- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Před pár roky jsem dělal guláš pro 70 lidí, tj. kolik masa, tolik cibule (na objem). Takže se krájelo cca 6 kg cibule a nebýt WS krouhače, tak by jednak těch slz bylo mnohem víc a jednak by to trvalo asi tak 5 x déle.
Podobné video od českého kuchaře: https://www.youtube.com/watch?v=V02FBqwSqlU
Mě naopak tenhle styl držení cibule přijde úplně k prdu, ale což, jsem jen hloupá holka z maloměsta a málokdy krájím víc jak dvě cibule, takže vystačím s pastylem, který praktikuju roky.
Na druhou stranu se podepíšu pod tvrzení, že na krájení cibule je lepší delší a hlavně nabroušený nůž, i když já mám raději trošku jiný tvar čepele - trochu víc "houpací". Ale z toho by se možná okotil profík :-)
Ještě, že na to nejsou paragrafy.
Anebo strčíte cibuli do univerzálního mixéru Gourmet Butler od Horsa Fuchse, raz, dva, tři, a máte cibulku na guláš. Raz, dva, tři a výborná tlačenka s cibulí a octem pro celou rodinu je hned a bez námahy...to to voní...neuvěřitelné.
Zavolejte do iDnesu iHned a doststanete ne jeden, ale rovnou dva univerzální mixéry Gourmet Butler...
Doporučuji si najít na YouTube video...
To bude až příště s reklamou na indukční plotny...
Když jsem to viděl, vzpomněl jsem si na Comeback a Matonohu, jak krájí cibuli za doprovodu audioknihy s hlasem vojenského kuchaře: "Tomu říkáš na drobno, ty hovado?!"
Právě. Tuto ZÁKLADNÍ informaci v článku jasi postrádám.
V postupu krájení cibule mi schází do přípravy krájení doplnění lékárničky, připravená chladící schránka na uložení odříznutých prstů či jejich částí pro jejich případné přišití, zjištění stavu zdravotnických zařízení v okolí a lahev kvalitní vodky na oslavu, že cibule je jemně nakrájená, a prsty celé.