Je to určitá forma umění a návštěva takové restaurace je blíž návštěvě galerie nebo koncertu než obědu v závodce. Stejně jako mne nebaví artové filmy a jdu radši na něco, co má děj, nemusí každému vyhovovat špičková gastronomie. Ale stěžovat si, že v La degustation nedostanu ke svíčkový 10 knedlů jako ve čtyřce za nádražím je prostě hloupost a neznalost smyslu takových restaurací.

A mohu vás ujistit, že po pěkně pomalu snědených šesti malých chodech, u kterých strávíte 3 hodiny příjemné relaxace a konverzace s někým, s kým rádi trávíte čas, a o kterých Vám personál povypráví příběh každého kusu, co máte na talíři, hlad mít nebudete.

2 0
možnosti

P18a49v58e40l 13R38i10e55d72l

27. 2. 2017 19:54

Nezažil jsem to, a asi ani nezažiji, ale věřím vám R^

0 0
možnosti

J44a53n 61T52a92r89a66b72a

26. 2. 2017 17:55

Michelina má kdejaká venkovská restaurace v Itálii, občas mám pocit, že tam k tomu stačí mít textilní ubrus místo papírového a moc nerozvařit špagety. U řady z nich jsem jen nechápavě zíral, PROČ???

0 0
možnosti

J69a69n 52R41i34c25h92t48e45r

27. 2. 2017 16:04

Je to tak. Do určité míry je to tím, že průměrná úroveň gastronomie v Itálii nebo ve Francii je úplně jinde než u nás, ale i tak to je "nespravedlivé". Zatímco tam má hvězdu i restaurace, kde se běžný člověk může najíst, u nás musí podnik vykázat násobně vyšší kvalitu, aby mohl na hvězdu pomýšlet. Ale kdo ví, třeba se taky jednou dostaneme na takovou úroveň, že v podstatě nebude hrozit, že se v náhodně zvolené restauraci na vesnici najíte špatně. Zatím u nás nehrozí spíš, že se najíte dobře.

0 0
možnosti

To je ale pěkné, že se paní omluvili, že jí omylem udělili hvězdu a proslavili ji tak ;-D;-D;-D

1 0
možnosti

Nějaký kuchař sdokonce spáchl sbevraždu když jeho podnik o hvězdu přišel.

1 0
možnosti

E82d34a 64D90r67á36b73e35k

23. 2. 2017 20:44

Bejt Jacketovou pozvu Dreuxe (do hvězdné vývařovny):-)

2 0
možnosti

Do Michelinské restaurace jdu za gastrozážitkem. Do bistra na dobrou domácí kuchyni :) A tak by to mělo být. :-)

0 0
možnosti

To ale naprosto popírá původní myšlenku Michelinova průvodce. Ten byl seznamem hospod kde se dobře najíte na cestě za svým skutečným cílem případně kde se dá přespat a najíst se.

A uznejte, že něco takového je skoro užitečnější než mít v celé republice Michelinových zážitkovek co by na jedné ruce napočítal a ještě si na ně musel šetřit jak na dovolenou?

Rozhodně je na cestách více lidí co mají hlad než těch aby jen obráželi gastrozážitky.

7 1
možnosti

s hviezdou či bez je každá Francúzka reštika bez halal menu neperspektívna.

2 2
možnosti

od imigranta to sedí...

0 0
možnosti

J97o20s68e11f 86K13r96a91l

22. 2. 2017 10:21

Původní myšlenka je dnes držena víceméně u hodnocených podniků Michelinovými Biby. M. hvězdy upgradovaly na vyšší level kvůli vysoké poptávce lidí (vyžadují hogo fogo kolem).

0 0
možnosti

J59a64k73u48b 96Č37u20b17a

22. 2. 2017 9:36

Ještě včera to bylo menu za 12,5 euro a 4násobek

0 0
možnosti

Mno a vtipne je ze sa stejne citim lepsie v tom bistre. A nie je to o peniazoch.

7 0
možnosti