Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A podobně jako v kuchyni, ani u grilu se neobejde bez utěrky za pasem, do které si utírá při vaření ruce. Že z toho někteří diváci mohou vyletět z kůže, ho nechává klidným.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J27á45n 22P59o76d19h95o95r16e69c 7386737153591

Nemůžu si pomoct, ale přesně tím dojmem "na rozhovor jsme se potkali v pauze natáčení další řady Rozpal to, šéfe! kousek za Prahou" celý rozhovor působí. Nebylo by lepší "odchytnout" si ho někde v klidu? Bylo, ale z toho by nebyl ten správný mainstreamový rychlý článek.

0/0
1.5.2017 10:36

B57a51r45b83o44r75a 48N14o35v16á 1833162776191

Taky jsou lidi, kteří chtějí chut masa utlumit, protože zkrátka nepotřebují jíst hlavně maso, ale jiný věci jako zeleninu, cítit dobrý koření apod. a maso až na posledním místě;-) Takhle to mám já a grilujem opravdu často;-)

+1/−1
30.4.2017 21:34

V48á52c59l90a81v 26K59o57p56ř73i44v73a 1654320905261

V pořádku. Ale na to, abych si vychutnal zeleninu, koření.... nepotřebuji tlumit maso a mít ho na posledním místě. To ho tam ani nemusím potom mít. Ale proti gustu žádný dišputát.

+7/0
1.5.2017 0:20

O54n70d81ř28e15j 44L17o42š65o47t52h 9230202154742

To je pak lepší si okořenit a ugrilovat lilek a ne kus masa za 200 Kč, ne?

+3/0
1.5.2017 9:27

Z70u40z85a57n63a 19E46r91b87e98n10o93v71á 9489708204255

To je ten Polreich, co recepty opsané z americké kuchařky vydával za svoje?

+1/−7
30.4.2017 12:07

V22á18c60l23a33v 58K14o14p44ř27i35v44a 1724450475501

To jste se musela zmílit. Tenhle se jmenuje Pohlreich.

+11/−1
30.4.2017 15:07

Z97u73z42a78n74a 37E16r18b77e92n28o14v49á 9459928934365

Zmílená neplatí, zmýlená ano.

+4/0
2.5.2017 2:28

J36i10ř11í 54K60a46č80í81r52e28k 5910216576

No, hovezi na grilu jde jaksi mimo me, stejne bude vzdycky lepsi ta krkovicka!

+1/−6
30.4.2017 12:06

J25a63r61o53s72l73a38v 40K50a84d11l52e45c 5401409102641

Žádný kuchař neudělá z blbýho člověka chytrého...

+1/0
30.4.2017 9:21

V97e34r40o17n46i44k 45C95l46e37w60n96e31r 9185243959

Dneska jsme akorat grilovali steaky. Pro kazdeho jeden flak masa za cca 250 kc. Ldyz to clovek jednou zkusi, uz nechce jinak ;) takove maso grilujeme jen obcas, ale rozhodne to stoji za to ;)

+8/−1
30.4.2017 3:46

J30i77ř64í 51H94a71v28e65l95k85a 2257981117250

Takový hovězí pupek od Kšány, to je na grilu senzace. Ještě nikdy nezklamal. Bohužel v Táboře se dobré a dobře odležené maso koupit nedá.

+4/0
29.4.2017 23:48

E16v50a 80D87r29o66z80d50o77v28á 7269577355465

Dělám marinády podle prvních dvou Šéfů na grilu a vždy z toho vyjde výborný výsledek.

0/0
29.4.2017 19:17

V76á43c28l76a86v 55K24o61p75ř57i68v36a 1154740215591

Malinko OT. Teď jsem měl podle Pohlreicha pečené batáty se smetanovým dipem. Doporučuji.;-)

0/0
29.4.2017 18:45

R29o46b93e30r31t 20B25a42l87a56b25á79n 9982453352

Zase ty jeho stejky a hambáče za pětikilo kus...

+5/−1
29.4.2017 17:33

B47e45n 81P87a61v66k47a 1227553117531

Hele, já kupuji na bifteky maso v Tesco (a to je tak jediné, pro co tam jdu). Maj to tam vakuované. Vysoký roštěnec za 250,- kilo. Když se to nechá pořádně ležet a klidně přes lhůtu, tak je z toho biftek super.

