Diskuze

Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního Čecha ve vesmíru i pád železné opony. Redakce 5plus2 se zajela podívat, jak se vyrábí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Před ruskou okupací, t.j. 1968, byl na vysočině běžný turistický salám. Na Moravě se objevil v retropodobě u firmy Steinex.

Koně mám rád, jsou to inteligentní a milá zvířata, ani kočky ani psy také nejím.

Vysočina, Herkules a pod. jsou výplody Husákovy normalizace- špekáčky s drůbežím strojním separátem výplod Kosteleckých Uzenin.

0 0
možnosti

J94a94n 58P55u20k56l

27. 7. 2017 13:23

Jj, o Babišových udírnách ví své například v Kroměříži na Čelakovského ulici... :-P

1 0
možnosti

Babiš vyrábí něco, co je chutné a poživatelné? Dodnes vzpomínám na čtyřdenní toaletní maraton z "premiové" Veselé pastýřky. Od té doby cokoliv z agrofertu odmítám.

3 1
možnosti
Foto

Několik firem, které koupil, ještě nestihl zcela zničit.

0 0
možnosti

nejlepší je dobře udělaná konina - ňam ňam - hlavně teda opečený kabanos a klobásy :-P

1 0
možnosti

Já teda na čundry jezdil vždy a jen a pouze se štanglou lovečáku. To je ta placatá "Vysočina"... :-)

A nechával jsem ho doma ve špajzu ještě dosušit, aby ten týden ve vedrech vydržel.

1 0
možnosti

Ale "Lovecký" má úplně jinou chuť než "Vysočina", takže ten příměr moc nesedí;-)

1 0
možnosti

S uzeninami opatrně, kvůli rychlosoli, ale hlavně pro dehet z uzení. Ten je spolu s nadměrným používáním kvasného octa (při vaření a nakládané zelenině) významnou příčinou rakoviny zažívacího traktu.

3 0
možnosti

muhehe, že vadí ocet, to je mi novinka...v čem se kyselina octová původem z lihu liší od kyseliny octové z vína, případně slavný ekobiohipstasluníčkáři milovaného jablečného octu?

z uzení už žádný dehet nebývá, rozhodně ne v průmyslové produkci, tam se v podstatě kouř, jak ho známe z "ohníčku" s potravinami do styku nedostane, víc se používají různé tekuté kouře a podobně, případně speciální udírny, ve kterých je kouř právě od dehtu čištěn

0 0
možnosti

Pěkné PR pro Agrofert. V tomto případě to ale od totálního hejtu zachraňuje alespoň to, že Hodická Vysočina 1967 je opravdu kvalitní produkt.

4 1
možnosti

J42a13r12d53a 88W33o17l44f

26. 7. 2017 8:19

:-) Nechci vypadat jako kverulant, ale zapoměli zmínit to nejhorší, co v salámu je. Tedy Pragandu. :-)

0 6
možnosti

kverulant ani ne, ale nevíte o čem plácáte

dusitan sodný a draselný jsou jediné dvě látky, které v množství zcela bezpečných pro člověka (NPD je max 180 miligramů na kilogram výrobku) dokáží zabránit růstu bakterií rodu Clostridium, z nichž jeden vyrábí botulotoxin

ale holt ekobiohipstasluníčkovci vidí éčko a éčka jsou špatná,že áno

7 3
možnosti

Tak to si ji budu muset zajet koupit do podnikové prodejny, protože to co se prodává v obchoďákách pod nazvem vysočina se nedá jíst.

9 1
možnosti

Zajedte do Makra pro vysocinu 1967 Horeca. Receptura (asi) jako tenkrat. Z hlediska slozeni asi nejlepsi co tam maji.

2 0
možnosti

Jenom by mne zajímalo proč mají na obrázku lovečák. Vysočina je přece kulatá!

11 0
možnosti

Vy, pane, neřídíte geometrii jako firmu!

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...