- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To je stare....
Kamarat pracoval v Tatramatke pri opravach praciek a x-krat spominal, ze mu prislusnik od velkeho tresku diskriminovaneho etnika priviezol pracku na opravu, kde pri otvoreni nasli nejake zbytky zeleniny, masa, a pod. / N.T. samozrejme ... a mozno, ze doslova a fyzicky tam aj nejaka skoncila .../
Konkretna receptura ostala tajomstvom sefkuachara.
Tak to je naprosto, naprosto boží. :-D :-D
To je nějaký opožděný apríl, ne?
To je ptákovina. Nemám čas vařit, tak na to budu čekat dvě a půl hodiny? Nesmím zapomenou nastavit program bez ždímání a pak ještě prádlo ždímat zvlášť? V době, kdy se málo co pere na 60°? Většinou 40, nebo 30, což na vaření nestačí. A i program na 60 co pere dvě a půl hodiny udrží tak vysokou teplotu jen při části programu. Nejdříve se voda ohřívá, pak už se zas nehřeje, když se 2x máchá atd. Potřebná teplota tam bude tak hodinu maximálně a náplň neleží ve vodě zcela.
A to riziko zničení celé várky prádla, když se pytlík trhne.
Působí to na mě jako nejméně praktický počin co jsem poslední dobou slyšel.
Ložní prádlo neperete na 60? Ručníky a utěrky? Hm....
A při odstřeďování i tuhá flákota zkřehne.
Takže příští vzkaz doma na stole bude:" Miláčku, večeři máš v pračce a ne v troubě."
Právě jsem si vypral ponožky tak, že jsem je vařil s bramborama. Trenky usmažím s řízkem, a je to.
Nápad je to skutečně vtipný. Navíc není nutné používat aviváž, prádlo bude mít příjemnou vůni vařeného jídla (sáček je polopropustný)
no peru na krátké programy 20 minut na 30°C...ručníky a ložní prádlo na 60°C jednou měsíčně, tak u nás tohle vaření v pračce neprojde....
To už mi to přijde lepší v myčce, ta nemáchá studenou vodou a netřeba tolik řešit dilema ve smyslu "dnes bych si rád dal maso, to je program syntetika, ale já potřebuji vyprat barevnou bavlnu..."
Má to ale jeden háček, myčku zapínáte obvykle až po jídle.