Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, jak překvapit hosty vlastnoručně připravenou klobásou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M78a50r27t65i25n78a 21D88v46o46ř62á30k78o55v50á 2325183669200

Já přemýšlím, že si doma začnu chovat čuníka ;-) Přece nebudu chodit maso kupovat do krámu;-€

+1/0
17.5.2017 10:24

P26e42t97r 51Z53a42c87h93r71d61l96a 2746251158588

Redakce. Prosím opravu. Cherry a sherry jsou diametrálně rozdílné produkty. Cherry je třešeň (likér nebo destilát) a sherry je fortifikované víno!!! :-)

+10/0
15.5.2017 10:23

P10a33v83e54l 38K30a68l97a 8326601107731

"Proto koření solí a pepřem, přikrájí trochu chilli, rozmarýnu a tymiánu." Nerozumím řeči Vašeho kmene, redachtore:-/

0/−3
15.5.2017 9:41

P53a29v78e68l 84H29ř67í22b50a80l 5980733338

Podle mého názoru redaktor správně provádí činnost kořenění sedmým pádem slov sůl a pepř a potom správně přikrájí trochu druhého pádu slov chilli, rozmarýn a tymián.

+7/0
15.5.2017 9:58

P36e83t48r 36H48o70c46h24m30a54n 2260476635371

Čemu na tom nerozumíte?

+3/0
15.5.2017 10:48

R89a56d44e74k 90H52o68f44m73a92n 7927211550572

Slovo koření je zde sloveso, tedy že provádí kořenění solí a pepřem a potom ten zbytek. Čemu nerozumíte?

+3/0
15.5.2017 11:12
Foto

H92a18n29a 34A20n31t12o45n29o71v83á 6887639584324

Koření se kořením, solí se solí. Když chci dát jedno sloveso ke koření a soli, použiju třeba sloveso ochutit.

+1/0
15.5.2017 15:16

J73o61s31e31f90f 77M64u15s15i18l 7309635916190

Opět použita bránice. Časem to dopadne jak s hovězími líčky. S víceméně podřadné flákoty se stala "delikatesa" a její cena zněkolikanásobila. Nevím kolik stojí bránice, píší tam 30 korun. Dá se očekávat, že ještě tak jednou doporučí bránici a bude stát 110.

+7/−2
15.5.2017 8:45

M55a42r37t25i87n 30V22i35o91c36h42n35a 6535360711890

Hovězí líčka jsou super. U nás kilo kolem 200Kč. Hlavně se však špatně shání. Děláme je nejen na víně, ale i na houbách a výborné jsou v segedínském guláši ;-)

+1/0
15.5.2017 9:03

R11a88d19i21m 10T41o71b89i63á78š 2373122234266

pokud je to zabaleno v bránici tak to přece není už žádná klobása ale spíše nějaký podlouhlý karbenátek v bráni!!!!!!klobása přece musí být napraná do střívka...!!!!!!nevím kde on tu bránici kupuje ale u nás stojí balíček tak 75.- a na kusy se neprodává...

+4/0
15.5.2017 10:10

R88a66d19m35i73l38a 55S72i74m37č20á48k68o93v87á 5655333385435

občas ji kupuji na sekanou a nikdy nejdu pod 60 kč... to mám tak akorát na jednu a rozhodně to není kilo... jestli myslí 30 kč na 1 klobásu, pak by to, bajočko, odpovídalo ;-D

0/0
15.5.2017 10:50

P24a16v40l54a 79H19r23a70d47i61l18o91v19a 3217751471754

A to se vyplati ;-DR^

0/0
15.5.2017 11:29

J25a28n61a 43N44ě38m24e81č10k60o71v77á 3113964551986

Mně na kauze bránice štve jiná věc, a sice že bránice není bránice. Bránice je samostatný sval oddělující hrudní a břišní dutinu, a žádné orgány pohromadě prostě nedrží.

"Vepřová bránice" je peritoneum, neboli obyčejně pobřišnice. Takže který pablb vymyslel, že se bude pobřišnici říkat bránice, toooo jde naprosto mimo moje chápání. Jestli je to řeznická hantýrka, fajn, ale anatomicky je to prostě na pár facek. Střevu se taky vesele laicky neříká plíce, proč asi. :-/

+4/0
15.5.2017 15:37

E68v97a 19D57r22o39z25d60o67v18á 7219657445105

Domácí jsou super, ale opravdu to zabere dost času. Takže se k tomu dostanu jednou za pět let.

Chlazené nádoby nestačí na normální porci masa, led je potřeba přidat. Plnění do střívek doporučuji minimálně ve dvou lidech, než se člověk zaběhne.

Zrovna nedávno jsem dostala chuť na domácí klobásu/párek s bylinkami. Ale není čas.

0/0
15.5.2017 8:44

R37a92d55i22m 49P14o75l98á79š77e26k 9716793589519

Chce to dělat v chladnějším období v nevytápěné místnosti.

0/0
15.5.2017 8:56

R92a45d63i62m 92P50o22l65á88š63e85k 9136113759359

Pohlreich poněkud trpí kuchařským sebeklamem.

Co stihne kuchař jako on za půl hodinu, trvá nekuchaři, navíc často s nesprávným nářadím, až několik hodin. A takovou řídkou síť řeznictví, aby cesta tam a zpět s nakoupenými klobáskami rtrvala několik hodin, u nás nemáme.

Nekuchař by musel ty klobásky cvičit, dělat aspoň půl roku, rok každý den, aby ty klobásky udělal tak rychle jako Pohlreich a přitom dodržel kvalitu.

