Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jídlo v michelinských restauracích: od párku s hořčicí po menu za tři tisíce

Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory druhých vyčtené z internetových diskusí a udělal si vlastní názor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I76v23o 69B66o10u85š90e 5622127448

Na maso zpracované "od rypáčku po ocásek" stačí koupit si vepřovou konzervu v Kauflandu, v té jsou i kopýtka a kůžička....;-D

+1/0
18.3.2017 9:12

P60a31v11e77l 12N58o79v30o47t56n15y 2693603793839

Michelinska hvezda - cisarovi nove saty.

0/0
18.3.2017 2:47

I21v49o 61B43o98u35š20e 5322287458

tvrdé y prosím.

+1/0
18.3.2017 9:02

J63i66n66d95ř19i83c20h 85M65u20s25í71l83e75k 5529301986

"Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory druhých vyčtené z internetových diskusí a udělal si vlastní názor." Tohle podepisuji, ať si kdo má možnost občas zajde do podniku s michelinskou hvězdou a udělá si vlastní názor. R^

+1/0
15.3.2017 14:35

J49a14r73o17s62l88a81v 88T45í39n29e12k 4194508980812

Tady se jedná spíše o cenu za jídlo a možnosti zájemce. Jsou lidé, kteří při pomyšlení, že za malou hromádku něčeho ,mají dát 500 kč,jim jídlo zhořkne v ústech..a tak tam raději nejdou..

0/0
29.4.2017 18:59

R41i47c90h22a33r37d 72M93i82k93u69l68e48n65k84a 1909787367694

Rád vařím, a moji strávníci říkají že dobře, rád jím dobrá jídla, ale 135 kaček za párek s hořčicí je fakt kravina...

0/0
15.3.2017 14:06

O28l54d38ř11i76c84h 16H73o54r90á83k 2564689251895

Zkusil jsem tyto experimenty haute cuisine, fusion cuisine i nouvelle cuisine. Málokdy jsem odešel spokojen a až příliš často jsem si pod pohledem distinguovaného majordoma podniku připadal vítaný jako moucha v polévce.

Takže dnes už jezdím a stavuji se jen na doporučení lidí které znám i kdyby to bylo na dobrou sekanou, poctivý boršč či zelňačku nebo na kachnu/husu s bramborovými plackami a podobně ... a zatím se mi to jen vyplatilo a nad těmi mistry co mají utrápená moudra o karbanátcích jsem dávno zlomil hůl.

Ale každému co jeho jest, já rád dobré jídlo i když je to "jen" klobása od šikovného řezníka či domácí zabijačka.

+4/0
13.3.2017 16:58

E51v38z60e17n 75S21o40u78k33u67p 1297224506798

Vy "michelini"... rád si dám třeba řízek, tlačenku, svíčkovou nebo jitrnici....

+1/0
13.3.2017 15:08

E54v37z33e82n 79S80o37u13k45u24p 1377274636278

No nevím proč bych tam chodil.... Stejně si uvařím doma za desetinu ceny....

+1/−2
11.3.2017 12:11

D13a98v46i10d 53K57r23á56l 8395705605

Tak to navrhuju, abyste nabídl své služby dobré restauraci. Určitě se uplatníte a budete mít královský plat.

+1/0
14.3.2017 13:50

J58a86r74o15s43l57a71v 64T93í98n63e59k 4734888440612

proč ironizujete ? On přece neříká, že udělá totéž jídlo za desetinu ceny, ale jídlo podle svého gusta.

0/0
29.4.2017 19:01

D48a91v46i79d 58K56r23á75l 8335305285

Pan Soukup naznačil, že si v podobné kvalitě uvaří doma za desetinu ceny. Tak jsem mu navrhli, aby si tím zkusil vydělávat. Jestli mě poslechne, nebo ne, je jen na něm.

0/0
29.4.2017 19:16
Foto

K68a91r65e96l 96S61ý32k30o93r62a 6973129652650

dal jsem si salám Herkules se starým toustovým chlebem... a jsem po snídani....

+1/0
11.3.2017 9:23

M61i69r27o49s48l72a20v 18J95o73c63h 3922901123118

Zkuste mi někdo dát tip, kde v Praze najdu podnik s vynikajícími stejky(300g a více). Já pořád tápu a hledám, zatím jsem nebyl nikdy moc spokojený.;-(

Díky.

