Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


S automatickým domácím pivovarem se povede pivo každému. Uvaří i zchladí

aktualizováno 
Vaření domácího piva je stále populárnější a láká nadšence z celého světa. Problémem je v domácích podmínkách dodržet technologické podmínky. To se rozhodli vyřešit tvůrci pivovaru Artbrew, který už čtrnáct dní před koncem kampaně na Kickstarteru vybral čtyřnásobek požadované částky.

Je to dané i tím, že tvůrci ze San Jose v Kalifornii vsadili na agresivní cenovou politiku, a tak si zájemci o „první vlaštovky“ mohli pivovar objednat se zhruba stopadesátidolarovou slevou. Takže místo 600 dolarů (asi 14 500 Kč) ho mohli získat za tři čtvrtiny.

Fotogalerie

Rozhodně by nemělo jít o nějaký výrobník instantního piva, ale o mašinu pro plnohodnotný proces vaření. Ten lze v domácích podmínkách udělat také, ale pivovařiči přitom zažívají různé ústrky od manželek a přítelkyň, které je tu stěhují do sklepa, tu odmítají uvolnit lednici, aby se v ní udržovala správná teplota, nutná pro jednotlivé technologické procesy, které je třeba dodržet (více o homebrewingu zde).

Artbrew má v základním „rejstříku“ desítky receptů od ležáků plzeňského typu až po kvasnicové pivo. Mimo to si můžete vlastní proces vaření přizpůsobit a experimentovat. Lze využít nákupu připravených surovin podle druhu piva (tým má připravený vlastní internetový obchod), anebo použít i vlastní ječmen nebo chmel a další ingredience.

Jako obvykle v poslední době – Artbrew je prostřednictvím internetu propojený s aplikací v mobilním telefonu. Takže třeba i z práce se můžete podívat, co se v přístroji právě děje a těšit se na novou várku.

Domácí sládkové vědí, že jednou z nepříjemných prací po vaření várky je čištění, ale i o toto by se měl Artbrew postarat. Takže nejhorší na celém procesu vaření piva je čekání, až se celý proces dokončí.

Autor:


Témata: nápady, Vaření


Nejčtenější

Ajabu je nesmírně komunikativní a návštěvníci ho přitahují jako magnet. U skla...
VIDEO: Malý Ajabu je asi největší ďáblík z pražských gorilích mláďat

Je mu osm měsíců, vlastně je to takové batole. Matka Shinda ho sice stále sleduje, ale jinak je gorilí kluk Ajabu poměrně samostatný a nebojácný chlapík. Do...  celý článek

Jan Matějka se 106cm hlavatkou
Za hlavatkami musí čeští rybáři do zahraničí. U nás už téměř neexistují

U nás téměř vyhubená hlavatka je „vzácné zboží“ i v zahraničí. Lovit se smí jen v zimě, jinak je chráněná. A rybáři mají vyzkoušeno, že čím mizernější počasí...  celý článek

Kdybychom těsto nechali déle zrát, byly by bubliny ve střídce větší.
Triky pro snadné pečení chleba: sledujte bubliny a pečte ho v hrnci

Několikrát se mi chleba povedl, ale v poslední době ne a ne docílit nadýchanosti. Už se mi doma smějí, píše čtenářka Markéta. Přitom peče jen obyčejný chleba z...  celý článek

Mršina, která zbyla po hodování vlků, je v zasněžené krajině spoutané mrazem...
VIDEO: Když sýkorky hodují na mršině, co zbyla po nočním lovu vlků

V lesích Podkarpatského vojvodství v Polsku se podařilo zachytit hodování sýkorek, nikoliv ovšem na krmítku. Aby přežily tuhou zimu, potřebují se pořádně...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.