Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

M19a98r49t30i51n60a 69T13r32o20j21a66n84o52v24á 5163448415

Mně zas přijde jako prasečinka říkat hotýlku v nějakým zadku mezi Jíkví a Seleticema - Chateau...:-P

+44/0
doporučit
8.3.2017 9:07
Foto

M69i18l85o36š 26F27. 71P51e52c68h95a46r 3143431470885

Ono záleží, jak se ty karbanátky dělají, on je i ten hamburger, když je odfláknutý, docela pěkný hnus.

Pro zajímavost – 8. února tu vyšel článek o sekané a karbanátcích; dovolím si ocitovat z perexu:

„Karbanátky a sekaná dřív bývaly svátečním jídlem a obsahovaly jen ty nejkvalitnější ingredience. Jejich pověst pošramotilo až období po druhé světové válce. Lidé se začali stravovat v závodních jídelnách a lidových restauracích, kdy se do nich „schovalo“ všechno to, co by se jinak už muselo vyhodit.“

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/sekana-driv-byla-svatecni-pochoutkou-dwi-/hobby-domov.aspx?c=A170207_094657_hobby-domov_bma

+44/0
doporučit
8.3.2017 2:17

J37i80ř98í 63S55t89e98j93s33k70a60l 8932789428353

To je trouba. Mám hamburgery rád, ale srovnávat se to nedá, je to jiné jídlo. U hamburgeru musí jít o nejkvalitnější a nejčerstvější maso, aby se daly dělat kouzla s propečením. Karbanátek má díky možným přísadám, které se dávají přímo do masa, nekonečné množství variant. To hamburger nemá a musí se k němu přidávat různé zeleniny, sýry, nebo špek. Pokud je opravdu něco česká prasečinka, tak smažák, osle!

+43/0
doporučit
8.3.2017 6:42

M78i39l26a65n 36M73a82r82k32l 1578986178

Vysusenej karbanatek z utrapeneho masa umi udelat asi je dotycny maestro sefkucharicek. Nase karbanatky jsou vzdy stavnate a velice chutne vhodne i k nedelnimu obedu

+36/0
doporučit
8.3.2017 8:32

P11ř17e85m16y76s28l 95L25u43k17á79š 2855792190901

Ususeny karbanatek skrz na skrz? 8-o Moje karbanatky jsou krasne stavnate a velice chutne, staci pouzit kvalitni mlete maso, ktere pusti stavu. S kasi a okurkou delikatesa. Pan sefkuchar je asi patlal, kdyz umi jen karbanatky jak rohozka. Rv

+39/−1
doporučit
8.3.2017 7:15

J12o55s65e76f 72Z20a42h27á16l86k77a 4203249548966

Žádný kus utrápeného mletého masa, ale karbanátek se prostě musí umět a hlavně suroviny nešidit a neodbývat. Američané plácají kečup a hořčici na housku, my v Čechách tím směs na karbanátky ochutíme přímo. Variací je nespočet vč. vegetariánských (např. z kapusty). Zkusil jsem i rybí z kapřího masa a měly úspěch.

A vždy si k tomu sedneme. U oběda, jsou-li s bramborovou kaší nebo na výletě, jsou-li s chlebem. Za chůze je nejíme.

+32/0
doporučit
8.3.2017 6:38

P75a16v55e82l 97J86e47ř63á83b75e82k 7261902714597

Opěvovat rozemleté kvalitní maso může skutečně jen "šéfkuchař".

karbanátek není české jídlo, ale jídlo maďarské, řekl bych, že pochází od kočovných národů.

A karbanátek je především na zpracování horšího masa (tužší apod.), kdy se naseká a promíchá s kvalitním, aby to mělo trochu chuť.

Ale rozemlít maso, ze kterého mohu udělat třeba kvalitní biftek, je zcela jiná disciplína.

takže karbanátek je karbanátek, který má historickou podstatu.

+31/0
doporučit
8.3.2017 0:54

V40l85a27ď82k80a 37Č65e79r36n96a67j89o79v28á 2988189803701

Pane šéfkuchaři, když karbanátek neumíte připravit, tak ho nedělejte.

+29/0
doporučit
8.3.2017 9:15

Z46u40z72a39n96a 20V13l63a90c81h11o88v92á 8516552550

Trapné, co je to za módu pomlouvat českou kuchyni? Když se karbanátek dobře připraví, ochutí a neošidí není to žádné utrápené maso, pokud to neumí ať se na to vykašle.

+29/0
doporučit
8.3.2017 6:56

Š55t91ě91p41á73n69k20a 35P28a84v40l96í67k44o83v66á 1129559544401

Pane kuchař, že vy jste ve školní jídelně mívali karbanátky často? A že vy je nerad? Tak jako se dá udělat chutný hamburger z dobrých surovin, lze udělat i dobrý karbanátek z dobrých surovin. Jasně, že mleté maso ve slevě nebude žádná hitparáda, ale to burger taky ne. A spatřovat zázrak boží v tom, že burgery můžu servírovat nedopečené, zatímco karbanátky nee - no tak to je fakt blbost. Já si taky nemůžu dát k burgeru domácí teplou bramborovou kaši a necpu to lidem do kebule.

