Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři. Ovšem ne tak, že si k ní dáte těžké brambory. Zdeněk Pohlreich k ní raději připraví o hodně lehčí, zato pestrou zeleninovou přílohu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P33e98t70r 11S34v93o48b25o34d66a 3628589114

Šéf dělá vědu i z opečení pstroužka.Osobně mám nejraději jako přílohu k menšímu pstruhovi druhého menšího pstruha.Ovšem luštěniny na noc?Tak to už raději nějakou tu těžkou bramboru:-)

+6/0
10.4.2017 21:23

J97a64r20o92s50l27a72v 88V78o28j83t87o23v94i49č 4238957733934

Jednou v Ano sefe tvrdil, ze ma odpor k rybe pripravene v celku a vyjadril se ve smyslu, ze nechape, proc ty lidi z toho neudelaji filety, vzdyt je to tak jednoduchy ....

A najednou hele ho, obrat o 180 stupnu ....

+5/−3
10.4.2017 9:47

J81o90s79e29f 10R26i95c70h74t65e71r 9756255297443

To asi mluvil o jinejch rybách, nejspíš o lososovi. Pstruh se většinou nefiletuje, zatímco losos se většinou nedělá v celku.

+9/0
10.4.2017 11:00

T86o18m89á25š 50T36a62t21í54č80e85k 5230202980988

Viděl jsem ho v Šéfovi filetovat i pstruhy, oni se tomu dokonce ani moc nebrání, ti pstruhové.

+1/0
10.4.2017 12:06

J12a38n 92P67a75ř19í27z45e19k 9766530557966

A není to třeba proto, že tohle je recept na menšího pstruha? Filetovat se asi vyplatí až od určité velikosti

+2/0
10.4.2017 13:12

T32o17m51á67š 67T78a18t40í32č80e32k 5670292790358

Může být, ale jednu z těch scének s filetováním pstruhů mám před očima - ty dvě vyfiletovaný a opečený půlky zase složil masem k sobě a podával jako jednu porci. Nebyl to žádný macek.

0/0
10.4.2017 17:05

F47r23a12n84k 70N74o63v42a82k 5575535341689

Vazim si pana Pohlreicha, ale pamatuju jeden dil Ano Sefe, kde za celou rybu na panvi dostal nejakej kuchtik pekny kapky :D

0/0
10.4.2017 9:08

J72i79ř47í 96W79a65g87n46e38r 1280553417

Jak je to se šupinami? Já se vždycky trápím s čištěním všech ryb, ale ještě jsem neslyšel, že by někdo zbavoval ryby šupin - kromě kapra asi.

0/0
10.4.2017 9:05

J90o67s78e57f 69R98i55c39h90t96e95r 9746685837313

Poříď si škrabku na šupiny a zabere to asi 30 sekund.

0/0
10.4.2017 11:01

R67a74d67e20k 24Č54e48r67v51e42n35k87a 5634901884192

pstruh se nemusí, ty šupiny jsou tak jemné, že to není třeba

+5/0
10.4.2017 19:51

T94o55m53á79š 17T83a84t23í57č96e93k 5770752830728

Tak brambory jsou těžké, jo? To už muselo tomu Pohlreichovi z celodenního jezení miniporciček úplně přeskočit.

+8/−4
10.4.2017 8:23

K37a94t43e29ř71i69n17a 41V86ý51b10o36r24n44á 6210919489

Škrob je převlečený cukr.

+1/−2
10.4.2017 9:22

J12a87n 10S28v24o14b24o82d88a 3547624269593

No a? Sacharidy jsou taky potřeba a zrovna obyčejné vařené brambory jsou naprosto TOP příloha. Mnohem lepší jak rýže, nebo těstoviny.

+9/−1
10.4.2017 11:22

P69a91v67l68a 96K91v29a70p26i48l87o24v66á 7379168574697

Vařený brambory jsou gastronomický peklo. Pokud to nejsou rané velmi malé brambory.

+2/−6
10.4.2017 19:28

J77a45n 14S55v75o87b82o54d22a 3907284469813

Proč?

0/0
10.4.2017 20:22

Z54d24e36n80ě18k 68Š54m46e28r72d76a 6840481221130

A cukr je převlečený líh.

+17/0
10.4.2017 11:23

T57o75m18á35š 28T75a26t22í14č93e13k 5840242830118

;-D;-D;-D

Těžko se najde dietnější strava než brambory.

0/0
10.4.2017 12:05

T10o34m44á33š 42T10a39t55í96č88e24k 5410272410778

Jo, ostatně, škrob je to, čeho se najíme, když jíme. Kromě škrobu nás ještě tak nějak nasytí už jen ty cukry a taky tuky a bílkoviny. Ovšem stravu prostou škrobu (aneb uhlovodíků aneb sacharidů) doporučují asi jen na zhubnutí v ženských časopisech.

Kde ženy taky poučí o zákeřnosti cukrů převlékajících se za škroby. ;-D;-D;-D

0/0
10.4.2017 12:24

J90a48r69o50s64l24a20v 20K62a48d38l12e32c 5861149822401

Když já brambory prostě musím mít...

+8/0
10.4.2017 7:32

P62a26v71l51a 49H25r78a13d27i29l20o46v14a 3447971791354

Ja taky !

+1/0
10.4.2017 12:59

J13a64n24a 72B29o86u89l24o80v83á 7140966171681

K rybě určitě. K steaku mi stačí zelenina, ale ryba je výjimka, tu jedině s kartoflem a zeleninou.;-)

+4/0
10.4.2017 18:02

J91o15s83e78f 10P69o35n50e32r90t 9478460932988

Nikdy jsem žábry nevyndaval a nikdy jsem neměl maso hořké

+14/0
10.4.2017 7:11

J72a58n 14P39a31ř95í82z49e68k 9666420397806

Já vždycky odříznu celou hlavu, tak nevím, jestli by to jinak zhořklo

+1/0
10.4.2017 7:41

J37a68r40o74s15l19a59v 28K41a29d65l97e20c 5981629412331

Já ne a také je to vynikající...

+1/0
10.4.2017 8:15

J34o82s91e89f 50R31i79c74h74t21e85r 9526455267453

Žábry jsou vlastně filtry bordelu - jestli chceš aby se ti ten bordel smíchal s tím rozpuštěným máslem kterým to pak políváš, tak prosím ;-)

0/−4
10.4.2017 11:03

L70a87d97i80s91l25a42v 36K44v80a41s39n48i40č21k96a 1293177453415

Žábry jsou vlastně vodní plíce, slouží rybě k dýchání, to ostatní je moc bujná fantazie formou chlapácké vulgarity.

+13/0
10.4.2017 11:37

J59o47s89e86f 47R60i98c39h97t73e74r 9956125297373

samozřejmě že žábry slouží k dýchání, to nikdo nerozporuje. ale samozřejmě taky filtrujou vodu - pokud nemáš pstruha vlastnoručně chycenýho někde v horské bystřině, ale máš ho z obchodu a tudíž nejspíš ze sádky, tak je fakt jen na tobě jestli to riskneš a chceš si to v tom jídle nechat. dobrou chuť ;-)

0/−4
10.4.2017 12:46

T31o11m81á49š 17K91u55p57č19í18k 2911412434635

Je to taková oblíbená legenda, co se omílá pořád dokola. Žábry jsou po uvaření nasládlá a ne hořká.

0/0
17.4.2017 16:50







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.