Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

T97o55m91á62š 47T18a47t18í97č63e78k 5560422840298

Když redaktor píše o vybraném stolování, mohl by k tomu použít i kultivovaný psaný projev, k němuž nepatří pouze ta v dnešní době zřejmě otravná a zbytečná znalost českého pravopisu, ale i znalost výrazů z cizích jazyků, které jsou v textu používány. Michelin samozřejmě nemá v hledáčku restaurace jemně dunivé aneb fine dinning, ale nabízející právě to vybrané stolování - fine dining.

A nenechám si toho. Co se dneska v těch školách jako dělá?! 8-o;-€:-P

+12/0
doporučit
9.3.2017 9:18

V30l71k 25J85a94r36o75s15l19a15v 8283412

Některá ta jídla na té fotogalerii vypadají že to moc k jídlu nebude, já tedy když si chci pochutnat vyrazím do restaurace kde umí pořádný biftek s opečenýma bramborami

a k tomu točí dobré pivo a to mně pak není líto si za to i přiměřeně zaplatit.

+15/−3
doporučit
9.3.2017 17:02

J23i39r71k31a 53N12o69v11á84k 6562655835439

docela se divím, že jsou ty podniky z jedný hvězdy tak vyplesklý a dělá se tu z toho kdovíco.

přitom co ty hvězdy v mišelinským průvodci vlastně znamenají?

1 hvězda - pokud už jedete okolo, stojí za to se zastavit

2 hvězdy - stojí za zajížďku na vaší cestě

3 hvězdy - stojí za extra cestu přímo do toho podniku.

takže až budu mít cestu kolem, tak se stavím :-)

+11/−1
doporučit
9.3.2017 11:23

L93a64d72i87s97l74a72v64a 49S23t68r11n81a61d29o32v49a 3828564281762

Určitě vaří všechny oceněné restaurace a jejich kuchaři výborně. Ocenění jim přeji , gratuluji . Kdo na to má ,ať tam chodí, kvalitní jídlo z kvalitních surovin je drahé Polovinu chutě dělají skvělé suroviny , další půlka je práce kuchařů

+9/0
doporučit
9.3.2017 10:00

N33a78t36á42l35i53a 71S83y44r72ů16č41k51o11v71á 8138271202395

Kdo z vas, co tady kritizuji, byl v Alcronu? Nebo alespon v blbem Maso a kobliha, kdyz uz to tak musim napsat? Nikdy bych se nedovolila kritizovat Ferrari, nikdy jsem v nem nesedela... Hrabnete do obalky, bezte ochutnat a pak se muzete vyjadrit! Treba jsem byla v La Degustation. Nechali jsme tam 8000. Nerikam, ze to bylo spatne, ale nadseni rozhodne neprobehlo. Proste zkusenost.

+14/−3
doporučit
9.3.2017 7:59

P54e75p72a 26N12o30v70a49k 6500789448725

2600,- To mám obědy na celej měsíc. ;-D Nicméně určitě to musí být něco rozhodně nechci pomlouvat. Taky bych jednou rád koštnul třeba "Kostku ve skluzu";-)

+6/0
doporučit
10.3.2017 10:14

M18a64r66e69k 85J45a54n 2723302114792

Pohlreich obhájil Biba. Pátého Bila určitě ne.:-)

+5/0
doporučit
9.3.2017 5:55

J15a49r61o68m39í60r 57P28a31v72l26í72k 4102606624335

Jo, takový gulášek se šesti za 80 Kč, to je mňamka.

+13/−10
doporučit
9.3.2017 6:29

O21l63d13ř31i15c98h 98H97o75r84á40k 2844679711475

Zkusil jsem tyto experimenty haute cuisine, fusion cuisine i nouvelle cuisine. Málokdy jsem odešel spokojen a až příliš často jsem si pod pohledem distinguovaného majordoma podniku připadal vítaný jako moucha v polévce.

Takže dnes už jezdím a stavuji se jen na doporučení lidí které znám i kdyby to bylo na dobrou sekanou, poctivý boršč či zelňačku nebo na kachnu/husu s bramborovými plackami a podobně ... a zatím se mi to jen vyplatilo a nad těmi mistry co mají utrápená moudra o karbanátcích jsem dávno zlomil hůl.

Ale každému co jeho jest, já rád dobré jídlo i když je to "jen" klobása od šikovného řezníka či domácí zabijačka.

+4/0
doporučit
13.3.2017 16:58
Foto

V19l53a95d67i75m49í60r 41Š88ť91a59s23t10n90ý 1901666195323

Pro mě to vypadá jen na ten párek...:-)

+4/0
doporučit
10.3.2017 8:31

Š21á43r18k26a 79M74a15t50y63á92š54o30v71á 1601585352179

Zdenda všem sundavá pracholapy v restauracích a sám jich tam má požehnaně....byť se to vznosně tváří jako ryby ;-)

+4/0
doporučit
10.3.2017 7:39

P29a14v91l85a 83K59u32č24e38r54o85v98á 5167831273

já pásek s masem nikdy neměla a ani po tom netoužím Rv

+4/0
doporučit
9.3.2017 0:21

Z30d61e55n38ě39k 91M72á30č61a35l85a 1673855689290

A mají tam taky smažák s hranolkama a tatarkou? že bych zašel.

