Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

P86e73t39r 80Z96a13c97h38r57d28l70a 2736881628828

Redakce. Prosím opravu. Cherry a sherry jsou diametrálně rozdílné produkty. Cherry je třešeň (likér nebo destilát) a sherry je fortifikované víno!!! :-)

+10/0
doporučit
15.5.2017 10:23

R44a18d19i92m 15P12o63l18á80š75e18k 9296883629789

Pohlreich poněkud trpí kuchařským sebeklamem.

Co stihne kuchař jako on za půl hodinu, trvá nekuchaři, navíc často s nesprávným nářadím, až několik hodin. A takovou řídkou síť řeznictví, aby cesta tam a zpět s nakoupenými klobáskami rtrvala několik hodin, u nás nemáme.

Nekuchař by musel ty klobásky cvičit, dělat aspoň půl roku, rok každý den, aby ty klobásky udělal tak rychle jako Pohlreich a přitom dodržel kvalitu.

Kdo by tyto klobásky chtěl dělat, dávám k dobru jedno vylepšení. Maso se nakrájí na kostičky nejméně půl dne předem a okoření se a zejména nasolí. Sůl totiž způsobuje, že voda a rozpustné bílkoviny z masa vyjdou ven a maso se tak zahustí. Vyrobené uzeniny se pak víc blíží kvalitou původním domácím uzenínám a jsou, pokud se vyudí, i trvanlivější. Sice potřebují delší tepelnou úpravu, ale kvalita je vyšší.

+9/0
doporučit
15.5.2017 7:38
Foto

T37o26m30á20š 26D54v38o77ř50á63k 7565796577701

Výborně...

A příště si ukážeme porcování čuníka - proč kupovat v masně, rozbourejte si vlastní

+12/−2
doporučit
15.5.2017 7:05

M60i96c14h52a91l 83M36i23l74l64e96r 9676832759122

dobre pro domaciho grillovaciho kutila, ale jinak - kdo ma cas se s tim pokazde delat?

Urcite se v Cesku najdou reznici, kteri se mj. specializuji na klobasky pro gurmany. Akorat da nejakou dobu si je vyhledat a vyzkouset.

+6/0
doporučit
15.5.2017 7:01

J68o85s76e28f41f 73M42u94s47i98l 7369635596480

Opět použita bránice. Časem to dopadne jak s hovězími líčky. S víceméně podřadné flákoty se stala "delikatesa" a její cena zněkolikanásobila. Nevím kolik stojí bránice, píší tam 30 korun. Dá se očekávat, že ještě tak jednou doporučí bránici a bude stát 110.

+7/−2
doporučit
15.5.2017 8:45
Foto

M41a17r97t20i26n95a 49D94v53o34ř64á20k52o49v28á 2505393769200

Já přemýšlím, že si doma začnu chovat čuníka ;-) Přece nebudu chodit maso kupovat do krámu;-€

+1/0
doporučit
17.5.2017 10:24

P46a75v30e60l 41K57a44l95a 8476641217831

"Proto koření solí a pepřem, přikrájí trochu chilli, rozmarýnu a tymiánu." Nerozumím řeči Vašeho kmene, redachtore:-/

0/−3
doporučit
15.5.2017 9:41

M85i25c95h78a24l 12K23o59l21á90ř 9260451570

Už zase ta bránice... možná jsem měl vždycky smůlu, ale jídla obalená touto síťkou mi chutnají, jako by je někdo oválel v zatuchlých hoblinách. Tedy - domnívám se, že takto můžou chutnat zatuchlé hobliny.:-) No prostě mi to nechutná, no.

0/−2
doporučit
15.5.2017 7:31







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.