náhledy
Ingredience potřebné na valašský kapušník: hlávkové zelí, brambory, vejce, sůl, hladká mouka, mléko, koření a sádlo na vytření pekáčku
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Zelí zbavené košťálu a nakrájené na nudličky v kastrolu osolte, zalijte vodou a pod pokličkou je uvařte doměkka.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Z uvařeného zelí slijte vodu, přidejte k němu lžíci sádla, dle chuti sůl, mletý černý pepř a dobře vše promíchejte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Brambory jemně nastrouhejte, slijte z nich vodu, přidejte vejce, sůl, hladkou mouku a směs promíchejte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
V kastrolku svařte mléko a bramborové těsto s ním přelijte a spařte. Opět vše důkladně promíchejte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Na dno pekáčku vytřeného zbytkem sádla nalijte polovinu připraveného bramborového těsta.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Na těsto naložte vrstvu připraveného zelí, přilijte zbytek bramborové hmoty a v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia vše upečte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Základem valašského kapušníku jsou brambory, zelí a dvě vajíčka.
Autor: www.e-knihovnicka.cz