náhledy
Šéfkuchař Emanuele Ridi s italským producentem rýže carneoli a bedýnkou malých cuketek s květy
Risotto con zucchine neboli rizoto s cuketkami
Fritovaný kapr po italsku je vhodný i pro bezlepkovou dietu. Na obalení rybího masa se totiž používá rýžová mouka, která je přirozeně bezlepková a navíc do sebe tolik nenatahuje tuk.
Cibuli nakrájejte nadrobno.
Autor: Prima TV
Přidejte kousek másla.
Autor: Prima TV
Cuketa by měla být co nejmenší, aby neměla velká semínka.
Autor: Prima TV
Cuketky nakrájejte na kostičky.
Autor: Prima TV
Na každého strávníka počítejte s hrstí rýže, kterou přidejte na zpěněnou cibulku.
Autor: Prima TV
Přidejte zeleninový vývar, na každou hrst rýže jednu naběračku.
Autor: Prima TV
Přidejte na kostičky pokrájenou cuketu.
Autor: Prima TV
Přidejte na kostičky pokrájenou cuketu.
Autor: Prima TV
Hrnec přikryjte pokličkou, aby se rýže podusila.
Autor: Prima TV
Květy zbavte pestíku a pokrájejte na kousky.
Autor: Prima TV
Květy přidejte do hrnce.
Autor: Prima TV
Průběžně ochutnávejte.
Autor: Prima TV
Zbaštit se dá i čerstvý květ cukety.
Autor: Prima TV
Květ, na který budete rizoto na talíři servírovat, na jedné straně roztrhněte a zbavte pestíku.
Autor: Prima TV
Květ, na který budete rizoto na talíři servírovat, na jedné straně roztrhněte a zbavte pestíku.
Autor: Prima TV
Do rizota přistrouhejte tvrdý sýr grana padano nebo parmazán.
Autor: Prima TV
Rizoto pořádně energicky promíchejte, aby získalo krémovitou konzistenci.
Autor: Prima TV
Správně udělané italské rizoto by měl mít kašovitou konzistenci.
Autor: Prima TV
Rizoto servírujte na rozprostřený květ cukety.
Autor: Prima TV
Rizoto servírujte na rozprostřený květ cukety.
Autor: Prima TV