Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní techniku. V prvním dílu pořadu Zdeňkova akademie ukazuje, jak si poradit s vařením na páře.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není nad rybu celou, filety jsou módní záležitostí, kdy je zbytečně velký odpad z dobré a chutné ryby. Třeba sehnat candáta vcelku je dnes velký probém, díky této blbé módě samé filetování. Lidé už pak ani nevědí, jak ta ryba vypadá či vypadala. Smutné.

1 1
možnosti
Foto

Moc hezky,ale dam na menu smažák a ze 150 obedu které denně vařím bude 90pc smažáku a může být dražší než filet z ryby;-D;-D

1 1
možnosti

Pohlreich je dobrej. Z něj se ještě na starý kolena stane nějakej dietolog. Všechno uvařený na páře by snad bylo moc i pro Rajka Dolečka, proti lžíci nějakýho prima kořeněnýho sósu na bázi třeba MÁSLA by asi nic nenamítal. Ostatně i Japonci dodávali a dodávají chutě takovýmto dietním pokrmům pomocí dipů, většinou na základě zkvašených sójových bobů.

Apropos Japonci: Někdy koncem 70. let provedla FAO velký průzkum nedostatků v jídle po celém světě. Jak se dalo očekávat, v těch nejchudších zemích lidé konzumovali nedostatek buď uhlovodíků, nebo bílkovin, nebo obého. V Evropě a Americe jedli tenkrát málo vitamínů, tedy salátků. Ve Východní Evropě a ve Svazu detekovali tuším lehký nedostatek bílkovin. V Japonsku jako jediné zemi na světě zjistili ve stravě nedostatek tuku; jinak všeho baštili dost.

Toliko k tomu, čemu nám Zdenda začíná propadat. ;-)

2 0
možnosti

Naprosto geniální video. Jenom tam tak nějak chybí, jak vlastně vzniknou ty filety... ;-D

6 0
možnosti

jo jo, to je to "kompletní" video...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...

Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště

22. dubna 2024  10:42

Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!