náhledy
Perlička di Amo, tedy roláda z vykostěné perličky, plněná sušenou šunkou, s omáčkou z ovčího sýra
Autor: Prima TV
Vynikající kuchař a současně pán zámečku Amo v Toskánsku.
Autor: Prima TV
Perličku vykostěte a maso si rozložte jako plát.
Autor: Prima TV
Z obou stran maso osolte a opepřete.
Autor: Prima TV
Do masa vetřete posekané snítky čerstvých bylinek a sušený fenyklový květ.
Autor: Prima TV
Pak na maso rozložte jeden vedle druhého plátky sušené šunky.
Autor: Prima TV
Maso zabalte do ruličky, roládu přitom pevně stahujte, aby se nerozpadala.
Autor: Prima TV
Zatočenou roládu obvažte provázkem, aby pěkně držela pohromadě.
Autor: Prima TV
Provázek zajistěte uzlíkem.
Autor: Prima TV
Roládu ještě pokapejte olivovým olejem a je připravená k pečení.
Autor: Prima TV
Roládu pečte ve vyhřáté troubě při 190 stupních C zhruba 35 minut, záleží na velikosti rolády (a případně druhu masa, pokud perličku nahradíte jiným).
Autor: Prima TV
Na olivovém oleji zlehka osmahněte kousek nadrobno pokrájeného pórku.
Autor: Prima TV
Přidejte zhruba deci mléka.
Autor: Prima TV
nechte lehce zredukovat a přidejte strouhaný ovčí sýr.
Autor: Prima TV
Sýr by se měl jen rozpustit, posléze omáčku hned stáhněte z ohně.
Autor: Prima TV
Zhruba po dvaceti minutách perličku v troubě otočte.
Autor: Prima TV
Roláda z vykostěné perličky, plněná sušenou šunkou, je pečená zhruba za 35 minut, záleží na velikosti.
Autor: Prima TV
Perlička di Amo, tedy roláda z vykostěné perličky, plněná sušenou šunkou, po vytažení z trouby a rozkrojení
Autor: Prima TV
Perlička di Amo, tedy roláda z vykostěné perličky, plněná sušenou šunkou, s omáčkou z ovčího sýra
Autor: Prima TV
Podle chuti porci opepřete čerstvě mletým pepřem.
Autor: Prima TV
Jablečný koláč podle toskánského receptu také není k zahození. Recept na něj Ital prozradí v pátém dílu Itala na cestách, v úterý večer na televizi Prima Family.
Autor: Prima TV