náhledy
Nasušit můžete i nadúrodu rajčat. Buď i s dužinou s jadérky(na snímku), nebo bez.
Autor: Jana Černá
Nasušit můžete i nadúrodu rajčat. Buď i s dužinou s jadérky, nebo bez (na snímku).
Autor: Jana Černá
Tuzemské sušené ovoce bez zbytečné chemie (Sklizeno)
Autor: Petr Zahnáš
Přijdete z lesa s plným košíkem a nastává vám druhá směna: houby je potřeba očistit a zpracovat. Buď nakrájet na sušení nebo tepelné zpracování, případně pak ještě na zamražení.
Autor: Profimedia.cz
Čerstvé houby zpracujte co nejdříve, ať už z nich budete připravovat čerstvé jídlo, nebo je máte v úmyslu uskladnit v mrazáku.
Autor: Profimedia.cz
Bílé hříbky potřebují alespoň dva dny pomalého sušení, teprve pak se rozvoní, radí mykolog Jiří Baier. Na mrazák je jich škoda.
Autor: Profimedia.cz
Nasušené houby
Autor: profimedia.cz
Zmražené ostružiny vydrží uskladněné v mrazáku šest měsíců.
Autor: Profimedia.cz
Očištěné. omyté a okapané ovoce rozložte na tác, nechte ho dvě hodiny zamrazit, nasypte ho dosáčků či krabiček a uložte do mrazničky.
Autor: Profimedia.cz
Nasušit si můžete i hrušky a jablka.
Autor: Profimedia.cz
TABULKA: Zmražování ovoce
Autor: DOMA DNES
TABULKA: Zmražování zeleniny
Autor: DOMA DNES
Kanadské borůvky a další ovoce (jahody, maliny) můžete pěstovat i v nádobách na terase či na balkoně
Autor: Profimedia.cz