Diskuze

Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního Čecha ve vesmíru i pád železné opony. Redakce 5plus2 se zajela podívat, jak se vyrábí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Před ruskou okupací, t.j. 1968, byl na vysočině běžný turistický salám. Na Moravě se objevil v retropodobě u firmy Steinex.

Koně mám rád, jsou to inteligentní a milá zvířata, ani kočky ani psy také nejím.

Vysočina, Herkules a pod. jsou výplody Husákovy normalizace- špekáčky s drůbežím strojním separátem výplod Kosteleckých Uzenin.

0 0
možnosti

J35a66n 48P34u94k52l

27. 7. 2017 13:23

Jj, o Babišových udírnách ví své například v Kroměříži na Čelakovského ulici... :-P

1 0
možnosti

Babiš vyrábí něco, co je chutné a poživatelné? Dodnes vzpomínám na čtyřdenní toaletní maraton z "premiové" Veselé pastýřky. Od té doby cokoliv z agrofertu odmítám.

3 1
možnosti
Foto

Několik firem, které koupil, ještě nestihl zcela zničit.

0 0
možnosti

nejlepší je dobře udělaná konina - ňam ňam - hlavně teda opečený kabanos a klobásy :-P

1 0
možnosti

Já teda na čundry jezdil vždy a jen a pouze se štanglou lovečáku. To je ta placatá "Vysočina"... :-)

A nechával jsem ho doma ve špajzu ještě dosušit, aby ten týden ve vedrech vydržel.

1 0
možnosti

Ale "Lovecký" má úplně jinou chuť než "Vysočina", takže ten příměr moc nesedí;-)

1 0
možnosti

S uzeninami opatrně, kvůli rychlosoli, ale hlavně pro dehet z uzení. Ten je spolu s nadměrným používáním kvasného octa (při vaření a nakládané zelenině) významnou příčinou rakoviny zažívacího traktu.

3 0
možnosti

muhehe, že vadí ocet, to je mi novinka...v čem se kyselina octová původem z lihu liší od kyseliny octové z vína, případně slavný ekobiohipstasluníčkáři milovaného jablečného octu?

z uzení už žádný dehet nebývá, rozhodně ne v průmyslové produkci, tam se v podstatě kouř, jak ho známe z "ohníčku" s potravinami do styku nedostane, víc se používají různé tekuté kouře a podobně, případně speciální udírny, ve kterých je kouř právě od dehtu čištěn

0 0
možnosti

Pěkné PR pro Agrofert. V tomto případě to ale od totálního hejtu zachraňuje alespoň to, že Hodická Vysočina 1967 je opravdu kvalitní produkt.

4 1
možnosti

J42a91r23d57a 14W17o96l42f

26. 7. 2017 8:19

:-) Nechci vypadat jako kverulant, ale zapoměli zmínit to nejhorší, co v salámu je. Tedy Pragandu. :-)

0 6
možnosti

kverulant ani ne, ale nevíte o čem plácáte

dusitan sodný a draselný jsou jediné dvě látky, které v množství zcela bezpečných pro člověka (NPD je max 180 miligramů na kilogram výrobku) dokáží zabránit růstu bakterií rodu Clostridium, z nichž jeden vyrábí botulotoxin

ale holt ekobiohipstasluníčkovci vidí éčko a éčka jsou špatná,že áno

7 3
možnosti

Tak to si ji budu muset zajet koupit do podnikové prodejny, protože to co se prodává v obchoďákách pod nazvem vysočina se nedá jíst.

9 1
možnosti

Zajedte do Makra pro vysocinu 1967 Horeca. Receptura (asi) jako tenkrat. Z hlediska slozeni asi nejlepsi co tam maji.

2 0
možnosti

Jenom by mne zajímalo proč mají na obrázku lovečák. Vysočina je přece kulatá!

11 0
možnosti

Vy, pane, neřídíte geometrii jako firmu!

3 0
možnosti