Diskuze

Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré kondici. Takto radí Juliana Fischerová, která je mezi příznivci domácího kváskového pečení chleba známější pod jménem Maškrtnica.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LG

1. Pauza týden až 10 dnů.

Bohatě staší odložit kousek kvásku do uzavřené (neutěsněné) sklenice, tak jak ho obvykle používáte, a uchovat v chladničce. Nic zahušťovat není potřeba. Vyzkoušeno. I 14 dní vydržel.

0 0
možnosti
JR

J47i42ř22í 25R69a13f96a64j

20. 7. 2017 9:53

Malá drobnost - je rozdíl kvas (zkvašená žitná mouka s vodou, neobsahuje kvasnice) a kvásek (tedy kynutí pomocí kvasnic)... :-)

0 0
možnosti