- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Maso nevyhazujte i kdyz uz je lehce citit. Staci jej dukladne za vysoke teploty povarit nebo podusit - to zadna bakterie neprezije. Nasi rodice neznali lednice ani mrazaky a myslite ze po zabijacce to prase ihned cele sezrali ?? I nekolik mesicu jej uchovali !
Ale musíte mít doma moravský česnek. ne ten z východní Asie.
Maso po zabíječce se muselo zpracovat to různých produktů, aby se nezkazilo.
proto se hodně udilo, a často maso se konzervovalo do konzerv či zalilo sádlem.
Jinak bývaly velmi chladné sklepy a zabíjelo se zejména v zimě.
Dobrý zvyk taky bylo, že na vesnici se zabíjelo postupně, takže rychle kazící produkty se po vsi roznášely známým. Takže nelze tvrdit, že by naši předci měli nezpracované maso několik měsíců uchované, pokud neměli lednici v podobě ledu ve sklepě apod.