Co se týče to mletého na hambáče, tak z toho bych žádnou vědu nedělal a prostě bych tam narval třeba kližku.

0/−2
29.4.2017 17:39
Foto

L74u33b29o92š 61H15a38n27u98s 4787627151242

Kližku do hambáče dá akorát blbec, nic ve zlým.

+9/−2
29.4.2017 18:47

B66e27n 85P88a39v40k44a 1627393317311

Proč? Rád se nechám poučit.

0/−2
29.4.2017 18:52
Foto

L89u33b85o58š 92H80a34n48u29s 4777447911232

Kližka je houževnatá, ovšem je to úplně nejlepší maso na přípravu guláše. Nebo na jakékoliv jinou přípravu dušením.Rozemlít a prdnout na gril...no nevím, pravděpodobně byste se užvejkal k smrti.

+11/0
29.4.2017 21:13

M93i94c19h50a80l 45M56i83l40l66e30r 9446802589812

protoze klizka potrebuje na uvareni dlouhou dobu. I v rozemletem mase. Nekolikrat delsi nez zabere grillovat hamburger.

+6/−1
30.4.2017 5:44
Foto

T24o65m90á44š 11D96v13o38ř29á79k 7345276547241

Přesně.

0/0
30.4.2017 19:20

L84u46k32á35š 71K93a44r30a93s 2807927746476

Já rád vařím. A vim že to umim. A holkám se to líbí.

+13/0
29.4.2017 16:14
Foto

L58u65b64o23š 22H32a51n33u62s 4857987891252

;-D;-D;-D

0/0
29.4.2017 18:48

M90i66c89h69a56l 28M11i68l55l30e97r 9196182649472

To se vi, ze jo.;-D

Sice tohle asi nemely primo na mysli nase mamy, kdyz bratrance a me poslaly pred mnoha lety k pani Urbanove do Narodaku na kurzy vareni, ale byl to takovy vedlejsi ucinek.

Nastesti moje manzelka take umi varit a proto u nas nebylo tezke presvedcit nase syny, ze naucit se varit je jeden ze zakladnich bodu jak se umet o sebe postarat.

+2/0
30.4.2017 5:49

M93i71c19h50a36l 59M53a71r63c65i22á94n 1129909321595

Jooo Mikluš, to je borec!

0/0
3.5.2017 7:27

I32v44a56n 12P76a40p 9338342

Má pravdu předseda.

0/0
29.4.2017 15:36

D74a72n77i13e45l 66K14r14o66n14e39r 7894764576637

To ja mam rad prave ty marinady a vubec mi nevadi, ze prebijou chut puvodni suroviny. Na nekolikacentimetrove steaky si moc nepotrpim, tim spise udelane na rare. Kdyz uz neco polosyroveho, tak jedine lososa. Takze dobra marinada je pro me k nezaplaceni...Nekter prichute mi ale vylozene vadi, treba BBQ...tu oblibenost v USA nikdy nepochopim.

+1/−10
29.4.2017 14:15

M64i47c93h35a13l 43M32i98l77l33e69r 9746732609612

BBQ je oblibene v mnoha dalsich zemich, zdaleka ne jen v USA.

+7/−1
29.4.2017 14:26

D69a62n48i84e75l 62K81r49o36n96e60r 7184374976607

zejmena v USA

0/0
29.4.2017 15:38

M41i82c73h80a90l 64M82i15l29l89e51r 9736102799752

v Australii, na NZ.......

0/0
30.4.2017 5:50

D90a40n52i15e43l 75K51r90o81n10e82r 7974664376517

ze vas to bavi

0/0
30.4.2017 11:27

M35a94r11e26k 90K85a11l91i68n96a 3869574285938

Ok, když už nemáte z nějakého důvodu rád rare, tak aspoň medium... Vše nad to je vražda kvlalitního masa... Do výrazné marinády třeba krkovici, ale koupit si svíčkovou za 700 kilo a chtít, aby chutnala primárně po kečupu za 30 korun, to nedává moc smysl...

