Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

P47e18t62r 58M14a33c16h19á50č89e57k 9777774533

A nejdůležitější pravidlo č 10 chybí: VYCHLAZENÉ PIVO :-D

+61/0
doporučit
20.5.2017 15:10

V37á97c14l51a76v 88K21r29č73m21á12ř 1595518242845

Hlavně grilujte pravidelně a nejlépe na balkóně/terase bytového domu, ať si to užijí všichni kolem vás.

+20/−1
doporučit
20.5.2017 6:54

J91o37s85e58f 40K61r79b68e51c 3877626413611

Na podpalovaní briket/uhlí je ideální horkovzdušná pistole.

+14/0
doporučit
26.5.2017 12:58

D56a30v53i64d 27D44o53b15e64š 3855902477

"hodně lidí dává přednost grilování na uhlí – má pocit, že pokrm má lepší chuť"

To není pocit, vůně kouře je nenahraditelná. Mohli jsme jít do kamene nebo plyňáku, ale máme uhlák. Složitější práce, lepší chuť.

+15/−1
doporučit
14.6.2017 11:46

P72e95t59r 97N61o18v30á27k 1235131989468

Když už griluji maso, tak jen kvalitní. A na kvalitní a chutné maso marináda nepatří. Maximálně nějaká ta bylinka a trochu soli.

+7/0
doporučit
14.6.2017 15:17

P25a72v96e85l 19J51e19ř24á42b89e75k 7191932674167

A bod navíc:

10. Po grilování rozpálená účastnice grilování

+3/0
doporučit
20.5.2017 0:24

Z45d59e97n11ě88k 23W62e80r62n28h59a30r69t 6497385622198

Nechápete, že nic jako "správné grilování", nebo obecně "správné vaření" neexistuje? Jediný správný můžete mít výsledek v matematice, ale rozhodně ne postup u vaření, to má každý jinak. Každý má jinou chuť, každý si to připravuje tak, jak to jemu vyhovuje a to je jenom dobře. Je mi úplně u zadele, že nějaký "expert" si myslí, že něco by se mělo dělat tak a tak a nejinak. Ať si to dělá jak chce, já si to maximálně se zájmem přečtu nebo se na to podívám, dokonce se klidně možná i přiučím, pokud mě to zaujme, ale rozhodně si nenechám kecat do toho, že já to dělám x let špatně.

+4/−2
doporučit
18.6.2017 20:33
Foto

A14l79b66e41r34t 11P95ě49n53i10č71k63a 2120918915257

Může se u grilování ještě kouřit? ;-)

+7/−9
doporučit
13.6.2017 19:19

Z58d31e26n33ě89k 45K65o62r54f 8476648497123

Mam pocit ze Honza Rambousek bude nejaky kucharsky machyrek, ktery se nam snazi vnutit sve postupy... ja nedam dopustit na 48h marinovanou krkovicku s prislusnym korenim na gril a at skapava:-)

+3/−3
doporučit
14.6.2017 22:19

R79o61s32t84i94s51l62a42v 14Š49i20g54u10t 4267580593873

Tak po létech grilování jsme se vrátili k rožnění.Já to vždy říkal že posedět u ohýnku je x krát lepší než u všech těch moderních grilů...A ještě plynových-fuj!!!Urožnit si rážničí nemá chybu!!!

+2/−1
doporučit
14.6.2017 21:26

Z70d12e10n97ě53k 25H48r26u53b51ý 5355288751846

Grilujte na lávovém kameni a máte po starostech.

Prvotní příprava je rychlejší - rozpálit kámen je jednodušší než čekat na správné vyhoření uhlí. Kámen drží stálou teplotu v celé své ploše. Díky tomu maso zůstane krásně šťavnaté, nehrozí, že ho spálíte na uhel. Do ohně neskapává žádný tuk, takže žádné karcinogeny a nepříjemný zápach. Když maso sundáte z grilu, nechte ho chvíli odpočinout v alobalu a mezitím hoďte na kámen nakrájenou zeleninu - papriky, cibuli, cuketu, žampiony - nemusíte se bát, že vám propadne do ohně. Jednoduchá je i údržba - po skončení grilování stačí seškrábnout kámen kovovou obracečkou nebo špachtlí a setřít suchým hadrem.

Třeba Grilmen nabízí kompletní gril s lávovým kamenem nebo umí udělat kámen do jakéhokoliv zahradního krbu na míru nebo i do jiných značek, třeba do Webera zmiňovaného v článku - klidně i kulatý nebo oválný.

+4/−8
doporučit
20.5.2017 9:43

J98a25k87u31b 25N76o21v48á59k 9862754484761

tam, kde chcete steaky, staci lavovy nebo zulovy kamen (ale to maso pak chutna jak z panve, proste tomu chybi ten kourovy nadech). Paklize ale chcete delat kusy is kosti, typicky zebirka, stehna ci cokoli jineho, pouzivejte spis salave teplo - tedy rost. Na kameni se vam to maso uvnitr nepropece a na povrchu bude spalene

+1/0
doporučit
13.6.2017 11:51

Z26d16e40n84ě76k 90M51á47č65a94l86a 1413445779420

Já nevim, já na grilování asi nemám talent. Mám plynový gril s lávovými kameny. Furt mi to hoří a to i když griluju na Alu tácku, maso je buď jako podrážka, anebo nedodělaný... nějak si s tím neumím poradit ;-(

+1/0
doporučit
13.6.2017 11:26







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.