- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nechápete, že nic jako "správné grilování", nebo obecně "správné vaření" neexistuje? Jediný správný můžete mít výsledek v matematice, ale rozhodně ne postup u vaření, to má každý jinak. Každý má jinou chuť, každý si to připravuje tak, jak to jemu vyhovuje a to je jenom dobře. Je mi úplně u zadele, že nějaký "expert" si myslí, že něco by se mělo dělat tak a tak a nejinak. Ať si to dělá jak chce, já si to maximálně se zájmem přečtu nebo se na to podívám, dokonce se klidně možná i přiučím, pokud mě to zaujme, ale rozhodně si nenechám kecat do toho, že já to dělám x let špatně.
Zdeňku, jsou nějaká základní pravidla a ta je dobré dodržovat. Nepřeceňujte začátečníky, že jim je vše hned jasné, když u nás grilování nemá desítky let dlouhou tradici. Vidím na sobě, jak jsem se například bez komínu rozčiloval u startování grilu, proč ty brikety xakru ne a nehoří ... S autem taky můžete couvat směrem k cíli a navíc v protisměru, ale ten správnej postup to asi nebude ...
Mam pocit ze Honza Rambousek bude nejaky kucharsky machyrek, ktery se nam snazi vnutit sve postupy... ja nedam dopustit na 48h marinovanou krkovicku s prislusnym korenim na gril a at skapava:-)
Marináda nemá na správném mase co dělat. Chuť masa udělá jen sůl, pepř a možná nějaké lehké koření a ne marináda.
Tak po létech grilování jsme se vrátili k rožnění.Já to vždy říkal že posedět u ohýnku je x krát lepší než u všech těch moderních grilů...A ještě plynových-fuj!!!Urožnit si rážničí nemá chybu!!!
Když už griluji maso, tak jen kvalitní. A na kvalitní a chutné maso marináda nepatří. Maximálně nějaká ta bylinka a trochu soli.
a co česnek? Já maso nakládám do piva s česnekem, solí a trochou pepře. Zásadně bez oleje.
"hodně lidí dává přednost grilování na uhlí – má pocit, že pokrm má lepší chuť"
To není pocit, vůně kouře je nenahraditelná. Mohli jsme jít do kamene nebo plyňáku, ale máme uhlák. Složitější práce, lepší chuť.
Taky jsem na tuhle vetu chtel zareagovat. Presne to neni pocit, to je opravdu chut ktera se promitne. Je to jak uzeni. To maso zkratka dochuti.
Může se u grilování ještě kouřit?
Po složení zálohy 5000 Kč samozřejmě ano ;-)
tam, kde chcete steaky, staci lavovy nebo zulovy kamen (ale to maso pak chutna jak z panve, proste tomu chybi ten kourovy nadech). Paklize ale chcete delat kusy is kosti, typicky zebirka, stehna ci cokoli jineho, pouzivejte spis salave teplo - tedy rost. Na kameni se vam to maso uvnitr nepropece a na povrchu bude spalene
Já nevim, já na grilování asi nemám talent. Mám plynový gril s lávovými kameny. Furt mi to hoří a to i když griluju na Alu tácku, maso je buď jako podrážka, anebo nedodělaný... nějak si s tím neumím poradit
Chce to začít jednoduchejma věcma, třeba klobásama, ty moc zničit nejdou, pak přejít na kuřecí řízky a až to budete mít v oku tak ugrilujete vše co běhá nebo roste. Maso jedině vlastnoručně naložené, ty kupovaná jsou jak píšete podrážka
Na podpalovaní briket/uhlí je ideální horkovzdušná pistole.
To se mi s německými profi z tvrdého dřeva nepovedlo. Anebo to chce větší příkon, pistoli mám 500W.