+5/−1
29.4.2017 15:36

D33a88n80i68e60l 16K30r64o32n63e83r 7894904916797

Ja to takhle nikdy nebru...jim to, na co mam chut a je mi uplne jedno, co se o tom rikam jakou povest to ma apod...Ono vrcholna gastronomie je hodne o snobactvi a to je mi cizi. Jestli je neco praveho italskeho nebo praveho francouzskeho, na to ja nikdy nedam. Bud mi to chutna nebo nechutna...Takove ty kecy jako ma treba prezidnet Islandu o tom, ze ananas na pizze je svatokradez, tomu ja se muzu jenom smat. Je to takova poza...Podivejte se treba zde...napsal jsem nejaky prispevek a sup...uz jsou tam dva minusy...a pak pan Miller napsal zcela nepodstatnou informaci a sup od tech stejnych lidi hned dva plusy...Je to hodne o pozach...

+2/−1
29.4.2017 15:45

M18i66c25h76a76l 63M56i71l82l88e88r 9886472829182

nerikej, ze pocitas plusy a zavidis;-D

+1/0
30.4.2017 5:52

D56a28n32i95e58l 21K11r38o15n30e31r 7694714466417

ne, ja se vzdy zabyvam logikou veci...ostatne jaky prakticky prinos bych z tech plusu a minusu mel?

0/−1
30.4.2017 11:29

M11i93c19h22a60l 39M70i79l50l39e75r 9266962799712

PS. nekdo holky, nekdo vdolky, kazdy ma jine chute - do USA jezdit nemusis, americkou kuchyni jist nemusis a nerikej, ze nejakou BBQ marinadou te nekdo krmi nasilne.;-) Tak proc se divit, ze nektere chute jsou v nekterych zemich popularnejsi nez v jinych? Je dost lidi ve svete, kteri si nedovedou predstavit treba co ti Stredoevropane maji na tom "hroznem kyselem zeli" a jak to vubec mohou jist!

Take je nesmysl pausalizovat - pod nazvem "BBQ prichut" marinady se ve skutecnosti skryva alespon milion ruznych prichuti a to u marinad vyrabenych nejen komercne, ale predevsim doma v rodinach podle domacich receptu.

0/0
30.4.2017 6:13

D26a81n81i24e17l 64K66r94o42n68e16r 7374194566557

Hloupy prispevek...rekl jsem pouze svuj nazor na konkretni vec, od toho diskuze snad je...Nechapu, s cim mas problem...na jednu stranu se delas strasne tolerantnim a na druhou stranu mas problem s jinym nazorem?

No nekecej...ono je BBQ vice chuti? Ja myslel, ze je jedna univerzalni tak jako kazdej gulas chutna naprosto stejne...ty ses takovej ten typ, kterym ja rikam pseudosvetaci...

0/−1
30.4.2017 11:33

M93i83c34h50a86l 93M79i35l32l77e84r 9486802669812

Nevedel jsem ze mas kuri oka a ze jsem ti nahodou na ne slapnul. ;-)Pokud rozhlasujes, ze nechapes popularitu BBQ marinady v USA a ani nevis, ze je popularni v rade dalsich statu

a prave takl nevis, ze ma nescetne verzi a je k ni nescetne receptu = vysledek je mnoho verzi chuti, pak je videt ze mas jeste dost co se ucit a poznavat.;-)

a PS. stejne tak tve tvrzeni "jako kazdej gulas chutna naprosto stejne" je korunovany nesmysl.

Kdyz to ale vyjde od nekoho, kdo napise "mam rad prave ty marinady a vubec mi nevadi, ze prebijou chut puvodni suroviny", pak to jasne poukaze na chutovou nevzdelanost az vandalstvi.;-)

0/−1
30.4.2017 12:16

D93a14n58i43e13l 48K87r57o39n75e43r 7984754536537

Nerozhlasuju, proste normalne rikam. To, ze je popularni i v jinych zemich, je proste nicotna informace, ktera nepotvrzuje ani nevyvracuje muj prispevek. Jako tak to maji jako oblibene i v Australii a co jako?

