Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Steaky, burgery, suši i škorpioni. Začal nový ročník Foodparade

  16:10aktualizováno  16:10
Už šestý ročník Foodparade obsadil zámeckou zahradu v Troji. Od rána lákal na pestrou nabídku pokrmů - od Asie až po hovězí kýtu. V příjemném počasí se návštěvníci „přetahovali“ o místa na parkovišti, kam jezdí lidé do zoo.

Foodparade už je za těch šest let legendou, za kterou stojí škola vaření Cheefparade. Za tu dobu se samozřejmě vyvíjel, ale jedno mu zůstalo: pokus o pohodový rodinný víkend, kde můžete ochutnat to, co v běžné restauraci nenajdete. K tomu přispívá i krásné prostředí parku v pražském Zámku v Troji.

Fotogalerie

Pro autem jedoucí je tam jediný zádrhel: je vhodné vyjet ráno dříve, protože v pěkném počasí můžete natrefit na davy návštěvníků z pražské zoo, kteří „okupují“ záchytná parkoviště.

Zásadní novinkou je letos systém platby pomocí elektronické karty, který by měl podle organizátorky Petry Plánkové zajistit absolutní transparentnost v platbách. Při vstupu si kartu „nabijete“ body (chefy), každý z nich má hodnotu 20 korun. Na každém stánku je pak bezkontaktní snímač, se kterým se platí podobně jako s platební kartou v obchodě.

Rodiče, kteří si vyjdou i s dětmi, mají je možnost zabavit v dětském koutu, ale každou hodinu děti mohou zdarma absolvovat i kurz dětského vaření. A rodiče zatím mohou ochutnávat. Většina porcí má hodnotu od dvou do pěti bodů. Nejde tu o to nacpat se svíčkovou „se šesti“, ale zkoušet speciality. Od různých druhů burgerů, přes tatarák, cukrářské speciality či asijské pokrmy.

Počasí přeje, neprší, není přehnané horko, tak se zdá, že výlet do Troji není špatný nápad. Alespoň pro ty, kdo mají rádi dobré jídlo a zkoušejí něco nového.

Autor:




Nejčtenější

Nádherný úlovek z Náchodska.
Pochlubte se, jak u vás rostou. Nejlepší houbařské fotky odměníme

Čas hřibů je pro drtivou většinu nadšených houbařů tím nejkrásnějším obdobím v roce. Tedy pokud rostou, to je potom radost. Tu ovšem můžete mít i z fotoúlovků...  celý článek

Domek pro včely samotářky z bezových větviček
Postavte domeček pro včely samotářky. Na zahradě se postarají o škůdce

Přilákejte na svou zahradu co nejvíce drobných živočichů. Když jim nabídnete adekvátní ubytování, odvděčí se vám. Díky nim ubude škůdců a zvýší se úroda.   celý článek

Mláďata nandu pampových v plzeňské zoologické zahradě.
V plzeňské zoo se vylíhli nandu pampoví, vajíčka vyseděl samec

Plzeňská zoologická zahrada může po třech letech slavit úspěšný odchov pštrosů nandu pampových. Na konci června se z vajíček vyklubala dvě mláďata.   celý článek

Koupání slonů probíhá v zákulisí.
Respekt tváří v tvář sloním obrům i hubička od Mamuta. V zákulisí zoo

Mazlení. Tulení. Krmení. Hlazení. Roztomilá mláďátka a oddaná zvířátka. To vše v krásném prostředí uprostřed zeleně, vody, květin a exotické zvěře. Prostě...  celý článek

Džungle v Holešovicích Prazelenina od letošního jara funguje přímo u Vltavy v...
Zelenina i sousedské vztahy se pěstují v komunitních zahradách

Komunitní zahrada Prazelenina v Holešovicích byla prvním místem svého druhu v Praze, aktuálně se jen přestěhovala. Dnes se trend propojování zahrádkaření a...  celý článek

Další z rubriky

Váleček se hodí na hladké, rovné zdi.
Nejhorší sny kutila: hmoždinky a lepidla nedrží, sádra rychle tuhne

V čem začátečníci i mírně pokročilí tápou a chybují? Magazín MF Dnes ve své příloze DOMA zmapoval nejčastější problémy a doplnil je užitečnými radami, jak se...  celý článek

Pronajímání domů a bytů on-line je stále populárnější.
Půjčujete chalupu přes internet? Dejte si pozor na majetek

Důvěra Čechů ke krátkodobým sezonním pronájmům chalup nebo rodinných domů prostřednictvím on-line služeb roste. Na serverech typu Airbnb, Couchsurfing nebo...  celý článek

Ve vegetariánském řeznictví nenajdete běžné maso, ale jeho náhražky z rostlin.
Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.