náhledy
Podle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka si na máslovém řízku se šťouchanými bramborami a červenou řepou zaručeně pochutnáte.
Autor: Prima TV
Očištěnou vepřovou plec pokrájejte na kousky.
Autor: Prima TV
Tyčovým mixérem maso posekejte, ale jen částečně, aby v něm zůstaly i celé kousky.
Autor: Prima TV
K libovému masu můžete přidat trochu smetany už při mixování.
Autor: Prima TV
Ke směsi masa se smetanou přidejte vajíčka.
Autor: Prima TV
Přidejte také sušené mléko, hladkou mouku a koření.
Autor: Prima TV
Přistrouhejte trochu citronové kůry z chemicky neošetřeného citronu.
Autor: Prima TV
Směs na řízky pečlivě promíchejte a nechte chvíli odležet. Nejlépe v ledničce, protože zatuhlá směs se vám bude lépe tvarovat.
Autor: Prima TV
Z odleželého těsta nejprve tvarujte bochánky.
Autor: Prima TV
Pak každý bochánek pomocí nože roztáhněte do plochy a dotvarujte.
Autor: Prima TV
Řízečky pokládejte na plech namazaný olejem a strčte je do předehřáté trouby.
Autor: Prima TV
Příprava láku z vinného octa na salát z červené řepy.
Autor: Prima TV
Vařenou, oloupanou řepu, pokrájenou na proužky, přelijte ještě teplým lákem.
Autor: Prima TV
Vařené brambory oloupejte a přidejte k nim kousek másla.
Autor: Prima TV
Na brambory si ještě na jemném struhadle nastrouhejte čerstvý křen.
Autor: Prima TV
Brambory rozšťouchejte a smíchejte s máslem a strouhaným křenem.
Autor: Prima TV
Máslový řízek z vepřové kýty podle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka chutná a vypadá jako telecí maso.
Autor: Prima TV