To, ze ma BBQ vice verzi je vseobecne znamo, jen ty si tu hrajes na nejakeho svetaka, ktery prisel poucovat a neco, co druhy bere jako samozrejmost je pro nej zjvence velky objev.

To s tim gulasem byla zcela evidentni ironie a jestli ti to nedoslo, tak je to dalsi z dukazu, jak ses inteligentni...

Jasne...ono uroven cloveka se pozna podle toho, co mu chutna...o tom to prece je...Uprimne jsem rad, ze lidi tveho typu nepotkavam na diskuzi casteji...;-D

0/0
30.4.2017 12:26

D12a60n32i94e45l 90K91r56o91n76e45r 7564584456317

uz samotny pojem "chutova nevzdelanost" hovori za vse...ze te to pozerstvi bavi...

0/0
30.4.2017 12:27

M26i85c37h60a73l 12M78i75l52l16e15r 9366932739532

;-D takze, kdyz nemas rad diplomaticky zvoleny eufemismus, co takhle chutove barbarstvi?;-)

0/0
2.5.2017 7:08

V94á14c81l77a75v 34K25o85p30ř89i12v56a 1654660675911

Je to tak. Pokud griluji, vlastně nejde jen o grilování, ale o maso celkově, tak pokud si chci vychutnat dobrý kousek, tak platí, co nejméně serepetiček. Nechat maso vyniknout. Sůl, pepř nebo něco málo extra (ryba rozmarýn...atd.)

Omajdy, marinády, ať si každej použije co chce, ale nemůže říct, to maso bylo dobrý. Ta marináda byla dobrá, maso se v tom schová, potlačí.

+15/0
29.4.2017 12:47

L39e22o18p59o57l70d 24P78r51o32k84e79š 8889404647

Dal jsem tam med a ani to není cítit ,že?Tak proč ho tam dává?

0/−2
29.4.2017 12:50

V96á81c48l81a41v 73K79o69p95ř10i98v17a 1694700545221

Někdy některá ingredience váže jinou, něco potlačí, něco vyzdvihne a nemusí být nutně cítit v jídle. To je vyšší gastronomie, což se přiznám není má parketa.;-)

+9/0
29.4.2017 12:53

V18á84c23l75a24v 85K24o94p33ř89i12v36a 1524490445961

Jen dodám, že nejlepšího lososa, co jsem kdy jedl, tak byl na grilu jen posolený mořskou solí. Základ byla čerstvá ryba ugrilovaná tak akorát. Tu lahodu přeji každému.

+8/0
29.4.2017 12:51

M89a35r15t74i27n 84K35r27č58i51l 6210588578639

Promiňte,ale existuje ještě nějaká jiná sůl,než mořská?

+1/−1
29.4.2017 15:28

M54a17r95e20k 75K94a74l63i50n20a 3679524575518

Tak ze solných dolů...

+3/0
29.4.2017 15:37

H71e53l27e56n64a 12Č27í43ž65k79o94v33á 9581941262718

Ale fakt je, že ta je "původně" taky z moře, takže když se to vezme do důsledku, má p. Krčil pravdu.

+1/0
29.4.2017 16:11
Foto

J74a64n 46V69o44k93u39r41k72a 3495316353847

Ale nejspíš v ní nebude jód, a o to u mořské soli jde.

0/0
29.4.2017 17:09

P93e17t73r 36S83u55c14h33ý 1638939544466

Asi se budete divit, ale většina soli, co koupíte v obchodě není mořská. Ty za 4-10Kč snad nikdy ne.

0/0
29.4.2017 15:58

M20i50c26h25a51l 46M78i46l77l45e13r 9166872169762

morska sul neprochazi rafinaci a obsahuje dalsi mineraly, proto ma trochu jinou chut. "Stolni sul" je cistena, rafinovana, temer cisty NaCl.

Vedle morske soli je popularni take sul z ruznych solnych jezer, casto zbarvena obsahem jinych mineralu. Ted snad nejmodnejsi je ruzova Himalajska "kamenna sul", tezena na upatich Himalaji v Pakistanu, puvodem z usazenin pravekeho more.

0/0
30.4.2017 6:05







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.