Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Flatbread je taková vylepšená chlebová placka. Podle šéfa strašně dobrá

  0:26aktualizováno  0:26
Masíčko z pečených telecích žebírek a pečená červená řepa zalité křenovou šlehačkou, korunované lístky čerstvé rukoly, to vše na čerstvě pečené chlebové placce. Až uslyšíte Zdeňka Pohlreicha, jak při ochutnávání téhle v Americe oblíbené dobroty mručí blahem, budete mít jasno, čemu v nejbližší době neodoláte a připravíte si to doma.

Tenhle americký chleba přitom není nic jiného než jednoduchá placka z těsta na pizzu. Kterou ovšem pokladete pečlivě vybranými ingrediencemi až po upečení. Základní těsto nemůže být jednodušší a složení vrchní vrstvy je víceméně variabilní, podobně jako u různých druhů italské pizzy. Rozdíl mezi nimi je v podstatě jen v tom, že pizza se peče i se svojí „náplní“ a tahle placka samotná. A co si na ni pak naskládáte, to si sníte.

Dáte péct žebírka a řepu, připravíte těsto, nastrouháte křen

Hladká mouka s trochou mléka, sušeným droždím a troškou vody je základ. Z této směsi vypracujte v misce a následně na vále hladké těsto, které necháte pomalu vykynout. Ideálně v misce překryté potravinovou fólií.

Fotogalerie

Vykynuté těsto pak na vále nechte chvíli odpočinout, rozdělte si ho na porce - podle množství těsta - a zlehka ho na pomoučeném vále vyválejte v oválnou placku na délku plechu. A můžete ji hned dát péct do trouby vyhřáté na 200 °C a upéct dokřupava.

A ta lákavá náplň? Telecí žebírka si šéf dává péct, ještě než se pustí do přípravy těsta, podobně jako červenou řepu zabalenou do alobalu. Zatímco se pak placka peče v troubě, obere ze žebírek jemné maso, pokrájí, oloupe pečenou řepu, pokrájí na plátky, lístky rukoly promíchá s olivovým olejem a dochutí a připraví šlehačku s křenem.

Koneckonců, krok za krokem to vše předvede v nedělní podvečer v premiérovém díle pořadu Tak vaří šéf! na Primě, do kterého sestavil menu z jídel poměrně neobvyklých. Nicméně tím spíš jsou osvěžující a určitě stojí za vyzkoušení.

Autor:




Nejčtenější

Housenka zavíječe zimostrázového
PORADNA: Mám skoro zničený buxus od zavíječe. Co proti tomu mohu dělat

Na začátku května jsem zjistila, že mi buxus na zahradě skoro sežral zavíječ zimostrázový. Myslím, že to tentokrát ještě přežil, ale bojím se, aby se to příští...  celý článek

Malá akumulátorová pila je určena pro drobné práce kolem domu.
Bude na zahradách vládnout akutechnika? Její výsledky jsou stále lepší

Ještě před pár lety se zdálo, že akumulátorové zahradní stroje jsou jen drahou variantou pro několik nadšenců. Ale teď se ukazuje, že výkony se zvedají a...  celý článek

Pstruh obecný potoční
Pstruh potoční je už dnes skoro ohrožená ryba, tvrdí rybář Jakub Vágner

Kvůli kormoránům i lidem je dnes pstruh žijící v potocích vzácností, říká Jakub Vágner v novém dílu pořadu S Jakubem na rybách. Probere techniky lovu pstruhů.  celý článek

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Samice lemura mongoz se svým mládětem.
V ostravské zoo se narodilo vzácné mládě lemura mongoze, první v Česku

Příchod nové samice vzácného madagaskarského lemura loni na podzim znamenal pro chovatele v ostravské zoologické zahradě velkou naději na rozmnožení tohoto...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.