+25/0
doporučit
8.3.2017 9:24

L85u10d87v17í78k 26G46a82j78d47o14š26í44k 2335723174252

Jak pam "mistr" přišel na to, že karbanátek je česká specialita? Když už, tak spíš německá. Notabene na blakáně a v Turecku je jako národní jídlo obdoba karbanátku pouze v trochu jiném tvaru - čevabčiči.

Krom toho srovnání není korektní, protože hamburger je z 50 % houska (mimochodem - 4 z 10 fotek v galerii se té housce věnují). Docela by mě zajímalo, jak by si ten jeho hamburger vedl vedle karbanátku, kdyby nebyl v housce. Osobně myslím, že nic moc.

Tohle mi přijde jako nekritická adorace americké kuchyně.

+24/0
doporučit
8.3.2017 9:04

J48a96n 76Š29á47l21e21k 8795163948555

Tak jestli tento kuchař nedokáže udělat karboš tak, aby to nebyla propečená vysušená placka, tak ať radši nevaří:-P

+22/0
doporučit
8.3.2017 9:59

J97i43ř85í 46F96o24g68e54l 2130841626562

Osobně vždy raději karbanátek než hamburger.

Nesmí ho však dělat zamindrákovaný utrápený kuchař, ale má manželka.;-)

+26/−1
doporučit
8.3.2017 8:25

L32u36k56a79s 80N24e62m44e71c 7769510622584

Proč neřekne, že se mu ty karbanátky akorát hůř prodávají, anebo proč prostě nepřizná, že to neumí uvařit...

+30/−2
doporučit
8.3.2017 6:11

G77i21t48a 88H76o36r72á30k89o84v44á 4604667297296

Mám ráda oboje, ale dejte si studený hamburger. Srovnáváte nesrovnatelné.

+21/0
doporučit
8.3.2017 10:40

M63a27r13t39i85n 49F53r92a90n40t40i65š52e60k 7825300913325

Takový kapustový karbanátek mojí babičky, s trochou rozemletého uzeného, přiměřeně očesnekovaný a opepřený, na povrchu křupavý a uvnitř šťavnatý......

Toť krmě pro michelinskou restauraci.

Asi pan kuchař jedl jen karbanátky v závodce.

+21/0
doporučit
8.3.2017 10:13

L87u29k13á30š 65H35a57v89l36í42č50e21k 6298242943428

Z článku jsem si vzal ponaučení, že do Chteau Mcely na oběd nepůjdu, protože neumí ani karbanátek, který nedokáží udělat jinak, než jako kus utrápeného masa.

+18/0
doporučit
8.3.2017 16:26

H79a54n72a 22D76o18l33e27ž57a58l46o70v29á 7687177634522

Když pan kuchař dá do karbanátku utrápené maso a řádně to neochutí,vznikne utrápený karbanátek.Srovnávat ho s hamburgrem je čirá hovadina a dotyčný by zasloužil ztrestat kopnutím do ...

+18/0
doporučit
8.3.2017 7:04

J38i77ř10í 26P42a60u77l 3806955237212

Ocekavam obsahlou dehonestaci karbanatku a fundovanou glorifikaci hamburgeru V. Vavrou t.c. pobyvajicim na Floride. :-)

+21/−1
doporučit
8.3.2017 5:35

O51t78t21o 26H70a19l79í38ř 9573797558796

To bude vážně machr, když je schopný plácat takové hlouposti. "Hamburger patří do vyšších sfér gastronomie";-D. Hamburger je spíš projev rychloobčerstvovacího stravovacího zoufalství. Ještě by ten komik měl rozvést svou představu o vyšší gastronomii, aby nás pobavil.

+22/−2
doporučit
8.3.2017 7:44

M94i84c72h16a88e86l 69P66r34i85n68c 7895455940255

Vedle Joela Robuchona (k roku 2015 měl ve svých restauracích celkem 31 michelinských hvězd) je Honza Štěrba jen utrápený kus kuchaře.

+15/0
doporučit
8.3.2017 7:34

B46o92h94u40s80l93a22v 75P78o47n30í10ž19i87l 7780163726827

Četl jsem dobře? Hamburger spadá do "vyšších sfér gastronomie"!

+15/0
doporučit
8.3.2017 7:31

I97v14o 41B69o53u87š93e 5352567858

Docela bych rád znal ten recept na ty suché karbanátky. Já ať dělám jak dělám, vždycky jsou šťavnaté. Asi dělám něco špatně.

+14/0
doporučit
8.3.2017 22:21

L64i19b30o79r 75J92a43n44e61č48e73k 4845815185931

Pan sefkuchar asi neumi varit, kdyz je karbos jen presusene mlete maso.:-/

+14/0
doporučit
8.3.2017 18:22

L68u68b85o59š 77O55b79r95u17č47a 6891834766481

Takový jeden drobný rozdíl bych viděl.. hamburger=hovězí.. karbanátek=vepřový.. ale utrápený kus masa? Jak si ten člověk může říkat kuchař :/

+14/0
doporučit
8.3.2017 7:57







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.