Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jím všechno, ale přepálený tuk mi páchne, říká šéfkuchař Jaroslav Sapík

Jí v podstatě všechno, hady i brouky, nesnědl by leda něco zkaženého. Ale vadí mu, když hned ve dveřích ucítí puch přepáleného omastku. „Okamžitě tak poznám, že všechno smaží ve fritézách, ve kterých nemění olej,“ říká proslulý kuchař propagující českou kuchyni Jaroslav Sapík v týdeníku 5plus2.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A72l17e14n94a 53R18i51s19o90v20á 4766490189245

I na to vypadá, že jí všechno...;-D

+1/0
19.5.2017 9:50

K27a87t30e88ř10i58n32a 48V49a92š67á16k30o15v22á 5561322869475

No, spikovane hovezi mi neprijde jako nejjednodussi recept na zacatek ;-D Ale budiz.

+1/−1
17.5.2017 16:02

V84á27c30l20a46v 54P57o71u92s65t18k26a 3740811382

Pro vegetariána asi ne. :-P:-P

+1/0
17.5.2017 16:06

K67a19t37e70ř56i11n68a 33V67a20š37á46k86o46v95á 5441872899125

to pomijim... kdyz se specializuje na ceskou kuchyni...:-)

A ve svych kucharskych zacatcich jsem maso jedla, takze ho i pripravit umim :-)

0/0
17.5.2017 18:35
Foto

L95i96b76o82r 44V51y86k38o81u40p76i91l 9346915469137

Po vláknu zabodnete nůž dranžírák, otočíte s ním, do vzniklé díry strčíte prst a pak klínek osolené, případně okořeněné slaniny. Zopakujete 3x až 5x, víckrát to na té ploše řezu nejde. Co je na tom?

+2/0
17.5.2017 23:06
Foto

T29o60m40á46š 26D92v62o10ř19á17k 7695346967311

Připravená slanina se může dát chvíli do mrazáku, a pak už to zvládne opravdu každý.

+5/0
18.5.2017 17:34

M30i36c72h58a41e69l 41K54a36d14e23r39a51v36e42k 8451224948984

Má pravdu,max 4 jídla dvě přílohy a hotovo.Pokud se prodá je konec a ráno znova.Podle mě ideální koncept. R^

+12/0
17.5.2017 15:51
Foto

E91l25e36n58a 65V16o12j44a76n72o36v80á 4616411593208

Koncept restaurací, kdy mají jen dvě jídla na výběr, je sice hezký, ale pokud je v obou z nich smetana, jsem jako alergik naprosto v háji.

Pak vám do té hospody přijde skupinka, kdy jeden je alergický na laktózu, druhý je celiak, třetí vegan a čtvrtý nejí nic, co mu může opětovat pohled.... to aby se jeden zbláznil

Minulý týden jsem byla v restauraci, kde byl můj "oblíbený alergen sedmička" úplně ve všem. Úplně. I v majonéze, což naprosto nechápu. A na otázku, zda něco z toho (cokoli) nedokáží udělat s vynecháním mléka a másla, mi bylo řečeno, že to nejde. Tak přírodní kuřecí plátek s opečenými brambory? Nelze. Nemají na to kalkulaci. Odešla jsem hladová....

+3/−5
17.5.2017 10:38

P50e29t74r60a 76H70e74l34i35k32a85r51o35v66a 9738934747344

Žádná restaurace není schopná uspokojit všechny dietáře a alergiky...

+17/0
17.5.2017 12:04
Foto

E14l16e92n76a 17V52o38j35a64n80o10v32á 4606971903258

To je v pořádku. Ale měli by být schopni alespoň nějak vyjít vstříc, pokud jde o alergie....

+4/0
17.5.2017 12:47

R91a25d47e44k 32N30e49u12m32a42n29n 5602182198985

s EET?

0/−1
19.5.2017 0:15

K41a16t37e36ř53i26n73a 22V31a31š50á16k93o34v13á 5701872609205

jenze to je problem te restaurace....v dobre restauraci vam zkombinuji cokoliv, pripadne sami navrhnou...jsem vegetarian, takze vim, o cem mluvim.