+7/−4
doporučit
9.3.2017 16:08

M98a63r74t83i71n 61K27r46u37t82ý 1848111509305

je to těžká věc, s jídlem je to jako za volantem, každý to umí nejlíp a všichni ostatní to dělají špatně :-). Realita je ovšem taková, že aby člověk opravdu ocenil chutě u jídla a vína, musí se k tomu prostě projíst a propít stejně, jako se k dobré výkonnosti na běhu musí proběhat. Chuťové buňky totiž vyžadují trénink a stimuly a mají tendenci se významně flákat, když jim dávkujeme přesolená či překořeněná jídla.

Ceny v restauracích jsou ve výši, kterou jsou zákazníci ochotni zaplatit, nic více bych za tím nehledal. A fakt třeba je, že výhled z Aureole je skutečně mimořádný, to se jim dá i prominout nabídka vlašského ryzlinku ke steaku :-)

+5/−2
doporučit
9.3.2017 13:32

D29a51v56i18d 36J98u19r14i30c95a 9240555822402

No nevím, osobně si myslím, že je michelinská hvězda trochu přeceňovaná. Rozumím tomu, že zvedá tržby a věhlas restaurace, ale přijde mi, že u nás jsme z ní trochu moc paf, jak restauratéři, tak potenciální hosté. Já bych se při výběru restaurace spíše spoléhal na dlouhodobější hodnocení a názory lidí na specializovaných webech, než na nálepčičky.

+5/−2
doporučit
9.3.2017 8:23
Foto

K60a97r90e45l 55M18a54l32ý 6336324220651

Kostka ve skluzu. Nic pro me, pokud nenabizeji parovani s pivem. Za ty prachy si radeji koupim flak svickovy v Lidlu (divil jsem se, ale lepsi nez z Makra) a udelam si medium rare steak na panvi, trocha soli a pepre a kam se hrabe Alkroooooon.

+17/−19
doporučit
9.3.2017 8:14

P13a25v28e54l 53D89o32l98n41í83č38e59k 3588683194931

To zas bude keců, že je to drahé, pro snoby a kde na to má normální člověk vzít....

+3/0
doporučit
9.3.2017 10:20

O42n78d68ř25e77j 85M84a39r90e48k 2552427752965

nebudu komentovat kvalitu jídla to se z obrázku nepozná, ale co se mi vůbec nelíbí interiér některých restaurací např. maso a kobliha nebo na kopci a vrcholem je divinis s otřesnými ploutváky a fialovými žildemi

+3/−1
doporučit
9.3.2017 9:10

J27a34n 94P70r95o93c85h74a51z34k33a 1837975769687

Mě by zajímalo, kolik z hostů těchto oceněných restaurací umí držet a jíst správně příborem. Mohu vám říci, že když jsem kdysi dávno pozoroval sebevědomé zbohatlíky v jedné luxusní michelské restauraci, bylo mi líto kuchaře, číšníků i slušných hostů, že se na podobnou sešlost museli dívat. Musím ale přiznat, že jsem ani tady v USA za posledních 10 let ještě neviděl člověka, který by používal příbor přesně v souladu s etiketou. (A to dnes už včetně mě samotného).

+2/−1
doporučit
9.3.2017 0:27

I41v86o 86B97o59u88š54e 5632967868

Na maso zpracované "od rypáčku po ocásek" stačí koupit si vepřovou konzervu v Kauflandu, v té jsou i kopýtka a kůžička....;-D

+1/0
doporučit
18.3.2017 9:12

J26i40n88d63ř14i44c89h 33M44u65s14í63l87e72k 5259181676

"Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory druhých vyčtené z internetových diskusí a udělal si vlastní názor." Tohle podepisuji, ať si kdo má možnost občas zajde do podniku s michelinskou hvězdou a udělá si vlastní názor. R^

+1/0
doporučit
15.3.2017 14:35

E36v43z90e93n 86S18o69u59k61u67p 1437254176718

Vy "michelini"... rád si dám třeba řízek, tlačenku, svíčkovou nebo jitrnici....

+1/0
doporučit
13.3.2017 15:08
Foto

K69a97r83e78l 62S96ý21k47o88r43a 6593639202640

dal jsem si salám Herkules se starým toustovým chlebem... a jsem po snídani....

+1/0
doporučit
11.3.2017 9:23

M76i97r23o82s51l31a28v 29J15o91c39h 3322291133518

Zkuste mi někdo dát tip, kde v Praze najdu podnik s vynikajícími stejky(300g a více). Já pořád tápu a hledám, zatím jsem nebyl nikdy moc spokojený.;-(

Díky.

+1/0
doporučit
10.3.2017 10:26

J75o55s18e36f 92R43i65c14h93t61e21r 9556885537573

Byl jsem v pár jednohvězdičkových restauracích v zahraničí (v žádné z restaurací v článku jsem nikdy nebyl) a moje zkušenost je hop nebo trop. Některý byly jen jakože "hmm dobrý" ale jiný byly fakt famózní zážitek, na kterej se nezapomíná..

+1/0
doporučit
9.3.2017 8:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.