VIDEO: Nejlepší šéfkuchaři v jedné kuchyni na festivalu Chef Time Fest - iDNES.cz
Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

VIDEO: Nejlepší šéfkuchaři v jedné kuchyni na festivalu Chef Time Fest

  14:17
Není normální, aby se v jedné kuchyni během jediného večera setkala smetánka českých kuchařů jako při právě probíhajícím gastrofestivalu Chef Time Fest.
Festival jídla. Nejlepší šéfkuchaři v jedné kuchyni | (1:36) | video: iDNES.cz

„Základní myšlenkou je shromáždit do jednoho místa to nejlepší, co se v současném světě dobré gastronomie děje, a zprostředkovat to i návštěvníkům festivalu,“ říká organizátor akce Karel Šimůnek. Chce vytvořit „tak trochu jiný“ festival, než jsou ty běžné, kde se cestuje po jednotlivých restauracích.

On naopak sezve špičkové kuchaře do jednoho místa, tedy do pražské restaurace Avantgarde a tady musí prokázat své umění a dostát své pověsti. To je pro lidi nejen užitečné, protože s každým chodem se prezentuje jeden kuchař, ale i zábavné, protože se tak mohou seznámit s lidmi, kteří stojí za konceptem a menu podnik, do kterého třeba rádi chodí.

Festival trvá do 5. února 2015 a téměř každý den probíhají různé akce, například škola vaření, degustace vína nebo kuchařská show. Vrcholem je takzvaný Chef´s table, kde se sejde pět nebo šest šéfkuchařů z vyhlášených pražských restauraci a společně připraví vícechodové menu. První takový večer proběhl právě včera, druhý se chystá na 29. ledna a třetí 5. 2. festival uzavře.

„Nejvíc se těším na týden, který bude zvláštní tím, že se má vrátit český tým, který je právě v Lyonu na  European Catering Cup 2015. U nás tak bude vařit Radek David z La Veranda a určitě se s námi i hosty podělí o čerstvé zážitky,“ popisuje Šimůnek.

Festival v datech

Včera jsme při přípravách zastihli Tituse Eliáše, šéfa z restaurace Na Kopci, který na večer připravoval králičí ragout. „Sestavu kuchařů vymýšlí pořadatel a protože nás všechny zná, dá dohromady partu, která lidsky spolu vychází. Navíc tohle vaření je pro nás proti těm běžným legrace, je to pro nás tak trochu odpočinek, sranda akce, potkat se a také možnost prezentovat svoji restauraci,“ povídá Eliáš.

A už se hlasitě vítá s Romanem Dolejšem z La Gare. Večer budou mít pár chvil, aby spolu probrali, co je nového, a zavzpomínali na chvíle, kdy stáli bok po boku u jedné plotny. Když se totiž prakticky každého kuchaře zeptáte na nějakého kolegu, tak říká: Jasně toho znám, vařili jsme spolu v (doplňte jméno podniku).

Autor:

Nejčtenější

Paměť ladili bylinkami už studenti ve starověku. Kvůli koncentraci i úzkosti

Nejen ve vyšším věku se stává, že nás paměť občas zradí, ale nezoufejte. Dobře to znají i studenti. Příroda má naštěstí v rukávu celou řadu báječných bylinných pomocníků, díky kterým ji znovu vrátíte...

Pět let už je moc. Jak poznat větve rybízu, které už musí pryč

Svěží jarní počasí a probouzející se příroda přímo vybízí k zahradničení. Rybíz je nenáročný keř, ale i ten ocení jarní péči. Za tu se pak odmění bohatou sklizní plnou vitamínů. Jak na to?

Mráz se chystá na květy ovocných stromů. Zachrání je bílá netkanka, voda a oheň

S pochopitelnými obavami sledují mnozí zahrádkáři předpověď, kdy se mají po teplých slunečných dnech vrátit chladné dny včetně mrazíků. Řada ovocných keřů i stromů má květy v rozpuku, a tak hrozí, že...

Je kvůli mrazům nutné odložit stříhání levandule? Na jarní střih je nejvyšší čas

Přelom března a dubna je ideální pro jarní řez levandule. Je lepší se stříháním levandulí počkat, až teploty opět klesnou pod bod mrazu?