Presne to, o cem se mluvi v rozhovoru, totiz ochota cisnika se s vami dohodnout, u me hraje jednu z nejdulezitejsich roli.

Jidel bez mlika je spousta, a da se to v pohode kombinovat, zaklad je delat zeleninu, maso a prilohu zvlast, Pak neni problem. Ja treba fakt nejsem narocna...staci ryze a zelenina.

Chodila jsem kdysi do restaurace, docela vyhlasene, na takove male ceske vesnici. Meli staly jidelni listek, a xkrat jsem tam byla a "neni ryze". Kram naproti. Muj pristup v takovem pripade je, nakoupit v tom maloobchode, nez tri dny cekat na obvykleho zasobovace s "neni".

+3/0
17.5.2017 16:01

J73i57n55d39r11i82c65h 90K53o73l33a76r 7270550805673

"Pak vám do té hospody přijde skupinka, kdy jeden je alergický na laktózu, druhý je celiak, třetí vegan a čtvrtý nejí nic, co mu může opětovat pohled" ... no, tak takova particka at si radeji vari doma ;-D ... tem musi byt jasne, ze v klasicke hospode nemaji sanci, ne?

+8/0
18.5.2017 8:20

P25a33v70e46l 97K28r13ů26t22a 9800247558777

Nechápu, proč když asi umí vařit, tak vystupuje s Babicou?

Stojí to za to, takhle si kazit jméno?

+4/−2
17.5.2017 10:29

M29a71r40t10i97n 44B51e85r76a35n 6529875356291

On moc kvalitně vařit neumí, i když se o něm říká a píše leccos...

+1/−7
17.5.2017 12:18

M47a96t54o33u60š 22B65á86r46t27a 2235214554

Byl jsem u něj mnohokrát, dokonce i v kuchyni, známe se. Vím, jak učil vařit svého syna, který dělá ve Zlaté studni. Takže můžu říct, že kecáte.

+5/0
17.5.2017 13:45

M53a39r26t29i68n 19B22e34r11a91n 6769295206391

Ano, osobně ho neznám. Ale osobně jsem viděl asi 20 dílů, kde vařil s Babicou...

Takže doufám, že to samé nepředvádí i jinde, protože to bych si musel něco myslet o Vašem vkusu a objektivitě...

+1/−3
17.5.2017 14:35

M81a48r96i27e 58C71h97m64e28l67a57ř63o43v21á 8415346237859

Já jsem viděla asi tři díly s Babicou a konečně už vím proč do sebe Sapík každou chvíli lil to víno. Babica ho nutil. Jinak, radši jídlo od Babici než jídlo od nechutně tlustého, spoceného Sapíka. A netvrďte mi že se 150ti kilový tlouštík se nepotí a že si 2x denně v kuchyni vymění aspoň tričko. "Dočuchtané" to má proto že v té restauraci nevaří on. Odpověď pro paní Drozdovou.

0/−1
19.5.2017 9:17

E85v88a 96D55r59o15z83d78o23v94á 7469157765145

Proč to má Sapík v té televizi tak "dočuchtané"? Z restaurací od něj znám něco jiného.

+4/0
17.5.2017 23:01

J49o82s83e48f 49S10k64a48l56k87a 1202589714154

Asi má na Babicovo vaření jiný názor, než váš.

0/0
17.5.2017 13:55

M74a10r92t75i78n 90B42e31r42a35n 6889905426791

A nebo prostě - peníze... :-P

+11/0
17.5.2017 14:36
Foto

L58i13b28o23r 90V52y23k60o37u91p84i23l 9316475419187

Jste velmi. velmi blízko. :-)

+3/0
17.5.2017 23:07

J44a11n 43C78o13n22s12t69a35n85t70i28n 1492571593570

"jím všechno" ...... a je to vidět, Jardo! ;-D

+10/0
17.5.2017 8:57

G66e84o88r53g69e 96B67u28r90i24a72n 3108901653689

Souhlas, hlavne sama (P)otraviny. Dobry nabeh na cukrovku, infarkt nebo mozkovou mrtvici. :-)

+1/−4
17.5.2017 11:19

J94i88n33d89r87i57c63h 75K46o11l58a86r 7140810935203

kazdej na neco umre

+2/0
18.5.2017 8:24







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.