Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich radí, jak připravit lehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou

„Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou, horou knedlíků a tuctem piv. Naopak je to prima alternativa červenýho masa,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich, který se v neděli večer vrátil na obrazovku Primy s další řadou pořadu Teď vaří šéf!. A opět se v něm věnuje lehkým celodenním menu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V84á55c90l81a93v 74K28ř62í77ž 7247123901806

Tedy mistře!!Možná to někdo má rád, ale já syrové drůbeží maso nejím8-oRv!!

+1/−1
13.3.2017 23:40

I91v92a38n 78M85a41r85e96k 6484238562

Už na tom úvodním fotu mi něco nesedělo, "dík" to nemusím . ;-(

0/0
13.3.2017 20:03

D92a84n48a 33T10e16n80z73l12e93r 5430552185863

Hmmm. Takže to maso je uvnitř syrové. Tak nevím, jestli by se mi chtělo jíst syrové maso z drůbežího velkochovu. Ale kdo stojí o problémy, proč ne...

+3/−7
13.3.2017 13:53

T46o85m50á85š 50T14a47t24í72č34e73k 5100632550278

Troufám si tipnout, že u Pohlreicha se z velkochovů nevaří.

+1/0
13.3.2017 18:57

D21a42n98a 57T52e68n47z80l43e24r 5540242955193

Dávat to ale jako skvělý tip a recept mezi lidi, kteří z toho drůbežího velkochovu mít maso budou... no...

0/0
14.3.2017 9:53

T17o89m97á94š 32T77a53t48í21č96e36k 5160882460338

Pravda. Já ale spíš pochybuju o chuti syrového drůbežího, vzpomínám si na nějaké dávné grilování nad ohněm bez dřevěného uhlí, kdy po dlouhých hodinách nebylo kuřisko u kostí zdaleka dopečené. Nebylo to ono, opravdu ne. Oproti hovězímu to nemá žádnou chuť, konsistenci pochybnou. Ostatně i syrové vepřové je dobré - máte v Berlíně taky Gehäck, nebo je to moc francké? ;-)

0/0
14.3.2017 10:07

D59a74n41a 80T19e56n76z31l23e18r 5380932275133

Hackepeter - a je to naprosto skvělé, mohla bych se do toho posadit a ujíst se k smrti. :-)

0/0
15.3.2017 19:33

J14a17n 89Š92p10a76t25n66ý 2203652596935

důvod proc něco nejde se vždycky najde ....

+1/0
13.3.2017 19:17

D43a87n59a 46T54e41n41z91l95e89r 5940492635383

Nedejte se zastavit nějakým remcáním z netu. Nic, co by se mělo postavit mezi vás a vaši salmonelózu

+1/−1
14.3.2017 9:54

B97á42r31a 72T18e68s24n54e93r93o31v98á 5975520334819

jak jste na to přišel? 8-o

+1/0
13.3.2017 20:31

D59a74n69a 53T95e81n86z35l58e91r 5480842715213

Nepoznáte syrové maso?

0/−1
14.3.2017 9:55

B20á98r96a 60T23e85s68n77e44r86o85v73á 5725140524609

právě že poznám, ale jednak v článku jasně píšou, že maso se opéká ze všech stran, dokud není propoečené; za druhé kachní prsa jsou červené maso a uvnitř by měla mít teplotu max. 80 stupňů, tedy se nepropékají do mrtě jako kuře, ale spíš jako hovězí či vepřová panenka "dorůžova"; a za třetí díky své struktuře vypadají i propečená pořád stejně tmavě a tedy jakoby syrově

+1/0
15.3.2017 0:17

T19o42m93á53š 65T23a88t88í67č53e45k 5480842820208

Ač mi je jasné, že ty jeho věci chutnají výborně, do toho, abych jedl pětkrát denně, by mě musel nutit španělskou botou.

A tvrdím, že pravidelně vyhladovět je jedna z těch nejlepších věcí, co pro svoje zdraví může člověk udělat.

