Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich radí, jak připravit lehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou

„Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou, horou knedlíků a tuctem piv. Naopak je to prima alternativa červenýho masa,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich, který se v neděli večer vrátil na obrazovku Primy s další řadou pořadu Teď vaří šéf!. A opět se v něm věnuje lehkým celodenním menu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V71á78c71l48a16v 28K42ř85í37ž 7967903741226

Tedy mistře!!Možná to někdo má rád, ale já syrové drůbeží maso nejím8-oRv!!

+1/−1
13.3.2017 23:40

I82v69a36n 62M43a59r40e41k 6494658952

Už na tom úvodním fotu mi něco nesedělo, "dík" to nemusím . ;-(

0/0
13.3.2017 20:03

D45a17n44a 45T93e79n24z21l49e22r 5100972975763

Hmmm. Takže to maso je uvnitř syrové. Tak nevím, jestli by se mi chtělo jíst syrové maso z drůbežího velkochovu. Ale kdo stojí o problémy, proč ne...

+3/−7
13.3.2017 13:53

T88o60m51á67š 79T60a54t65í94č38e98k 5850772380318

Troufám si tipnout, že u Pohlreicha se z velkochovů nevaří.

+1/0
13.3.2017 18:57

D16a40n39a 39T15e51n69z20l96e49r 5430262755623

Dávat to ale jako skvělý tip a recept mezi lidi, kteří z toho drůbežího velkochovu mít maso budou... no...

0/0
14.3.2017 9:53

T72o70m69á38š 64T65a70t78í89č80e84k 5450902510498

Pravda. Já ale spíš pochybuju o chuti syrového drůbežího, vzpomínám si na nějaké dávné grilování nad ohněm bez dřevěného uhlí, kdy po dlouhých hodinách nebylo kuřisko u kostí zdaleka dopečené. Nebylo to ono, opravdu ne. Oproti hovězímu to nemá žádnou chuť, konsistenci pochybnou. Ostatně i syrové vepřové je dobré - máte v Berlíně taky Gehäck, nebo je to moc francké? ;-)

0/0
14.3.2017 10:07

D16a93n93a 46T82e27n16z68l67e68r 5700462895413

Hackepeter - a je to naprosto skvělé, mohla bych se do toho posadit a ujíst se k smrti. :-)

0/0
15.3.2017 19:33

J69a39n 27Š37p88a42t65n38ý 2253482726645

důvod proc něco nejde se vždycky najde ....

+1/0
13.3.2017 19:17

D44a60n49a 57T30e16n78z67l57e43r 5480322395783

Nedejte se zastavit nějakým remcáním z netu. Nic, co by se mělo postavit mezi vás a vaši salmonelózu

+1/−1
14.3.2017 9:54

B54á64r10a 70T94e93s33n87e58r20o55v28á 5625620174509

jak jste na to přišel? 8-o

+1/0
13.3.2017 20:31

D64a77n96a 19T61e70n17z27l20e50r 5400212725223

Nepoznáte syrové maso?

0/−1
14.3.2017 9:55

B95á77r15a 59T62e20s73n24e76r76o70v20á 5725900474739

právě že poznám, ale jednak v článku jasně píšou, že maso se opéká ze všech stran, dokud není propoečené; za druhé kachní prsa jsou červené maso a uvnitř by měla mít teplotu max. 80 stupňů, tedy se nepropékají do mrtě jako kuře, ale spíš jako hovězí či vepřová panenka "dorůžova"; a za třetí díky své struktuře vypadají i propečená pořád stejně tmavě a tedy jakoby syrově

+1/0
15.3.2017 0:17

T86o25m15á49š 91T82a54t41í68č92e92k 5920532840538

Ač mi je jasné, že ty jeho věci chutnají výborně, do toho, abych jedl pětkrát denně, by mě musel nutit španělskou botou.

A tvrdím, že pravidelně vyhladovět je jedna z těch nejlepších věcí, co pro svoje zdraví může člověk udělat.

