Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři. Ovšem ne tak, že si k ní dáte těžké brambory. Zdeněk Pohlreich k ní raději připraví o hodně lehčí, zato pestrou zeleninovou přílohu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P44e27t38r 55S41v90o57b16o48d19a 3338389414

Šéf dělá vědu i z opečení pstroužka.Osobně mám nejraději jako přílohu k menšímu pstruhovi druhého menšího pstruha.Ovšem luštěniny na noc?Tak to už raději nějakou tu těžkou bramboru:-)

+6/0
10.4.2017 21:23

J17a47r96o10s85l34a35v 42V82o27j58t77o56v32i82č 4528297543314

Jednou v Ano sefe tvrdil, ze ma odpor k rybe pripravene v celku a vyjadril se ve smyslu, ze nechape, proc ty lidi z toho neudelaji filety, vzdyt je to tak jednoduchy ....

A najednou hele ho, obrat o 180 stupnu ....

+5/−3
10.4.2017 9:47

J19o15s88e83f 54R68i95c58h89t41e32r 9336835957653

To asi mluvil o jinejch rybách, nejspíš o lososovi. Pstruh se většinou nefiletuje, zatímco losos se většinou nedělá v celku.

+9/0
10.4.2017 11:00

T84o10m59á58š 22T63a48t20í11č44e21k 5960622430358

Viděl jsem ho v Šéfovi filetovat i pstruhy, oni se tomu dokonce ani moc nebrání, ti pstruhové.

+1/0
10.4.2017 12:06

J33a95n 88P78a16ř32í12z58e23k 9546270387756

A není to třeba proto, že tohle je recept na menšího pstruha? Filetovat se asi vyplatí až od určité velikosti

+2/0
10.4.2017 13:12

T52o51m94á34š 93T60a65t96í51č68e94k 5190552650788

Může být, ale jednu z těch scének s filetováním pstruhů mám před očima - ty dvě vyfiletovaný a opečený půlky zase složil masem k sobě a podával jako jednu porci. Nebyl to žádný macek.

0/0
10.4.2017 17:05

F81r20a57n97k 95N55o15v98a37k 5935275581629

Vazim si pana Pohlreicha, ale pamatuju jeden dil Ano Sefe, kde za celou rybu na panvi dostal nejakej kuchtik pekny kapky :D

0/0
10.4.2017 9:08

J97i11ř45í 66W46a19g43n58e91r 1250713677

Jak je to se šupinami? Já se vždycky trápím s čištěním všech ryb, ale ještě jsem neslyšel, že by někdo zbavoval ryby šupin - kromě kapra asi.

0/0
10.4.2017 9:05

J82o68s35e53f 29R82i96c76h45t79e40r 9446685397783

Poříď si škrabku na šupiny a zabere to asi 30 sekund.

0/0
10.4.2017 11:01

R95a45d94e95k 98Č43e16r44v53e67n59k51a 5184561444322

pstruh se nemusí, ty šupiny jsou tak jemné, že to není třeba

+5/0
10.4.2017 19:51

T27o41m36á37š 71T46a72t83í73č43e61k 5840612310148

Tak brambory jsou těžké, jo? To už muselo tomu Pohlreichovi z celodenního jezení miniporciček úplně přeskočit.

+8/−4
10.4.2017 8:23

K32a77t78e64ř61i56n29a 74V68ý49b61o89r98n61á 6320559679

Škrob je převlečený cukr.

+1/−2
10.4.2017 9:22

J88a44n 18S26v36o13b50o34d97a 3327224349983

No a? Sacharidy jsou taky potřeba a zrovna obyčejné vařené brambory jsou naprosto TOP příloha. Mnohem lepší jak rýže, nebo těstoviny.

+9/−1
10.4.2017 11:22

P54a59v91l45a 55K29v40a76p79i70l69o21v61á 7689328834827

Vařený brambory jsou gastronomický peklo. Pokud to nejsou rané velmi malé brambory.

+2/−6
10.4.2017 19:28

J84a22n 21S16v27o72b85o95d15a 3507754239373

Proč?

0/0
10.4.2017 20:22

Z57d96e62n43ě50k 16Š40m16e26r76d35a 6360221641470

A cukr je převlečený líh.

+17/0
10.4.2017 11:23

T55o24m50á80š 12T24a49t36í22č86e48k 5410292580598

;-D;-D;-D

Těžko se najde dietnější strava než brambory.

0/0
10.4.2017 12:05

T23o88m10á65š 42T21a24t98í35č80e76k 5510772940438

Jo, ostatně, škrob je to, čeho se najíme, když jíme. Kromě škrobu nás ještě tak nějak nasytí už jen ty cukry a taky tuky a bílkoviny. Ovšem stravu prostou škrobu (aneb uhlovodíků aneb sacharidů) doporučují asi jen na zhubnutí v ženských časopisech.

Kde ženy taky poučí o zákeřnosti cukrů převlékajících se za škroby. ;-D;-D;-D

0/0
10.4.2017 12:24

J79a89r60o30s57l58a36v 34K41a35d43l57e35c 5301629672971

Když já brambory prostě musím mít...

+8/0
10.4.2017 7:32

P86a66v27l22a 47H21r98a14d43i10l51o55v30a 3467961571264

Ja taky !

+1/0
10.4.2017 12:59

J53a67n51a 68B37o11u63l62o75v33á 7170776651721

K rybě určitě. K steaku mi stačí zelenina, ale ryba je výjimka, tu jedině s kartoflem a zeleninou.;-)

+4/0
10.4.2017 18:02

J15o27s19e53f 90P38o26n67e52r48t 9318530242368

Nikdy jsem žábry nevyndaval a nikdy jsem neměl maso hořké

+14/0
10.4.2017 7:11

J82a85n 15P96a60ř76í13z19e98k 9566280387256

Já vždycky odříznu celou hlavu, tak nevím, jestli by to jinak zhořklo

+1/0
10.4.2017 7:41

J57a83r45o74s96l65a43v 77K49a12d37l52e66c 5871369102981

Já ne a také je to vynikající...

+1/0
10.4.2017 8:15

J29o16s56e48f 36R91i46c12h79t15e94r 9116185197963

Žábry jsou vlastně filtry bordelu - jestli chceš aby se ti ten bordel smíchal s tím rozpuštěným máslem kterým to pak políváš, tak prosím ;-)

0/−4
10.4.2017 11:03

L71a98d10i19s67l13a56v 55K58v91a14s45n12i69č17k20a 1243827973565

Žábry jsou vlastně vodní plíce, slouží rybě k dýchání, to ostatní je moc bujná fantazie formou chlapácké vulgarity.

+13/0
10.4.2017 11:37

J98o32s68e19f 57R52i37c94h85t38e82r 9486935277553

samozřejmě že žábry slouží k dýchání, to nikdo nerozporuje. ale samozřejmě taky filtrujou vodu - pokud nemáš pstruha vlastnoručně chycenýho někde v horské bystřině, ale máš ho z obchodu a tudíž nejspíš ze sádky, tak je fakt jen na tobě jestli to riskneš a chceš si to v tom jídle nechat. dobrou chuť ;-)

0/−4
10.4.2017 12:46

T94o87m35á90š 40K25u59p11č89í43k 2871102984205

Je to taková oblíbená legenda, co se omílá pořád dokola. Žábry jsou po uvaření nasládlá a ne hořká.

0/0
17.4.2017 16:50







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.