- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Mám intenzivní pocit, že řada diskutujících nechápe smysl vyšší, tzv. zážitkové, gastronomie. Stěžovat si na malé porce ve špičkových restauracích je směšné. Smyslem podniků, které tu řešíte není se najíst (nedej bože nacpat). Do takových restaurací se chodí proto, aby člověk ochutnal něco neotřelého, něco, co si doma neuvaří a poznal práci špiček svého oboru. Je to určitá forma umění a návštěva takové restaurace je blíž návštěvě galerie nebo koncertu než obědu v závodce. Stejně jako mne nebaví artové filmy a jdu radši na něco, co má děj, nemusí každému vyhovovat špičková gastronomie. Ale stěžovat si, že v La degustation nedostanu ke svíčkový 10 knedlů jako ve čtyřce za nádražím je prostě hloupost a neznalost smyslu takových restaurací.
A mohu vás ujistit, že po pěkně pomalu snědených šesti malých chodech, u kterých strávíte 3 hodiny příjemné relaxace a konverzace s někým, s kým rádi trávíte čas, a o kterých Vám personál povypráví příběh každého kusu, co máte na talíři, hlad mít nebudete.
Nezažil jsem to, a asi ani nezažiji, ale věřím vám
Michelina má kdejaká venkovská restaurace v Itálii, občas mám pocit, že tam k tomu stačí mít textilní ubrus místo papírového a moc nerozvařit špagety. U řady z nich jsem jen nechápavě zíral, PROČ???
Je to tak. Do určité míry je to tím, že průměrná úroveň gastronomie v Itálii nebo ve Francii je úplně jinde než u nás, ale i tak to je "nespravedlivé". Zatímco tam má hvězdu i restaurace, kde se běžný člověk může najíst, u nás musí podnik vykázat násobně vyšší kvalitu, aby mohl na hvězdu pomýšlet. Ale kdo ví, třeba se taky jednou dostaneme na takovou úroveň, že v podstatě nebude hrozit, že se v náhodně zvolené restauraci na vesnici najíte špatně. Zatím u nás nehrozí spíš, že se najíte dobře.
To je ale pěkné, že se paní omluvili, že jí omylem udělili hvězdu a proslavili ji tak
Nějaký kuchař sdokonce spáchl sbevraždu když jeho podnik o hvězdu přišel.
Bejt Jacketovou pozvu Dreuxe (do hvězdné vývařovny)
Do Michelinské restaurace jdu za gastrozážitkem. Do bistra na dobrou domácí kuchyni :) A tak by to mělo být.
To ale naprosto popírá původní myšlenku Michelinova průvodce. Ten byl seznamem hospod kde se dobře najíte na cestě za svým skutečným cílem případně kde se dá přespat a najíst se.
A uznejte, že něco takového je skoro užitečnější než mít v celé republice Michelinových zážitkovek co by na jedné ruce napočítal a ještě si na ně musel šetřit jak na dovolenou?
Rozhodně je na cestách více lidí co mají hlad než těch aby jen obráželi gastrozážitky.
s hviezdou či bez je každá Francúzka reštika bez halal menu neperspektívna.
Původní myšlenka je dnes držena víceméně u hodnocených podniků Michelinovými Biby. M. hvězdy upgradovaly na vyšší level kvůli vysoké poptávce lidí (vyžadují hogo fogo kolem).
Ještě včera to bylo menu za 12,5 euro a 4násobek
Mno a vtipne je ze sa stejne citim lepsie v tom bistre. A nie je to o peniazoch.