+3/−8
13.3.2017 13:29

M92a76r84t96i58n 49J57u13r53e39č90k62a 2293414901601

Nejste šéfkuchař severokorejců? :-)

+2/−1
13.3.2017 18:51

T44o35m72á75š 52T94a67t72í13č93e60k 5270932270808

;-D

0/0
13.3.2017 18:54

P31e33t91r 26K27r94e16j49č25í46ř 4674128952610

Trochu Vám musím odporovat. Před pár lety (kdy p. Pohlreich začínal na Primě) jsem si zašel na oběd s očekáváním kulinářského zážitku za vyšší cenu. Bohužel to co nám z kuchyně jmenovaného předložili nebylo ani chutné ani poživatelné. Polévka studená o chyti raději pomlčím (úroveň -5 cenová) snad i ze sáčku by byla lepší. Tak jsme ji s kolegou vrátili a těšili se na hlavní chod. Bohužel byl ve stejné "kvalitě". Takže jsme nakonec nic nezaplatili, jídlo vrátili a šli se najíst do osvědčené restaurace.

Ale snad se od té doby vařit už naučil.... Prosím je to má osobní zkušenost - bez urážek

0/0
13.3.2017 22:03

P91e90t21r 36K11r42e57j27č21í76ř 4494818272340

A chybička :) - bylo to v restauraci, kde p. Pohlreich byl šéfkuchař. Omlouvám se, ale nějak mi to vypadlo

0/0
13.3.2017 22:04

T55o55m96á84š 59T22a20t41í95č49e73k 5420492290338

Aha. Přesto nějaký jeho podnik už konečně navštívím.

0/0
14.3.2017 10:09

T60o16m37á65š 76T50a11t68í15č67e26k 5470722150798

Musím tam jednou zajít. Mě - mimo jiné taky kuchaře - v hospodě žádný slavný kuchař na nudli neuvaří. ;-)

0/0
14.3.2017 9:57
Foto

T49o76m23á88š 25D69v90o69ř26á45k 7495816597251

Ty prsíčka na obrázku vypadají al dente...

0/−3
13.3.2017 8:57

M86i36l98a18n 96Š87e25l43i53g60a 7561144533373

Prsa na rozpalenou panev jsou pro me celkem novinka, jinde (Vanek, Ramsay) jsem naopak videl, ze prsa davaji na studenou panev zahrivanou postupne, aby se kuze ihned nezatahla a lepe poustela tuk. A ted se v tom vyznejte :)

+3/0
13.3.2017 8:05

K78a90r95e71l 67N89a68s34t65o35u40p17i90l 3240661480401

to je dost podivny davat maso na studenou panev, vzdycky se chce aby se rychle zatahlo, aby nepustilo stavu

+4/0
13.3.2017 8:31

M11i29l19a89n 80Š88e48l63i18g90a 7331434683373

Ano, u masa je to bezne, ale u kachnich prsou clovek nedava na panev maso, ale kuzi a tuk, Gordon Ramsay to vysvetluje tim, ze se to dela proto, aby kuze pustila tuk.

https://www.youtube.com/watch?v=qAfmfCArUgA

+2/0
13.3.2017 8:56

J67i64n47d41r46i53c53h 19K90o34l27a12r 7430820665803

No, ale ta kamera je v tom videu priserna. Chapu, ze to ma vypadat akcne i kdyz jde jenom o maso na panvicce, ale jde z toho pak jen hlava kolem ... jinak teda nevim, ktery zpusob vecer zkusim. Asi Gordona.

0/0
13.3.2017 9:57

R34o28b85e21r26t 13H33a28v88e20l 7169339144819

Takže osolit a opepřit z obou stran a pak slévat sádlo do koláčů... hmmm, dobrej plán ;-D

+1/0
13.3.2017 5:52

K77v11ě32t65o13s49l35a76v35a 12R85i56g19o27v64á 8627867153

Tak kamarádka peče výborný sýrový koláč,tak tam by to snad tolik nevadilo;-)

0/0
13.3.2017 7:28







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.