Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Nejlepší šéfkuchaři v jedné kuchyni na festivalu Chef Time Fest

  14:17aktualizováno  14:17
Není normální, aby se v jedné kuchyni během jediného večera setkala smetánka českých kuchařů jako při právě probíhajícím gastrofestivalu Chef Time Fest.

„Základní myšlenkou je shromáždit do jednoho místa to nejlepší, co se v současném světě dobré gastronomie děje, a zprostředkovat to i návštěvníkům festivalu,“ říká organizátor akce Karel Šimůnek. Chce vytvořit „tak trochu jiný“ festival, než jsou ty běžné, kde se cestuje po jednotlivých restauracích.

Fotogalerie

On naopak sezve špičkové kuchaře do jednoho místa, tedy do pražské restaurace Avantgarde a tady musí prokázat své umění a dostát své pověsti. To je pro lidi nejen užitečné, protože s každým chodem se prezentuje jeden kuchař, ale i zábavné, protože se tak mohou seznámit s lidmi, kteří stojí za konceptem a menu podnik, do kterého třeba rádi chodí.

Festival trvá do 5. února 2015 a téměř každý den probíhají různé akce, například škola vaření, degustace vína nebo kuchařská show. Vrcholem je takzvaný Chef´s table, kde se sejde pět nebo šest šéfkuchařů z vyhlášených pražských restauraci a společně připraví vícechodové menu. První takový večer proběhl právě včera, druhý se chystá na 29. ledna a třetí 5. 2. festival uzavře.

„Nejvíc se těším na týden, který bude zvláštní tím, že se má vrátit český tým, který je právě v Lyonu na  European Catering Cup 2015. U nás tak bude vařit Radek David z La Veranda a určitě se s námi i hosty podělí o čerstvé zážitky,“ popisuje Šimůnek.

Festival v datech

Včera jsme při přípravách zastihli Tituse Eliáše, šéfa z restaurace Na Kopci, který na večer připravoval králičí ragout. „Sestavu kuchařů vymýšlí pořadatel a protože nás všechny zná, dá dohromady partu, která lidsky spolu vychází. Navíc tohle vaření je pro nás proti těm běžným legrace, je to pro nás tak trochu odpočinek, sranda akce, potkat se a také možnost prezentovat svoji restauraci,“ povídá Eliáš.

A už se hlasitě vítá s Romanem Dolejšem z La Gare. Večer budou mít pár chvil, aby spolu probrali, co je nového, a zavzpomínali na chvíle, kdy stáli bok po boku u jedné plotny. Když se totiž prakticky každého kuchaře zeptáte na nějakého kolegu, tak říká: Jasně toho znám, vařili jsme spolu v (doplňte jméno podniku).

Autor:




Nejčtenější

(Ilustrační snímek)
Kachny jsou učenlivé. Naučily se jíst malé ptáky, aby získaly lepší živiny

Divoké kachny se živí semeny, bobulemi, rostlinami a hmyzem, někdy i malými rybami. Britští vědci ale nedávno v Rumunsku poprvé „nachytali“ divoké kachny, jak...  celý článek

Čokoládoví jedinci (pes vlevo) jsou nestandardní, přesto se však ve vrzích...
Tibetský teriér. Posvátný posel štěstí, který se jako teriér nechová

Tibetský teriér neboli „tibeťák“ je skvělým rodinným i sportovním společníkem. Jeho výrazným znakem je nádherná jemná srst, kterou zaujme na první pohled. V...  celý článek

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Další z rubriky

Černá zmrzlina je letos hit, ale na kozí farmě už ji připravují už od loňska.
Fénix z Vizovic předběhl dobu. „Černá zmrzlina“ je hit

Světová média v posledních týdnech pobláznila černá zmrzlina, fenomén letošního léta. Izraelský Jeruzalem Post o ní píše jako o hitu hlavního města Tel Avivu,...  celý článek

Ctenolepisma longicaudata alias „papírová ryba“
Není rybenka jako rybenka. Ty z Nizozemska žerou celé archivy

Běžné domácí rybenky většinou žádnou škodu nenadělají, jejich exotický sourozenec už představuje větší nebezpečí. Alespoň pro archivy, sbírky knih, časopisů...  celý článek

S kváskem se nemusíte během dovolené rozloučit, lze ho upravit tak, abyste ho...
Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré...  celý článek

Bulgur s petrželkou a citronem
Bulgur s petrželkou a citronem

Lehké jídlo pro celou rodinu.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.