náhledy
Majitelka taverny poblíž slavné pláže Kalamítsi na poloostrově Sithonía na Chalkidiki, paní Kaliopi Struli-Pavlopoulou, zkráceně Popi, bez okolků vyzradila a napsala svůj rodinný recept na dolmades.
Autor: Lenka Tomsová
Majitelka taverny poblíž slavné pláže Kalamítsi na poloostrově Sithonía na Chalkidiki, paní Kaliopi Struli-Pavlopoulou, zkráceně Popi, bez okolků vyzradila a napsala svůj rodinný recept na dolmades.
Autor: Lenka Tomsová
Spařený vinný list si položte na dlaň, spodní stranou listu nahoru.
Autor: Lenka Tomsová
Lžíci náplně položte do středu rozloženého listu.
Autor: Lenka Tomsová
Náplň položte do středu rozloženého listu.
Autor: Lenka Tomsová
Náplň přikryjte listem směrem od stopky do středu.
Autor: Lenka Tomsová
Náplň ve tvaru válečku stočte ke středu, pak přehněte list z obou stran dovnitř a smotejte zbytek.
Autor: Lenka Tomsová
Náplň ve tvaru válečku stočte ke středu, pak přehněte list z obou stran dovnitř a smotejte zbytek.
Autor: Lenka Tomsová
Paní Kaliopi Struli-Pavlopoulou, zkráceně Popi, názorně předvádí, jak list s náplní zarolovat.
Autor: Lenka Tomsová
Dolmades se dusí jenom 20 minut, pak se nechají zvolna vychladnout.
Autor: Lenka Tomsová
Dolmades se dusí jenom 20 minut, pak se nechají zvolna vychladnout.
Autor: Lenka Tomsová
Dolmades se dusí jenom 20 minut, pak se nechají zvolna vychladnout.
Autor: Lenka Tomsová
Řecké dolmades, tedy plněné vinné listy
Autor: Profimedia.cz