Kdo by tyto klobásky chtěl dělat, dávám k dobru jedno vylepšení. Maso se nakrájí na kostičky nejméně půl dne předem a okoření se a zejména nasolí. Sůl totiž způsobuje, že voda a rozpustné bílkoviny z masa vyjdou ven a maso se tak zahustí. Vyrobené uzeniny se pak víc blíží kvalitou původním domácím uzenínám a jsou, pokud se vyudí, i trvanlivější. Sice potřebují delší tepelnou úpravu, ale kvalita je vyšší.

+9/0
15.5.2017 7:38

M26a57r46e98k 33Š77e31s87t57á50k 4335681276411

Já kupuji zásadně maso v řeznictví případně v Makru a není problém sehnat cokoliv - bránice je poměrně obvyklá surovina, často se do ní balí například sekaná. V docházkové vzdálenosti (Praha 2) mám minimálně 3 řeznictví. U každého je holt situace jiná...

0/0
15.5.2017 8:22

R41a49d59i66m 19P73o72l56á13š51e59k 9246373669589

No, já to spíš využívám účelově, když vidím levné maso v akci. A dostanu chuť mít kvalitní uzeninu, resektive masový výrobek a nechci za ni dávat 200 za kilo, raději do přípravy vrazím vlastní práci. A nedělám klobásku na gril nebo dokonce na uzení, ale konečný výsledek je nejčastěji vařená šunková "uzenina".

0/0
15.5.2017 8:51

P63a11v73e33l 54S60o67u35č79e34k 7724712577165

Neni to tak. Pan Pohlreich to nema hotove za chvilku. To jen tak vypada na dobre sestrihanem videu. Skutecnost je trochu jina, verte mi.

+5/0
15.5.2017 8:33

R21a68d81i93m 33P57o24l36á45š91e11k 9626693549949

Pochybuji, že by pár kilo klobásek dělal několik hodin. Já bych řekl, že máme pravdu možná oba tak napůl.

0/0
15.5.2017 8:43

J49a18k50u64b 39V93i48k58t44o72r80a 8723239783411

Pár kilo klobásek? Proboha to vaříte i pro sousedy? S přáteli to máme tak, že každý něco málo připraví - maso na hamburgery, špízy, zeleninu atd. Pak vzájemně ochutnáváme. Podle mě je účelem grilování dobře se najíst s přáteli, ne do sebe narvat hromadu masa, která by vystačila na týden. [>-]

0/0
15.5.2017 9:32

R45a12d24i50m 90P81o76l30á13š18e44k 9366643819329

Ono pár kilo trvá jen o něco déle než třeba kilo.

Potom je tady třeba mraznička nebo zavařování a pro čerstvě vyuzené klobásky ( už dlouho neudím) bylo buď zalévání do stolního oleje nebo zavaření do sklenic za sucha, bez nálevu.

Já totiž spíš preferuji finančně šetrnější přípravu než časově flexibilní. Neboli dělám uzeninu tehdy, když je k dispozici levné maso v akci než když je zrovna grilovačka či podobná akce.

+1/0
15.5.2017 10:52

P91a90v23l40a 39H26r31a17d28i21l71o20v46a 3317511841104

Presne tak. Jestli kilo nebo dve, to uz je casove skoro jedno.

0/0
15.5.2017 11:28

J56a14k55u97b 47V28i62k22t71o86r46a 8553939663831

Ale článek a video bude právě spíš o tom jednorázovém grilování. [>-]

+1/0
15.5.2017 11:48

R75a22d79i89m 59P82o49l24á24š94e95k 9386283719409

Ale prejt je to skutečně klobáskový. Klidně se místo grilování může nacpat do klobásek nebo vuřtových futrálů a vyudit nebo do jiných futrálů a uvařit.

0/0
15.5.2017 20:22

M98i61c33h43a79l 59B35a34ž54a71n59t 3276662383836

Tak složité to zas není. Jsou těžší věci ve vaření.

0/0
7.6.2017 6:13

M60i33c54h87a43l 34K50o61l35á26ř 9170891410

Už zase ta bránice... možná jsem měl vždycky smůlu, ale jídla obalená touto síťkou mi chutnají, jako by je někdo oválel v zatuchlých hoblinách. Tedy - domnívám se, že takto můžou chutnat zatuchlé hobliny.:-) No prostě mi to nechutná, no.

0/−2
15.5.2017 7:31
Foto

T12o50m88á44š 49D41v87o84ř32á60k 7865336507861

Výborně...

A příště si ukážeme porcování čuníka - proč kupovat v masně, rozbourejte si vlastní

+12/−2
15.5.2017 7:05

M35i27c98h64a81l 84M39i43l72l83e39r 9386152579102

dobre pro domaciho grillovaciho kutila, ale jinak - kdo ma cas se s tim pokazde delat?

Urcite se v Cesku najdou reznici, kteri se mj. specializuji na klobasky pro gurmany. Akorat da nejakou dobu si je vyhledat a vyzkouset.

+6/0
15.5.2017 7:01
Foto

J97o27s72e69f 93H31r13n82č24í77ř 4346501979

Na rozdíl od pana Pohlreicha musí gastrokutil chodit do práce! Ne jenom machrovat.

0/0
15.5.2017 10:28

K38a71r67e64l 92K46u24b43i35š 7610341143118

V krámě? Podle mě, krám je prostě krám. Na nic tečka

0/0
15.5.2017 6:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.