Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


S automatickým domácím pivovarem se povede pivo každému. Uvaří i zchladí

aktualizováno 
Vaření domácího piva je stále populárnější a láká nadšence z celého světa. Problémem je v domácích podmínkách dodržet technologické podmínky. To se rozhodli vyřešit tvůrci pivovaru Artbrew, který už čtrnáct dní před koncem kampaně na Kickstarteru vybral čtyřnásobek požadované částky.

Je to dané i tím, že tvůrci ze San Jose v Kalifornii vsadili na agresivní cenovou politiku, a tak si zájemci o „první vlaštovky“ mohli pivovar objednat se zhruba stopadesátidolarovou slevou. Takže místo 600 dolarů (asi 14 500 Kč) ho mohli získat za tři čtvrtiny.

Fotogalerie

Rozhodně by nemělo jít o nějaký výrobník instantního piva, ale o mašinu pro plnohodnotný proces vaření. Ten lze v domácích podmínkách udělat také, ale pivovařiči přitom zažívají různé ústrky od manželek a přítelkyň, které je tu stěhují do sklepa, tu odmítají uvolnit lednici, aby se v ní udržovala správná teplota, nutná pro jednotlivé technologické procesy, které je třeba dodržet (více o homebrewingu zde).

Artbrew má v základním „rejstříku“ desítky receptů od ležáků plzeňského typu až po kvasnicové pivo. Mimo to si můžete vlastní proces vaření přizpůsobit a experimentovat. Lze využít nákupu připravených surovin podle druhu piva (tým má připravený vlastní internetový obchod), anebo použít i vlastní ječmen nebo chmel a další ingredience.

Jako obvykle v poslední době – Artbrew je prostřednictvím internetu propojený s aplikací v mobilním telefonu. Takže třeba i z práce se můžete podívat, co se v přístroji právě děje a těšit se na novou várku.

Domácí sládkové vědí, že jednou z nepříjemných prací po vaření várky je čištění, ale i o toto by se měl Artbrew postarat. Takže nejhorší na celém procesu vaření piva je čekání, až se celý proces dokončí.

Autor:


Témata: nápady, Vaření


Nejčtenější

Tato utěrka je zralá do pračky. Jak si s ní poradí praní v mikrovlnné troubě?
Toto se nepovedlo. Utěrky se v mikrovlnce zázračně nevyperou

Po internetu se šíří rada, že zašpiněné utěrky není třeba vyvařovat, stačí je vyprat pomocí mikrovlnné trouby. To by se určitě líbilo všem, kdo si pravidelně...  celý článek

Takto musel čapí pár z Dubné bránit své hnízdo a vejce.
V čapím hnízdě v Dubném se o víkendu vylíhla první letošní mláďata

V sobotu bylo pošmourno, přesto se v hnízdě v Dubném vylíhla první letošní čapí mláďata u nás. Stejný čapí pár tu na kostele hnízdí už šestou sezonu, ale letos...  celý článek

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Podle Pohlreicha si barbeque kuře zamilují všichni.
VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší...  celý článek

Padesát procent lidí se učí metodou pokus a omyl. Ilustrační snímek.
Uvařit vejce a vyměnit žárovku je stále častěji problém, ukázal průzkum

Ačkoliv se do módy vrací trend mnoho věcí si vyrábět doma svépomocí, průzkum britské pojišťovny Aviva zjistil, že každý pátý Brit neumí uvařit vejce, přes 40...  celý článek

Další z rubriky

Holandská omáčka je nedílnou součástí podávání chřestu, jehož sezona právě...
Holandská omáčka za minutu. K aktuálnímu chřestu, ale i rybám nebo masu

Je hotová asi za minutu a zvládne ji úplně každý. Oproti klasickému postupu u ní nehrozí riziko sražení a vyjde pokaždé naprosto perfektně.  celý článek

Zapečenou směs před podáváním ozdobte trochou zeleného.
Pohlreich vaří vejce ve vejci. Pochoutku s ančovičkami a parmezánem

Možná jste nakoupili na Velikonoce více vajíček, než jste spotřebovali na vyfukování a barvení. Proto Zdeněk Pohlreich v posledním dílu Teď vaří šéf! ukázal...  celý článek

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.