Něžný jako křídla motýlů, ale odolný. Jak se starat o motýlovník

Všechny květiny potřebují péči a výjimkou není ani tzv. motýlovník, neboli motýlí keř. I když není příliš náročný, nabízíme pár tipů, kdy motýlí keř stříhat a jak prodloužit životnost květů.

Do největšího proutěného koše si klidně i lehnete, řemeslník ho pletl dva týdny

Na pardubickém náměstí Republiky v pátek dopoledne komisař oficiálně potvrdil nový český rekord. Do České knihy rekordů se zapsal největší pletený proutěný koš bez dna, který poslouží jako...

11. dubna 2025  11:52

OBRAZEM: Jeden chlupáč vedle druhého. Na výstavě v Brně je přes 17 tisíc psů

Štěkot roztodivných chlupáčů a hlasy jejich majitelů se od čtvrtka rozléhají brněnským výstavištěm. Na Evropskou výstavu psů sem dorazili zástupci 72 zemí, aby zde až do neděle soutěžili o tituly v...

11. dubna 2025  10:58

Jaro je za dveřmi, tak mu je otevřete! Aneb tipy na jarní dekorace

Jarní výzdoba se nemusí omezovat jen na symboly Velikonoc. Nápadů na dekorace do bytu i na zahradu je mnoho a každý si může vybrat podle svého vkusu.

11. dubna 2025

Nečekaný mazlíček. Věra a její zakrslé prase, které trochu přerostlo

„Nikdy by mě nenapadlo, že se naším domácím mazlíčkem stane prase,“ líčí dnes už se smíchem Věra. Čtenářka, která vypráví svůj příběh, jak se z malého zakrnělého prasátka stal pašík, jenž málem...

11. dubna 2025

V Zoo Praha řádí dvě malé gorilí parťačky, Gaia v sobotu slaví 1. narozeniny

V gorilím pavilonu Rezervace Dja v Zoo Praha je díky dvěma gorilím mláďatům od loňského jara pěkně živo. V sobotu tu navíc bude od 10 hodin mladší z obou gorilích holčiček slavit první narozeniny,...

11. dubna 2025

Nenáročný, ale za péči se odvděčí. Tipy na jarní péči o angrešt

Angrešt patří mezi nenáročné keře, stejně jako maliny, rybíz nebo ostružiny. Bohatou úrodu ale můžete podpořit pravidelnou péčí. Jak a kdy stříhat angrešt a co mu ještě dopřát pro správný růst a...

10. dubna 2025

Nejen o svátcích dává policistka na Instagramu prostor kreativitě a inspiruje

„Mech, sněženky, křepelčí vajíčka a peříčka dodají věnci něžnost,“ popsala Jarmila Gonosová jednu ze svých instagramových fotografií pro časopis Žena a život. Na svém účtu @sweet.lily1177 přináší...

10. dubna 2025

Už jste letos zaplatili poplatek za psa? Kolik to je a na co si dát pozor

Pořídit si psa znamená nejen radost a věrného parťáka, ale také odpovědnost a pravidelné výdaje. Kromě krmiva, veterinární péče či doplňků musíte počítat i s místním poplatkem za psa. Jeho výše se...

10. dubna 2025

Paměť ladili bylinkami už studenti ve starověku. Kvůli koncentraci i úzkosti

Nejen ve vyšším věku se stává, že nás paměť občas zradí, ale nezoufejte. Dobře to znají i studenti. Příroda má naštěstí v rukávu celou řadu báječných bylinných pomocníků, díky kterým ji znovu vrátíte...

9. dubna 2025

Od melounových explozí po falešná vejce: Temná strana gastronomie

Melounové bomby, svítící maso a hodování na vlastním pohřbu – svět gastronomie dokáže přichystat skutečně bombastická překvapení.

9. dubna 2025

Pět let už je moc. Jak poznat větve rybízu, které už musí pryč

Svěží jarní počasí a probouzející se příroda přímo vybízí k zahradničení. Rybíz je nenáročný keř, ale i ten ocení jarní péči. Za tu se pak odmění bohatou sklizní plnou vitamínů. Jak na to?

8. dubna 2025

Vyrobte si stále živý jarní věnec na dveře. S rozkvetlými květináčky

Živé květy a hravé pastelové barvy k jaru patří, stejně jako dekorace, které lze vztáhnout i k Velikonocům. Můžete si vyrobit netradiční věnec na dveře s terakotovými květináčky, který nikdo jen tak...

8. dubna 2025