Diskuze

VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze různými způsoby usnadnit. Na vlastní kůži si to vyzkoušela videoredakce iDNES.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P28e87t35r 56N45ě85m44e36c

20. 9. 2017 17:47

takže oloupat čerstvá vejce opravdu nejde ?

0 0
možnosti

B88o50r68e55k 90T49o78m35i77s

20. 9. 2017 17:05

Ako rozoznať uvarené vers.surové vajce ? Zavrťte s ním na stole. Uvarené sa točí bezvadne, surové sa len trošku pootočí a zostane stáť.

1 1
možnosti

Nenechávám vejce oschnout, loupu pod vodou.

1 0
možnosti

Trik pro snadné oloupání vajec a proti popraskání mi poradil syn. Před vařením vyťukat nožem do prdelky vejce dírku - jako když děláte vejdunky, ale stačí maličká. Vejce se vrhají do vroucí vody. Z dírky uniká vzduch, tím se vyrovnají tlaky, takže vejce nepraskne a pod skořápku se dostane trošku vody, takže jde krásně loupat. Co vidím jako mínus - takto uvařená vejce nemají dlouhou trvanlivost a na čtyřdenní zájezd autobusem bych si je nebrala.

1 0
možnosti

J46a34k63u46b 12R65o18u34s

20. 9. 2017 10:21

A jak poznáme, jestli je vejce otrávené velkým množstvím toxického fipronilu?

0 1
možnosti

jednodusse, prilozite k nemu kliste a jestli kliste umre tak je vejce otravene

2 0
možnosti

I43v15o 58Š97i37m24e26k

20. 9. 2017 7:52

Po protřepání vejce dle bodu 5. je potřeba nechat vejce asi tak 1 minutu nechat v té studené vodě chladnout. Přes tu popraskanou skořápku se pod ní nacucne trocha vody a oddělí tím skořápku od bílku. Pak to oloupání jde téměř samo.

3 0
možnosti
Foto

Aby se líp loupala, stači vodu osolit.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.