Diskuze

Holandská omáčka za minutu. K aktuálnímu chřestu, ale i rybám nebo masu

Je hotová asi za minutu a zvládne ji úplně každý. Oproti klasickému postupu u ní nehrozí riziko sražení a vyjde pokaždé naprosto perfektně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P91a27v85e86l 39N33o22v67á64k

12. 4. 2017 22:06

Lepší je víno místo vody. Nebo aspoň vývar když už.

1 2
možnosti
PH

Dobry tip, tisknu si a vyzkousim.

Ovsem podle zkusenosti s majonezou to tycovym mixerem delat nebudu. Tycakem se mi majoneza nedari, zato normalnim mixerem se podari vzdycky naprosto bez problemu.

1 2
možnosti
KV

Mě se s ním taky dlouho nedařila, pak jsem zjistila, že olej musí být studený.Pokud je z kuchyně, majonéza se nepodaří.

0 0
možnosti
BP

B15e16n 18P71a73v62k36a

12. 4. 2017 13:20

Tohle jako není klasická holandská. To jsou prostě rozmixované ingredience. Na to nepotřebujete ani mixér. To si můžete vzít šejkr.

1 2
možnosti
ŠM

řídký,mi to na videu přijde....

0 0
možnosti
Foto

Já tomu nerozumím - v původním receptu je ocet a víno, v mixérovém pak citronová šťáva.

0 0
možnosti
IM

I93v50o 48M30a77r58h33o98u44l

12. 4. 2017 12:40

Citronova stava se dava i do puvodniho receptu, kam patri i redukce z vina a vinneho octa. Postup je u puvodniho receptu o dost slozitejsi. Nejprve si udelate redukci z vina, vinneho octa a pepre. Nechate ji vychladnout. A do ni teprve pridate zloutky. Za studena vyslehate metlickou. Pak polozite v misce na parni lazen, slehate, a jakmile zloutky s redukci malinko zhoustnou, date stranou vychladnout. Pak pri pokojove teplote vmichate po kapkach rozpustene maslo (nesmi byt horke, potazmo ani teple, ale musi byt jeste tekute) a metlickou slehate. Pozdeji uz muzete pridavat maslo drobnym potuckem, nesrazi se. Slehate a primichavate maslo do te doby, dokud omacka nezhoustne na konzistenci majonezy. Pak teprv pridate citronovou stavu, sul, pepr...

1 0
možnosti
PV

díky za tip. to vyzkouším... špargl už na zahradě roste... ale udělám omášku s bílým šparglem, ten mám raději :-)

1 0
možnosti
MN

Bílý používám jen na polévku. Zelený mám raději.

0 0
možnosti
Foto

Holandská je neskutečně dobrá omáčka, pro mě osobně jedna z nejlepších. Tuhle přípravu neznám, osobně mi to přijde spíš jak majonéza, ale je fakt že mi trvalo nějakou chvilku trvalo než jsem se ji naučil dělat.

0 0
možnosti