Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Holandská omáčka za minutu. K aktuálnímu chřestu, ale i rybám nebo masu

Je hotová asi za minutu a zvládne ji úplně každý. Oproti klasickému postupu u ní nehrozí riziko sražení a vyjde pokaždé naprosto perfektně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P59a84v82e36l 29N13o22v13á79k 4543148595761

Lepší je víno místo vody. Nebo aspoň vývar když už.

+1/−2
12.4.2017 22:06

P97a45v25l98a 88H97r61a39d12i38l31o89v69a 3977101181974

Dobry tip, tisknu si a vyzkousim.

Ovsem podle zkusenosti s majonezou to tycovym mixerem delat nebudu. Tycakem se mi majoneza nedari, zato normalnim mixerem se podari vzdycky naprosto bez problemu.

+1/−2
12.4.2017 13:20

K94a42t65e14ř37i31n76a 20V47r76á94n80o87v32á 6664777211433

Mě se s ním taky dlouho nedařila, pak jsem zjistila, že olej musí být studený.Pokud je z kuchyně, majonéza se nepodaří.

0/0
26.4.2017 5:58

B74e86n 96P44a15v32k47a 1307823537141

Tohle jako není klasická holandská. To jsou prostě rozmixované ingredience. Na to nepotřebujete ani mixér. To si můžete vzít šejkr.

+1/−2
12.4.2017 13:20

Š38á43r24k13a 70M55a18t26y21á93š17o92v32á 1781605832439

řídký,mi to na videu přijde....

0/0
12.4.2017 13:06
Foto

H30a49n98a 33A90n85t66o43n21o97v96á 6597809894114

Já tomu nerozumím - v původním receptu je ocet a víno, v mixérovém pak citronová šťáva.

0/0
12.4.2017 11:50

I92v65o 43M47a61r66h84o60u20l 7685937313807

Citronova stava se dava i do puvodniho receptu, kam patri i redukce z vina a vinneho octa. Postup je u puvodniho receptu o dost slozitejsi. Nejprve si udelate redukci z vina, vinneho octa a pepre. Nechate ji vychladnout. A do ni teprve pridate zloutky. Za studena vyslehate metlickou. Pak polozite v misce na parni lazen, slehate, a jakmile zloutky s redukci malinko zhoustnou, date stranou vychladnout. Pak pri pokojove teplote vmichate po kapkach rozpustene maslo (nesmi byt horke, potazmo ani teple, ale musi byt jeste tekute) a metlickou slehate. Pozdeji uz muzete pridavat maslo drobnym potuckem, nesrazi se. Slehate a primichavate maslo do te doby, dokud omacka nezhoustne na konzistenci majonezy. Pak teprv pridate citronovou stavu, sul, pepr...

+1/0
12.4.2017 12:40

P78a13v22e36l 71V62y85s62k14o14č14i51l 7373462377441

díky za tip. to vyzkouším... špargl už na zahradě roste... ale udělám omášku s bílým šparglem, ten mám raději :-)

+1/0
12.4.2017 10:45

M20a28r60t22i26n 90N38o22v27o45t81n62ý 7643485230325

Bílý používám jen na polévku. Zelený mám raději.

0/0
12.4.2017 14:29
Foto

D90a44v62i41d 93S84c33h18n37e25b40e61r38g42e20r 9395488333753

Holandská je neskutečně dobrá omáčka, pro mě osobně jedna z nejlepších. Tuhle přípravu neznám, osobně mi to přijde spíš jak majonéza, ale je fakt že mi trvalo nějakou chvilku trvalo než jsem se ji naučil dělat.

0/0
12.4.2017 7:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.