- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Není to matení zákazníka? Maso bez masa...
A proč chtějí vegetariáni jíst něco, co chutná jako něco, co jíst nechtějí?
To je jako kdybych já jako (téměř) abstinent chtěla nealko alkohol.
Tohle je pro zacinajici Vegany / Vegetariany, pokud se v jednom bode rozhodnete ze budete Veg... tak najednou mate problem, jidla ktera vam chutnali tak jsou s masem, a mate treba chut si dat stroganov, a co s tim? Bez masa to neni, tak pouzijete tohle. :) Pokud by jste byl vegan od doby co se uci varit, nejspise tam nezavitate, dokud nebude nouze hladu pobliz.
Já nevím... Nejíst maso je pro mě zcela přirozená věc. Mně maso většinou nechutná, navíc se u mě čím dál víc projevuje i ta etická stránka věci. Oba tyto důvody znamenají, že se stravuji přirozeně téměř vegetariánsky. Je mi v podstatě jedno, jak se dané jídlo jmenuje, hlavně když mi chutná, obsahuje bílkoviny a zeleninu a já vím, z čeho je vyrobené. Nějaké "kuřecí na paprice," sójové párky a podobně mi připadají jako holý nesmysl a berlička pro lidi, kteří maso nejedí jen z nějakého falešného důvodu nebo je to pro ně póza...
Jan ko kolikrat koupim kureci a nechutna to jak kure. Jestli tohle chutna jak kure, tak jestli to neni lepsi.
A co na to EU? Jak může tolerovat název řeznictví, kde není maso? To je klamání spotřebitele.
Lidé většinou nejí maso z filozofických důvodů a ne proto, že by jim nechutnalo. Jenže když přestanou jíst maso (a nebo dokonce všechny živočišné potraviny), tak důsledkem často bývá omezená škála dostupných chuťových podnětů, či zdrojů uspokojení. Potom uvítají možnost vrátit se k chuti masa bez zabíjení.
Hmm, vegetariánské řeznictví... asi si založím masožroutskou zeleninu. Treba mrkev vykrojená z lososa, nebo červená řepa z jater...
Zajímavý záměr. Ale jste si jist, že si najdete klientelu?
Vážená redakce, můžete prosím článek doplnit o ceny? Hrozně by mě zajímalo, kolik taková sranda stojí. A jen tak mimochodem, jeden pokrm dle vašeho receptu dající 2 porce by sotva stačil nakrmit jedno mé dítě.
V restaruraci na menu se už bežně dává 120 g masa na porci. Takže 100g zeleninového pajšlu je asi taky ok.
Přijde mi to trapné.
Nemám problém si dát originální, bezmasé jídlo.
Ale když mám chuť na kachnu, tak si dám kachnu a nechci žádný blivajz alá Tricatel.
Když mám chuť na kachnu, připravím rostlinnou alternativu alá kachna.
Připadá mi trapné kvůli své chuti zabíjet živého tvora.