Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Domácí muffiny nejsou nijak složité, přidat můžete i rumovou pralinku

aktualizováno 
Oblíbený hrníčkový recept, kdy se všechno jednoduše odměřuje na hrníčky, prozradila cukrářka Markéta Krajčovičová na muffiny. Recept je to rychlý a hotové muffiny oceníte ke kávě i jako odpolední svačinku pro děti. Jestli jim do nich vložíte pralinku, kousek čokolády nebo třeba lžičku džemu, to je jen na vás.

Potřebovat budete 2 vejce, 3/4 hrnku oleje, 3/4 hrnku cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3/4 hrnku mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, kypřicí prášek do pečiva, pro vůni 3 lžíce rumu a jako náplň rumové pralinky. Než se pustíte do přípravy těsta, předehřejte si troubu na 170 °C.

Sladká fotogalerie

Do zadělávací mísy rozklepněte obě vejce, přidejte vanilkový cukr i cukr krupici a začněte šlehat. Pak postupně přidejte olej, mléko, pár lžic rumu a mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva a pečlivě prošlehejte.

Připravte si formu a košíčky na muffiny, které našlehaným těstem naplňte tak do dvou třetin, při pečení muffiny nabudou.

Naplněné košíčky pak narovnejte například do dortové formy nebo na plech a doprostřed každého muffinu položte jednu pralinku, kterou pomocí špejle zanořte do těsta, aby nebyla vidět. Nakonec je posypejte čokoládou a dejte péct do předem vyhřáté trouby (na zmíněných 170 °C) na 15 až 20 minut. 

A je

Dort jako čerstvě upečené kuře

Tento rychlý a jednoduchý recept prozradí cukrářka Markéta Krajčovičová v pondělí po osmé večer v premiérovém dílu pořadu Božské dorty od Markéty na televizi Prima love. A muffiny zdaleka nebudou to jediné, co předvede.

Ingredience pro pečení muffinů

Suroviny pro domácí muffiny vyhledejte v akci - na AkcniCeny.cz.

Upeče také dort v podobě kuřete, čerstvě upečeného či grilovaného. A tuto hmatatelnou iluzi vytvoří natolik dokonale, až je matoucí. Vždyť kdo by od "pečeného kuřete" čekal, že je to ve skutečnosti sladký dort.  

     

Autor:




Nejčtenější

Šestačtyřicetiletý truhlář Pavel Svoboda z Horní Cerekve na Pelhřimovsku...
Truhlář dva roky vyráběl Jawu 250. Ze dřeva má i lanka, výplety a řetěz

Šestačtyřicetiletý truhlář Pavel Svoboda z Horní Cerekve na Pelhřimovsku vyrobil v měřítku 1:1 celodřevěný model motocyklu Jawa 250, zvaného pérák. Motocykl...  celý článek

Gorila Zola
VIDEO: Takto gorily tančí breakdance. Z bazénu si udělají fontánu

V horkém létě mají radost z vody i gorily. Sameček Zola z americké zoo v Dallasu to předvedl takovým stylem, že by zahanbil i profesionálního tanečníka.  celý článek

Bez základního nářadí se doma neobejdete.
Jakou sadu s nářadím vybrat novomanželům či svobodné matce v paneláku

Není každý rodilým kutilem. Drtivá většina lidí jen občas potřebuje něco dotáhnout, přišroubovat, zacvaknout nebo přeštípnout. Pro takové uživatele nemá cenu...  celý článek

Pec, která se vejde do trouby, navrhlo manželské duo z Chicaga.
VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v...  celý článek

Černá zmrzlina je letos hit, ale na kozí farmě už ji připravují už od loňska.
Fénix z Vizovic předběhl dobu. „Černá zmrzlina“ je hit

Světová média v posledních týdnech pobláznila černá zmrzlina, fenomén letošního léta. Izraelský Jeruzalem Post o ní píše jako o hitu hlavního města Tel Avivu,...  celý článek

Další z rubriky

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Černá zmrzlina je letos hit, ale na kozí farmě už ji připravují už od loňska.
Fénix z Vizovic předběhl dobu. „Černá zmrzlina“ je hit

Světová média v posledních týdnech pobláznila černá zmrzlina, fenomén letošního léta. Izraelský Jeruzalem Post o ní píše jako o hitu hlavního města Tel Avivu,...  celý článek

Rybí karbanátky s kari omáčkou
Perfektní rybí karbanátek. Asijská kuchyně snadno a rychle u vás na grilu

Rybí karbanátky jsou velmi populární v asijské kuchyni. Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, že jejich příprava je neuvěřitelně...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.