náhledy
25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst petrželové natě, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, šťáva z limetky. Krevety naložíme do marinády a grilujeme.
Autor: Jiří Poslušný
Hamburger "Hrabyňský Dvouručák". Domácí bulky, mletý vyzrálý hovězí krk plněný bylinkovým máslem, sýr čedar, tyrolský špek, omáčka z pečeného česneku, čatní z červené cibule, salát.
Autor: Aleš Klimša
Grilované špízy, slanina, žampiony. Potřebné přísady: slanina, maso vepřové nebo kuřecí, paprika, cibule, uzenina, žampiony.
Autor: Markéta Kaplanová
Grilovaná kuřecí křídla. Potřebné přísady: kuřecí křídla, grilovací koření, základní barbecue omáčka.
Autor: Iva Drašnarová
Grilovaná vepřová krkovice, vepřový bůček a krůtí horní stehno. Přísady: olej, rozmarýn, tymián, libeček, kmín drcený, sůl, pepř, grilovací koření.
Autor: Martin Přibyl
Glóbusky - cherry rajčátka se slaninou na grilu. Možno okořenit paprikou, provensálským či jiným oblíbeným kořením.
Autor: Vítězslav Staňo
Hovězí flank steak prokládaný rukolou, přelitý balsamikem, olivovým olejem a posypaný parmazanem.
Autor: Hubert Vašek
Grilované makrely na koriandru: Vykuchané makrely prosolte a naplňte nasekaným česnekem, koriandrem a pokapte citronem. Takto je nechejte alespoň hodinu proležet a pak můžete grilovat.
Autor: Petr Hulák
Posílám ryby: vykuchané pstruhy naplníme po osolení bylinkami a plátkem másla a svážeme pórkem (ten před tím spaříme, aby se netrhal), pak pozvolna grilujeme.
Autor: Daniela Lisová Poláková
Uzená falešná svíčková. Naložit 24 hodin předem do směsi koření - pepř, sůl, mletá hořčice, uzená červená paprika. Použité dřevo: višen/dub. 4 hodiny udit při 100 °C a 2 h při 135 °C.
Autor: Marek Melena
Nebyl gril, tak muselo postačit několik kamenů z Vltavy. Maso byl vepřový bůček, kdy tuk stekl pryč a maso bylo vynikající.
Autor: Vlastimil Novák
Kulatiny s čuníkem: Vykrmíme na požadovanou hmotnost, 3 dny před akcí usmrtíme a naložíme do směsi oleje, česneku, jalovce a tymiánu a v den akce hurá na rožeň a pomalu rožnit.
Autor: Tomáš Pražák
Rodinná sešlost si vyžádala rovnou 2 grilované kýty. Necháváme si je dopředu naložit u prověřeného řezníka, potěr připravená směs gyros + olej + polotmavé pivo. Po oslavě opět nic nezbylo.
Autor: Ladislav Zima
Na maximum jsme roztopili gril, kuřata na stojáka, před grilování stačí pomazat citronovou šťávou, nasolit a napíchnout na plechovkové pivo které zamezí vysušení.
Autor: Jan Malík
Elektrický gril rozehřát, vepřové maso osolit, opepřit, přidat další koření dle chuti, ugrilovat z každé strany, opéct housku, dip (jogurt, tatarka, česnek), okurka, rajče, plátek sýru, červená cibule.
Autor: Radek Hon
Posílám vám recept na naše lahodné krůtí maxi stehýnko. Krůtí stehno pečlivě omyjeme a den předem naložíme do marinády z olivového oleje, česneku, rozmarýnu ze zahrádky, bílého pepře, soli.
Autor: Josef Bujárek
Hovězí kýtu našpikujeme, naložíme do slaného nálevu na týden, grilujeme 8 h v alobalu a 1 h bez alobalu kvuli zlatave kůrce, pak krájíme hovězi plátky s mozaikou špeku, potírat česnekovym olejem.
Autor: Dušan Kučera
Ingredience: 1 malý bochník chleba (600 g), klobása salsiccia, 2 středně velké cibule, 3 zelené/žluté/červené papriky, strouhaný sýr
Autor: Pavel Mihula
Vepřová krkovička naložená v česnekovo-paprikové marinádě s grilovanou zeleninou, a pečené kuřátka. Grilovací koření, sůl, pepř, žádná věda.
Autor: Dušan Ház
Vepřová krkovice vkuse (nejlépe s kostí) s orientační váhou 2,8 kg; olivový olej, pivo (asi 2 dl), jablečný džus (asi 2 dl), grilovací koření, tabasco, sůl. V nádobě smícháme pivo, jablečný džus, pár kapek olivového oleje, poté přidáme sůl, grilovací koření (dle chuti), pro milovníky pikantnějších jídel přiměřeně tabasca. Cca 5 minut intenzivně mícháme a poté asi polovinu vzniklé směsi vpravíme za pomoci marinovací jehly do masa. Takto „nakřehčenou“ krkovici posolíme a položíme do vytopeného grilu cca na 200 stupňů. Po hodině grilování snížíme teplotu na cca 180 stupňů. Doba grilování je cca 4 hodiny, nicméně její finále zjistíme teploměrem na grilovaná masa, kdy v případě vepřového masa se jedná o 80 stupňů.
Autor: Martin a Patrik
Po pořádném jídle z grilu přijde vhod i dezert. Tentokrát v podobě trdelníku. 0.5 kg polohrubé mouky 80 g cukru, 75 g másla, 3 žloutky, 100 g ořechu, mléko, 15 g droždí, lžička soli vše smíchat poblíž grilu.
Autor: Miroslav Smrčina
Oslava úspěšné maturitní zkoušky našeho syna Jakuba. Vepřová kýta na rožni - sůl, česnek, gril.koření, pivo, víno, olej.
Autor: Jan Šerý
Míchaný gyros, kuřecí, plecko, bůček nakrájíme na plátky, okořeníme, napícháme na jehlu na střídačku a grilujeme a ořezáváme. Potíráme tím, co to pustí.
Autor: Jiří Mezník
Vepřovou kýtu jsme na naložili do směsi oleje, papriky, česneku, různého koření podle chuti. Po odležení grilovat, potírat směsí, do které jsme maso nakládali a pravidelně okrajovat a baštit.
Autor: Jaroslav Nevrlý
Krevetové špízy. Šťáva z limety, česnek, chilli, pepř, sůl, petržel. Marinovat min. 2 hodiny. Napíchat viz. foto a z každé strany grilovat cca 3 minutky.
Autor: Erik Erös
Grilovaná krůta - krůtu našpikujeme cibulí a špekem okořeněným grilovacím kořením. Dle chuti namícháme mazání na krůtu z bylinek, koření, oleje a piva. Pečeme do zlatova.
Autor: Pavel Mikota
Pro nás jsou největší lahůdkou grilovaná žabí stehýnka. Recept je naprosto jednoduchý a spočívá v naložení stehýnek do olivového oleje s kombinací citron a bazalka, samozřejmostí je trocha soli.
Autor: René Kotěra
Kuřecí prsní řízky, vepřové kotlety, naložit do olivového oleje, zauzená mletá paprika, pepř, sůl, lžíci povidel, pikantní hořčice, grilovací koření.
Autor: Libuše Machová