+1/0
10.3.2017 10:26

M73a98r80t22i38n13a 71M37a12t65ě96j51k67o50v98á 5505882796236

Doporučuju stáhnout si Yelp, tam toho najdete... Počítejte s tím, že u restaurací vždycky funguje hype a že nejoblíbenější nemusí nutně znamenat nejlepší. Ale určitě vám to dá tipy, které vám pomůžou s výběrem "té vaší " hospody

+1/0
10.3.2017 10:39
Foto

K95a86r94e36l 83S57ý18k59o95r91a 6423149702290

Olomouc je tam taky... :-)

0/0
11.3.2017 9:27
Foto

K29a29r63e26l 89S37ý62k88o42r25a 6823509302510

ani se nemusí nic stahovat, viz: https://www.yelp.cz/

0/0
11.3.2017 9:27

P67e96t33r 74M23u76r15č24e78k 3718956640

Veletržní 6 praha 7 Stejkárna

+1/0
11.3.2017 18:23

T30o52m75á45š 68V61e36r31n48e30r 1455344987515

To vypadá dobře až budu mít cestu do Prahy vyzkouším...

0/0
14.3.2017 20:59

E60v17a 53J78a52n42o36u65š91k98o67v67á 7894938242145

La Casa Argentina v Dlouhé.. i 500 g a více.. Ceny, samozřejmě, vyšší, ale vše perfektní

0/0
16.3.2017 22:10

P50e90p29a 35N17o19v22a96k 6560319248985

2600,- To mám obědy na celej měsíc. ;-D Nicméně určitě to musí být něco rozhodně nechci pomlouvat. Taky bych jednou rád koštnul třeba "Kostku ve skluzu";-)

+6/0
10.3.2017 10:14
Foto

V12l46a60d97i75m70í25r 96Š69ť10a29s63t37n63ý 1601766765103

Pro mě to vypadá jen na ten párek...:-)

+4/0
10.3.2017 8:31

Š70á41r16k44a 78M54a14t72y44á51š93o56v31á 1301285372629

Zdenda všem sundavá pracholapy v restauracích a sám jich tam má požehnaně....byť se to vznosně tváří jako ryby ;-)

+4/0
10.3.2017 7:39
Foto

M54a47r69t91i29n 77F26a44l50t70ý65n 9961526584458

Nevím jak pro vás, ale pro mne je vedle jídla důležité i jak to tam vypadá, jak se mi tam sedí. Tady je moje hodnocení.

1. Alcron - nudný bledulový interiér, sedačky pro krále na audienci a ne sednut ke stolu a jíst.

2., 3., 5. - seděl jste v tom někdo? Obejme vás opěradlo, ruce si neuvolníte, tvrdý okraj vám ucpává lymfu a cévy na nohou.

A za ty prachy bych si představoval lepší prostředí - ne jen zrestaurovaný sklepy a pověšený rádlo a červeně řvavý špatný křesla...

4 - to je závodka?

6. židle přijatelné, prostředí otřesné

7 - raději nic neukazuje

8 - nejhorší na sezení jsou tyhle barovky a ještě k tomu Thonetky s tvrdým okrajem - nejlepší způsob jak hosta vypakovat do 20 minut

9. celkem to ujde; slepecký pes na požádání, aby vás v té tmě dovedl ke stolu?

10 - fuj! To je přímo nevkus! Sorry Pohlreichu.

+2/−14
9.3.2017 18:56

P30a56v60e81l 91S67v67o16b93o12d36a 4737130222772

Konecne nekdo, kdo vsechny podniky osobne navstivil. Ale kdeze, vy hodnotite fotky...

+10/0
9.3.2017 23:21
Foto

V97l44a10d11i16m38í17r 18Š50ť63a89s10t38n82ý 1481756905923

Aby se vám to na stole neztratilo mezi ubrousky a ostatním prostíráním.

0/0
10.3.2017 8:33
Foto

M57a36r73t69i45n 45F94a86l40t74ý89n 9921146234318

Na to, abych viděl jak ten podnik vypadá mi stačí jakožto profesionálovi fotky. Já za to nemůžu, že vy naletíte na každý marketing, který vám kde kdo pověsí na nos. V česko-americké reklamní agentuře jsme takovým jako vy říkali jouda.

