Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

P64e23t24r 35M61a31c96h23á91č11e78k 9117714753

A nejdůležitější pravidlo č 10 chybí: VYCHLAZENÉ PIVO :-D

+62/0
doporučit
20.5.2017 15:10

V75á53c51l92a13v 86K84r70č29m59á12ř 1625408922715

Hlavně grilujte pravidelně a nejlépe na balkóně/terase bytového domu, ať si to užijí všichni kolem vás.

+20/−1
doporučit
20.5.2017 6:54

J70o91s27e26f 70K49r48b17e23c 3977836913521

Na podpalovaní briket/uhlí je ideální horkovzdušná pistole.

+14/0
doporučit
26.5.2017 12:58

D57a36v84i96d 35D88o48b77e46š 3615852127

"hodně lidí dává přednost grilování na uhlí – má pocit, že pokrm má lepší chuť"

To není pocit, vůně kouře je nenahraditelná. Mohli jsme jít do kamene nebo plyňáku, ale máme uhlák. Složitější práce, lepší chuť.

+15/−1
doporučit
14.6.2017 11:46

P39e92t92r 63N33o97v90á13k 1505301199618

Když už griluji maso, tak jen kvalitní. A na kvalitní a chutné maso marináda nepatří. Maximálně nějaká ta bylinka a trochu soli.

+7/0
doporučit
14.6.2017 15:17

P83a11v36e37l 46J38e93ř29á94b42e22k 7911742144377

A bod navíc:

10. Po grilování rozpálená účastnice grilování

+3/0
doporučit
20.5.2017 0:24

Z50d54e93n34ě39k 41W24e41r55n54h52a88r98t 6927875112378

Nechápete, že nic jako "správné grilování", nebo obecně "správné vaření" neexistuje? Jediný správný můžete mít výsledek v matematice, ale rozhodně ne postup u vaření, to má každý jinak. Každý má jinou chuť, každý si to připravuje tak, jak to jemu vyhovuje a to je jenom dobře. Je mi úplně u zadele, že nějaký "expert" si myslí, že něco by se mělo dělat tak a tak a nejinak. Ať si to dělá jak chce, já si to maximálně se zájmem přečtu nebo se na to podívám, dokonce se klidně možná i přiučím, pokud mě to zaujme, ale rozhodně si nenechám kecat do toho, že já to dělám x let špatně.

+4/−2
doporučit
18.6.2017 20:33
Foto

A27l32b22e34r62t 21P41ě18n67i65č16k96a 2790108875287

Může se u grilování ještě kouřit? ;-)

+7/−9
doporučit
13.6.2017 19:19

Z70d49e58n56ě95k 78K30o69r69f 8796818927483

Mam pocit ze Honza Rambousek bude nejaky kucharsky machyrek, ktery se nam snazi vnutit sve postupy... ja nedam dopustit na 48h marinovanou krkovicku s prislusnym korenim na gril a at skapava:-)

+3/−3
doporučit
14.6.2017 22:19

R93o35s17t40i84s74l51a90v 13Š87i43g62u25t 4717740183433

Tak po létech grilování jsme se vrátili k rožnění.Já to vždy říkal že posedět u ohýnku je x krát lepší než u všech těch moderních grilů...A ještě plynových-fuj!!!Urožnit si rážničí nemá chybu!!!

+2/−1
doporučit
14.6.2017 21:26

Z74d53e63n70ě38k 52H38r54u41b48ý 5125528641816

Grilujte na lávovém kameni a máte po starostech.

Prvotní příprava je rychlejší - rozpálit kámen je jednodušší než čekat na správné vyhoření uhlí. Kámen drží stálou teplotu v celé své ploše. Díky tomu maso zůstane krásně šťavnaté, nehrozí, že ho spálíte na uhel. Do ohně neskapává žádný tuk, takže žádné karcinogeny a nepříjemný zápach. Když maso sundáte z grilu, nechte ho chvíli odpočinout v alobalu a mezitím hoďte na kámen nakrájenou zeleninu - papriky, cibuli, cuketu, žampiony - nemusíte se bát, že vám propadne do ohně. Jednoduchá je i údržba - po skončení grilování stačí seškrábnout kámen kovovou obracečkou nebo špachtlí a setřít suchým hadrem.

Třeba Grilmen nabízí kompletní gril s lávovým kamenem nebo umí udělat kámen do jakéhokoliv zahradního krbu na míru nebo i do jiných značek, třeba do Webera zmiňovaného v článku - klidně i kulatý nebo oválný.

+4/−8
doporučit
20.5.2017 9:43

J38a47k68u72b 40N97o65v94á35k 9462364664601

tam, kde chcete steaky, staci lavovy nebo zulovy kamen (ale to maso pak chutna jak z panve, proste tomu chybi ten kourovy nadech). Paklize ale chcete delat kusy is kosti, typicky zebirka, stehna ci cokoli jineho, pouzivejte spis salave teplo - tedy rost. Na kameni se vam to maso uvnitr nepropece a na povrchu bude spalene

+1/0
doporučit
13.6.2017 11:51

Z25d92e79n17ě54k 60M35á15č38a38l77a 1643825789850

Já nevim, já na grilování asi nemám talent. Mám plynový gril s lávovými kameny. Furt mi to hoří a to i když griluju na Alu tácku, maso je buď jako podrážka, anebo nedodělaný... nějak si s tím neumím poradit ;-(

+1/0
doporučit
13.6.2017 11:26







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.