+3/−8
13.3.2017 13:29

M31a16r18t31i19n 88J97u55r72e67č72k15a 2913194191951

Nejste šéfkuchař severokorejců? :-)

+2/−1
13.3.2017 18:51

T22o61m53á49š 87T74a39t27í66č43e83k 5700342280248

;-D

0/0
13.3.2017 18:54

P41e95t11r 12K63r50e97j43č38í10ř 4534948962920

Trochu Vám musím odporovat. Před pár lety (kdy p. Pohlreich začínal na Primě) jsem si zašel na oběd s očekáváním kulinářského zážitku za vyšší cenu. Bohužel to co nám z kuchyně jmenovaného předložili nebylo ani chutné ani poživatelné. Polévka studená o chyti raději pomlčím (úroveň -5 cenová) snad i ze sáčku by byla lepší. Tak jsme ji s kolegou vrátili a těšili se na hlavní chod. Bohužel byl ve stejné "kvalitě". Takže jsme nakonec nic nezaplatili, jídlo vrátili a šli se najíst do osvědčené restaurace.

Ale snad se od té doby vařit už naučil.... Prosím je to má osobní zkušenost - bez urážek

0/0
13.3.2017 22:03

P54e26t82r 75K44r35e51j72č31í66ř 4814288422910

A chybička :) - bylo to v restauraci, kde p. Pohlreich byl šéfkuchař. Omlouvám se, ale nějak mi to vypadlo

0/0
13.3.2017 22:04

T91o31m64á70š 11T43a54t90í59č22e18k 5930582200558

Aha. Přesto nějaký jeho podnik už konečně navštívím.

0/0
14.3.2017 10:09

T15o58m74á85š 32T68a49t38í53č50e51k 5780162530388

Musím tam jednou zajít. Mě - mimo jiné taky kuchaře - v hospodě žádný slavný kuchař na nudli neuvaří. ;-)

0/0
14.3.2017 9:57
Foto

T80o96m68á78š 10D45v18o31ř39á36k 7905206717911

Ty prsíčka na obrázku vypadají al dente...

0/−3
13.3.2017 8:57

M25i31l27a57n 23Š21e20l75i68g67a 7161684623253

Prsa na rozpalenou panev jsou pro me celkem novinka, jinde (Vanek, Ramsay) jsem naopak videl, ze prsa davaji na studenou panev zahrivanou postupne, aby se kuze ihned nezatahla a lepe poustela tuk. A ted se v tom vyznejte :)

+3/0
13.3.2017 8:05

K41a57r92e12l 21N53a68s79t23o61u50p75i15l 3220661640911

to je dost podivny davat maso na studenou panev, vzdycky se chce aby se rychle zatahlo, aby nepustilo stavu

+4/0
13.3.2017 8:31

M41i57l27a80n 58Š35e57l87i95g24a 7681854913193

Ano, u masa je to bezne, ale u kachnich prsou clovek nedava na panev maso, ale kuzi a tuk, Gordon Ramsay to vysvetluje tim, ze se to dela proto, aby kuze pustila tuk.

https://www.youtube.com/watch?v=qAfmfCArUgA

+2/0
13.3.2017 8:56

J42i39n48d67r24i93c43h 27K69o80l71a62r 7460430615693

No, ale ta kamera je v tom videu priserna. Chapu, ze to ma vypadat akcne i kdyz jde jenom o maso na panvicce, ale jde z toho pak jen hlava kolem ... jinak teda nevim, ktery zpusob vecer zkusim. Asi Gordona.

0/0
13.3.2017 9:57

R44o70b55e11r51t 76H30a67v24e75l 7449759634649

Takže osolit a opepřit z obou stran a pak slévat sádlo do koláčů... hmmm, dobrej plán ;-D

+1/0
13.3.2017 5:52

K71v64ě53t74o57s65l72a82v28a 95R77i47g23o98v21á 8767637933

Tak kamarádka peče výborný sýrový koláč,tak tam by to snad tolik nevadilo;-)

0/0
13.3.2017 7:28







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.