0/−5
10.3.2017 21:52

P71a72v30e96l 51S51v16o22b48o19d28a 4117670382332

Vite pane, vzdycky si rikam jestli mam reagovat ne nekoho kde mne zcela bezduvodne urazi. Pak si reknu, ne nema to cenu, je to zbytecne. Ano je to tak, o tom, kdo je jouda si tady udela kazdy svuj obrazek sam. Preji vam hezky vecer.

+2/0
10.3.2017 23:24

P50e51t23r 35N59ě26m43e36c 4575172302637

Proč když je nějaký chod miniaturní, tak je přesto na obrovském talíři. Víte to někdo?

0/0
9.3.2017 18:45

M57a33r67t45i67n43a 30M41a45t32ě19j80k29o61v69á 5345892726226

Možná je pro chod restaurace jednodušší mít jen dva typy talířů. A když je ten talíř nahřátej, je to vlastně celkem fuk.

0/0
10.3.2017 10:42

V36l56k 95J39a13r70o77s77l82a31v 8783712

Některá ta jídla na té fotogalerii vypadají že to moc k jídlu nebude, já tedy když si chci pochutnat vyrazím do restaurace kde umí pořádný biftek s opečenýma bramborami

a k tomu točí dobré pivo a to mně pak není líto si za to i přiměřeně zaplatit.

+15/−3
9.3.2017 17:02

Z88d21e64n10ě35k 18K41o96r75f 8966468127273

Moje řeč!

+3/0
9.3.2017 17:17
Foto

K41a42r15e97l 56M18a46l83ý 6946924160611

Moje rec, tedy az na ty opecene brambory. Brambory prasatkum, masicko mne.

0/0
9.3.2017 19:59

V92a64c73l89a64v 47K20u66b60i29s 5691641619447

Tak nekdy zajdete do Fieldu, to jidlo je zazitek. Vymazlena obsluha zajimave jidlo a rozhodne se najite. Ja mam rad Koolnu na Pankraci, Kameru na Barrandove a spoustu dalsich normalnich restauraci, ale obcas zajdeme i do techto ocenenych restauraci a opravdu je to poznat a clovek si tam rad zaplati za zazitek. Je to neco jako kdyz jezdite pravidelne v trojkovym BMW a pak presednete treba do Ferrari. Oboji je skvely ale proste to Ferrari je vetsi zazitek.

+1/0
9.3.2017 17:29

M26a57r75t45i39n20a 92M22a70t38ě71j79k36o22v42á 5865932286576

Když jsem měla to štěstí vybrat restauraci pro firemní večeři, zkusila jsem Divinis a SaSaZu (Na Kopci jsem už bohužel nestihla). Jídlo bylo skvělý, neotřelý a nikdo kolem mě nehopsal a nedělal opičky. Na Žižkovské věži, což byla stejná cenová kategorie, to bylo naopak, jídlo sice nebylo špatné, ale sama bych za něj tolik nezaplatila, za zadkem mi neustále přešlapoval číšník a mně se ulevilo, když jsem mohla odejít. Jsou to ale jen moje osobní zkušenosti, jiný člověk by to třeba hodnotil jinak.

0/0
10.3.2017 10:47

Z47d41e53n67ě16k 21M58á35č45a66l22a 1723505469210

A mají tam taky smažák s hranolkama a tatarkou? že bych zašel.

+7/−4
9.3.2017 16:08

V91a88c18l58a62v 95K67u80b92i45s 5281841219977

Nedelejte to bude to chutnat jinak nez chemicka produkce Vasi zavodky.

0/−3
9.3.2017 17:39

M33a73r34t51i17n23a 12M71a89t68ě34j80k83o56v55á 5585652306426

Měla jsem kdysi dávno na Lužnici smažák, který se odmítl rozpustit i v tom friťáku :) jo, to byly doby

0/0
10.3.2017 10:49

M24a30r52t78i45n 64K60r78u59t59ý 1318871359475

je to těžká věc, s jídlem je to jako za volantem, každý to umí nejlíp a všichni ostatní to dělají špatně :-). Realita je ovšem taková, že aby člověk opravdu ocenil chutě u jídla a vína, musí se k tomu prostě projíst a propít stejně, jako se k dobré výkonnosti na běhu musí proběhat. Chuťové buňky totiž vyžadují trénink a stimuly a mají tendenci se významně flákat, když jim dávkujeme přesolená či překořeněná jídla.

