Pátek a sobotu 14. září pořadatelé vybrali jako ideální termín, kdy to v Praze rozbalit po italsku s druhým ročníkem festivalu Gusto del Cilento, tedy Chuť kraje Cilento, což je oblast v nejjižnějším cípu Itálie.
Právě odtud do Prahy dorazilo 13 farmářských rodin, které přivezly vlastnoručně zpracované produkty jako panenský olivový olej, čerstvou domácí pastu, sýry, typické italské uzeniny, vína, cibulové a kaštanové zavařeniny a další lahůdky.
Italské farmáře můžete po oba dny teoreticky zastihnout až do devíti večer, ale podle organizátora Jiřího Sedláčka záleží i na tom, jaké bude počasí, zájem ze strany návštěvníků i nálada.
Naši farmáři by měli v pátek i v sobotu balit před šestou večerní, nejlépe však samozřejmě nakoupíte po ránu či dopoledne. Zvláště pokud si chcete odnést hlavně čerstvou tuzemskou zeleninu.
Zobrazit celou fotogaleriiProhlédněte si pohodlně všechny fotografie |