Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


S automatickým domácím pivovarem se povede pivo každému. Uvaří i zchladí

aktualizováno 
Vaření domácího piva je stále populárnější a láká nadšence z celého světa. Problémem je v domácích podmínkách dodržet technologické podmínky. To se rozhodli vyřešit tvůrci pivovaru Artbrew, který už čtrnáct dní před koncem kampaně na Kickstarteru vybral čtyřnásobek požadované částky.

Je to dané i tím, že tvůrci ze San Jose v Kalifornii vsadili na agresivní cenovou politiku, a tak si zájemci o „první vlaštovky“ mohli pivovar objednat se zhruba stopadesátidolarovou slevou. Takže místo 600 dolarů (asi 14 500 Kč) ho mohli získat za tři čtvrtiny.

Fotogalerie

Rozhodně by nemělo jít o nějaký výrobník instantního piva, ale o mašinu pro plnohodnotný proces vaření. Ten lze v domácích podmínkách udělat také, ale pivovařiči přitom zažívají různé ústrky od manželek a přítelkyň, které je tu stěhují do sklepa, tu odmítají uvolnit lednici, aby se v ní udržovala správná teplota, nutná pro jednotlivé technologické procesy, které je třeba dodržet (více o homebrewingu zde).

Artbrew má v základním „rejstříku“ desítky receptů od ležáků plzeňského typu až po kvasnicové pivo. Mimo to si můžete vlastní proces vaření přizpůsobit a experimentovat. Lze využít nákupu připravených surovin podle druhu piva (tým má připravený vlastní internetový obchod), anebo použít i vlastní ječmen nebo chmel a další ingredience.

Jako obvykle v poslední době – Artbrew je prostřednictvím internetu propojený s aplikací v mobilním telefonu. Takže třeba i z práce se můžete podívat, co se v přístroji právě děje a těšit se na novou várku.

Domácí sládkové vědí, že jednou z nepříjemných prací po vaření várky je čištění, ale i o toto by se měl Artbrew postarat. Takže nejhorší na celém procesu vaření piva je čekání, až se celý proces dokončí.

Autor:


Témata: nápady, Vaření


Nejčtenější

Zdeněk Pohlreich
VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše...  celý článek

Ruka nemusí dělat nic jiného, než přesouvat kelímek od kávovaru k zákazníkovi....
První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou...  celý článek

Chcete si třeba příští neděli udělat krásnou předjarní rodinnou snídani?...
Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na...  celý článek

opylovací robot
Polím chybí včely k opylování. Vědci místo nich chtějí nasadit drony

Japonští vědci začali zkoušet miniaturní drony, které by mohly pomoci včelstvům opylovat louky a pole. Stroje by mohly brázdit pole a přenášet pyl z rostliny...  celý článek

Fenku Aňu přivedl do útulku původní majitel. Bulhar, který se vracel do vlasti...
Děti natočily video fence křížence pitbula z útulku, aby jí našly domov

Mladou černou fenečku přivedl před časem do kralupského útulku Bulhar, který ji používal na hlídání podnikového areálu. S tím, že je Aňa naprosto skvělá,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.