Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

M54a25r79t38i68n26a 15T59r74o10j37a32n97o38v48á 5163918585

Mně zas přijde jako prasečinka říkat hotýlku v nějakým zadku mezi Jíkví a Seleticema - Chateau...:-P

+43/0
doporučit
8.3.2017 9:07
Foto

M44i14l55o38š 76F80. 11P38e66c66h27a92r 3193221760385

Ono záleží, jak se ty karbanátky dělají, on je i ten hamburger, když je odfláknutý, docela pěkný hnus.

Pro zajímavost – 8. února tu vyšel článek o sekané a karbanátcích; dovolím si ocitovat z perexu:

„Karbanátky a sekaná dřív bývaly svátečním jídlem a obsahovaly jen ty nejkvalitnější ingredience. Jejich pověst pošramotilo až období po druhé světové válce. Lidé se začali stravovat v závodních jídelnách a lidových restauracích, kdy se do nich „schovalo“ všechno to, co by se jinak už muselo vyhodit.“

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/sekana-driv-byla-svatecni-pochoutkou-dwi-/hobby-domov.aspx?c=A170207_094657_hobby-domov_bma

+43/0
doporučit
8.3.2017 2:17

J69i74ř21í 83S74t85e96j27s14k22a18l 8162899858293

To je trouba. Mám hamburgery rád, ale srovnávat se to nedá, je to jiné jídlo. U hamburgeru musí jít o nejkvalitnější a nejčerstvější maso, aby se daly dělat kouzla s propečením. Karbanátek má díky možným přísadám, které se dávají přímo do masa, nekonečné množství variant. To hamburger nemá a musí se k němu přidávat různé zeleniny, sýry, nebo špek. Pokud je opravdu něco česká prasečinka, tak smažák, osle!

+42/0
doporučit
8.3.2017 6:42

M85i78l10a64n 88M23a25r48k97l 1368406598

Vysusenej karbanatek z utrapeneho masa umi udelat asi je dotycny maestro sefkucharicek. Nase karbanatky jsou vzdy stavnate a velice chutne vhodne i k nedelnimu obedu

+34/0
doporučit
8.3.2017 8:32

P47ř42e80m89y25s54l 68L67u72k93á17š 2825572160371

Ususeny karbanatek skrz na skrz? 8-o Moje karbanatky jsou krasne stavnate a velice chutne, staci pouzit kvalitni mlete maso, ktere pusti stavu. S kasi a okurkou delikatesa. Pan sefkuchar je asi patlal, kdyz umi jen karbanatky jak rohozka. Rv

+38/−1
doporučit
8.3.2017 7:15

J34o63s71e93f 48Z80a47h40á24l19k56a 4863259538366

Žádný kus utrápeného mletého masa, ale karbanátek se prostě musí umět a hlavně suroviny nešidit a neodbývat. Američané plácají kečup a hořčici na housku, my v Čechách tím směs na karbanátky ochutíme přímo. Variací je nespočet vč. vegetariánských (např. z kapusty). Zkusil jsem i rybí z kapřího masa a měly úspěch.

A vždy si k tomu sedneme. U oběda, jsou-li s bramborovou kaší nebo na výletě, jsou-li s chlebem. Za chůze je nejíme.

+31/0
doporučit
8.3.2017 6:38

P22a57v44e36l 58J84e32ř32á92b60e30k 7271552904717

Opěvovat rozemleté kvalitní maso může skutečně jen "šéfkuchař".

karbanátek není české jídlo, ale jídlo maďarské, řekl bych, že pochází od kočovných národů.

A karbanátek je především na zpracování horšího masa (tužší apod.), kdy se naseká a promíchá s kvalitním, aby to mělo trochu chuť.

Ale rozemlít maso, ze kterého mohu udělat třeba kvalitní biftek, je zcela jiná disciplína.

takže karbanátek je karbanátek, který má historickou podstatu.

+31/0
doporučit
8.3.2017 0:54

V27l16a81ď84k90a 83Č35e41r90n77a98j12o66v80á 2678679533231

Pane šéfkuchaři, když karbanátek neumíte připravit, tak ho nedělejte.

+28/0
doporučit
8.3.2017 9:15

Z45u80z58a47n30a 57V52l11a41c78h43o27v62á 8916482510

Trapné, co je to za módu pomlouvat českou kuchyni? Když se karbanátek dobře připraví, ochutí a neošidí není to žádné utrápené maso, pokud to neumí ať se na to vykašle.

+28/0
doporučit
8.3.2017 6:56

Š90t49ě14p39á62n52k86a 25P53a58v58l82í65k50o34v92á 1759139194201

Pane kuchař, že vy jste ve školní jídelně mívali karbanátky často? A že vy je nerad? Tak jako se dá udělat chutný hamburger z dobrých surovin, lze udělat i dobrý karbanátek z dobrých surovin. Jasně, že mleté maso ve slevě nebude žádná hitparáda, ale to burger taky ne. A spatřovat zázrak boží v tom, že burgery můžu servírovat nedopečené, zatímco karbanátky nee - no tak to je fakt blbost. Já si taky nemůžu dát k burgeru domácí teplou bramborovou kaši a necpu to lidem do kebule.

