Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Steaky, burgery, suši i škorpioni. Začal nový ročník Foodparade

  16:10aktualizováno  16:10
Už šestý ročník Foodparade obsadil zámeckou zahradu v Troji. Od rána lákal na pestrou nabídku pokrmů - od Asie až po hovězí kýtu. V příjemném počasí se návštěvníci „přetahovali“ o místa na parkovišti, kam jezdí lidé do zoo.

Foodparade už je za těch šest let legendou, za kterou stojí škola vaření Cheefparade. Za tu dobu se samozřejmě vyvíjel, ale jedno mu zůstalo: pokus o pohodový rodinný víkend, kde můžete ochutnat to, co v běžné restauraci nenajdete. K tomu přispívá i krásné prostředí parku v pražském Zámku v Troji.

Fotogalerie

Pro autem jedoucí je tam jediný zádrhel: je vhodné vyjet ráno dříve, protože v pěkném počasí můžete natrefit na davy návštěvníků z pražské zoo, kteří „okupují“ záchytná parkoviště.

Zásadní novinkou je letos systém platby pomocí elektronické karty, který by měl podle organizátorky Petry Plánkové zajistit absolutní transparentnost v platbách. Při vstupu si kartu „nabijete“ body (chefy), každý z nich má hodnotu 20 korun. Na každém stánku je pak bezkontaktní snímač, se kterým se platí podobně jako s platební kartou v obchodě.

Rodiče, kteří si vyjdou i s dětmi, mají je možnost zabavit v dětském koutu, ale každou hodinu děti mohou zdarma absolvovat i kurz dětského vaření. A rodiče zatím mohou ochutnávat. Většina porcí má hodnotu od dvou do pěti bodů. Nejde tu o to nacpat se svíčkovou „se šesti“, ale zkoušet speciality. Od různých druhů burgerů, přes tatarák, cukrářské speciality či asijské pokrmy.

Počasí přeje, neprší, není přehnané horko, tak se zdá, že výlet do Troji není špatný nápad. Alespoň pro ty, kdo mají rádi dobré jídlo a zkoušejí něco nového.

Autor:


Témata: Foodparade, Vaření


Nejčtenější

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Pstruh obecný potoční
Pstruh potoční je už dnes skoro ohrožená ryba, tvrdí rybář Jakub Vágner

Kvůli kormoránům i lidem je dnes pstruh žijící v potocích vzácností, říká Jakub Vágner v novém dílu pořadu S Jakubem na rybách. Probere techniky lovu pstruhů.  celý článek

Housenka zavíječe zimostrázového
PORADNA: Mám skoro zničený buxus od zavíječe. Co proti tomu mohu dělat

Na začátku května jsem zjistila, že mi buxus na zahradě skoro sežral zavíječ zimostrázový. Myslím, že to tentokrát ještě přežil, ale bojím se, aby se to příští...  celý článek

Vizualizace budoucí podoby výsadby u hřbitovní zdi, tzv. babiččiny zahrádky.
Zahradu klidně budujte postupně, nejdůležitější je koncept

Tato zahrada skýtá útočiště vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Místo užívá komunita lidí, z nichž každý jeden může přispět k jeho budování. I když není...  celý článek

Další z rubriky

Takto by mělo vypadat správně rozpálené uhlí.
Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také odhodlají vyzkoušet své umění u grilu. Nabízíme krátké...  celý článek

Telecí klopsy na grilu připravil šéf z mletého telecího a hovězího masa.
VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár dalších ingrediencí a můžete na grilu vytvořit pochoutku, která...  celý článek

Hovězí steak s paprikou a žampiony.
Pohlreich se těší na jarní grilování, steak si udělal alespoň v kuchyni

Přestože se Zdeněk Pohlreich věnoval v současné řadě Teď vaří šéf! zdravé lehké kuchyni, uznává, že rozhodně není třeba zatratit pěkný kousek uleželého...  celý článek

Jak si snížit IQ tričkem
Jak si snížit IQ tričkem

Primitivní vtip, trapná anglická hesla, stereotyp a zoufalstvím vyždímaně designové dílny. Aneb pekelnosti českých e-shopů.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.