Ceny v restauracích jsou ve výši, kterou jsou zákazníci ochotni zaplatit, nic více bych za tím nehledal. A fakt třeba je, že výhled z Aureole je skutečně mimořádný, to se jim dá i prominout nabídka vlašského ryzlinku ke steaku :-)

+5/−2
9.3.2017 13:32
Foto

K37a21r92e86l 31M42a33l18ý 6296984480331

Nemas pravdu, ne nadarmo se rika: Sto lidi, sto chuti.

+4/−1
9.3.2017 14:48

J81i22r21k35a 44N78o96v51á95k 6762795935889

docela se divím, že jsou ty podniky z jedný hvězdy tak vyplesklý a dělá se tu z toho kdovíco.

přitom co ty hvězdy v mišelinským průvodci vlastně znamenají?

1 hvězda - pokud už jedete okolo, stojí za to se zastavit

2 hvězdy - stojí za zajížďku na vaší cestě

3 hvězdy - stojí za extra cestu přímo do toho podniku.

takže až budu mít cestu kolem, tak se stavím :-)

+11/−1
9.3.2017 11:23

V85a55c43l52a21v 67K80u98b42i56s 5441611709447

To platilo pred sto lety kdy cestovani bylo luxus. Dneska je to spis

1 hvězda - stojí za zajížďku na vaší cestě

2 hvězdy - stojí za delsi zajížďku na vaší cestě

0/0
9.3.2017 17:36

M87a19r15t10i53n39a 22M82a48t67ě34j25k52o89v83á 5515592406976

Nojo, jenže když to tu nikdo nemá a lidi to táhne... Pohlreich k tomu přistupuje lidově, pro něj je největší ocenění to od zákazníka (praktický to muž). Ale vážně, kdo z nás to uznání nemá rád? A vždycky tak nějak víc váží chvála od toho, kdo oboru rozumí. Je to celé maličko postavené na vodě, to uznávám.

0/0
10.3.2017 10:53

P97a44v86e89l 65D17o41l67n34í48č65e76k 3728723444191

To zas bude keců, že je to drahé, pro snoby a kde na to má normální člověk vzít....

+3/0
9.3.2017 10:20
Foto

K42a89r75e36l 64M76a12l16ý 6746284940251

Je to drahe, pro snoby a clovek by si mel alespon jednou nasetrit, aby svou domenku potvrdil a nebo vyvratil.

+8/0
9.3.2017 10:26

P89a25v90e95l 13D63o72l98n11í29č49e92k 3228703864431

Já tam vidím ceny hlavních chodů okolo 300. Meníčko na Růžku za stravenku to není, ale vysloveně drahé ani snobské mi to tedy nepřipadá.

+4/0
9.3.2017 10:28
Foto

K82a90r60e52l 17M80a50l60ý 6826144430311

Ja koukal na degustacni menu za 2000-3000, pivo za 78 bych jeste prezil, ale ze je to jen tretinka, to uz ne.

+6/−1
9.3.2017 10:37

K24a47r21e25l 77N18a57s68t72o18u10p45i18l 3230501820231

no, jenže to je potom problém lidí, kteří smýšlí podobně jako vy. Vypraví se do takové restaurace, objednají se hlavní chod, kde dostanou pochopitelně výrazně menší porci než v jejich oblíbené knajpě a potom všude pomlouvají, jaký měli hlad, jak to bylo drahé. Přitom nechápou, že jídla v takových podnicích jsou postavena na několika chodech. Že je něco jako předkrm, polévka a i nějaký dezert. A že účelem není za jejich peníze se nažrat jak vepř, ale odcházet s příjemným pocitem nasycení a prožitkem chutí...

+4/0
9.3.2017 12:43

P92e88t68r 33M83a66l52i17š19k73a 6391225971303

Takže je to pro snoby.

+2/−5
9.3.2017 15:23

M50a66r31t14i11n80a 95M92a77t84ě23j27k51o52v71á 5715372196106

Nechápu ty mínusy, velmi často to pro snoby je. Ne každá drahá a dobrá restaurace samozřejmě je pro snoby, ale jsou i takové, které na ně přímo cílí.

+2/0
10.3.2017 10:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.