+24/0
doporučit
8.3.2017 9:24

L22u79d85v34í42k 89G51a56j97d72o24š17í62k 2245883284622

Jak pam "mistr" přišel na to, že karbanátek je česká specialita? Když už, tak spíš německá. Notabene na blakáně a v Turecku je jako národní jídlo obdoba karbanátku pouze v trochu jiném tvaru - čevabčiči.

Krom toho srovnání není korektní, protože hamburger je z 50 % houska (mimochodem - 4 z 10 fotek v galerii se té housce věnují). Docela by mě zajímalo, jak by si ten jeho hamburger vedl vedle karbanátku, kdyby nebyl v housce. Osobně myslím, že nic moc.

Tohle mi přijde jako nekritická adorace americké kuchyně.

+24/0
doporučit
8.3.2017 9:04

J23a60n 92Š93á43l93e71k 8975693448895

Tak jestli tento kuchař nedokáže udělat karboš tak, aby to nebyla propečená vysušená placka, tak ať radši nevaří:-P

+22/0
doporučit
8.3.2017 9:59

J54i49ř51í 59F81o38g39e21l 2630791966712

Osobně vždy raději karbanátek než hamburger.

Nesmí ho však dělat zamindrákovaný utrápený kuchař, ale má manželka.;-)

+26/−1
doporučit
8.3.2017 8:25

L10u40k26a79s 43N51e29m50e61c 7169400612514

Proč neřekne, že se mu ty karbanátky akorát hůř prodávají, anebo proč prostě nepřizná, že to neumí uvařit...

+30/−2
doporučit
8.3.2017 6:11

G26i25t77a 85H23o36r72á54k61o12v58á 4314647357336

Mám ráda oboje, ale dejte si studený hamburger. Srovnáváte nesrovnatelné.

+21/0
doporučit
8.3.2017 10:40

M84a77r63t82i26n 88F92r63a27n24t38i56š49e93k 7385470193885

Takový kapustový karbanátek mojí babičky, s trochou rozemletého uzeného, přiměřeně očesnekovaný a opepřený, na povrchu křupavý a uvnitř šťavnatý......

Toť krmě pro michelinskou restauraci.

Asi pan kuchař jedl jen karbanátky v závodce.

+21/0
doporučit
8.3.2017 10:13

L17u65k22á60š 35H50a53v34l26í48č37e67k 6578782253958

Z článku jsem si vzal ponaučení, že do Chteau Mcely na oběd nepůjdu, protože neumí ani karbanátek, který nedokáží udělat jinak, než jako kus utrápeného masa.

+18/0
doporučit
8.3.2017 16:26

H64a82n52a 57D45o62l33e61ž60a70l84o78v32á 7607327634482

Když pan kuchař dá do karbanátku utrápené maso a řádně to neochutí,vznikne utrápený karbanátek.Srovnávat ho s hamburgrem je čirá hovadina a dotyčný by zasloužil ztrestat kopnutím do ...

+18/0
doporučit
8.3.2017 7:04

J42i56ř68í 21P34a52u23l 3386905717532

Ocekavam obsahlou dehonestaci karbanatku a fundovanou glorifikaci hamburgeru V. Vavrou t.c. pobyvajicim na Floride. :-)

+21/−1
doporučit
8.3.2017 5:35

O35t58t65o 58H40a53l38í55ř 9943617528546

To bude vážně machr, když je schopný plácat takové hlouposti. "Hamburger patří do vyšších sfér gastronomie";-D. Hamburger je spíš projev rychloobčerstvovacího stravovacího zoufalství. Ještě by ten komik měl rozvést svou představu o vyšší gastronomii, aby nás pobavil.

+22/−2
doporučit
8.3.2017 7:44

M41i60c98h63a64e73l 11P65r25i73n28c 7255315550835

Vedle Joela Robuchona (k roku 2015 měl ve svých restauracích celkem 31 michelinských hvězd) je Honza Štěrba jen utrápený kus kuchaře.

+15/0
doporučit
8.3.2017 7:34

B40o39h39u28s54l90a78v 35P11o15n35í47ž78i32l 7760683866887

Četl jsem dobře? Hamburger spadá do "vyšších sfér gastronomie"!

+15/0
doporučit
8.3.2017 7:31

I12v37o 59B34o88u57š64e 5882157388

Docela bych rád znal ten recept na ty suché karbanátky. Já ať dělám jak dělám, vždycky jsou šťavnaté. Asi dělám něco špatně.

+14/0
doporučit
8.3.2017 22:21

L61i40b50o37r 83J68a96n25e65č42e97k 4625625345961

Pan sefkuchar asi neumi varit, kdyz je karbos jen presusene mlete maso.:-/

+14/0
doporučit
8.3.2017 18:22

L57u39b35o32š 43O47b14r40u35č28a 6281344156491

Takový jeden drobný rozdíl bych viděl.. hamburger=hovězí.. karbanátek=vepřový.. ale utrápený kus masa? Jak si ten člověk může říkat kuchař :/

+14/0
doporučit
8.3.2017 7:57







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.